نوشته شده توسط : جواد حسین وش

تزیینات خانه های قاجار و پهلوی و بررسی نمونه هایی از آنها

هدف از پایان نامه رشته معماری بررسی تزیینات خانه های قاجار و پهلوی و بررسی نمونه هایی از آنها می باشد


مشخصات فایل

تعداد صفحات 89
حجم 7 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

دانلود پایان نامه رشته معماری

تزیینات خانه های قاجار و پهلوی و بررسی نمونه هایی از آنها

 
 
 
چکیده: 
آثار هنری بازمانده نشان می دهد که مردم ایران در تمام ادوار تاریخ، همواره زندگیشان با ذوق و سلیقه و زیباپرستی همراه بوده و کلیه وسایل مادی زندگی آنان از بزرگ و کوچک، جزئی و کلی با تزیینات و زیبایی دلفریب توام بوده است. عشق به زیبائی و برگرفتن عبرت در تمام دوره ها، موضوع اساسی هنرهای سنتی این سرزمین بوده است، چندان که دستهای هنرمندان، همیشه و در همه جا زیبایی طبیعی و چهره طبیعت را به صورت طرح ها و نقش ها به کاشی، منبت، سفال، مینیاتور و فرش و صفحات کتاب، بافته ها و ... منعکس کرده اند. هنرهای گوناگون با زندگی پیوستگی دارد و انواع هنرها نیز با یکدیگر پیوند دارند. شیوه تجزیه و تقسیم که امروزه معمول است، شاید در گذشته از نظر هنرمند ایرانی حیرت آور بوده است. هر هنری از هنر دیگر مشتق است. اغلب موضوع نگارگری یا سرودن شعر همسانی داشته و شاعر و نقاش هر یک نکاتی از الهامات خود را به دیگری القاء می کردند، ایثار و فروتنی هنرمندان ایرانی حیرت آور بوده، در بند شهرت و نام خود نبودند، تنها یک امضا، آن هم با نام مستعار و یا کوچک هنرمند پای آثار بود. هنرهای ایرانی به ویژه هنرهای سنتی ایران، هنر گمنامی و بی نشانی بوده است و بدین جهت در صراحت، اعتبار و صداقت پیشرفت قابل توجهی کرده است. 
 
هنرهای سنتی ایران بر تزیین مبتنی است. از همان آغاز، هنرمندان توانسته اند، نقوش و طرح هایی را که نشانه و کنایه از اشکال و آثار خارجی است، ارائه دهند و این شیوه از دیدگاه فلاسفه امری اساسی و خاص ذهن بشری است، در این شیوه مسائل خارج از ذهن ما نقوش و طرحهایی مصور می شود که آنها را تعبیر و تفهیم می کند. این گونه نقوش همان اشیاء را به صورت انتزاعی نشان نمی دهد، بلکه جنبه های عاطفی هنرمندان را جلوه گر می سازد.(مهرپویا،1373 :2 )از دوران های پیشین و یا به عبارتی دوران باستان در ایران، آثار بی شماری در زمینه هنر معماری و نقوش برجسته بر جای مانده است كه در عصر حاضر به نام های تخت جمشید، نقش رستم، نقش رجب، طاق بستان، معبد چغازنبیل، تنگ سروك، كوه خواجه، تخت سلیمان، شهر سوخته و... و... با افتخار و شكوه فراوان معرفی می شوند. هر یك از این آثار شاخص ارزنده و گرانبهایی از هنر معماری عهد باستان بوده و در درون خویش نمونه هایی از كاخ ها، تالارها، مقابر پرشكوه، معابد و تندیسهای سنگی زیبا را عرضه می دارند كه با رنگ و بوی خاص و دلپذیری آرایش یافته و در مجموع تبلور یادمان و یادگار مردم هنرمند و هنردوست این مرز و بوم و بیانگر احساسات و ارواح والای هنرمندانی به شمار می روند كه با سعی و تلاش وافر فضاهای مورد اشاره را با طرح های تزئینی مختلف زینت و جلوه ای زیبا بخشیده اند. 
 
عامل تزئین، به عنوان آرایش بنا یا هر اثر هنری كه نشان دهنده اعتلای هنر باشد، در هر زمان با توجه به شهود و كشف عوامل توسط هنرمند در دوران های مختلف پیشین فرق داشته است. به طور مثال اگر از دوران پیش از تاریخی بخواهیم مطلبی را عنوان نماییم تا روشن شود از چه عنصر یا عاملی برای تزیین سود می جسته اند، درمی یابیم كه در عصر سنگ به لحاظ فراوانی آن نه تنها در ایجاد مسكن های ابتدایی از این ماده استفاده می شده بلكه از قطعات كوچكتر به خاطر جنبه های تزیینی بهره برداری می شده و در اعصار جلوتر از عصر سنگ، دوران استقرار در دشت و هزاره پنجم، چهارم و سوم ق.م به ترتیب با كشف معادن مختلف و استفاده از منابع طبیعی و غیرطبیعی نظیر چوب، خشت، آجر در ساخت و سازها بهره جویی شده و برحسب سلیقه و ذوق هنرمند یا سازنده بنا تزیین آن نیز متفاوت بوده است. برحسب تحقیقات و بررسی های انجام یافته و بر اساس آثار مكشوفه از حفاریها و كاوشهای علمی ابتدایی ترین عناصر تزیینی بر روی ظروف سفالی نقش بسته است كه نمونه های این گونه آثار را با تزیین مختصر در داخل موزه ایران باستان می توانیم ملاحظه نماییم كه بیشتر جنبه های جزیی داشته و بنا به میل و آرزوهای افراد سازنده آن، زینت بخش آن ظروف گشته است. مشاهده این موتیف ها می تواند برای هر بیننده صاحب ذوقی، تصور و فكری كه سازنده و طراح آن داشته روشن نماید از جمله صحنه های شكار، مراسم تدفین و یا شادی، سمبل خدایان در سایر موتیفهای طراحی شده بر این گونه سفالینه ها. 
 
 
 
کلمات کلیدی:

تزئینات معماری ایران

تزیینات خانه های قاجار

تزیینات خانه های پهلوی

 
 
 
 
مقدمه: 
در دوران تاریخی، مساله تزیین بناها بیشتر مورد توجه واقع شد و چه بسا بیشتر آثار هنری به لحاظ تزییناتی كه دارند، زیبایی و جذابیت خاصی یافته اند. این مورد در آثار معماری و نقوش برجسته كه در معماری كاخ ها و قصرها در ایجاد ستون ها به ویژه تخت جمشید و نیز در مجسمه ها و حجاریهای انفرادی مكشوفه در بیستون و یا آثاری دخمه مانند در كرمانشاه و سرپل ذهاب مورد توجه قرار داشته است، به خوبی درك می شود. در این گونه آثار، تزیینات بیشتر در حوالی بنا، روی دیوارها و نقاط دیگر و به طور ساده و گاهی هم به طور اتفاقی به كار گرفته می شده و در تركیب بندی اجزاء معماری و نیز كادربندی ها به نحو چشم گیری دخالت مؤثر داشته اند. با توجه به اینكه تزیینات اولیه بر روی سفال بود، زمانی كه به معماری توجه بیشتری شد، عناصر و موتیفهای تازه تهیه و از وجودشان در پیكره بناها استفاده شد. در ابتدا عناصر تزئینی به صورت بسیار ساده و ابتدایی بود، اما با وفور عناصر و المان های آرایشی در روی نقوش برجسته، در سایر آثار هنری به كار گرفته شد و توسعه طرح های تزیینی و كثرت آن ها موجب گردید تا این گونه موتیفها را به سه دسته هندسی، گیاهی و انسانی تقسیم نمایند.(كیانی: 1376: 78-79). 
 
شایان ذکر است به كار بردن این موتیفها در معماری اسلامی به این مفهوم نبوده كه از درهم آمیختن رنگها، مواد، بافتها و درونمایه های طرحها واقعاً لذت می برده بلكه مفهومی بیش از این دارند. هر كدام از این موتیفها ابعاد عمیق تری دارند. تنوعهای بی پایان كه استادكاران اسلامی توانسته اند در نگاره ها گل و گیاهی به كار گیرند و كلمه«آراسبك» را وارد زبانهای اروپایی كردند، خود گویای غنای خلقت خداوند است و اغلب هم به عنوان اشاره ای نمادین به بهشت و خداوند تعبیر می شوند. تزئینات هندسی سطوح و نقوش را در لایه های مختلف به نمایش می گذارند كه ورای قالبی كه آنها را محصور كرده ادامه می یابند و این در هر صورت اشاره ای آشكار به بی كرانگی است.(هیلن برند،1383 :168)در هر صورت، می توان پذیرفت كه برای تزیین هر چیزی اعم از ساختمان و غیره از سیستم خاصی برای تركیب و سپس به صورت یك واحد مشابه درآوردن موضوعات استفاده می شده است كه در ابتدا بسیار ساده و به صورت تصاویر منفرد بر روی سفال ها بوده و كم كم عوامل گوناگون در آن وارد شده است كه ما این عوامل تزیینی را به طور كامل در فرمهای مختلف ایرانی درمی یابیم و شاید تحقیقات و بررسیهای آینده بتواند عوامل و عناصر تزیینی دیگری را غیر از آنچه كه تاكنون داشته ایم به ما ارایه دهد.(كیانی: 1376: 80). 
 
تزئینات معماری ایران به همان وسعت ارتباطات ایرانیان است، آنان از همه کسب فیض کردند: از غرب آسیا، بین النهرین، آشور و مصر و به همان اندازه از شرق، از کتیبه های داریوش در شوش و حجاریهای هخامنشی می دانیم که بسیاری مضمونها در همه مشترک بوده، گل آفتابگردان و حلقه بالدار نماد اهورا مزدا در اصل مصری است و از زمان ساسانیان ایرانیان طرحهای منسوجات را از شرق وارد کردند و شاید طاقنمای نوک تیز و طرح های طاق زنی مانند حجاریهای زیبا از هند آمده باشد. تصویر هایی مانند اژدها و سیمرغ و نوار ابر چینی متداول در کاشی و فرش و نسخه های خطی از سده های میانه و پس از آن از چین آمد. روم در افکار و فنون پیکرتراش ایرانی سهیم بود و ویژگیهای هلنیستی از سده های بعد از حمله اسکندر در ایران انتشار یافت ولی هیچکدام از این تاثیرات غربی اثرعمیقی در عادات مردمی نگذاشت که برایشان نقشهای نمادی و مجرد جاذبه ای بیشتر و بیشتر داشت. جذب این مضمونها و سبکهای گوناگون بقرنج و غالبا مهم بوده، ولی منشاء آنها هر چه باشد سرانجام در گنجینه هنر ایران جذب و از لحاظ ماهیت و کاری ایرانی شدند. در طی قرنها جز چند استثناء طرحهای ایرانی همچنان واضح و منطقی باقی ماند که از سر فکر و با قدرت تجسم طراحی شده بود پیچیده ترین عنصر اسلامی براساس مضمونهای آشنا و سنتی ساخته شد. درخت مقدس، نیلوفر آبی به هزاران صورت و تاک مواجی که به درون تاب می خورد، نقشهای برگ و گل به اقسام گوناگون و شبکه های دقیق هندسی پدید آمده از ستاره های شش یا هشت پر. مضمونهای مقدماتی سه تاست: گیاه نمادی و شکلهای طبیعی (که از دوران پیش از تاریخ بیانگر باروری و نعمت بوده) طرحهای هندسی (به ویژه از زمان پارتیان به بعد که تا مدتی ناشی از تاثیر یونانی و رومی و روابط با چین بود) حکاکی از به کارگیری شکلهای تودرتو و مشبک و ترکیبات خطاطی (از عصر اسلامی) ... برای ایرانیان قراردادها، سنتها وضابطه های آرایش مانع شمرده نمی شد بلکه به عنوان راهنما یا پشتیبانی برای ابتکار و تنوع بود.(پوپ،1370 :134 )
 
 
 
 
فهرست مطالب
4-1تزئینات4
4-1-1تزئینات از لحاظ شکل8
تصاویر انسان10
اشکال حیوانی11
ترکیبات خطاطی11
اشکال هندسی12

ویژگی های تزئین هندسی در معماری14

4-1-2تزئینات از نظر مواد و مصالح16
آجرکاری16
ساختمانهای آجری و خشتی:17

تكنیك های به كار بردن آجر20

از سده 4 هجری به بعد در زمینه آجركاری شیوه های گوناگون را آزموده اند كه می توان آن ها را به چند گروه تقسیم كرد:20
1-رگ چینی:20
2- گل اندازی:21
3- گره سازی:21
4- آجركاری رنگی یا گره سازی رنگی:21
5- آجركاری خفته و رفته یا(پتگین):21
6- خوون چینی:21

7- آجركاری با آجرهای تزئینی نقش دار(مهری):22

آثار معماری دوران بعد از اسلام ایران را 5 دوره تقسیم می كنند:22

موتیف های گچبری و مبدا آفرینش آنها28
آینه كاری38
سنگ41
شیشه های رنگی:43
4-2تزیینات معماری قاجار43

پیوند بین معماری و آرایه ها را به دو گونه می توان توصیف کرد:44

4-3تزیینات معماری پهلوی51
4-4 نمومه هایی از تزیینات خانه های قاجار و پهلوی55
فهرست منابع و مأخذ کتاب87
 
 
 
  فهرست منابع تصاویر 
تصویر 4-4-1 ، خانه قوام الدوله  نگارنده
تصویر 4-4-2 ، خانه قوام الدوله  همان
تصویر4-4-3 ، خانه قوام الدوله  همان
تصویر 4-4-4 ، خانه قوام الدوله  همان
تصویر 4-4-5 ، خانه قوام الدوله  همان
تصویر 4-4-6 ، خانه قوام الدوله  همان
تصویر 4-4-7 ، خانه قوام الدوله همان
تصویر 4-4-8 ، خانه قوام الدوله  همان
تصویر 4-4-9 ،خانه قوام السلطنه ، سایت میراث فرهنگی 
تصویر 4-4-10 ، خانه قوام السلطنه همان 
تصویر 4-4-11 ، خانه قوام السلطنه نگارنده
تصویر 4-4-12 ، خانه قوام السلطنه نگارنده
تصویر 4-4-13 ، خانه قوام السلطنه نگارنده
تصویر 4-4-14 ، خانه قوام السلطنه نگارنده
تصویر 4-4-15 ، خانه مشیرالدوله ، سایت میراث فرهنگی 
تصویر 4-4-16 ، خانه مشیرالدوله  همان 
تصویر 4-4-17 ، خانه امام جمعه ، نگارنده 
تصویر 4-4-18 ، خانه امام جمعه  همان 
تصویر 4-4-19 ، خانه امام جمعه  همان 
تصویر 4-4-19/1 ، خانه امام جمعه  همان
تصویر 4-4-19/2 ، خانه امام جمعه  همان
تصویر 4-4-19/3 ، خانه امام جمعه  همان
تصویر 4-4-20 ، خانه امام جمعه  همان 
تصویر 4-4-21 ، خانه امام جمعه  همان 
تصویر 4-4-22 ، خانه امام جمعه  همان 
تصویر 4-4-23 ، خانه امام جمعه  همان 
تصویر 4-4-24 ، خانه امام جمعه  همان 
تصویر 4-4-25 ، خانه امام جمعه  همان 
تصویر 4-4-26 ، خانه امام جمعه  همان 
تصویر 4-4-27 ، خانه امام جمعه  همان 
تصویر 4-4-28 ، خانه امام جمعه  همان 
تصویر 4-4-29 ، خانه امام جمعه  همان 
تصویر 4-4-30 ، خانه ابریشمی غضبانپور، جاسم ، 1370  خانه ایرانی ، سازمان ملی زمین و مسکن ، ص 82
تصویر 4-4-31 ، همان ، ص 83 
تصویر 4-4-32 ، خانه اجاق بیات  همان ، ص 45
تصویر 4-4-33 ، خانه اجاق بیات همان ، ص 45
تصویر 4-4-34 ، خانه آصف یزدی  همان ، ص 50
تصویر 4-4-35 ،، خانه آصف یزدی  همان ، ص 50
تصویر 4-4-36 ، خانه قلعی  همان ، ص 42 
تصویر 4-4-37 ، خانه دارویی  همان ، ص 113
تصویر 4-4-38 ، خانه سمیعی  همان ، ص 79 
تصویر 4-4-39 ، خانه سمیعی همان ، ص 78 
تصویر 4-4-40 ، خانه شهشهانی  همان ، ص205 
تصویر 4-4-41 ، خانه شهشانی  همان ، ص 206
تصویر 4-4-42 ، خانه ملک التجار  همان ، ص 158
تصویر 4-4-43 ، خانه ملک التجار  همان ، ص 159 
تصویر 4-4-44 ، خانه باقری  همان ، ص 105
تصویر 4-4-45 ، خانه اسدیان  همان ، ص 66 
تصویر 4-4-46 ، خانه مناف زاده  همان ، ص 61 
تصویر 4-4-47 ، خانه مناف زاده  همان ، ص 62 
تصویر 4-4-48 ، خانه امین اسلامی  همان ، ص 123 
تصویر 4-4-49 ، خانه امین اسلامی  همان ، ص 123 
تصویر 4-4-50 ، خانه تقوی  همان ، ص 109 
تصویر 4-4-51 ، نمای خانه ای در تهران  نگارنده 
تصویر 4-4-52 ، نمای خانه ای در تهران  همان
تصویر 4-4-53 ، نمای خانه ای در تهران  همان
 
 
 

توضیحات بیشتر و دانلود

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: تزئینات معماری ایران,تزیینات خانه های قاجار,تزیینات خانه های پهلوی,ویژگی معماری خانه های دوره پهلوی,اثار معماری دوره پهلوی,تزئینات معماری دوره پهلوی,ویژگی معماری خانه های دوره قاجار,تزئینات معماری دوره قاجار,نمومه هایی از تزیینات خانه های قاجار و پهلوی ,
:: بازدید از این مطلب : 132
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 6 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

ویژگیها و شیوه های طراحی معماری قاجار و پهلوی

هدف از این تحقیق رشته معماری بررسی ویژگیها و شیوه های طراحی معماری قاجار و پهلوی می باشد


مشخصات فایل

تعداد صفحات 48
حجم 71 بایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

دانلود تحقیق رشته معماری

ویژگیها و شیوه های طراحی معماری قاجار و پهلوی

 
 
 
 
مقدمه:
انواع بناهایی که درنیمه دوم دوره قاجار ساخته شدند از لحاظ شیوه طراحی معماری به چند گروه قابل طبقه بندی هستند. نخست بناهایی که با توجه به شیوه های سنتی و ارزشهای فرهنگ محله طراحی و ساخته می شدند. شیوه طراحی این بناها را میتوان سنتی نامید بسیاری از فضاهای مذهبی مانند مساجد، مدارس علمیه و مزارها و همچنین بسیاری از واحدهای مسکونی به صورت سنتی طراحی و ساخته می شدند.شیوه دوم را میتوان فرنگی سازی نامید. تعدادی از بناها به خصوص بعضی ازساختمان های دولتی کاخها و عمارتهای متعلق به رجال سیاسی و برخی از اعیان و اشراف یا سفرا و نمایندگان خارجی کاملا با توجه به شیوه های فرنگ ساخته می شد.
 
ساختمان سفارتخانه های خارجی عموما با توجه به شیوه های طراحی همان کشورها ساخته می شد و درنتیجه بسیاری از اوقات برخی از مردم شیوه طراحی آنها را به عنوان الگو مورد توجه قرار می دادند. قصر فیروزه، عمارت بانگ شاهنشاهی در میدان امام خمینی در تهران ازنمونه های این شیوه به شمار می آیند.سومین نوع شیوه طراحی را میتوان شیوه التقاطی دانست. دراین شیوه برخی از فضاها عناصر معماری یا نقوشی فرنگی را در طراحی و آثار معماری سنتی ایران میتوان دید. در شهرهای دارای بافت پیوسته و تراکم غالبا، دارای طرحهایی درونگرا هستند و عموما نماهای بیرونی بنا نسبت به نماهای درونی از اهمیت کمتری برخوردار هستند.
تنها جایی که در نماهای بیرونی بسیار مورد توجه قرار گرفت فضای ورودی بود. فضای ورودی بناهای کوچک یک سردر طراحی شده و مزین داشت و فضای ورودی بناهای بزرگ در نمای بیرونی 
از جزء فضاهایی مانند جلوخان، پیش طاق و سردر تشکیل می شد. در بسیاری از بناهای مذهبی از منار تیز برای اهمیت بخشیدن به فضای ورودی استفاده می کردند. البته بدنه بیرونی بعضی از بناهای که در کنار میدان یا معبری بزرگ قرار داشت مانند مدرسه امام جعفر صادق در اصفهان و مدرسه شهید مطهری در تهران طراحی و مزین می شدند. کاربرد قوسهای جناغی شکل، طاقنماهای عمیق و کم عمق، آجر کاری و کاشیکاری سطح نما، استفاده از انواع مقرنس و کاربندی برای تزئین سقف پیش طاق را میتوان به عنوان برخی از خصوصیات نمای بناهای سنتی بیان کرد.
 
با به قدرت رسیدن رضاشاه در 1343ق/ 1304 ش 1925م، ایران وارد دوره جدیدی شد که تغییرات کلی در سراسر کشور و به ویژه در تهران پدید آمد. همه امور کشوری و ادارات دولتی در تهران متمرکز شد و این شهر کانون همه فعالیت های مهم ملی قرار گرفت. شهر هنوز بسیار نزدیک به بازار بود و عمده متقاضیان برای تاسیس بنگاه های دولتی ازناحیه بازار و بخش تجاری بودند. ساختمان های مهم ادارات جدید در محله ارگ، مرکز قدیمی حکومت قرار داشتند. با اجرای سیاست های جدید رضاشاه، نظام سنتی اجتماعی – اقتصادی دگرگون شد و ساکنان شهر به طبقات گونه گونی تقسیم شدند. نقش دولت در فعالیت های شهری بیش تر شد و در نتیجه، شمار کارنان دولتی و خدمات شهری به سرعت فزونی یافت.
 
این طبقه جدید ازشهروندان، زندگی در قسمت های شمالی شهر را برگزید، زیرا از آب و هوای بهتر، دسترسی آسان تر به آب و محیطی امن تر برخوردار بود. رضاشاه تلاش بسیاری برای توسعه و نوسازی تهران کرد و ساختار فیزیکی تهران را براساس الگوی غربی به طور بنیادین تغییر داد. خیابان های پهن و مستقیم و بلوارهای وسیع مانند بلوار کرج و خیابان ولی عصر و خیابان جمهوری امروزی احداث شدند که در مسیرشان چهار راه ها و میدان هایی ساخته شد. افزایش تولید ناخالص ملی به توسعه برنامه های اقتصادی انجامید و در نتیجه تهران به لحاظ اقتصادی و سیاسی اهمیت بیش تری یافت. در 1299 ش. 1920 م، نخستین بار شهرداری به مفهوم امروزی شکل گرفت که خدمات رفاهی، از جمله برق، آب لوله کشی و آسفالت خیابان ها را فراهم آورد، اما بسیاری از قسمت های سنتی شهر نیزبه بهای توسعه شهر تخریب شد و توسعه شهری و تجدید بنای ساختمان ها، پاکسازی و بازسازی مناطق فقیر نشین در قسمت های مرکزی و شمال غربی شهر – مانند محله سنگلج – شروع شد.
 
دولت تنها مشتری کارهای عمده معماری شد و بیش تر طرح ها عمومی بودند. نوسازی شهر چهره تهران را دگرگون و زیبا ساخت. خیابان ها و بلوارهای مستقیم که یکدیگر را قطع می کردند، الگوی سنتی و نامنظم شهر را زدودند. با آن که تخریب دروازه های قدیمی ضروری نبود و می شد از آنها به صورت نمادی ازشکوه و عظمت گذشته محافظت کرد، همه دوازده دروازه شهر تخریب شدند و حتی اعتراض هایی نیز از سوی برخی مردم در آن روزگار صورت گرفت. بلوارهای عریض با پیاده روهای مستقل و خط کشی برای وسایل نقلیه جایگزین دیوارهای شهر شد. قلعه نظامی قدیمی – یعنی ارگ – مرکز اداری شد و وزارتخانه های جدید به جای اقامتگاه های حکومتی ساخته شد.
برای اولین بار، معماران خارجی ماموریت یافتند تا نقشه دفاتر اداری، وزارتخانه ها، مدارس، دانشگاه ها، بانک ها و موزه ها را به صورت نظام مند طراحی کنند، زیرا استادکاران محلی با چگونگی کارکرد بسیاری ازساختمان های جدید آشنا نبودند. این معماران از کشورهای آلمان، سویس، کشورهای اسکاندیناوی، ایتالیا، آمریکا، فرانسه و اتریش بودند که هم به صورت مستقل، هم درقالب شرکت ها یا کنسرسیوم چند ملیتی فعالیت می کردند. خوشبختانه، معماران خارجی به سنت های معماری ایرانی توجه داشتند و حتی در اکتشافات باستان شناسی نیز مشارکت می کردند و در همکاری با معماری داخلی که در مدارس اروپایی تحصیل کرده بودند، طرح های بزرگی را در کشور اجرا کردند ودر آنها سبک های اروپایی را با عناصر سنتی تلفیق کردند.
رضا شاه به نوسازی، در همه عرصه ها، علاقه مند بود و در دوره او در ساختمان های جدید دولتی، مصالح تازه ای مانند بتون، فولاد و شیشه به کار رفت. شیوه های کاملا متفاوتی جایگزین قواعد سنتی طراحی شد که سده ها اعمال شده بودند. آجر همچنان از مصالح اصلی بود و کارگاه های جدی درساخت آجر در بخش جنوبی تهران تاسیس شدند. به این ترتیب، دسترسی به آجر پخته آسان شد و بسیاری از خانه ها، ویلاها و آپارتمان ها با انواع آجرها و تیرهای آهن ساخته شدند. رفته رفته استفاده از مصالح جدید در خانه های کوچک مسکونی نیز رایج شد و سیمای معماری سنتی کاملا دگرگون شد.(کاتب،1384 :110-111 )
 
 
 
کلمات کلیدی:

شیوه های طراحی معماری قاجار

شیوه های طراحی معماری پهلوی

ویژگیهای طراحی معماری دوره قاجار 

ویژگیهای طراحی معماری دوره پهلوی

 
 
 
 
فهرست مطالب
3-1تعریف معماری1

3-1-1فضای معماری5

3-1-2محیط و رفتار انسان7

3-2مسکن11

3-2-1 خانه های نخستین در ایران13

3-2-2 ریشه تزئینات در فضای مسکونی18

3-3ویژگیهای معماری دردوره قاجار22
3-4ویژگیهای معماری دوره پهلوی اول31

3-5انواع شیوه های طراحی دردوران قاجار و پهلوی39

فهرست منابع و مأخذ کتاب43
 
  

توضیحات بیشتر و دانلود

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: طراحی معماری قاجار,تزئینات دوره قاجار,تزئینات معماری دوره قاجار,خانه های دوره قاجار,خصوصیات معماری دوره قاجار,معماری دوره پهلوی,معماری دوره پهلوی اول,معماری دوره ی پهلوی اول,تزئینات معماری دوره اول ,
:: بازدید از این مطلب : 130
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 6 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

ضوابط و استانداردهای معماری مربوط به پاركینگها

در دانلود پروژه رشته معماری به ضوابط و استانداردهای معماری مربوط به پاركینگها می پردازیم


مشخصات فایل

تعداد صفحات 67
حجم 3 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

دانلود پروژه رشته معماری

ضوابط و استانداردهای معماری مربوط به پاركینگها

 
 
مقدمه:
درطرح ریزی و ساماندهی مراكز شهرها، سیاست اصلی باید درجهت تشویق استفاده از وسایل نقلیه جمعی باشد. اما، اگر خودروها به مناطق مركزی شهرها دسترسی نداشته باشند، این مراكز درشهرهای جدید رونق نمی گیرد، و شهرهای موجود رونق و جنب وجوش خود را ازدست می دهند و به مناطق راكد و دل مرده ای كه مطلوب شهروندان نیست تبدیل می شوند.
در شهرهای بزرگ، یافتن جایگاه پارک یکی از معضلات رانندگان وسایل نقلیه شخصی می باشد. متاسفانه در سالهای گذشته به این مهم توجهی نشده است و پارکینگ های موجود ،بسیار کمتر از نیاز فعلی به محل پارک خودرو است و هر ساله با افزایش تعداد وسایل نقلیه شخصی ،این مشکل رو به فزونی می رود. بنابراین وسایل نقلیه شخصی حتی بدون توجه به تابلو های ایست ممنوع و یا پارک ممنوع در کناره خیابانهای پر تردد شهری که محلی برای پارک کردن و یا مانور آن در نظر گرفته نشده است ،توقف کرده و مشکلات عدیده ای را برای حمل و نقل شهری ایجاد می کنند ؛ در نتیجه ضرورت دارد هرگونه تلاشی برای بهبود این روند ، در زمانه حمل و نقل شهری مورد استقبال قرار گیرد.
 
 بنابراین، در بافت های پر، حذف پاركینگ های خیابانی باید تدریجی و همزمان با فراهم ساختن پاركینگهای عمومی باشد. در توسعه های جدید، طرح ریزی شهری باید وسایل نقلیه جمعی، سیستم پیاده روی و دوچرخه سواری، و پاركینگ های عمومی را هماهنگ با یكدیگردرنظر بگیرد و طرح كند.در فراهم ساختن پاركینگ های عمومی، سیاست اصلی باید این باشد كه استفاده كنندگان از آنها، حداقل بهای كامل این استفاده را بپردازند. درشهرهای بزرگ ممكن است به منظور تنظیم حجم ترافیك درمناطق مركزی شهر، نرخ كرایه پاركینگ را حتی بیشتر از هزینه تمام شده آن تعیین كنند. در این موارد، به نرخ كرایه پاركینگ باید به عنوان عامل مؤثری در تنظیم تقاضا نگاه كرد.
 
معیارهای انتخاب محل مناسب پاركینگ:
درانتخاب محل پاركینگ، باید موقعیت محل اتصال پاركینگ را به شبكه خیابانها كاملا سنجید. درسنجش دسترسی پاركینگ به خیابان باید عوامل زیر را درنظر گرفت:
 
-تداخل با ترافیك خیابان
-تداخل با ترافیك متوقف در تقاطعها در زمان قرمزبودن چراغ راهنما
-تداخل با ممنوعیت گردشها و یا سایر علائم و مقررات كنترل ترافیك
 
باید نحوه گردش ترافیك درداخل پاركینگ را هماهنگ باگردش ترافیك درخیابان های اطراف درنظرگرفت؛ و این موضوع گاهی درانتخاب محل ورودی و خروجی پاركینگ تاثیر می گذارد. همچنین باید تاثیرات ترافیكی احداث پاركینگ را برشبكه، مخصوصا تقاطعهای اطراف بررسی گردد.
درتوسعه های جدید و همچنین در بازسازی بافتهای پر، پاركینگ ها را باید به عنوان یكی از عناصراصلی طرح ریزی شهری درنظرگرفت، و تعداد و مكان و زمان بندی احداث آنها با سیاست های عمومی وشهرسازی و جابجایی، با توزیع كاربریها و با ظرفیت شبكه راهها هماهنگ شود.
 
 
 
کلمات کلیدی:

معماری پاركینگ

ضوابط معماری پاركینگ

طراحی معماری پاركینگ

استانداردهای معماری پاركینگ

 
 
 
فهرست مطالب
فصل 1 :ضوابط واستانداردهای معماری مربوط به پاركینگها
مقدمه5
استانداردها:8
شکل 1 -ب  نمونه ای از استانداردهای وسایل نقلیه در مدلهای مختلف9
ابعاد و سطح اشغال خودرو ها درحالات مختلف:9
جدول 1 عرض راه عبور بر حسب زاویه پارک10
شکل 2 تامین میدان دید برای رانندگان در زوایای پارک مختلف12
شکل 3 مقایسه سطح اشغال برای زوایای پارک مختلف14
ابعاد جاپارك، به شرح زیر تعیین می شود:14
پاركینگ معلولین:15
جدول 3 حداقل تعداد جاپاركهای اختصاص یافته به معلولین در مقایسه با کل جا پارکها15
شکل 4 نمونه ای از جا پارک معلولین17
شکل 5 ابعاد استاندارد برای جاپارک معلولین19
طراحی مسیرهای دسترسی:24
شکل 7 شعاع گردش خودرو25
انواع پاركینگ:25
شکل 8 نمونه هایی ازپاركینگهای روی سطح زمین27
پاركینگهای چند طبقه:28
خصوصیات شیب بندی در پاركینگها:29
زاویه شكست رمپ29
شکل 10 استفاده از سطوح كمكی با شیب كمتر30
شکل 11  (a) زاویه شروع رمپ،  (b) زاویه انتهای رمپ31
خروجی های سواره:31
شکل 13 تمهیدات لازم برای خروجی به خیابان و پیاده رو33
انواع سیستمهای شیب بندی:33
بررسی حركت در سطوح شیبدار34
رمپ های مستقل و همجوار35
شکل 14 نمونه های پاركینگ ها با رمپ مستقل و همجوار35
رمپ های هم مركز در مقایسه با طرح رمپ های دو قلو36
شکل 15 رمپ های هم مركز، دوقلو و دندانه اره ای37
انواع رمپهای هندسی38
الف- سیستم شیب بندی مستقیم39
شکل 17 سیستم رمپ مستقیم موازی با یك چال رمپ39
شکل 19 سیستمهای نیم طبقه ای41
شکل 21 رمپ های مستقیم معكوس در دو طرف42
ب- سیستمهای نیم طبقه یا طبقات شكسته43
C -   سیستم نیم طبقه ای با راهرو های دو طرفه44
شکل 22 پلان ومقطع از پاركینگ طبقاتی درسیستم نیم طبقه ای44
شکل 23  سیستم چند طبقه با طبقات سه ترازه45
شکل 24 حالت كلی سیستم طبقات شیبدار45
شکل 25 سیستم سطح شیبدار دوتایی با نقطه ارتباطی درناحیه میانی46
د- سیستم رمپ های حلزونی47
شکل 26پاركینگ چند طبقه با راههای اتصالی حلزونی در دو طرف47
شکل 27 پاركینگ چند طبقه با دو رمپ حلزونی ورودی و خروجی در یك محل47
شکل 28 پاركینگ چند طبقه با رمپ حلزونی درمركز48
شکل 29 سیستم سطح شیبدار با نقطه ارتباطی در ناحیه میانی49
شکل 30 نمونه هایی از سیستم رمپ حلزونی50
و- رمپ های خروجی سریع51
شکل 31 نمونه هایی از خروجی های سریع مستقیم و منحنی51
درجه شیب رمپ52
شکل 32  نمودار ارتباط بین كف تا كف طبقه ،درجه شیب و طول شیب رمپ در پاركینگ53
نمونه هایی از پاركینگهای طبقاتی اجراشده55
گاراژ زیمنس (آرشیتكت هانس اف هرتلاین)          پاركینگ طبقاتی فالكونت درپاریس بامسیر حركتی یكطرفه55
پاركینگ طبقاتی موتور مارت دربوستون با راه شیبدار مضاعف برای 2000 خودرو كه یكی ازبزرگترین پاركینگهای طبقاتی دنیاست.55
پاركینگ طبقاتی گاز اول دررم با سطح شیبدار در داخل ووید56
پاركینگ طبقاتی و مسیر طولی شیبدار56
پاركینگ طبقاتی با مسیر شیبدار در خارج ازساختمان57
 
فصل 2 :ضوابط و مقررات شهرداری مربوط به پاركینگها61
ضوابط و مقررات پاركینگها62
1-  ضوابط پاركینگها مربوط به سازمان حمل ونقل وترافیك تهران62
2- ضوابط و مقررات عمومی مربوط به پاركینگ ساختمانها در تهران63
3- بخشی دیگر ازضوابط پاركینگهای معمولی وعمومی درشهر تهران64
پاركینگ كاربریهای مسكونی:65
پاركینگ كاربریهای تجاری ، اداری، بهداشتی و آموزشی65
پاركینگ كاربریهای صنعتی و انبارداری66
منابع و مأخـــذ67
 
 
 

توضیحات بیشتر و دانلود

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: معماری پاركینگ,طراحی پاركینگ,ضوابط معماری پاركینگ,طراحی معماری پاركینگ,استانداردهای معماری پاركینگ,دانلود پروژه طراحی پاركینگ,دانلود پروژه معماری پاركینگ,ضوابط و استانداردهای معماری مربوط به پاركینگها ,
:: بازدید از این مطلب : 133
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 5 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

بررسی اصول طراحی و ساخت مراکز خرید با تاکید بر مراکز تجاری و پاساژ

در دانلود پروژه رشته معماری به بررسی اصول طراحی و ساخت مراکز خرید با تاکید بر مراکز تجاری و پاساژ میپردازیم


مشخصات فایل

تعداد صفحات 105
حجم 2 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

دانلود پروژه رشته معماری 

بررسی اصول طراحی و ساخت مراکز خرید با تاکید بر مراکز تجاری و پاساژ

 
 
مقدمه
بازار، به گونه‌ای که می‌شناسیم و در شهرهایی از قبیل اصفهان، تبریز، کاشان و کرمان می‌بینیم، ساختاری ویژه‌ی این سرزمین است و شکل آن طی هزاران سال تکامل تدریجی قوا یافته است. شهرهای دوره‌ی اسلامی ساختاری مشخص داشتند، در قلب شهر مراکز مهم حکومتی و مذهبی قرار داشته‌اند و بازار همچون شریانی بزرگ دروازه‌ی مهم شهر را به مرکز متصل می‌کرده است. در اطراف بازار و متصل به آن عملکردهای عمومی و مهم شهر قرار داشتند. زندگی اجتماعی شهر نیز درون بازار جریان می‌یافته است. داد و ستد، فعالیت تولیدی، مراسم مذهبی، اعلام احکام جدید، معاشرت و بسیاری  از اتفاقات مهم شهری در بازار اتفاق می‌افتاده است. نظام بازار، که صاحبان حرف و اصناف، حکمران و مأموران حکومتی تعریف می‌کردند، فعالیتهای پیچیده‌ی درون بازار و ساختار فیزیکی آن را تعریف می‌کرده است.
 
عموما در بازارها کاربریهای متجانس (از قبیل صرافی، طلافروشی، آینه و شمعدان فروشی) در کنار هم قرار می‌گرفتند؛ همچنین مغازه‌های کالاهای گران در مناطق مرکزی‌تر و محلهای تولید داد و ستد کالاهای کم ارزش‌تر و حجیم‌تر در مناطق حاشیه‌ای و غیر مرکزی سازماندهی می‌شده‌اند.وسعت، چند عملکردی بودن، توأم کردن خرید با استراحت، تفریح، اقامت مموقت، فعالیتهای اداری، صرف غذا، نمایش و حتی ورزش از یک طرف و ویژگیهای فضایی نظیر پیوستگی فضایی، سرپوشیده بودن، توجه به معماری، تزئین و نورپردازی از طرف دیگر، مجموعه عواملی هستند که مراکز بزرگ تجاری امروز را به بازارهای قدیمی شبیه می‌سازند. گذشته از نحوه‌ی خاص سازماندهی فضایی و سبک معماری، که طبیعتا متفاوت با امروز بوده است، آنچه بازار ایرانی را متمایز می‌سازد، فضای جادویی آن، تنوع رنگها، عطرها، نورپردازی و دیگر عناصر غیر مادی است که روح فضا و مکان را تشکیل می‌دهند. بازار ایرانی دارای چند ویژگی بنیادی است که از نظر بررسی کالبدی شکل بازار حائز اهمیت است.
 
 
کلمات کلیدی:

بازار

بازار سنتی

بازارهای ایرانی

معماری بازار ایرانی

طراحی معماری مراکز خرید

 
 

تاریخچه احداث مراکز خرید

تاریخچه‌ی مرکز خرید تا حدود زیادی به استعاره‌ی پدر سالاری در کسوت اندیشه‌های ویکتور گروئن وابسته است. این تاریخچه، تاریخچه‌ی اشخاص است نه مناسبات و در نهایت شرایط اجتماعی و فضای تجربی پیدایش نوع جدید را نادیده می‌گیرد. گروئن چهره‌ی شاخص و از مروجان برجسته مرکز خرید است که در سال 1954 نمایشگاهی سیار در این زمینه سازماندهی کرد. اما از دهه‌ی 1920 به بعد از خلال گفتگوهای رسمی متخصصان خرده فروشی، برنامه ریزان، روزنامه‌نگاران، ساخت و سازگران و معماران اندیشه‌های گوناگون درباره‌ی مرکز خرید مطرح شده که شماری از آنها پذیرفته شده، تغییر یافته یا بی اعتبار نشده است.درسهای مراکز خرید حومه‌ای برای اولین بار در شهرها آموخته شد، به عبارت دیگر، محوطه (شهری یا حومه‌ای) و برنامه (پیاده‌روسازی  و خرده فروشی) تنها خصیصه‌های مرکز خرید به شمار نمی‌آیند. در سالهای میانی قرن گذشته، ویژگیهای تعریف کننده‌ی یک مکان اقتباس و در جای دیگر اجرا شد. 
 
 
فهرست مطالب
فصل اول

بازار ایرانی

سازماندهی به صورت مجموعه‌ای
شهر سر پوشیده
منظره‌های سرپوشیده
ساختار ارگانیک
 
فصل دوم

تاریخچه احداث مراکز خرید

خوش منظره
مدنی
شهر سبز
شهر
موخره
 
فصل سوم

طراحی ، ساخت، مدیریت پاساژ در ایران

نقش شهرداری در ایران
پیش نیاز‌های اصولی طرح یک پاساژ موفق
 
فصل چهارم

مراکز تجاری

سیر تحولی
در ایران
 
فصل پنجم

طراحی و ساخت مراکز خرید

بررسی اقتصادی و تحلیل بازار
انتخاب مکان
طرح ریزی اجمالی
طراحی کلی و معیارهای طرح‌ریزی
یک پارچگی با محیط اجتماعی
هرج و مرج در مقابل نظم
مالها
تسهیلات رفاهی
نورپردازی و مصالح
خدمات رسانی
تونل خدمات زیر زمینی
پارکینگ و ترافیک
تأسیسات
انواع مراکز خرید
 
فصل ششم

تحلیل وبرسی دو پروژهی تجاری

بازارمركزی بندرعباس
پاساژابهری درتهران 
 
فصل هفتم

مراكزخرید در جهان

بازاروالنسیادراسپانیا
مركزخرید(مثلث)-انگستان
مركزخرید(ابردین وریچموند)-كانادا 
 
فصل هشتم

اقلیم

 
فصل نهم:

فهرست فروشگاه‌ها براساس مکان آنها

 

توضیحات بیشتر و دانلود

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: معماری بازار ایرانی,طراحی معماری مراکز خرید,دانلود پروژه بازارایرانی,دانلود پروژه معماری بازار ایرانی,دانلود پروژه طراحی معماری مراکز خرید,اصول طراحی و ساخت مراکز خرید,بررسی اصول طراحی و ساخت مراکز تجاری,بررسی اصول طراحی و ساخت مراکز پاساژ ,
:: بازدید از این مطلب : 104
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 5 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

بررسی مطالعات محیطی در بروجرد

در این مقاله به بررسی موقعیت جغرافیایی، طبیعی، اجتماعی، اقتصادی و اقلیمی پرداخته شده است


مشخصات فایل

تعداد صفحات 31
حجم 1 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

دانلود مقاله رشته برنامه ریزی شهری

بررسی مطالعات محیطی در بروجرد

 
مقدمه:
لرستان جزء سرزمین ایلام قدیم بوده است. در كاوشهای باستان شناسی كه انجام گرفته آثار متفاوت سفالی، سكه‌های مختلف و مجسمه‌های بالدار مفرغی به دست آمده است كه قدمت چندین هزار ساله این سرزمین را ثابت می‌كند. سابقه تاریخی نواحی جنوبی، غربی و شمال غربی لرستان از سایر نقاط استان بیشتر است. در لرستان آثار قدیمی مربوط به 3000 تا 4000 سال پیش دیده می‌شود. كاسیها چند هزار سال پیش از میلاد به هنگام عبور از كوههای زاگرس، مدتی در لرستان را مهد تمدن مفرغی دانسته‌اند. در این دوره كه دوره طلایی هنر نیز نامیده می‌شود، مردمان ساكن آن به تولید سلاح و جنگ افزار، قطعات زین و برگ، لوازم زینتی (گوشواره، دستبند...) ظروف غذاخوری و انواع حیوانات مانند مرغابی‌، طاووس، بزكوهی و اسب می‌پرداختند كه نمونه‌هایی از آنها در موزه‌ها به نمایش گذاشته شده‌اند. 
 
در این مقاله به بررسی موقعیت جغرافیایی، طبیعی، اجتماعی، اقتصادی و اقلیمی پرداخته شده است.
 
 
 
 
 
فهرست مطالب
    2-1-1 ویژگیهای تاریخی
    مقدمه
    1 مطالعات تاریخی، فرهنگی، اجتماعی
    1-1 استان لرستان
    1-1-1 موقعیت جغرافیایی
    3-1-1 ویژگیهای اجتماعی
    جمعیت
    ساختار جنسی و سنی استان
    4-1-1 ویژگیهای اقتصادی
    5-1-1 ویژگیهای طبیعی
    ویژگیهای اقلیمی
    7-1-1 جاذبه‌های گردشگری
    2-1 شهرستان بروجرد
    3-1- روستاهای منطقه
    روستاهای شمال غربی
    روستاهای شمالی
    روستاهای شمال شرقی
    روستاهای شرقی و جنوب شرقی
    روستاهای جنوبی
    روستاهای جنوب غربی
    روستاهای غربی
    4-1 كشاورزی و باغداری در منطقه
    5-1 دامپروری و دامداری منطقه
    6-1 ایلات و عشایر و مردم منطقه
    2 مطالعات پایه
    1 منطقه حفاظت شده آب سرد
    1-1موقعیت جغرافیایی
    2-1- موقعیت طبیعی
    3-1 پوشش گیاهی
    4-1 حیات وحش
    2- اقلیم منطقه
    تقسیمات اقلیمی
    1- عوامل اقلیمی مهم در منطقه آبسرد
    2- بارندگی
    3- باد
    4- تابش
    5 یخبندان
    6- رطوبت
    7- نمودار بیوكلیماتیك ساختمانی
    جدول شماره 4 نتایج حاصل از بررسی نمودار بیوكلیماتیك انسانی شهر بروجرد
    8- نیازهای آبی در محدوده سایت
    3 – شناخت زمین و خاك منطقه
    1-3- زمین شناسی منطقه
    تشكیلات زون سنندج – سیرجان
    تشكیلات زاگرس
    2-3- خاك شناسی منطقه
    بافت خاك و قابلیت نفوذ خاك
    ویژگیهای خاك منطقه و محدودیتها
    3-3 – مصالح شناسی
    4-3- ژئومورفولوژی (لرزه خیزی)
    4 راههای دسترسی به منطقه
    5- قابلیتهای منطقه
    3- نتیجه 
 
 

توضیحات بیشتر و دانلود

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: دانلود مقاله رشته برنامه ریزی شهری,بررسی مطالعات محیطی در بروجرد ,
:: بازدید از این مطلب : 114
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 5 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

معرفی باغ ایرانی و مراکز فرهنگی،ورزشی و توریستی لرستان

هدف از این مقاله معرفی باغ ایرانی و مراکز فرهنگی،ورزشی و توریستی لرستان می باشد


مشخصات فایل

تعداد صفحات 40
حجم 77 بایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

دانلود مقاله رشته معماری

معرفی باغ ایرانی و مراکز فرهنگی،ورزشی و توریستی لرستان

 
 
مقدمه
در این مقاله به معرفی باغ ایرانی، چند نمونه از مراكز فرهنگی، ورزشی و توریستی خواهیم پرداخت. نمونه‌های مورد بررسی عبارتند از: معرفی باغ ایرانی به طور كلی، موزه آب ایران، مجموعه ورزشی رفسنجان، باغ فردوسی تهران، باغ شازده ماهان، موزه دریایی اوزاكا و مركز فرهنگی تجیبائو. 
 
1- باغها 
«آدم، باغبان بود و خداوند او را آگاه ساخت كه نیمی از كار خوب باغبان بر روی زانوهایش انجام می گیرد. پس هنگامی كه كار تو به پایان می‌رسد، می‌توانی دستهایت را بشویی و به ستایش بایستی، به ستایش شكوه باغ. به این امید كه از بین نرود، و شكوه آن باغ هیچگاه از بین نخواهد رفت. 
 
1-1- تعاریف مربوط به باغ 
با مراجعه به فرهنگ عمید، كلمه «باغ» خود معنای معین و محدودی را كه بیانگر مكان یا فضایی سرپوشیده و محصور از درختان است، در بر می گیرد. 
اگر به تفسیر اساطیری لغت بپردازیم، در ذهن كلمه «فردوس» تجلی خواهد كرد كه در فرهنگ ایران، به معنی باغی با استخرها، بركه ها، درختها و گلهای رنگارنگ است و این خود نمایانگر علاقه و وابستگی ایرانیان به طبیعت می‌باشد. پردیس، لغت برگرفته از زبان مادی (پارادیزا) به معنی باغ و بستان می باشد و از همین لغت پالیز فارسی و فردوس را داریم كه عربی شده پردیس است. گزنفون در كوروش نامه می گوید: «در هر جا كه شاه هخامنشی اقامت كند و به هر جا كه رود، همیشه مراقب است، در همه جا باغهایی باشد پر از چیزهای زیبا كه زمین می دهد. این باغها را پردیس می نامند. اگر هوا مانع نباشد، شاه اكثر اوقات خود را در اینگونه باغها به سر می برد. 
 
اردشیر دوم، در كتیبه ای در شوش این جمله را نقش كرده است: «اردشیر شاه گوید: به فضل اهورامزدا، این قصر «پردیس» زندگانی را من ساختم. اهورا مزادا و مهر، مرا از هر بوی بپایند و آنچه را كه كرده ام، نگاه دارند». در زمان هخامنشیان در ایران زمین بزرگ و در سراسر قلمرو آنان، بخصوص در آسیای صغیر «پئیری دئز»ها (پردیس ها) یا «فردوس ها» كه باغ‌های بزرگ و «پارك»های باشكوه پادشاه، حاكمان و بزرگان ایران بود، شهرتی داشتند. در این محوطه ها، درختان انبوه و تناور وجود داشته و آب، در میان آنها روان بود. چارپایان بسیار برای شكار در آنها پرورش می‌یافتند. شاهنشاهان هخامنشی حاكمان خود را در اینگونه باغها در قلمرو حكومت خود تشویق می نمودند. 
 
اینگونه باغها، كه در سرزمین یونان وجود نداشت، ناگزیر انتظار یونانیان را متوجه خود كرد و آنان نیز همان نام ایرانی را به صورت «پرادیزی» به كار بردند. بدینسان یونیان واژة «پردیس» را از ایرانیان اخذ كردند و از طریق آنها، این واژه در همة زبانهای اروپایی رواج یافت. در زبان یونانی پارادیزی، در زبان لاتین، پارادایز، در زبان آلمانی، پارادایس، در زبان فرانسوی پارادایس. در زبان اكدی متأخر «پرادیز» و در عبری «پردیس» و در آرامی و سریانی نیز همین كلمه با اندكی تفاوت و در ارمنی «پاردس» همه از ریشه ایرانی «پردیس» هستند. همین واژه كه در زبان فارسی «پردیس» یا «پردیز» خوانده می شود، در زبان عربی فردوس و جمع آن «فرادیس» گفته می شود. فردوس كه عربی شدة «پردیس» است، دوبار در قرآن ذكر گردیده است. یكبار در سورة كهف (سورة هیجدهم) آیة 107 و دیگری در سورة مؤمنون (سورة بیست و یكم) آیة یازدهم آمده است. 
 
 
 
کلمات کلیدی:

باغ ایرانی

هنر باغ سازی

مراکز ورزشی لرستان

مراکز فرهنگی لرستان

مراکز توریستی لرستان

 
 
فهرست مطالب
مقدمه
1- باغها

1-1- تعاریف مربوط به باغ

2-1- تاریخچه و سبك های گوناگون هنر باغ سازی

1-2- باغهای ایرانی
1-1-2- باغهای صفوی یا شاه عباسی
2-1-2- باغ های قاجاری

2-2-4– باغ های ایرانی و ویژگی های آنها

1-2-2- هندسه باغ های ایرانی

2-2-2- آب در باغ ایرانی
3-2-2- گیاهان باغ
3-2- اشكال باغ ها
1-3-2- باغ های منظم
2-3-2- باغ نامنظم

2- اصول بنیادی طراحی باغ

1-2-4 – خط یا محور
2-2- فرم
3-2- بافت
2- رنگ
5-2- مقیاس
6-2- تنوع
7-2- توالی
8-2- تعادل
3- آب در طراحی پارك
آب در باغ های ایرانی
1- آب و روانشناسی
2- آب و انعكاس
طراحی آب در سبك های مختلف
3- استخر
آب نما
5- چشمه
6- بركه ها یا باغچه های آبی
7- آبشار و جویبار
8- فواره ها
9- آب و مجسمه
10- آب و حیات وحش
5- موزه ملی آب ایران
6- مجموعه ورزشی رفسنجان
7- باغ فردوسی(گسترش باغ جمشیدیه تهران)
8- باغ شازده ماهان
9- موزه دریایی اوزاكا
10- مركز فرهنگی ژان ماری تجیبائو  
منابع
 
  

توضیحات بیشتر و دانلود

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: دانلود مقاله باغ ایرانی,هنر باغ سازی,مراکز ورزشی لرستان,مراکز فرهنگی لرستان,مراکز توریستی لرستان,دانلود مقاله رشته معماری,معرفی باغ ایرانی و مراکز فرهنگی،ورزشی و توریستی لرستان ,
:: بازدید از این مطلب : 146
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 5 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

معماری بومی و بررسی آن در لرستان

دانلود مقاله معماری بومی و بررسی آن در لرستان


مشخصات فایل

تعداد صفحات 19
حجم 46 بایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

دانلود مقاله رشته معماری

معماری بومی و بررسی آن در لرستان

 
 
مقدمه
در كشور ایران با توجه به تنوع اقلیمی و نیز اقوام گوناگون ساكن آن، در هر منطقه نوعی معماری متناسب با آن فرهنگ و اقلیم و سایر خصوصیات اجتماعی شكل گرفته است كه در آن منطقه بهترین پاسخ برای نیاز مردم بوده است. پیش از پرداختن به معماری این منطقه به طور خاص، به طور خلاصه به تعریف معماری بومی، روند شكل گیری آن و دلایل كم رنگ شدن آن اشاره می شود. 
 
درباره معماری بومی، افراد زیادی به ارائه تعاریف پرداخته اند ما اصول در همه این تعاریف مشترك می باشد. معماری بومی در واقع مجموعه واحدهای معماری ایست كه در یك سرزمین كنار هم آمده اند و در آنها هماهنگی در شكل، حجم، كاربرد، رنگ، مصالح و سطوح پر و خالی دیده می شود. این معماری بر ارزش فضا، تركیب بندی آزاد و اغلب بدون تقارن، رعایت چشم انداز و منظره های اطراف تأكید دارد به همین دلیل است كه معماران امروز از این الگوهای معماری به عنوان سرمشق تركیب‌بندی استفاده می كنند. 
این معماری در واقع نوعی هموار كردن طبیعت است برای پاسخگویی به نیازهای انسان. در این نوع معماری اصولی حاكم است كه همواره و در هر سرزمین مورد توجه بوده است. معماری بومی با روحیه مردم یك سرزمین تغییر می كند به همین دلیل است كه این معماری در طول تاریخ پدیده های گوناگونی را از سر گذرانده است اما هویت ویژه خود را حفظ نموده است و همچنان به عنوان شناسنامه معتبری برای مردم یك سرزمین به شمار می آید. 
 
 
 
کلمات کلیدی:

معماری بومی

معماری بومی در لرستان

 
 
 
 
فهرست مطالب
    مقدمه

    1- مبانی معماری بومی

    2- روند شكل گیری معماری بومی

     دلایل كم رنگ شدن معماری بومی در جهان امروز
    4- معماری بومی منطقه
    5- معماری خانه های روستایی

    1-5-نظام فضایی كالبدی روستاها

    2-5- معماری مسكن روستایی
    5-3 – مصالح و شیوه ساخت
    1-5- شیوه ساخت
    2-5- مصالح
    6- الگوهای طراحی منطقه
    1-6- مسیرهای دسترسی
    2-6- كانونهای تجمع
    6- ساختمان و طبیعت
    4-6- معابر عمومی
    5-6- ساخت و ساز و مصالح
    6-6- حصارها
    7-6- آلاچیق و سایبان

    7- نقش اقلیم در معماری بومی

    1-7- ویژگیهای طراحی اقلیمی در منطقه

    سیستم جذب و دفع مستقیم
    سیستم جذب و دفع غیرمستقیم
    دیوار ترومپ
    دیوار آبی
    سیستم جذب و دفع مجزا
    بام آبی
    گلخانه
    ترموسیفون
    7- تدابیر اقلیمی در محدوده طرح
    8- نتیجه گیری  
منابع
 
 

توضیحات بیشتر و دانلود

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: دانلود مقاله معماری بومی,معماری بومی در لرستان,دانلود مقاله رشته معماری,معماری بومی و بررسی آن در لرستان,نظام فضایی كالبدی روستاها,نقش اقلیم در معماری بومی ,
:: بازدید از این مطلب : 207
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 5 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

ارزیابی اصول طراحی در مراکز آموزشی کودکان 12-9 ساله با هدف پرورش روحیه پژوهشگری

هدف از این پایان نامه ارزیابی اصول طراحی در مراکز آموزشی کودکان 129 ساله با هدف پرورش روحیه پژوهشگری می باشد


مشخصات فایل

تعداد صفحات 210
حجم 7 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

دانلود پایان نامه رشته معماری

ارزیابی اصول طراحی در مراکز آموزشی کودکان 12-9 ساله با هدف پرورش روحیه پژوهشگری

 
 
چکیده : 
کمرنگ بودن مسئله پژوهش و تحقیق در سیستم آموزشی کشورما باعث گردیده است , تا آموزش در محدوده تئوریک شکل بپذیرد . نتیجه این فرآیند عدم بهره وری بهینه از توانمندی های ذهنی و فکری نوجوانان و جوانان را باعث گردیده است . این موضوع می طلبد که به موازات کارتئوری , کار علمی و پژوهشی و تحقیق انجام گرفته تا بتوانیم حداکثر بهره وری را پیش رو داشته باشیم . با توجه به پیشرفت روز افزون علم و تکنولوژی در عصر حاضر و تغییر بسیاری از امور بواسطه آن  و در مقایسه با سایر کشورها جای خالی فضاهای پژوهشی در عرصه آموزش و پژوهش بسیار احساس می گردد .از آنجا که طرح های پژوهشی بستر ارتقاء هر جامعه ای می باشد, وجود روحیه پژوهشگری از کودکی بسیار ضروری است .
 
این امر در کشورهای صنعتی بسیار مورد توجه است و کودکان از ابتدای دوران آموزش با روحیه پژوهشگری آشنا می گردند و اما در کشور ما با توجه به شیوه یادگیری قدیمی که بر اساس سیستم محفوظات ذهنی است ,  به پژوهش کمتر توجه شده است و بیشتر به آموزش قدیمی تکیه شده است . پژوهش به عنوان فرآیند علمی در جهت ایجاد حس کنجکاوی در دانش آموز است . از اینرو در امر پژوهش نظر برآن است که شیوه هایی بکارگرفته شود که دانش آموزان ضمن فراگیری مفاهیم و مطالب علمی , چگونگی روند سازمان یافته تفکر را تمرین کنند و به تدریج با مفهوم و کاربرد هر یک از آنها آشنا شوند . این موضوع بحث و نگرشی نو را درباره فضاهای آموزشی و به طور کلی عرصه های آموزشی می طلبد . 
 
 
 
کلمات کلیدی:

طراحی معماری مدارس

طراحی فضاهای آموزشی

طراحی معماری فضاهای آموزشی

طراحی مدارس بر پایه نیازهای کودکان

طراحی معماری فضای پژوهش سرای دانش آموزی  

 
 
 
مقدمه : 
ایجاد بستر و زمینه درجهت تغییر نگرش نسبت به مسئله آموزش و یافتن راهکارهای عملی برای انطباق مسئله پژوهش با نحوه آموزش تئوریک فعلی می باشد . اگر جهان امروز را با دنیای 100 سال پیش مقایسه کنیم با پیشرفت های خیره کننده ای در علوم , بازرگانی , خدمات پزشکی , ارتباطات و زمینه های بیشمار دیگر روبرومی شویم . اما چون به مدرسه در هر کجای ایران سر بزنیم , با شگفتی بین کلاس درس صد سال پیش با امروز تفاوتی احساس نمی کنیم , دانش آموزان درردیف های پشت سر هم نشسته , مداد و کاغذ در دست , هر چه معلم پای تخته سیاه می گوید و می نویسد , با شتاب یادداشت می کنند که آنها را به حافظه سپرده و در زمان امتحان به سرعت پس دهند .در حالی که به واسطه پیشرفت علوم و فنون بسیاری از امور تغییر کرده است , اما کم یا بیش آموزش و پرورش و شیوه یادگیری دانش آموزان و تدریس معلمان همانطور دست نخورده باقی مانده است . وسعت علوم و حوزه های آموزشی , گستردگی مفاهیم و سرعت انتشار اطلاعات , نیاز به نگرشی نو در عرصه آموزش و پرورش را عیان می کند . 
 
دنیای امروز در حال تبدیل شدن به یک شبکه ارتباطی برای انتقال افکار و اطلاعات است . همگام شدن و بهره گیری از این حالت با روش های رایج آموزشی ما و با استفاده از فضاهای آموزشی معمول تطابق ندارد و عدم کارایی روش های فعلی در نظام آموزشی , مخصوصا درسال های اخیر روشنتر شده است . بحث نظام آموزشی و تغییرات آن در کشور ما به سبب شرایط خاص فرهنگی و اقتصادی بیانگر یک نیاز اجتماعی است . این موضوع بحث فرهنگی نو و جدیدی را درخصوص فضاهای آموزشی و به طور کلی عرصه های آموزشی می طلبد .بارور کردن روح کاوش و تقویت فرآیند تفکر درهر فرد وقتی ممکن و موثر خواهد بود که این امکان در دوران کودکی و نوجوانی برای او فراهم شود . جنبه تربیتی این امر موید ایجاد ضرورت مجموعه ای است که زمینه ساز این باروری باشد . 
ایجاد یک مرکز علمی – آموزشی با نظر به مبحث تکنولوژی آموزشی می تواند به عنوان الگوی کلی , زمینه ساز توسعه روشهای بهینه و پویای آموزشی در سطح وسیعی از سیستم آموزشی باشد. 
 
 
 
 
فهرست مطالب :
•اهمیت و ضرورت موضوع
•بیان مسئله
•عرصه آموزش باید به گونه ای باشد که
•اهداف
•فصل اول
•مطالعات پایه
 
فصل اول :  مطالعات پایه  
•تحقیق و پژوهش
•ضرورت های پژوهش
•فواید پژوهش
•در جنبه اجتماعی
•درجنبه فرهنگی
•اهداف و مقاصد پژوهش
•رابطه علم و تکنولوژی با پژوهش
•ضرورت امر پژوهش در توسعه علم و فناوری
•اهداف کلی آموزش مفاهیم علمی به کودکان
•دیدی شناختی – عاطفی از یادگیری کودک
•کنجکاوی و هیجان
•هیجان و علاقه به یادگیری
•افزایش یادگیری با استفاده از شیوه های گوناگون
•کارگزاری نیمکره مغزی
•دو روش کسب دانش
•شناخت عقلی
•شناخت شهودی
•گزارشی از وضعیت پژوهش در آموزش و پرورش
•تقویت زیر ساختهای آموزش و پرورش
•جایگاه پژوهش در بطن فعالیت های یاددهی و یادگیری
•معلم زیر بنای فرهنگ توسعه
•هدف بالفعل کردن روحیه پژوهش است
•آموزش و پرورش و توسعه در عصر فناوری
•توسعه و ضرورت اصلاح
•راهبردها در فرآیند توسعه
•نگرشی نو , باز تعریف مفاهیم
•تحول ساختاری
•تحلیلی بر روند پژوهش در آموزش و پرورش
•توجه جدی به پژوهش و فعالیت های پژوهشی در آموزش و پرورش
•ترویج فرهنگ پژوهش
•توجه خاص به معلمان
•تقویت همکاری و ارتباط دانشگاه ها و پژوهشگران با آموزش و پرورش
•ضرورت تحقیق و پژوهش در کلاس و مدرسه
•مقدمه
•نقش نظام آموزشی کشور در توسعه فرهنگ پژوهش در مدارس
•نقش معلمان در توسعه فرهنگ پژوهش درمدارس
•نقش خانواده در توسعه فرهنگ پژوهش در مدارس
•نقش کتابداران و کتابخانه
•نقش تبلیغات
•همه چیز تغییر کرده است جزآموزش و پرورش
•حرکت به سوی علم اکتشافی ( پژوهشی )
•علم اکتشافی ( پژوهشی )
•منظور از آموزش علوم به روش اکتشاف هدایت شده چیست
•یادگیری به روش پژوهش یا اکتشاف آزاد
•آموزش و یادگیری به روش اکتشاف هدایت شده
•آموزش فراگیری برای یادگیری
•مزایای اکتشاف هدایت شده
•وقت درست یاد گرفتن
•روش اکتشاف آزاد یا فعالیت های تحقیقی
•روانشناسی کودک
•مفاهیم بنیادی در روانشناسی رشد
•تعریف رشد
•مفهوم پختگی
•فرآیند رشد و پرورش
•نیازهای بنیادی کودکان
•در اینجا فقط به شرح نیازهای اساسی کودکان می پردازیم
•بر آورده نشدن نیازها
•نظریه ژان پیاژه
•نظریه رشد شناختی پیاژه
•بازگشت پذیری
•یکسو گرایی
•- سو واگرایی
•کاربرد آموزشی نظریه پیاژه
•بازنمایی کرداری
•بارنمایی نموداری
•درونسازی , برونسازی و تعادل جویی
•تعیین سن کودک
•بررسی ویژگی های کودکان از نظر رشد بدنی – اجتماعی – عقلی – هیجانی
•ویژگی های بدنی
•ویژگی های اجتماعی
•ویژگی های عقلی
•دوره دوم دبستان 12-9 سالگی
•ویژگی های بدنی
•ویژگی های اجتماعی
•ویژگی های هیجانی
•ویژگی های عقلی و روانی
•احتیاجات فضایی کودکان 9-6 ساله
•احتیاجات فضایی 12-9 سالگی ( نوباوگی 2 )
•احتیاجات فضای15-12 سال ( نوجوانی 1 )
•روانشناسی تربیتی
•عوامل محیط تعیین کننده رفتار در برابر عوامل بیولوژیکی
•طبیعت فعال کودک در برابر طبیعت منفعل او
•خلاصه بحث روانشناسی
•نتیجه
•ویژگی کودکان 12-9 سال
•ویژگی های بدنی
•ویژگی های هیجانی
•ویژگی های عقلی و روانی
•مهمترین وظایف و تکالیف رشد دوره دوم ( 12-9 سالگی )
•فلسفه آموزش لذت بخش
•انگیزه
•تنوع در یادگیری
•انواع مشارکت های فعال در یادگیری
•نشاط در یادگیری
•حمایت از طریق همکلاسی ها
•ایجاد تمرین و بازخورد بیشتر
•به یادگیرنده فرصت انتخاب بدهید
•خلاقیت
•علوم و نقش آن در پرورش قوه خلاقیت دانش آموزان
•نتیجه گیری
•پژوهشسرای دانش آموزی
•ضرورت
•اهداف
•وظایف پژوهشسرا
•نحوه اداره پژوهشسرا
•واجدین شرایط عضویت در پژوهشسرا
•نظارت و ارزشیابی
 
فصل دوممطالعات تکمیلی
•بررسی تاثیر نظام آموزشی برعملکرد فضاهای آموزشی
•مقایسه روش های آموزشی کلاسیک و سنتی
•تاثیر اهداف آموزشی بر عملکرد فضاهای آموزشی
•تصوری جدید نسبت به آموزش و روند یادگیری
•توجهی خاص نسبت به پرورش خصوصیات روحی و شخصیتی دانش آموز
•ویژگی های چنین محیط آموزشی عبارتند از
•نکاتی که در طراحی محیط آموزشی باید بدان توجه شود
•سازمان اجتماعی کلاس
•الگوی سازماندهی رقابتی
•الگوی سازماندهی مشارکتی
•الگوی سازماندهی انفرادی
•سازماندهی محیط فیزیکی
•سازماندهی ردیفی – ستونی
•سازماندهی دایره ای
•سازماندهی انفرادی و گروهی
•کودک و مدرسه
•کودک و فضای شهری
•خصوصیات شخصیتی و علایق کودک
•نحوه قرارگیری کودک
•خصوصیات کیفی محیط
•نقاط مکث دانش آموزان اطراف مدرسه
•کودک و اجزای معماری
•کودک و پنجره
•کودک و در
•از پیشنهادهای روانشناسانه تا فضاسازی در معماری
•احترام به سوالات عادی و غیر عادی
•هدایتگربودن پاسخ ها
•احترام به عقاید عادی و غیرعادی
•یادگیری بدون ارزشیابی
•مشاهده اشیاء از نزدیک
•احترام به حواس کودک
•احترام به تخیلات کودک
•نقش معماری درپرورش فکری کودکان
•نتیجه گیری
•کودک و معمار
•مدرسه فضا باز
•مفهوم فضا باز
•ویژگی های ساختمان مدارس فضا باز
•دیوارهای ثابت
•تقسیم کردن یا شکل دادن فضای باز
•فضای باز چگونه عمل می کند
•دانش آموز در مدرسه فضا باز
•معلم در مدرسه فضا باز
•معلم در مدرسه فضا باز می گوید
•مدیر در مدرسه فضا باز
•مدرسه بدون دیوار
•مقدمه
•در جست و جوی شاخصه های طراحی
•شاخصه های مدرسه بدون دیوار در یک نمونه
•در مواجهه با اندیشه های مدرسه بدون دیوار
•نتیجه
 
فصل سوم  :   مطالعات تطبیقی  
•مطالعات تطبیقی
•نمونه های داخلی
•پردیس دانش ( فضایی علمی , آموزشی , تربیتی مبتنی بر تکنولوژی آموزشی )
•کانون نیاوران
•ویژگی های نمونه از نگاه پروژه
•محاسن
•معایب
•فرهنگسرای خاوران
•ویژگی های نمونه از نگاه پروژه
•محاسن
•معایب
•کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
•مرکز شماره 16 کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
•نمونه های خارجی
•شهر بچه ها در دبی : ( children city , Dubai )
•مرکز علمی تویوما
•معماری ساختمان مدرس / هانس شارون
•مدرسه Geschwister School در لونن , وستفالیا
•مدرسه ای در لورخ , آلمان / بهنیش و شریک
•مدرسه متوسطه , وین / هنکه و شرایک
•موسسه مستغلات فدرال اتریش , به عنوان کارفرما
•مدرسه آتریوم – باز و شفاف
 
فصل چهارم:مطالعات اقلیم و زمینه
•مطالعات محیطی شهر تهران
•موقعیت جغرافیایی
•موقعیت طبیعی
•توپوگرافی و ناهمواریهای شهر تهران
•منابع آب شهر تهران
•آب های جاری
•آبهای زیر زمینی
•پوشش گیاهی شهر تهران
•خصوصیات زمین ساختی ( مرتبط با زلزله ) شهر تهران
•گسل شمال تهران
•گسل مشا
•گسل کهریزک
•گسل شمال ری
•گسل جنوب ری
•ویژگیهای اقلیمی
•تاثیر طراحی اقلیمی در صرفه جویی انرژی
•تجزیه و تحلیل عوامل اقلیمی
•دما و رطوبت
•بارندگی
•وزش باد
•تابش
•یخبندان
•بررسی نمودار بیو کلماتیک شهر تهران
•بررسی نمودار بیوکلماتیک انسانی شهر تهران
•بررسی نمودار بیوکلیماتیک ساختمانی شهر تهران
•نتایج حاصل از جداول ماهونی شهر تهران
•تعیین نوع اقلیم شهر تهران
•تعیین جهت و فرم ساختمان با توجه به اقلیم
•جهت گیری ساختمان با توجه به تابش
•جهت گیری ساختمان با توجه به جهت وزش باد
•فرم ساختمان در رابطه با اقلیم
•تعیین فرم ساختمان‌های بزرگ با توجه به اقلیم
•انتخاب نوع مصالح با توجه به اقلیم
•نتیجه گیری و تعیین تدابیر طراحی اقلیمی
•مروری بر تاریخچه کوی نصر
•محور گیشا
•محله گیشا
•موقعیت قرارگیری سایت
•دلایل انتخاب سایت
•همجواری های سایت
•سلسله مراتب شبکه دسترسی
 
فصل پنجم:اصول طراحی
•تاثیر شرایط محیطی و کالبدی بر کودکان
•اثرات نور و روشنایی
•استفاده از نور طبیعی خورشید
•روشنایی مصنوعی
•اثرات سر و صدا
•روش های کنترل نوفه
•رابطه تقریبی میانگین افت صوتی جداره های یکپارچه با چگالی سطحی آن
•میزان تقریبی افت صوتی حاصل از لایه هوا در جداکننده های صوتی
•ترافیک
•عملکرد شبکه ترافیک شهری
•تفاوت بین سطوح مورد نیاز به ترتیب درجه اهمیت
•شبکه دسترسی
•تاثیر جداره ها بربعد طولی خیابان
•آلودگی صوتی توسط وسائط نقلیه
•آرام سازی ترافیکی در محدوده های شهری
•توجه به شرایط آکوستیکی
•تهویه
•شرایط مناسب هوا در فضاهای داخلی
•میزان تقریبی تعداد دفعات تعویض هوا در یک فضا
•شرایط حرارتی
•شرایط کالبدی
•رنگ
•فرم
•ابعاد و اندازه ها
•برای رسیدن به فضای مناسب عملکردی سه عامل موثرند
•پله ها
•جنس
•تزیینات
•استاندارد ها
•استاندارد کلاس های درس
•ابعاد و اندازه وسایل مورد نیاز
•استاندارد سالن اجتماعات و تسهیلات نمایشی
•ارتفاع مناسب میز و صندلی با نیمکت برای گروه های مختلف سنی
 
•فصل ششم:طراحی
•اصول طراحی
•سازه
•تاسیسات
•تقسیم بندی نهایی اهداف و ارائه راهکارها
•طرح جامع فیزیکی :معرفی حوزه ها
•مبانی طرح
•برگرفته از مبانی نظری
•اهداف عبارتند از
•اصول برگرفته از مطالعات زمینه
•برگرفته از ضوابط , معیارها و استاندارد ها
•سازماندهی فضایی
•چیدمان فضاها با توجه به موارد زیر صورت گرفته است
•نحوه برخورد زمین پروژه با فضای سبز
•جانمایی عناصر اصلی پروژه ( لکه گذاری )
•ایده اولیه
•موارد دیگری که در طراحی مربوطه بکار رفتند به شرح ذیل می باشند
•در این پایان نامه طراحی برای کودکان 12-9 ساله در نظر گرفته شده است
•منابع
 
 

توضیحات بیشتر و دانلود

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: طراحی معماری فضاهای آموزشی کودکان,طراحی مدارس بر پایه نیازهای کودکان,طراحی معماری فضای پژوهش سرای دانش آموزی,ارزیابی اصول طراحی در مراکز آموزشی کودکان 129 ساله با هدف پرورش روحیه پژوهشگری,دانلود پایان نامه طراحی فضاهای آموزشی,دانلود پایان نامه طراحی معماری مدارس ,
:: بازدید از این مطلب : 124
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 5 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

بررسی هنر و معماری اسلامی در مساجد

هدف از این مقاله بررسی هنر و معماری اسلامی در مسجد جامع صنعا می باشد


مشخصات فایل

تعداد صفحات 65
حجم 3 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

دانلود مقاله رشته معماری

بررسی هنر و معماری اسلامی در مساجد

(مطالعه موردی:مسجد جامع صنعا)
 
*هدیه:15 صفحه کار تحقیقی از استادیادر دانشگاه تربیت مدرس:)-
 
چکیده:
مسجد جامع صنعا از قدیمى ترین مساجد جهان است و حتى دستور ساخت آن را به رسول اكرم(ص) نسبت داده اند. در سال 1972 به هنگام بازسازى ضلع غربى مسجد كه بر اثر باران شدید فرو ریخته بود, فضایى میان سقف و پشت بام پدیدار گشت كه انبوهى از نسخه هاى كهن قرآن را در خود جاى داده بود. قاضى اسماعیل اكوا كه در آن زمان رئیس بخش عتیقه هاى صنعا بود, باتوجه به اهمیت و ارزش فوق العاده این میراث, درصدد جلب حمایت مالى خارجى براى دسته بندى, ترمیم و حفظ نسخه ها برآمد. 
 
ابتدا دانمارك پیشنهاد انتقال نسخ به كپنهاگ را ارائه كرد كه به دلیل عدم امكان تعیین دقیق تعداد دستنوشته ها یا برآورد معقول ارزش آنها از سوى یمن پذیرفته نشد. در سال 1974 این نسخه ها كه در آن هنگام در كیسه هایى بزرگ در زیرزمین موزه ملى یمن انبار شده بود, به آلبرشت نُت3 استاد تاریخ زبان عربى در دانشگاه بُن كه به یمن سفر كرده بود, نشان داده شد. با تلاش هاى نُت كه به ارزش بى بدیل این یافته ها پى برده بود, وزارت امور خارجه آلمان هزینه مالى پروژه حفظ و رده بندى این نسخه ها را تقبل كرد. این هزینه كه بالغ بر 1/1 میلیون یورو بود, بیشترین كمك مالى اى بود كه تا آن زمان از سوى آلمان غربى به یك پروژه فرهنگى در خارج اختصاص مى یافت. توافق نامه میان آلمان و یمن در پاییز 1980 امضا شد و نخستین متخصصان از سال بعد كار خود را آغاز كردند.
 
 
کلمات کلیدی:

مسجد جامع صنعا

هنر و معماری اسلامی

ویژگیهای معماری مسجد جامع صنعا

 
 
مقدمه:
منظور از هنر و معماری اسلامی، همان هنر و معماری سرزمین‌های‌ - خاورمـــیانه، آفریقای شمالی، هند شمالی و اسپانیا - است‌ که از آغاز قرن هفتم میلادی تحت حاکـمیت مسلمانان قرار گرفتند.اهمیت تزیینات خوشنویسی و شکل مسجد، دو ویژگی اصلی هنر و معماری اسلامی هستند که عمیقاً با ایمان اسلامی ارتباط دارند و در همان روزگار آغازین دین پیشرفت کردند. پیامبر اسلام، حضرت محمد، تاجــری ثروتمند در مـــکه بود که در حدود 40 سالــگی مجموعه عمیقی از وحی را دریافت کرد و شروع به تبلیغ دین جدیدی نمود‌. این وحی‌ها که مسلمانان آن‌ها را پیام الهی می‌انگارند، در قرآن - کتاب مـــقدس مسلمانان – جـمع‌آوری شده است. میراث غنی زبانی و ادبیات عرب در احــساس احـــترام عمیق نسبت به قرآن نقش داشت. 
 
مرکزیت قرآن در فــرهنگ اسلامی و جذابیت ویژه شکل ‌خــط عـربی سبب شد از کــلام نوشـــتاری، به ویژه آیات قرآنی به عــــنوان کتیبه‌های مساجد استفاده گردد و نیز تزیینات خطاطی و شیوه‌های آن در تمام شاخه‌های هنر اسلامی پیشرفت نماید.
 
در سال 622‌ پس از میلاد، همان سالی که مبدأ تاریخ اسلامی قرار گرفت، ‌حضرت مــحمد به شهر یثرب - که بعداً مدینه نام گرفت، هــجرت نمود. در آن‌جا جامعه‌ای از مومنان که در پیرامون خانه محمد به عبادت مشــغول بودند، گردهم آمدند. نمازگزاران عادی جامعه جدید در این مکان ساده، شکل مسـجد را پایه‌گذاری کردند که عبارت بود از محوطه‌ای محصور و مستطیلی با آلونک‌هایی ( خانه‌های همسران حضرت محمد ) که در طـول یک ضلع آن قرار گرفـته بودند و یک ایوان ناهموار (سایه‌بانی که در اصل برای استفاده از سایه بوده است‌) که در یک طرف برای مسلمــین فقیرتر در نظر گرفته شده بود‌. از این رو، تقریباً تمام مــساجد نقــشه خانه حضرت محمد را تکــرار می‌کردند و عــبارت بودند از ‌یک محــوطه محصور (صـــحن)، ساختمانی در یک طـــرف برای نماز و طـاق‌هایی قوسی (رواق‌ها) در اطـراف محوطه.
 
 اولین پیروان حضرت مـــحمد[ص] ‌که از شبه جــزیره عربســـتان بودند در مـــقایسه با امپراطـــوری‌هایی که بعداً فــتح کرده و سبک‌های هـــنری آن را به عــنوان سرمشق خود گرفتند‌، هیچ‌گونه سبک هنری بومی و مخصوص به خود نداشتند. با گسترش اسلام، متناسب با شرایط متفاوت اقلیمی و مــصالح در دسترس در فتوحات اسلامی و با جذب و اقتباس از شیوه‌های هنرهای بومی‌، انواع هنری آن بالیدن گرفت و نقش‌هایی که در یک ناحیه باب بود، به زودی‌ جهان بزرگ اسلام‌ را فرا گرفت.
 
بنابراین هنر اسلامی از منابع فراوانی گسـترش یافته است. شیوه‌های رومی‌، مسیحیت باستان و بیزانسی در مــعماری پیشین اسلامی مورد اقتباس قرار گرفت. تاثیر هنر ساسانی _ هنر مــعماری و تزییـــنی ایرانِ پیـش از اسلام در دوران حـــکومت ساسانیان _بر هنر اسلامی‌بالاترین اهمیت را داشت‌. شــــیوه‌های آسیای مرکزی با تاخت و تازهای تاتار و مغول به هنر اســـلامی نفوذ کرد و هنر چــینی تأثیر ‌تکوین‌گری بر نقاشی، سفالگری و پارچه‌بافی اسلامی گذاشت.
 
 
 
 
 
 
فهرست مطالب
 
هنر و معماری اسلامی         
_ خواستگاه ها و ویژگی ها   
_ سیر تاریخی  
_ معماری        
_مساجد           
_ محراب / صحن                      
_ مناره            
_ گنبد          
_ ایوان  / طاق  محرابی / منبر و مقصوره        
_ مدرسه         
_ معماری غیر مذهبی              
_ حرم ها و آرامگاه ها             
_ تزیینات معماری                   
صنعا، شهر و پایتخت یمن         
مسجد جامع الکبیر                 

طرح ترمیم و بازسازی مسجد بزرگ صنعا           

بررسی ویژگی های معماری مسجد جامع صنعا  
 

توضیحات بیشتر و دانلود

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: مسجد جامع صنعا,هنر و معماری اسلامی,ویژگیهای معماری مسجد جامع صنعا,بررسی هنر و معماری اسلامی در مسجد صنعا,هنر و معماری اسلامی در مساجد,دانلود مقالات معماری,دانلود مقالات مهندسی معماری ,
:: بازدید از این مطلب : 194
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 5 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

بررسی و مطالعه تطبیقی اصول طراحی فضاهای آموزشی با در نظر گرفتن فناوری آموزشی

هدف از این پایان نامه بررسی و مطالعه تطبیقی اصول طراحی فضاهای آموزشی با در نظر گرفتن فناوری آموزشی می باشد


مشخصات فایل

تعداد صفحات 215
حجم 29 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

دانلود پایان نامه رشته معماری

بررسی و مطالعه تطبیقی اصول طراحی فضاهای آموزشی با در نظر گرفتن فناوری آموزشی

(مطالعه موردی:کودکان 12-9 ساله)
 
چکیده : 
کمرنگ بودن مسئله پژوهش و تحقیق در سیستم آموزشی کشورما باعث گردیده است , تا آموزش در محدوده تئوریک شکل بپذیرد . نتیجه این فرآیند عدم بهره وری بهینه از توانمندی های ذهنی و فکری نوجوانان و جوانان را باعث گردیده است . این موضوع می طلبد که به موازات کارتئوری , کار علمی و پژوهشی و تحقیق انجام گرفته تا بتوانیم حداکثر بهره وری را پیش رو داشته باشیم . با توجه به پیشرفت روز افزون علم و تکنولوژی در عصر حاضر و تغییر بسیاری از امور بواسطه آن  و در مقایسه با سایر کشورها جای خالی فضاهای پژوهشی در عرصه آموزش و پژوهش بسیار احساس می گردد .از آنجا که طرح های پژوهشی بستر ارتقاء هر جامعه ای می باشد, وجود روحیه پژوهشگری از کودکی بسیار ضروری است .
 
این امر در کشورهای صنعتی بسیار مورد توجه است و کودکان از ابتدای دوران آموزش با روحیه پژوهشگری آشنا می گردند و اما در کشور ما با توجه به شیوه یادگیری قدیمی که بر اساس سیستم محفوظات ذهنی است ,  به پژوهش کمتر توجه شده است و بیشتر به آموزش قدیمی تکیه شده است . پژوهش به عنوان فرآیند علمی در جهت ایجاد حس کنجکاوی در دانش آموز است . از اینرو در امر پژوهش نظر برآن است که شیوه هایی بکارگرفته شود که دانش آموزان ضمن فراگیری مفاهیم و مطالب علمی , چگونگی روند سازمان یافته تفکر را تمرین کنند و به تدریج با مفهوم و کاربرد هر یک از آنها آشنا شوند . این موضوع بحث و نگرشی نو را درباره فضاهای آموزشی و به طور کلی عرصه های آموزشی می طلبد . 
 
 
 
کلمات کلیدی:

طراحی معماری مدارس

طراحی فضاهای آموزشی

طراحی معماری فضاهای آموزشی

طراحی مدارس بر پایه نیازهای کودکان

طراحی معماری فضای پژوهش سرای دانش آموزی  

 
 
 
مقدمه : 
ایجاد بستر و زمینه درجهت تغییر نگرش نسبت به مسئله آموزش و یافتن راهکارهای عملی برای انطباق مسئله پژوهش با نحوه آموزش تئوریک فعلی می باشد . اگر جهان امروز را با دنیای 100 سال پیش مقایسه کنیم با پیشرفت های خیره کننده ای در علوم , بازرگانی , خدمات پزشکی , ارتباطات و زمینه های بیشمار دیگر روبرومی شویم . اما چون به مدرسه در هر کجای ایران سر بزنیم , با شگفتی بین کلاس درس صد سال پیش با امروز تفاوتی احساس نمی کنیم , دانش آموزان درردیف های پشت سر هم نشسته , مداد و کاغذ در دست , هر چه معلم پای تخته سیاه می گوید و می نویسد , با شتاب یادداشت می کنند که آنها را به حافظه سپرده و در زمان امتحان به سرعت پس دهند .در حالی که به واسطه پیشرفت علوم و فنون بسیاری از امور تغییر کرده است , اما کم یا بیش آموزش و پرورش و شیوه یادگیری دانش آموزان و تدریس معلمان همانطور دست نخورده باقی مانده است . وسعت علوم و حوزه های آموزشی , گستردگی مفاهیم و سرعت انتشار اطلاعات , نیاز به نگرشی نو در عرصه آموزش و پرورش را عیان می کند . 
 
دنیای امروز در حال تبدیل شدن به یک شبکه ارتباطی برای انتقال افکار و اطلاعات است . همگام شدن و بهره گیری از این حالت با روش های رایج آموزشی ما و با استفاده از فضاهای آموزشی معمول تطابق ندارد و عدم کارایی روش های فعلی در نظام آموزشی , مخصوصا درسال های اخیر روشنتر شده است . بحث نظام آموزشی و تغییرات آن در کشور ما به سبب شرایط خاص فرهنگی و اقتصادی بیانگر یک نیاز اجتماعی است . این موضوع بحث فرهنگی نو و جدیدی را درخصوص فضاهای آموزشی و به طور کلی عرصه های آموزشی می طلبد .بارور کردن روح کاوش و تقویت فرآیند تفکر درهر فرد وقتی ممکن و موثر خواهد بود که این امکان در دوران کودکی و نوجوانی برای او فراهم شود . جنبه تربیتی این امر موید ایجاد ضرورت مجموعه ای است که زمینه ساز این باروری باشد . 
ایجاد یک مرکز علمی – آموزشی با نظر به مبحث تکنولوژی آموزشی می تواند به عنوان الگوی کلی , زمینه ساز توسعه روشهای بهینه و پویای آموزشی در سطح وسیعی از سیستم آموزشی باشد. 
 
 
 
 
فهرست مطالب :
•اهمیت و ضرورت موضوع
•بیان مسئله
•عرصه آموزش باید به گونه ای باشد که
•اهداف
•فصل اول
•مطالعات پایه
 
فصل اول :  مطالعات پایه  
•تحقیق و پژوهش
•ضرورت های پژوهش
•فواید پژوهش
•در جنبه اجتماعی
•درجنبه فرهنگی
•اهداف و مقاصد پژوهش
•رابطه علم و تکنولوژی با پژوهش
•ضرورت امر پژوهش در توسعه علم و فناوری
•اهداف کلی آموزش مفاهیم علمی به کودکان
•دیدی شناختی – عاطفی از یادگیری کودک
•کنجکاوی و هیجان
•هیجان و علاقه به یادگیری
•افزایش یادگیری با استفاده از شیوه های گوناگون
•کارگزاری نیمکره مغزی
•دو روش کسب دانش
•شناخت عقلی
•شناخت شهودی
•گزارشی از وضعیت پژوهش در آموزش و پرورش
•تقویت زیر ساختهای آموزش و پرورش
•جایگاه پژوهش در بطن فعالیت های یاددهی و یادگیری
•معلم زیر بنای فرهنگ توسعه
•هدف بالفعل کردن روحیه پژوهش است
•آموزش و پرورش و توسعه در عصر فناوری
•توسعه و ضرورت اصلاح
•راهبردها در فرآیند توسعه
•نگرشی نو , باز تعریف مفاهیم
•تحول ساختاری
•تحلیلی بر روند پژوهش در آموزش و پرورش
•توجه جدی به پژوهش و فعالیت های پژوهشی در آموزش و پرورش
•ترویج فرهنگ پژوهش
•توجه خاص به معلمان
•تقویت همکاری و ارتباط دانشگاه ها و پژوهشگران با آموزش و پرورش
•ضرورت تحقیق و پژوهش در کلاس و مدرسه
•مقدمه
•نقش نظام آموزشی کشور در توسعه فرهنگ پژوهش در مدارس
•نقش معلمان در توسعه فرهنگ پژوهش درمدارس
•نقش خانواده در توسعه فرهنگ پژوهش در مدارس
•نقش کتابداران و کتابخانه
•نقش تبلیغات
•همه چیز تغییر کرده است جزآموزش و پرورش
•حرکت به سوی علم اکتشافی ( پژوهشی )
•علم اکتشافی ( پژوهشی )
•منظور از آموزش علوم به روش اکتشاف هدایت شده چیست
•یادگیری به روش پژوهش یا اکتشاف آزاد
•آموزش و یادگیری به روش اکتشاف هدایت شده
•آموزش فراگیری برای یادگیری
•مزایای اکتشاف هدایت شده
•وقت درست یاد گرفتن
•روش اکتشاف آزاد یا فعالیت های تحقیقی
•روانشناسی کودک
•مفاهیم بنیادی در روانشناسی رشد
•تعریف رشد
•مفهوم پختگی
•فرآیند رشد و پرورش
•نیازهای بنیادی کودکان
•در اینجا فقط به شرح نیازهای اساسی کودکان می پردازیم
•بر آورده نشدن نیازها
•نظریه ژان پیاژه
•نظریه رشد شناختی پیاژه
•بازگشت پذیری
•یکسو گرایی
•- سو واگرایی
•کاربرد آموزشی نظریه پیاژه
•بازنمایی کرداری
•بارنمایی نموداری
•درونسازی , برونسازی و تعادل جویی
•تعیین سن کودک
•بررسی ویژگی های کودکان از نظر رشد بدنی – اجتماعی – عقلی – هیجانی
•ویژگی های بدنی
•ویژگی های اجتماعی
•ویژگی های عقلی
•دوره دوم دبستان 12-9 سالگی
•ویژگی های بدنی
•ویژگی های اجتماعی
•ویژگی های هیجانی
•ویژگی های عقلی و روانی
•احتیاجات فضایی کودکان 9-6 ساله
•احتیاجات فضایی 12-9 سالگی ( نوباوگی 2 )
•احتیاجات فضای15-12 سال ( نوجوانی 1 )
•روانشناسی تربیتی
•عوامل محیط تعیین کننده رفتار در برابر عوامل بیولوژیکی
•طبیعت فعال کودک در برابر طبیعت منفعل او
•خلاصه بحث روانشناسی
•نتیجه
•ویژگی کودکان 12-9 سال
•ویژگی های بدنی
•ویژگی های هیجانی
•ویژگی های عقلی و روانی
•مهمترین وظایف و تکالیف رشد دوره دوم ( 12-9 سالگی )
•فلسفه آموزش لذت بخش
•انگیزه
•تنوع در یادگیری
•انواع مشارکت های فعال در یادگیری
•نشاط در یادگیری
•حمایت از طریق همکلاسی ها
•ایجاد تمرین و بازخورد بیشتر
•به یادگیرنده فرصت انتخاب بدهید
•خلاقیت
•علوم و نقش آن در پرورش قوه خلاقیت دانش آموزان
•نتیجه گیری
•پژوهشسرای دانش آموزی
•ضرورت
•اهداف
•وظایف پژوهشسرا
•نحوه اداره پژوهشسرا
•واجدین شرایط عضویت در پژوهشسرا
•نظارت و ارزشیابی
 
فصل دوممطالعات تکمیلی
•بررسی تاثیر نظام آموزشی برعملکرد فضاهای آموزشی
•مقایسه روش های آموزشی کلاسیک و سنتی
•تاثیر اهداف آموزشی بر عملکرد فضاهای آموزشی
•تصوری جدید نسبت به آموزش و روند یادگیری
•توجهی خاص نسبت به پرورش خصوصیات روحی و شخصیتی دانش آموز
•ویژگی های چنین محیط آموزشی عبارتند از
•نکاتی که در طراحی محیط آموزشی باید بدان توجه شود
•سازمان اجتماعی کلاس
•الگوی سازماندهی رقابتی
•الگوی سازماندهی مشارکتی
•الگوی سازماندهی انفرادی
•سازماندهی محیط فیزیکی
•سازماندهی ردیفی – ستونی
•سازماندهی دایره ای
•سازماندهی انفرادی و گروهی
•کودک و مدرسه
•کودک و فضای شهری
•خصوصیات شخصیتی و علایق کودک
•نحوه قرارگیری کودک
•خصوصیات کیفی محیط
•نقاط مکث دانش آموزان اطراف مدرسه
•کودک و اجزای معماری
•کودک و پنجره
•کودک و در
•از پیشنهادهای روانشناسانه تا فضاسازی در معماری
•احترام به سوالات عادی و غیر عادی
•هدایتگربودن پاسخ ها
•احترام به عقاید عادی و غیرعادی
•یادگیری بدون ارزشیابی
•مشاهده اشیاء از نزدیک
•احترام به حواس کودک
•احترام به تخیلات کودک
•نقش معماری درپرورش فکری کودکان
•نتیجه گیری
•کودک و معمار
•مدرسه فضا باز
•مفهوم فضا باز
•ویژگی های ساختمان مدارس فضا باز
•دیوارهای ثابت
•تقسیم کردن یا شکل دادن فضای باز
•فضای باز چگونه عمل می کند
•دانش آموز در مدرسه فضا باز
•معلم در مدرسه فضا باز
•معلم در مدرسه فضا باز می گوید
•مدیر در مدرسه فضا باز
•مدرسه بدون دیوار
•مقدمه
•در جست و جوی شاخصه های طراحی
•شاخصه های مدرسه بدون دیوار در یک نمونه
•در مواجهه با اندیشه های مدرسه بدون دیوار
•نتیجه
 
فصل سوم  :   مطالعات تطبیقی  
•مطالعات تطبیقی
•نمونه های داخلی
•پردیس دانش ( فضایی علمی , آموزشی , تربیتی مبتنی بر تکنولوژی آموزشی )
•کانون نیاوران
•ویژگی های نمونه از نگاه پروژه
•محاسن
•معایب
•فرهنگسرای خاوران
•ویژگی های نمونه از نگاه پروژه
•محاسن
•معایب
•کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
•مرکز شماره 16 کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
•نمونه های خارجی
•شهر بچه ها در دبی : ( children city , Dubai )
•مرکز علمی تویوما
•معماری ساختمان مدرس / هانس شارون
•مدرسه Geschwister School در لونن , وستفالیا
•مدرسه ای در لورخ , آلمان / بهنیش و شریک
•مدرسه متوسطه , وین / هنکه و شرایک
•موسسه مستغلات فدرال اتریش , به عنوان کارفرما
•مدرسه آتریوم – باز و شفاف
 
فصل چهارم:مطالعات اقلیم و زمینه
•مطالعات محیطی شهر تهران
•موقعیت جغرافیایی
•موقعیت طبیعی
•توپوگرافی و ناهمواریهای شهر تهران
•منابع آب شهر تهران
•آب های جاری
•آبهای زیر زمینی
•پوشش گیاهی شهر تهران
•خصوصیات زمین ساختی ( مرتبط با زلزله ) شهر تهران
•گسل شمال تهران
•گسل مشا
•گسل کهریزک
•گسل شمال ری
•گسل جنوب ری
•ویژگیهای اقلیمی
•تاثیر طراحی اقلیمی در صرفه جویی انرژی
•تجزیه و تحلیل عوامل اقلیمی
•دما و رطوبت
•بارندگی
•وزش باد
•تابش
•یخبندان
•بررسی نمودار بیو کلماتیک شهر تهران
•بررسی نمودار بیوکلماتیک انسانی شهر تهران
•بررسی نمودار بیوکلیماتیک ساختمانی شهر تهران
•نتایج حاصل از جداول ماهونی شهر تهران
•تعیین نوع اقلیم شهر تهران
•تعیین جهت و فرم ساختمان با توجه به اقلیم
•جهت گیری ساختمان با توجه به تابش
•جهت گیری ساختمان با توجه به جهت وزش باد
•فرم ساختمان در رابطه با اقلیم
•تعیین فرم ساختمان‌های بزرگ با توجه به اقلیم
•انتخاب نوع مصالح با توجه به اقلیم
•نتیجه گیری و تعیین تدابیر طراحی اقلیمی
•مروری بر تاریخچه کوی نصر
•محور گیشا
•محله گیشا
•موقعیت قرارگیری سایت
•دلایل انتخاب سایت
•همجواری های سایت
•سلسله مراتب شبکه دسترسی
 
فصل پنجم:اصول طراحی
•تاثیر شرایط محیطی و کالبدی بر کودکان
•اثرات نور و روشنایی
•استفاده از نور طبیعی خورشید
•روشنایی مصنوعی
•اثرات سر و صدا
•روش های کنترل نوفه
•رابطه تقریبی میانگین افت صوتی جداره های یکپارچه با چگالی سطحی آن
•میزان تقریبی افت صوتی حاصل از لایه هوا در جداکننده های صوتی
•ترافیک
•عملکرد شبکه ترافیک شهری
•تفاوت بین سطوح مورد نیاز به ترتیب درجه اهمیت
•شبکه دسترسی
•تاثیر جداره ها بربعد طولی خیابان
•آلودگی صوتی توسط وسائط نقلیه
•آرام سازی ترافیکی در محدوده های شهری
•توجه به شرایط آکوستیکی
•تهویه
•شرایط مناسب هوا در فضاهای داخلی
•میزان تقریبی تعداد دفعات تعویض هوا در یک فضا
•شرایط حرارتی
•شرایط کالبدی
•رنگ
•فرم
•ابعاد و اندازه ها
•برای رسیدن به فضای مناسب عملکردی سه عامل موثرند
•پله ها
•جنس
•تزیینات
•استاندارد ها
•استاندارد کلاس های درس
•ابعاد و اندازه وسایل مورد نیاز
•استاندارد سالن اجتماعات و تسهیلات نمایشی
•ارتفاع مناسب میز و صندلی با نیمکت برای گروه های مختلف سنی
 
•فصل ششم:طراحی
•اصول طراحی
•سازه
•تاسیسات
•تقسیم بندی نهایی اهداف و ارائه راهکارها
•طرح جامع فیزیکی :معرفی حوزه ها
•مبانی طرح
•برگرفته از مبانی نظری
•اهداف عبارتند از
•اصول برگرفته از مطالعات زمینه
•برگرفته از ضوابط , معیارها و استاندارد ها
•سازماندهی فضایی
•چیدمان فضاها با توجه به موارد زیر صورت گرفته است
•نحوه برخورد زمین پروژه با فضای سبز
•جانمایی عناصر اصلی پروژه ( لکه گذاری )
•ایده اولیه
•موارد دیگری که در طراحی مربوطه بکار رفتند به شرح ذیل می باشند
•در این پایان نامه طراحی برای کودکان 12-9 ساله در نظر گرفته شده است
•منابع
 
 

توضیحات بیشتر و دانلود

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: طراحی معماری فضاهای آموزشی,طراحی مدارس بر پایه نیازهای کودکان,طراحی معماری فضای پژوهش سرای دانش آموزی,بررسی و مطالعه تطبیقی اصول طراحی فضاهای آموزشی با در نظر گرفتن فناوری آموزشی,دانلود پایان نامه طراحی فضاهای آموزشی,دانلود پایان نامه طراحی معماری مدارس ,
:: بازدید از این مطلب : 120
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 5 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

طراحی فضای آموزشی مدارس طبق نیاز کودکان و استانداردهای آموزشی با رویکرد بافت تاریخی شهرها

هدف از این پروژه طراحی فضای آموزشی مدارس طبق نیاز کودکان و استانداردهای آموزشی با رویکرد بافت تاریخی شهرها می باشد


مشخصات فایل

تعداد صفحات 330
حجم 23 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

دانلود پروژه نهایی دوره کارشناسی مهندسی معماری

طراحی فضای آموزشی مدارس طبق نیاز کودکان و استانداردهای آموزشی با رویکرد بافت تاریخی شهرها

 
گزارش :برنامه کالبدی ، طرح ها ، مبانی طراحی
 
 
* آپدیت جدید:
راهنمای ضوابط و معیارهای طراحی فضاهای آموزشی در قالب 150 صفحه بصورت رایگان ضمیمه شد!
 
 
کل صفحات:330 صفحه اولیه + 150 صفحه آپدیت
 
چکیده :
بعد از انتخاب موضوع و پیدا کردن سایت متناسب با موضوع وبررسی مدارس اطراف ،با توجه به وجود مدرسه دو شیفته با مشکلات زیاد وکمبود مدرسه ابتدائی (شعاع دسترسی و درصد جمعیت زیاد گروه سنی دبستان) مجاورت زمین با راهنمایی دخترانه و همچنین کاربری آموزشی در طرح تفضیلی وکاربری زمین در گذشته ،لزوم طراحی مدرسه دخترانه شهری را بیان می کند.
در مراحل بعد برای شناخت موضوع به بررسی چندین نمونه وبازدید عینی یا کتابخانه ای بنا و فضاها ی آن ،جمع آوری مطالعات انجام شده و ضوابط موجود برای ساختما نهای آموزشی ومتناسب برای این گروه سنی با توجه به نیازهای روز و ویژگی دخترانه بودن آن انجام گردید وتحقیقات با شناخت و تحلیل ویژگیها وپتانسیل های سایت و ویژگیها و اصول معماری به کاررفته دربافت اطراف و اقلیم گرم وخشک ادامه یافت وبا جمع آوری اطلاعات سازه ای و تائسیساتی و مصالح رایج در منطقه ومتناسب با فضاها تکمیل گردید .پس از تصمیم گیری وجمع آوری نتایج وتعیین ریز فضاها ومساحت های آن که به تدوین برنامه فضایی انجامید ،مرحله طراحی آغاز گردیدوبا ارائه آلترناتیوهای مختلف ،تجزیه تحلیل آنها وانتخاب آلترناتیو برگزیده ، مراحل طراحی ابتدایی آغاز که به طراحی تفضیلی انجامید.  
                                                                                                   
 
 
کلمات کلیدی:

طراحی معماری مدارس

طراحی معماری فضاهای آموزشی

طراحی مدارس بر پایه نیازهای کودکان

طراحی مدارس متناسب با بافت تاریخی

 
 
 
مقدمه 
اهمیت دادن به طراحی فضاهای آموزشی امری مهم و جدی می نماید زیرا با توجه به نیازهای اساسی در مناطق دور افتاده و وجود مدارس دو نوبتی در شهرهای بزرگ و مدارس قدیمی و تخریبی ، مدارس کنونی با شتاب و بدون توجه به مطلوبیت مدرسه و شکل زمین ، ویژگی سایت و اقلیم ، نیازهای کودکان ،  استانداردهای فنی ، ملاحظات محیطی هویت معماری و..... بصورت تیپ ساخته می شود . و فضایی که در درون این مدارس پدید می آید فاقد هر گونه نقش سازنده و حمایت کننده در تعلیم و تربیت کودکان و نوجوانان بوده و فضایی کسل کننده و ملال آوربی هیچ تناسبی با روحیات سراسر شور و تحرک کودکان است که باعث می شود ذهن کنجکاو و روح پوینده کودک سرکوب گردد و این امر در نهایت پتانسیل ابتکار و خلاقیت را از جامعه خواهد گرفت .
 
 بنابراین  دستیابی به اصول طراحی مدارس دبستانی برای کودکان که بر سه پایه شناخت نیازهای جسمی – روانی کودکان ، شناخت نظام آموزشی در جهت هماهنگی فضای فیزیکی با اهداف ، برنامه ریزی و روشهای آموزشی و شناخت عوامل محیطی موثر بر کالبد مدرسه استوار است که امری بسیار مهم و ضروری برای طراحی می باشد. با این وجود عدم ارتباط بین پژوهش ، آموزش و عمل را می توانی از نقایص مهم جامعه علمی و اجرایی فعلی ایران دانست . پیچیدگی و چند بعدی بودن مسئله آموزش و پرورش و ساخت مراکز آموزشی که از ابعاد مختلفی چون روانشناسی کودک و نوجوان ، روانشناسی محیط ، جامعه شنا سی ، مسائل اعتقادی و فرهنگی ، فلسفه معماری ، ابعاد کالبدی و فضایی ، کیفیت های بصری و ادراکی و ابعاد زیبا شناسی و جنبه های محیطی و اقلیمی و مسائل تکنولوژی و غیره برخوردار است . مستلزم همکاری متخصصین مختلف در یک نظام سیستمی و مرتبط خواهد بود ساخت معماری با هویت و کیفیت مطلوب مستلزم پیوند نزدیک و ارتباط دائمی و مستقیم بین چهار عامل تحقیقات و تدوین اصول و ضوابط آموزش طراحان ، طراحی و اجرا می باشد که می بایست بطور دائم تداوم یافته که به تکامل مطلوب برسد .
 
این گزارش که با مطالعات ، برداشتهای میدانی و کتابخانه ای فراوان صورت گرفته به منظور طراحی یک دبستان دخترانه 15کلاسه دریافت قدیم کاشان با توجه به ویژگی های بافت و سیستم آموزشی مدرن و متناسب با روانشناسی رشد کودکان و ضوابط مدارس ابتدایی انجام گردیده است .در همین راستا و به جهت دستیابی به  نظم فکری و قانونمندی کلی در طی مسیر در فصل اول به جستجو برای دستیابی به برنامه کالبدی پرداخته شده و در فصل دوم برنامه کالبدی تدوین شده است و در فصل سوم طراحی با توجه به برنامه کالبدی بدست آمده ، انجام شده است . 
در فصل اول سعی شده با گفتگو با مدیران و مسئولان ، بررسی نمونه های داخلی و خارجی و نمونه های در حال اجرا و مطالعه کتب ، مجلات ، مقالات و تحقیقات انجام شده در این زمینه و همچنین آشنایی با بستر طرح ، شناخت کلی و آشنایی با موضوع در جهت دستیابی به برنامه کالبدی انجام گیرد و در فصل دوم به کلیات و امهات طرح برنامه فضایی ، بستر طرح و فن ساختمان که برنامه کالبدی را تشکیل می دهند اشاره شده است و در فصل سوم به توضیح گامهای رسیدن به طرح شامل آلترناتیوها ،انتخاب گزینه مطلوب ،تجزیه وتحلیل طرح بدست آمده از جهت ،خصوصیات کلی طرح ،تفاوت با برنامه ، هماهنگی با محیط اطراف ، مصالح ،تائسیسات ،تدابیر اقلیمی اختصاص دارد . 
 
هدفم از این گزارش آشنایی با فرآیند طراحی معماری بوده است و انتخاب موضوع مدرسه تنها یک برنامه است و حتی طراحی از طرح بر این مهمتر بوده است گزارش حاضر حاوی فعالیتهایی است که برای دستیابی به طرح معماری ارائه شده است. دقت در مصادیق و گستره فعالیت ها و فضاها ، جمع آوری آراء و نظریات مدیران با مشخص شدن برنامه مدرسه در قالب کالبدی و همچنین محل استقرار آن و سپس ارائه ایده های اولیه در قالب صورتهای کلی ساختمان و کلیات تقسیم بندی درونی برای دستیابی به طرح معماری ارائه شد و در جلسات منظمی توسط استاد راهنما به نقد و بررسی این صورتها در قالب آداب و روش و مراحل طراحی و توجه به برنامه های طرح  ،عرصه ها، فضاها ، ارتباطات ، کیفیات و کمیت آنها پرداخته شد ، نتایج حاصل از این جلسات صورت کلی ارائه شده را در مراتب مختلف آن اصلاح می نمود و وضوح بیشتری می بخشید . 
 
 
 
 
 
 
 
 
فهرست مطالب  
 
چکیده مطالب 
مقدمه

طراحی معماری دبستان دخترانه در بافت تاریخی کاشان

 فصل اول : جستجو برای دستیابی به برنامه کالبدی 

1)گفتگو با مدیران و مسئولان آموزش و پروش
2)از نمونه ها بیاموزیم:
2-1- دبستان شهید بهشتی (بهارنو)
2-2- دبستان بهشت
2-3- دبستان رازی 
2-4- مجموعه کتابچی 
2-5- دبستان آسیه 
2-6- راهنمایی محتشم
2-7- دبیرستان دخترانه هدف 
2-8- مجموعه غیر انتفاعی مهدوی
2-9- مجموعه غیر انتفاعی راه رشد 
2-10- مدرسه شیروشی ژاپن 
2-11- دبستان توت فرنگی در کانادا 
2-12- دبستان میشل زینر دروین 
2-13-دبیرستان مارک ایندرسدورف آلمان
 2-14- نتایج حاصل از بررسی نمونه ها 
3)آنچه از کتب و نشریات ادواری حاصل آمد 
3-1-ضوابط طراحی ساختمان های آموزشی 
3-2-آیین کار طراحی(موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران)
3-3-اصول ومبانی طراحی فضاهای آموزشی درمقطع دبستان 
3-4-اصول و مبانی طراحی فضاهای آموزشی جلد ششم
3-5- سرشماری نفوس و مسكن 1375 شهرستان كاشان
3-6-انتخاب رنگ مناسب فضاهای آموزشی
3-7-ویژگی مدارس دخترانه
3-8-پهنه بندی اقلیمی ساختمانهای آموزشی
3-9-اصول و معیارهای طراحی فضاهای آموزشی و پرورشی
3-10-معماری سنتی كاشان
3-11- قوانین و دستورالعملهای احداث بناهای جدید در حریم بناهای تاریخی در بافت قدیمی
3-12-طراحی اقلیمی 
3-13-مجلات مدرسه نو (سازمان نوسازی و تجهیزات مدارس) 
3-14-الگوسازی مدارس دوره ابتدایی و راهنمایی برای اقلیم گرم و مرطوب و اقلیم سرد 
3-15-نقش فضاهای آموزشی در یادگیری دانش آموزان 
3-16-تاریخ تحولات مدارس ایران 
3-17-تهیه بروشور رنگ مناسب فضای آموزشی در دوره ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان
 3-18-اصول و مبانی طراحی فضاهای آموزشی 
4) تاملی در بستر طرح   
4-1- زمین 
4-2- محله 
4-3- منطقه 
 
 

فصل دوم: برنامه کالبدی 

1) کلیات :
1-1- برنامه راهبری ، موضوعی ، عملکردی 
1-2- بودجه کلی در اختیار 
1-3- شعار هاواهداف از جهت عملکردی و معنوی 
2) برنامه فضایی :
2-1- عرصه های تشکیل دهنده مدرسه، نوع ارتباط عرصه ها با یک دیگر،سطح زیربنای هرعرصه، تذکرات درباره کیفیت عرصه ها
2-2- فضاهای تشکیل دهنده هرعرصه، نوع ارتباط فضاها با یکدیگر   ،سطح زیر بنای هر فضا ، تذکرات درباره کیفیت فضا ها 
2-3- بخش های تشکیل دهنده فضای باز ، نوع ارتباط بخش ها ، سطح هم بخش و تذکرات درباره کیفیت هر بخش 
2-4- نوع ارتباط بین فضای باز و بسته 
3) طرح و بستر طرح :
3-1- تاثیر زمین بر طرح(فضای باز و بسته)
3-2- تاثیر همسایگان ( ساختمانها و معابر ) بر طرح 
3-3- تاثیر خصوصیات منطقه بر طرح(شرایط آب و هوایی-زلزله)
4) فن ساختمان :
4-1- سازه 
4-2- مصالح 
4-3- تاسیسات مکانیکی و الکتریکی 
 
 

فصل سوم : طرح و طراحی 

1)مقدمه (کلیات طرح )
2)نقشه ها و تصاویر خارجی و داخلی 
3)گام های رسیدن به طرح 
3-1-گزینه ها(آلترناتیوها )
3-2انتخاب گزینه مطلوب 
3-3تجزیه و تحلیل طرح به دست آمده 
4)خصوصیات کلی طرح
4-1- تفاوت با برنامه
4-2-هماهنگی با محیط اطراف 
 4-3- مصالح به کار رفته
 4-4-تاسیسات مکانیکی
 4-5-تدابیر اقلیمی 
 
فهرست منابع
پیوست 
 
 

توضیحات بیشتر و دانلود

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: طراحی معماری مدارس,طراحی معماری فضاهای آموزشی,طراحی مدارس بر پایه نیازهای کودکان,طراحی مدارس متناسب با بافت تاریخی,طراحی مدارس متناسب با روانشناسی رشد کودکان,طراحی معماری دبستان دخترانه در بافت تاریخی کاشان,دانلود پروژه نهایی دوره کارشناسی مهندسی معماری ,
:: بازدید از این مطلب : 100
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 5 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

نماد شناسی سبز در باغ ایرانی

هنر باغبانی نه تنها ازلحاظ اقلیمی بلکه از نظر فرهنگی تشویق میشد از نظر فرهنگی چه قبل و چه بعد از اسلام باغها ، وعده دیدار باغهای سبز روح انگیز بهشت سبز را میداد


مشخصات فایل

تعداد صفحات 43
حجم 2 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

دانلود پروژه رشته معماری

نماد شناسی سبز در باغ ایرانی

 
چکیده:
 هنر باغبانی نه تنها ازلحاظ اقلیمی بلکه از نظر فرهنگی تشویق میشد . از نظر فرهنگی چه قبل  و چه بعد از اسلام باغها ، وعده دیدار باغهای سبز روح انگیز بهشت سبز را میداد. در کشاورزی سنتی ایران باغبانی و پرورش درختان از عزیزترین میراثهایی شمرده میشود که هنوز هم  از ارزش  علمی فراوان برخوردار است .به  باغچه هایی که ایرانیان در اطراف بنای ساختند « به اره دئسه» میگفتند که به معنی پیرامون دژ یادیس بود . 
 
دلیل و هدف ازکشت گیاه حائز اهمیت است . در باغسازی گاهی گیاهان را از نظر مذهبی به کار میبردند و گاهی برای نمایش قدرت و ثروت خوداقدام به ساختن باغهای وسیع و زیبا  میکردند . حجم اصلی گیاهان شامل درختان سایه دار و محصول دار است و گلها و گیاهان تزئینی به میزان کمتری در باغها وجوددارند . درمیان کرات برای جلوگیری از هدررفتن آب  spest(نوعی یونجه) میکاشتند که تا 7 بار قابل دور است . مفید و خوشبو ،زیبا و اقتصادی است و نگهدایش آسان بود و ازت هوا را جذب کرده ، به خاک  میدهد .دافع پشه و مگس بوده و در اوایل رشد منظره چمن دارد و با رشد بیشتر  در برابر باد مواج میشود و بیدها  را در جایی که آب زیاد است اما نه در کنار حوضها و استخرها. چون حوض را میشکست .
 
 کاشت چهارنوع بید در باغها ی ایران معمول بود : بید معمولی ـ بید عرقی ـ بید سرخ( سایه دار ) ـ گل بید یا بیدمشک . درختانی که کنار خیابانهای باغ در محور اصلی مینشاندند : سرو ـ کاج و نارون بودند که صرفاً بخاطر سایه  اندازی کاشته میشدند و به انها بده ، بیاخ یا درختان بی بخ ( بی بار) میگفتند .
 
 
 
کلمات کلیدی:

باغ ایرانی

هنر باغ سازی

معماری حاکم بر باغ

نماد شناسی باغ ایرانی

 
 
 
 
فهرست  مطالب
چکیده :
واژه های کلیدی :3
باغ ایرانی، فرهنگ و تمدن ، هنر ، معماری ، راه ابریشم، شرق ،جهانگردان خارجی .3
مقدمه4
نماد شناسی سبز در باغ ایرانی9

گیاهان در باغ ایرانی10

درختان11
(شکل 1)؛ فرم قرار گرفتن درختان در باغ ایرانی ،مأخذ: باغ ایرانی,نعیما13
2 _ بوته ها13
3 _ گلهای تزئینی15
(شکل 2 )؛ نقاشی هایی از گلهای گوناگون باغ ایرانی ، مأخذ: باغ ایرانی, خوانساری17
2 _ آب در باغ ایرانی17
(شکل 3)؛نقشه منشاساخت قنات در نواحی شمال شرقی ایران، مأخذ: باغ ایرانی, خوانساری18
(شکل 4)؛منظره هوایی یک قنات در زمینهای نواحی یزد،مأخذ: باغ ایرانی, خوانساری19
(شکل 5)؛مقطع طولی یک قنات از کوه،مأخذ: باغ ایرانی, خوانساری19
(شکل 6)؛گردشگاه کناری قسمت غربی باغ فین کاشان، مأخذ: باغ ایرانی,خوانساری20
(شکل 7) ؛کانالهای آبیاری پاسارگاد در دوره هخامنشی، مأخذ: باغ ایرانی,خوانساری21
2 _  نهرهای بهشتی21
(شکل 8)؛فواره های آب باغ فین کاشان،مأخذ: باغ ایرانی, نعیما21
3  _ سبک و معماری  باغ ایرانی23
(شکل 9)؛نمای اصلی باغ ارم در شیراز،مأخذ: باغ ایرانی,خوانساری23
3 _  چهار باغ در ارشاد الزراعه24
(شکل 10)؛نقشه ای از چهار باغ معمولی طبق شرح کتاب ارشاد الزراعه، مأخذ: باغ ایرانی ,خوانساری26

4 _ هندسه حاکم بر باغ ایرانی27

6 ـ 4 _  گستردگی دید27
6 ـ4 _ 2 _ محورهای آب28
4 _ 3 _  هندسه مستطیلی28
تقارن29
مرکزیت29

دید گاه جهانگردان درباره باغهای ایرانی29

(شکل 11)؛راست :منظره شهر تهران در قرن 18 ،مأخذ: سفرنامه شاردن ،چپ :نقاشی باغهای گلستان در خیابان الماسیه تهران،33
جمع بندی نتایج34
ارائه پیشنهادات38
فهرست منابع39
 
 

توضیحات بیشتر و دانلود

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: باغ ایرانی,هنر باغ سازی,معماری حاکم بر باغ,نماد شناسی باغ ایرانی,نماد شناسی سبز در باغ ایرانی,دانلود پروژه معماری,دانلود پروژه مهندسی معماری ,
:: بازدید از این مطلب : 137
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 5 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

مقایسه کاخ هشت بهشت با تاج محل

نظام فضایی زیر نقشی بوده که جهت تجلی در عالم مادی و فیزیکی ،با همراهی «صورت » و«شکل» های مختلف معماری را منصه ظهور رسانده است


مشخصات فایل

تعداد صفحات 32
حجم 4 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

دانلود پروژه رشته معماری

مقایسه کاخ هشت بهشت با تاج محل

 
چکیده:
 نظام فضایی زیر نقشی بوده که جهت تجلی در عالم مادی و فیزیکی ،با همراهی «صورت » و«شکل» های مختلف معماری را منصه ظهور رسانده است . نظام فضایی معماری که الهامی از نقشه  پنهان عالم بوده ، ویژگی سلسله مراتب مفهومی را داشته و در انواع مرکزی ، محوری به ظهور رسیده و دارای ساختار سه گانه « جهت گیری» « مرکز گرایی» و محوریت عمودی » بوده است .
 
از کلیه کاخهای  باصفا و کلاه فرنگی های احداث شده در کنار چهار باغ اصفهان فقط کاخ  هشت بهشت باقی مانده است . این کاخ در دوران شاه سلیمان در نزدیکی باغ  بلبل ساخته شد . شاردن در سال 1570 م/ 1081 ق از ان بازدید کرده است . در این مقاله مقایسه کاخ هشت بهشت با تاج محل صورت گرفته است.
 
 
کلمات کلیدی:

تاج محل

کاخ هشت بهشت

ساختار نظام فضایی معمار ایرانی

ساختار و اصول حاکم بر تاج محل

 
 
مقدمه
طرح تجدید شده این باغ ، موقعیت کوشک را در وسط اراضی وسیع ان نشان میدهد . امروزه کالبد یا نمای خارجی ویران آن با دکانهایی به سبک جدید احاطه شده است . این کوشک طرحی عادی و معمولی داشته است ، ولی تابلوی از این عمارت که یکصد سال پیش تهیه شده،  نشان میدهد که اضلاع و زوایای ان دارای طرحی بخصوص و غیر عادی بوده اند و مخصوصاً منظره ای که از دهلیز مرکزی قابل مشاهده بود،  بسیار و زیبا و تماشایی بوده است . روسازی آن با مقبره های گنبد  دار آن دوره(صفوی) ارتباط دارد ، ولی روزنه  طاق و سردر آن کاملاً رو به بیرون گشوده میشود و تزئینات آن بسیار نشاط آور و بهجت افزاست .
 
طبقه دوم این ساختمان به راهرو ها و اتاقهای متعدد تقسیم  شده است .هر یک از اتاقهای کوچک ، شکل و تزئینات خاصی دارد . بعضی از انها دارای حوضی بوده اند و آب  فواره هایی که به این حوض ها می  ریخته ، از یک لوله سربی ، که در دیوار کارگذاشته بودند،  تامین میشده  است . سقف و دیواره های برخی دیگر آیینه کاری بوده است . دربیشتر این اتاقها روبه باغ باز میشده و چشم نداز آن ها را باغ و استخرهای متعدد آن تشکیل میداده است . در سمت جنوبی  کاخ هشت بهشت بنایی است که اکنون به نام مدرسه مادر شاه معروف است و ساختمان آن در سال 1714م / 1126 ق. پایان  یافته است .
 
 نمای مدخل این ساختمان ، که به خیابان مشرف است ، صحنه درخشان و پر تلالویی از کاشی های رنگارنگ و سنگ مرمر صیقلی شده است.  حیاط آن بسیار وسیع  است و شامل فضایی میشود که در گذشته ،  ساختمان محل سکونت فرزندان شاه در آن بنا شده بوده است . در اطراف این فضای مستطیل شکل ،سرپوشیده های طاقدار ( غرفه های دو طبقه ای که به اتاق های مجزا باز میشوند  ،احداث شده است این نمونه ها به استادان و طلاب این مدرسه اختصاص دارند  . گنبد بزرگ تعبیه شده بر فراز این ساختمان مذهبی ، بسیار زیباست و سرسبزی و طراوات و شادابی درختان و گل های رنگارنگ توام با رنگهای روشن کاشی ها و انعکاس غرفه های سفید رنگ در آب سایه روشن استخر، تضادی به وجود میاورد که شخص را مبهوت و متحیر میسازد  .
 
 
 
 
 
 
فهرست مطالب
چکیده :2
واژه های کلیدی :3
باغ ایرانی، فرهنگ و تمدن ، هنر ، معماری ، کاخ هشت بهشت، تاج محل3
مقدمه4
(شکل 1)؛ تکه ای از فرش متعلق به قرن 19 با طرح باغ ایرانی از منطقه ملایر، مأخذ:باغ ایرانی, خوانساری6
(شکل 2)؛پارچه ابریشمی ایرانی, قرن 17 میلادی ،مأخذ: باغ ایرانی, خوانساری8
مقایسه کاخ هشت بهشت با تاج محل9
7 _ 1 _ هشت بهشت9
(شکل 3)؛نمایی ازعمارت هشت بهشت در اصفهان9
(شکل 4)؛نمایی از ورودی کاخ هشت بهشت 10
(شکل 5)؛دیوارنگارهای دیوارهای متعدد کاخ هشت بهشت ،مأخذ: باغ ایرانی, خوانساری11
_ 1 _ دیدگاه جهانگردان در باره هشت بهشت12
(شکل 6)؛چپ :نمایی از حیاط هشت بهشت ،راست : صف درختان در حیاط هشت بهشت،مأخذ: باغ ایرانی, خوانساری13
(شکل 7)؛نقشه کاخ هشت بهشت در اصفهان،مأخذ: باغ ایرانی, خوانساری14
(شکل 8)؛ راست :نمایی از عمارت هشت بهشت ،چپ :منظر کاخ هشت  بهشت از داخل در اصفهان ،14
(شکل 9)؛نمایی از کاخ هشت بهشت در اصفهان ،15
هشت بهشت و ساختار نظام فضایی معمار ایرانی16
(شکل 10)؛مقطع کاخ هشت بهشت در اصفهان ،16
(شکل 11)؛نقشه کاخ هشت بهشت در اصفهان،16

مرکز گرایی در کاخ هشت بهشت17

(شکل 12)؛راست :نمای داخلی گنبد عمارت هشت بهشت در اصفهان ، چپ:حوض زیر گنبد عمارت هشت بهشت در اصفهان ، 18
(شکل 13)؛نمایی از عمارت تاج محل در آگرای هندوستان 
تاج محل19
تاریخچه19
(شکل14)؛نمایی از عمارت تاج محل در هندوستان، 21
(شکل 15)؛مقطع طولی عمارت مزار-تاج محل در هندوستان، 22
ساختار و اصول حاکم بر تاج محل22
(شکل16)؛عرصه های متوالی تاج محل در هندوستان ، ا22
(شکل 17)؛پلان مجموعه مزار تاج محل در آگرای هندوستان ،مأخذ: باغ ایرانی, خوانساری24
(شکل18)؛اصل مرکزیت در عرصه های تاج محل ،مأخذ:باغهای ایران, نعیما25
تزئینات26
معمار تاج محل27
فهرست منابع28
 
 

توضیحات بیشتر و دانلود

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: معماری تاج محل,معماری کاخ هشت بهشت,ساختار نظام فضایی معمار ایرانی,ساختار و اصول حاکم بر تاج محل,دانلود پروژه مقایسه معماری کاخ هشت بهشت با تاج محل,دانلود پروژه معماری,دانلود پروژه مهندسی معماری ,
:: بازدید از این مطلب : 148
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 4 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

فرهنگ و تمدن ایران باستان و مشخصات هنر و معماری ایرانی در آن

معماری ایرانی دارای ویژگی هایی است که در مقایسه با معماری کشورهای جهان از ارزش و رمز و رازی مختص به خود برخوردار است


مشخصات فایل

تعداد صفحات 36
حجم 7 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

دانلود مقاله رشته معماری

فرهنگ و تمدن ایران باستان و مشخصات هنر و معماری ایرانی در آن

 
*قابل استفاده برای رشته های تاریخ و باستان شناسی
 
چکیده : 
تمدن‌وفرهنگ هر كشوری هم‌زمان با تاریخ آن كشور است. به كمك آثار كتبی ، باقیماندة آثار باستانشناسی ، آزمایش‌های نوین ، سنگ‌نبشته‌ها ، آثار باقیماندة كتبی بر روی ظروف گلی و نیز به كمك تحقیقات علمی جدید ، می‌توان درباره گذشته كشوری و نیز تاریخ و سوابق تاریخی ملتی و هم‌چنین اهمیت و نفوذ تمدن‌وفرهنگ آن كشور به گفتگو و بحث پرداخت. تمدن با خوشبختی و پیشرفت هر كشور و ملتی ارتباط مستقیم دارد ، در صورتیكه فرهنگ هر كشور مربوط است به پیشرفت هر كشور و ملتی ارتباط مستقیم دارد ، در صورتیكه فرهنگ هر كشور مربوط است به پیشرفت اخلاق مردم هر كشور یا به عبارت دیگر تمدن‌وفرهنگ همانند دانه‌های زنجیر به هم پیوسته‌اند.
 
در تاریخ تمدن‌های كهن جهان ، ایران برجسته‌ترین و مهمترین سهم در بخشیدن زندگی و درخشش ، به دیگر مردم جهان داشته است. در حالیكه از بسیاری از اقوام كهن جهان اثری برجای نمانده است ، ایران و فرهنگ ‌و تمدن آن در برابر حوادث گوناگون روزگار برای هزاران سال ، پایداری نموده و برجای مانده است. تنها همین یك نكته برای عظمت و بزرگی ایران و تمدن ‌و فرهنگ گذشته‌اش كافی است.
 
 
واژه های کلیدی :

معماری ایرانی

مشخصات هنر ایرانی

درآمیختگی هنر ایرانی

فرهنگ و تمدن ایران باستان

 
 
مقدمه
معماری ایرانی دارای ویژگی هایی است که در مقایسه با معماری کشورهای جهان از ارزش و رمز و رازی مختص به خود برخوردار است این ویژگی چون طراجی متناسب به هندسه ای بدیع ، تناسباتی موزون، سازه ای دقیق و خلاقیت هایی نو و بالاخره تزئیناتی گوناگون که هریک در عین سادگی معرف شکوه معماری این سرزمین است .فرهنگ ایرانی ،انسان  را جدا از طبیعت  نمیداند بلکه او را همراه با سایر عناصر طبیعت و جزء لاینفک آن و دل سپردن به طبیعت و استفاده از مناظر طبیعی را علاوه براینکه پی بردن به آیات و نشانه های خدامی بیند، موجب حظ بصر و نشاط روان آدمی میداند . ازاین رو معماری و هنر ایران به شدت طبیعت گرا است . 
 
 
 
فهرست مطالب
چکیده :2
واژه های کلیدی :2
مقدمه3
فرهنگ و تمدن ایران باستان5
1 _ 1 _  از اسلام تا صفویه8
1_ 1 _ 1_  معماری10
1 _ 2 _ دوره مغول و تیموریان12
1 _ 2 _ 1 _ معماری13
1 _ 3 _ مشخصات هنرایرانی20
1 _ 3 _ 1 _ کاخ داریوش، تخت جمشید ، کهن ترین اثر معماری22
خاور دور22
1_ 3 _ 2 _ پیکر تراشی26
1_ 1_ 3 _ صنایع دستی27
1 _ 4 _ درآمیختگی هنر ایرانی29
فهرست منابع31
 
 
 
 

توضیحات بیشتر و دانلود

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: معماری ایرانی,مشخصات هنر ایرانی,درآمیختگی هنر ایرانی,فرهنگ و تمدن ایران باستان,فرهنگ و تمدن ایران باستان و مشخصات هنر و معماری ایرانی در آن,دانلود مقالات معماری,دانلود مقالات رشته معماری ,
:: بازدید از این مطلب : 137
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 4 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

الهام و برداشت از مفاهیم بنیادی معماری ایران

در شکلگیری معماری ایران، نظر ، جهانبینی و تفکر ارتباط بسیار نزدیک با فضا داشته است این امر ممکن است در مرحله اول جستجوگر حل مسائل جوی و اقلیمی بوده باشد؛ ولی در مراحل تکمیلی ، ذهنیتی مشهود است که در آن کلیه تحولات عقلانی و تخیلات معنوی نفوذ کردهاند


مشخصات فایل

تعداد صفحات 77
حجم 598 بایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

دانلود پایان نامه رشته معماری

الهام و برداشت از مفاهیم بنیادی معماری ایران

 
*ضمیمه شدن مقاله الهام و برداشت از مفاهیم بنیادی معماری ایران در قالب 12 صفحه بصورت رایگان
 
مقدمه
ایران در مرز میانه گرایش های شدید مذهبی و باورهای تاریخی و فرهنگی و آیینی از یك سوء و مختصات نظم پذیری وبریدن از هستی شناسی به شیوه كهن و روی آوری به معرفت شناسی ( epistemology) از طریق عقل محوری خود بنیان ابزار ساز جهان مدرن از سویی دیگر ؛قرار گرفته است كه در آن حتی بازگشت مجدد به اسطورها و مناسك آیینی از دیدگاه عقلی و كاربردی صورت می گیرد و از ابعاد ایمانی و اعتقادی تهی است .
 
اینك جهان غیر غربی به علت فاصله شدید از تولیدات فكری و مادی جهان غرب ؛ و در عین حال وابستگی گریز ناپذیر به آنها ؛ چاره ای ندارد جز یافتن راه حلی كه بتواند به صورتی فراگیر ؛ تمامی جنبه های دخیل در آنچه را خواسته یا ناخواسته معروض سیطره آن قرار گرفته است ؛ در بر گیرد تا بدین طریق امكان ارتباط با جهان خارج از خود را داشته باشد.از طرف دیگر جهان غرب نیز در خلا معنایی حاضر ؛ گریزی جز شناخت فرهنگ های دیگر گشورهای جهانی ارتباط با آنها به منظور ادامه حیات حود نمی یابد.
 
بر این مبنا به نظر می رسد كه راه حل منطقی این باشد كه در عین توجه به درد فرهنگ عرفانی و دینی و ابلاغ پیام آن در صورتهای هماهنگ با دیدگاههای امروز و تكنیكها و دستاوردهای جدید شكلی ویژه از تلفیق مؤ لفه های پدید آورنده عرضه گردد به گونه ای كه صورت زیبای برآمده از عناصر زمانی ؛ ظرفیت پذیرش معنای ژرف و گسترده بی زمان را در خود بیابد.در شكل‏گیری معماری ایران،نظر،جهان‏بینی و تفكر ارتباط بسیار نزدیك با فضا داشته است. این امر ممكن است در مرحله اول جستجوگر حل مسائل جوی و اقلیمی بوده باشد ولی در مراحل تكمیلی،ذهنیتی مشهود است كه در آن كلیه تحولات عقلانی و تخیلات معنوی نفوذ كرده‏اند.همان‏گونه كه پیوند نگاه به دنیا و زندگی در جوشش مكان‏ها و فضاها در تمامی ساختمان‏های معماری سنتی به چشم می‏خورد.
 
در این تحلیل ویژگی‏هایی قابل استخراج است كه تقریباً خاص این مملكت است و طبیعتاً از آنجا كه بستر ارزش اصلی آن اسلام بوده است این ویژگی‏های كالبدی و فضایی معماری دردیگر كشورهای اسلامی نیز قابل مشاهده است.در انتهای این تحلیل و استخراج ویژگی‏ها،شاید مفید باشد كه مسیر شكل‏دهی فضا را با دیگر معماری‏های جهان مقایسه نمود و حضور فرهنگ را در این پیوند جست.در ضمن كاملاً روشن است كه معماری همیشه آینه انسان و آرزوهایش بوده است و در شكل‏گیری معماری‏های جهان بدون شك ارزش‏های فناناپذیر و جاویدان حضور دارند كه فصل مشترك آن موجودیت انسان در زمین و جهان‏بینی اوست.
 
 
 
کلمات کلیدی:

مقاطع معماری ایران

مفاهیم بنیادی معماری ایران

شكل گیری معماریهای ایران

 
 
 
فهرست مطالب
الهام و برداشت از مفاهیم بنیادی معماری ایران1
مقدمه2
1.درون‏گرایی4
2.مركزیت5
3.انعكاس5

پیوند معماری با طبیعت6

هندسه7
شفافیت و تداوم10
راز و ابهام11
تعادل موزون/توازن حساس12
چشم‏دل15
فرم‏های ساده20
صفه یا تخت20
2.برج‏ها و منارها21
3.ایوان22
5.چهار طاق23
6.دالان24
7. حیاط25
فرم‏های مركب27
2.تخت-ایوان-تالار29
3.ایوان-چهار طاق30
سه مقطع زمانی نیز به ترتیب عبارتند از :38
- نخست تحولات اولیه در دو.رة قاجاریه38
- دوم ، تحولات در دورة ناصر الدین شاه39
- سوم ، دورة رضاخان :42

برسی آثار دو معمار معاصر ایرانی51

مجتمع فرهنگی سینمایی دزفول59
ب - سید هادی میرمیران63

سیر تحول و ویژگیهای معماری میرمیران65

بنای مجموعة فرهنگستانهای ایران68
بنای مجموعة ورزشی رفسنجان70
بنای كتابخانة ملی ایران72
بنای موزة ملی آب ایران74
منابع :75
 
 
 

توضیحات بیشتر و دانلود

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: مقاطع معماری ایران,مفاهیم بنیادی معماری ایران,شكل گیری معماریهای ایران,الهام و برداشت از مفاهیم بنیادی معماری ایران,ویژگی‏های كالبدی و فضایی معماری ایران,معماری اسلامی,دانلود پایان نامه معماری,دانلود پایان نامه مهندسی معماری ,
:: بازدید از این مطلب : 139
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 4 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

معرفی باغ ارم و بررسی ساختار کالبدی آن

در این مقاله به معرفی باغ ارم شیراز که از جمله باغهای تاریخی و ارزشمند ایران است، می پردازیم و نقاط مختلف باغ را از دیدگاه معماری مورد بررسی قرار می دهیم


مشخصات فایل

تعداد صفحات 24
حجم 2 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

دانلود مقاله رشته معماری

معرفی باغ ارم و بررسی ساختار کالبدی آن

*قابل استفاده برای رشته های باستان شناسی،هنر و گرافیک
 
چکیده:
قدم نهادن در باغهای ایرانی ما را به این اندیشه وا میدارد  که چه رمز و رازی در پس ظاهر آراسته ی انها نهفته است که بعد از گذشت قرنها کهنه نمیگردد و همچنان با نگاهی جذاب ، انسان امروزی را به سوی خود دعوت میکنند . در انطباق با توصیف بهشت درقرآن کریم که آیاتی از جمال و جلال خداوندی است معماران مسلمان با عنایت به این توصیف ها به ساخت باغهایی دراین جهان فناناپذیر پرداخته اند تا جلوه ی از فناناپذیری و جاودانگی جهان ابدی و باغهای بهشتی باشد.
 
در این مقاله به معرفی باغ ارم شیراز که از جمله باغهای تاریخی و ارزشمند ایران است، می پردازیم و نقاط مختلف باغ را از دیدگاه معماری مورد بررسی قرار می دهیم. طبق اسناد گردآوری شده می توان باغ را به دو بخش مجزا تقسیم بندی کرد.بخش اول که در برگیرنده محور تاریخی باغ می باشد بیانگر هندسه موجود در باغ ایرانی است و بخش دوم که در سالهای اخیر طراحی شده است متاثر از شیوه باغسازی ژاپنی بوده است. باغ ایرانی و باغ ژاپنی دو الگوی کهن باغسازی در جهان بشمار می روند و نشات گرفته از دو فرهنگ متفاوت می باشند که ماحصل گذر از خود محوری ها در کنار هم قرار گرفتن این دو الگو می باشد که فی نفسه به طرحی مدرن تبدیل شده است. در طی این تحقیق در روش مطالعات کتابخانه ای سعی بر جمع آوری اسناد و مدارک تاریخی باغ نموده ایم تا شناخت دقیق تری از تاریخ باغ به دست آوریم و تلاش می شود تا با رویکردی تحلیلی روند تغییرات باغ را مورد ارزیابی و مقایسه قرار دهیم.
 
 
کلید واژگان:

باغ ژاپنی 

باغ صخره ای

نظام آبیاری باغ

معماری باغ ایرانی

گونه شناسی باغ ارم

ساختار کالبدی باغ ارم

 
 
 
مقدمه
وجود تفاوت در اندیشه و فرهنگ موجب به وجود آمدن الگوهای متفاوت برای یک فضا شده است. یکی از این کهن الگوهای به وجود آمده شیوه باغسازی ایرانی است که بر اساس برخی از اسناد موجود پیشینه آن حداقل به دوران هخامنشی می رسد در طول تاریخ ایران ویژگی ها و اصول اساسی داشته است که آنرا از سایر باغ ها در سرزمین های دیگر متمایز می سازد. برخی از این اصول مانند چهار باغ و کاربرد شبکه های شطرنجی همواره در طراحی باغ های ایرانی استفاده می شده. باغ ارم از جمله باغ هایی است که اگر از تغییرات به وجود آمده در آن گذر کنیم، برخی از اصول باغسازی ایرانی در طراحی آن به چشم می خورد. این باغ از  مشهورترین و باسابقه ترین باغ های تاریخی ایران به شمار می آید. دکتر بهمن کریمی درباره سبک و شیوه باغ ارم می نویسد: “طرز ساختمان خیابان های آن عیناً طرز باغهائی است که در زمان ساسانیان احداث گردیده است. در اطراف دارای خیابان های مستقیم زیبا و سروهای بسیاری خصوصاً سرو آزاد که در هیچ نقطه ایران سروی بدین استواری نمی توان یافت منحصر به شیراز و بدین باغ است و آبشارهای متعدد از هر جانب آن روان است. “
 
نام باغ ارم همواره سابقه تاریخی آن را به دوش می کشد. سنت های فرهنگی و اعتقادات مذهبی در به وجود آمدن باغ های ایرانی بسیار موثر بوده به طوری که باغ ایرانی را تمثیلی از بهشت دانسته اند و نام هایی همچون ارم را برای آن برگزیده اند و در آیه ۷ سوره فجر آمده است که “ارم ذات العماد” و به علاوه در تفاسیر، داستان بهشت ارم را که یکی از افسانه های معروف قدیمی عرب است روایت کرده اند (الطبرسی، ۱۳۵۰) و در تاریخی مازندران در این رابطه آمده است که برخی برآنند که ارم “باغ شداد” است که چون هود پیغمبر توصیف بهشت اله تعالی کرد، وی در عوض بساخت بنابراین که شداد از احفا ارم است این باغ را اضافت بدو کرده، ارم می گویند. (گیلانی، ۱۳۵۲) طبق گفته علیرضا آریان پور در کتاب پژوهشی در شناخت باغ های ایران وجه تسمیه باغ ارم نیز به همین تفسیر باز می گردد.
 
 
 
 
 
فهرست مطالب

بررسی و تحلیل ساختار کالبدی باغ ارم شیراز1

چکیده :2
کلید واژگان3
تحلیل ساختار کالبدی باغ ارم شیراز
مقدمه

پیشینه تاریخی باغ ارم شیراز:

تصویر ۱: اندرون باغ ارم و ضلع شرقی آن در عهد قاجاریه؛ ماخذ: آرشیو عکس ارگ کریمخان شیراز
تصویر ۲: پلان اولیه باغ ارم؛ ماخذ: آریان پور، ۱۳۶۵، پژوهشی در شناخت باغهای ایران، ص۳۲۰
تصویر ۳: پلان برداشت شده از باغ در سال های اخیر؛ ماخذ: آرشیو دانشگاه شیراز
عمارت اصلی باغ ارم:

ساختار کالبدی باغ ارم:

تصویر ۴: پلان تغییر یافته باغ در طول زمان، تحلیل، ماخذ: نگارنده
تصویر ۵: طراحی پلان اولیه باغ به صورت شبکه های شطرنجی، ماخذ: نگارنده
تصویر ۶: عمارت پائینی باغ ارم در زمان قاجار؛ ماخذ: آریان پور، ۱۳۶۵، پژوهشی در شناخت باغهای ایران، ص ۳۱۲
تصویر ۷: خیابان رسمی بین دو کوشک؛ ماخذ: آریان پور،۱۳۶۵، پژوهشی در شناخت باغهای ایران، ص ۳۲۰
تصویر ۸: قرار گیری کوشک در یک سوم محور باغ؛ تحلیل نقشه : مولف
تصویر ۹: محور اصلی. نحوه کرت بندی باغ از بین رفتن نظم هندسی کاشت را نشان می دهد.
تصویر ۱۰: مسیر آب در محور اصلی، ماخذ: نگارنده
تصویر ۱۱: نظام آبیاری باغ؛ ماخذ: نگارنده
نظام آبیاری باغ:

گونه شناسی باغ ارم:

باغ صخره ای:
تصویر ۱۳: باغهای خاور دور، ماخذ: www.wikipedia.com سنگ: (پله های سنگی، پیاده روهای سنگی)
تصویر ۱۵: سنگهای صخره ای و گیاهان موجود در باغ،؛
منابع:
 
 

توضیحات بیشتر و دانلود

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: باغ ژاپنی ,باغ صخره ای,نظام آبیاری باغ,معماری باغ ایرانی,گونه شناسی باغ ارم,ساختار کالبدی باغ ارم,معرفی باغ ارم و ساختار کالبدی آن,ساختار کالبدی باغ ارم,دانلود مقالات معماری ,
:: بازدید از این مطلب : 140
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 4 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

عناصر باغ ایرانی و تحلیل ساختار کالبدی باغ ارم شیراز

در این پایان نامه در فصل اول به بررسی کالبدی باغ ایرانی می پردازیم و در فصل دوم به معرفی باغ ارم شیراز که از جمله باغهای تاریخی و ارزشمند ایران است، می پردازیم و نقاط مختلف باغ را از دیدگاه معماری مورد بررسی قرار می دهیم


مشخصات فایل

تعداد صفحات 59
حجم 10 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

دانلود پایان نامه رشته معماری

عناصر باغ ایرانی و تحلیل ساختار کالبدی باغ ارم شیراز

*قابل استفاده برای رشته های باستان شناسی،هنر و گرافیک
 
چکیده:
قدم نهادن در باغهای ایرانی ما را به این اندیشه وا میدارد  که چه رمز و رازی در پس ظاهر آراسته ی انها نهفته است که بعد از گذشت قرنها کهنه نمیگردد و همچنان با نگاهی جذاب ، انسان امروزی را به سوی خود دعوت میکنند . در انطباق با توصیف بهشت درقرآن کریم که آیاتی از جمال و جلال خداوندی است معماران مسلمان با عنایت به این توصیف ها به ساخت باغهایی دراین جهان فناناپذیر پرداخته اند تا جلوه ی از فناناپذیری و جاودانگی جهان ابدی و باغهای بهشتی باشد.
 
در این پایان نامه در فصل اول به بررسی کالبدی باغ ایرانی می پردازیم و در فصل دوم به معرفی باغ ارم شیراز که از جمله باغهای تاریخی و ارزشمند ایران است، می پردازیم و نقاط مختلف باغ را از دیدگاه معماری مورد بررسی قرار می دهیم. طبق اسناد گردآوری شده می توان باغ را به دو بخش مجزا تقسیم بندی کرد.بخش اول که در برگیرنده محور تاریخی باغ می باشد بیانگر هندسه موجود در باغ ایرانی است و بخش دوم که در سالهای اخیر طراحی شده است متاثر از شیوه باغسازی ژاپنی بوده است.
 
باغ ایرانی و باغ ژاپنی دو الگوی کهن باغسازی در جهان بشمار می روند و نشات گرفته از دو فرهنگ متفاوت می باشند که ماحصل گذر از خود محوری ها در کنار هم قرار گرفتن این دو الگو می باشد که فی نفسه به طرحی مدرن تبدیل شده است. در طی این تحقیق در روش مطالعات کتابخانه ای سعی بر جمع آوری اسناد و مدارک تاریخی باغ نموده ایم تا شناخت دقیق تری از تاریخ باغ به دست آوریم و تلاش می شود تا با رویکردی تحلیلی روند تغییرات باغ را مورد ارزیابی و مقایسه قرار دهیم.
 
 
کلید واژگان:

معماری باغ ایرانی

گونه شناسی باغ ارم

تحلیل کالبدی باغ ایرانی

 
 
مقدمه
باغ و باغسازی بر خلاف معماری همیشه زاییده نیازهای نخستین بشری نیست، از این رو انسان، دنیای آرمانی و تخیلهای دست نیافته اش را بواسطه علاقه همیشگی به محیط های طبیعی، در باغسازی می جوید و باغ آیینه ای تمام نما برای هر فرهنگ می گردد. تمامی هنرها در باغ حضور می یابند، تمامی حکمت ها جلوه می کنند و خلاقیت های مهندسی به اوج می رسند، باغ محملی مناسب برای شناخت خصوصیات و ویژگیهای هر فرهنگ است.”باغ طبیعت دست ساز بشر است، طبیعتی است برخاسته از ذهن و پرداخته به دست انسان” (ابوالقاسمی، ۱۳۷۱)
 
وجود تفاوت در اندیشه و فرهنگ موجب به وجود آمدن الگوهای متفاوت برای یک فضا شده است. یکی از این کهن الگوهای به وجود آمده شیوه باغسازی ایرانی است که بر اساس برخی از اسناد موجود پیشینه آن حداقل به دوران هخامنشی می رسد در طول تاریخ ایران ویژگی ها و اصول اساسی داشته است که آنرا از سایر باغ ها در سرزمین های دیگر متمایز می سازد. برخی از این اصول مانند چهار باغ و کاربرد شبکه های شطرنجی همواره در طراحی باغ های ایرانی استفاده می شده. باغ ارم از جمله باغ هایی است که اگر از تغییرات به وجود آمده در آن گذر کنیم، برخی از اصول باغسازی ایرانی در طراحی آن به چشم می خورد. این باغ از  مشهورترین و باسابقه ترین باغ های تاریخی ایران به شمار می آید. دکتر بهمن کریمی درباره سبک و شیوه باغ ارم می نویسد: “طرز ساختمان خیابان های آن عیناً طرز باغهائی است که در زمان ساسانیان احداث گردیده است. در اطراف دارای خیابان های مستقیم زیبا و سروهای بسیاری خصوصاً سرو آزاد که در هیچ نقطه ایران سروی بدین استواری نمی توان یافت منحصر به شیراز و بدین باغ است و آبشارهای متعدد از هر جانب آن روان است. “
 
نام باغ ارم همواره سابقه تاریخی آن را به دوش می کشد. سنت های فرهنگی و اعتقادات مذهبی در به وجود آمدن باغ های ایرانی بسیار موثر بوده به طوری که باغ ایرانی را تمثیلی از بهشت دانسته اند و نام هایی همچون ارم را برای آن برگزیده اند و در آیه ۷ سوره فجر آمده است که “ارم ذات العماد” و به علاوه در تفاسیر، داستان بهشت ارم را که یکی از افسانه های معروف قدیمی عرب است روایت کرده اند (الطبرسی، ۱۳۵۰) و در تاریخی مازندران در این رابطه آمده است که برخی برآنند که ارم “باغ شداد” است که چون هود پیغمبر توصیف بهشت اله تعالی کرد، وی در عوض بساخت بنابراین که شداد از احفا ارم است این باغ را اضافت بدو کرده، ارم می گویند. (گیلانی، ۱۳۵۲) طبق گفته علیرضا آریان پور در کتاب پژوهشی در شناخت باغ های ایران وجه تسمیه باغ ارم نیز به همین تفسیر باز می گردد.
 
 
 
 
 
فهرست مطالب
بررسی و تحلیل ساختار کالبدی باغ ارم شیراز1
چکیده :2
کلید واژگان3
 

فصل اول:بررسی کالبدی باغ ایرانی7

1 _ سرچشمه ها8
2 _ پایه های معین باغ12

3 _  تاریخچه باغ ایرانی13

4 _ تاثیر باغسازی ایران بر باغسازی سایر ملل19

برخی عناصر گونه شناختی معماری باغ20

تعاریف باغ و باغ ایرانی21

باغ ایرانی چیست ؟22
(شکل 5-8)؛ باغ فین کاشان،مأخذ:باغ ایرانی,خوانساری23
(شکل 5-9)؛نقشه باغ فین کاشان،مأخذ: باغ ایرانی,خوانساری24

عناصر باغ ایرانی25

عناصر اصلی25
زمین26
آب26
گیاهان26
فضا27
تقسیم بندی فضاهای باغ28
(شکل 5-12)؛ چهار نحوه قرارگیری کوشک در محوطه باغ ایرانی ،مأخذ: باغ ایرانی, نعیما28
فضاهای خدماتی و جنبی30
عناصر فرعی30
 

فصل دوم:تحلیل ساختار کالبدی باغ ارم شیراز31

مقدمه31

پیشینه تاریخی باغ ارم شیراز:

تصویر ۱: اندرون باغ ارم و ضلع شرقی آن در عهد قاجاریه؛ ماخذ: آرشیو عکس ارگ کریمخان شیراز33
تصویر ۲: پلان اولیه باغ ارم؛ ماخذ: آریان پور، ۱۳۶۵، پژوهشی در شناخت باغهای ایران، ص۳۲۰35
تصویر ۳: پلان برداشت شده از باغ در سال های اخیر؛ ماخذ: آرشیو دانشگاه شیراز37
عمارت اصلی باغ ارم:37

ساختار کالبدی باغ ارم:37

تصویر ۴: پلان تغییر یافته باغ در طول زمان، تحلیل، ماخذ: نگارنده38
تصویر ۵: طراحی پلان اولیه باغ به صورت شبکه های شطرنجی، ماخذ: نگارنده40
تصویر ۶: عمارت پائینی باغ ارم در زمان قاجار؛ ماخذ: آریان پور، ۱۳۶۵، پژوهشی در شناخت باغهای ایران، ص ۳۱۲41
تصویر ۷: خیابان رسمی بین دو کوشک؛ ماخذ: آریان پور،۱۳۶۵، پژوهشی در شناخت باغهای ایران، ص ۳۲۰43
تصویر ۸: قرار گیری کوشک در یک سوم محور باغ؛ تحلیل نقشه : مولف45
تصویر ۹: محور اصلی. نحوه کرت بندی باغ از بین رفتن نظم هندسی کاشت را نشان می دهد.47
تصویر ۱۰: مسیر آب در محور اصلی، ماخذ: نگارنده49
تصویر ۱۱: نظام آبیاری باغ؛ ماخذ: نگارنده51

نظام آبیاری باغ:51

گونه شناسی باغ ارم:53
باغ صخره ای:55
تصویر ۱۳: باغهای خاور دور، ماخذ: www.wikipedia.com سنگ: (پله های سنگی، پیاده روهای سنگی)56
تصویر ۱۵: سنگهای صخره ای و گیاهان موجود در باغ،؛59
منابع:59
 

توضیحات بیشتر و دانلود

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: نظام آبیاری,باغ صخره ای,باغ ژاپنی ,الگوی باغسازی,معماری باغ ایرانی,گونه شناسی باغ ارم,تحلیل کالبدی باغ ایرانی,دانلود پایان نامه رشته معماری,تحلیل ساختار کالبدی باغ ارم,عناصر باغ ایرانی و تحلیل ساختار کالبدی باغ ارم شیراز ,
:: بازدید از این مطلب : 180
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 4 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

مفهوم موزه،طرح ریزی ومعماری آن

موزه موسسه دائمی به منظور میراث فرهنگی و هنری و ارتقا فرهنگی جامعه است که به شکلهای مختلف و خصوصا از طریق نمایش آموزشی و تفریحی مجموعه های هنری تاریخی ، علمی ، تکنولوژی و غیره برای عموم فعالیت میکند


مشخصات فایل

تعداد صفحات 79
حجم 74 بایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

دانلود پروژه رشته معماری

مفهوم موزه،طرح ریزی ومعماری آن

 
 

تعریف موزه 

در اساسنامه شورای بین المللی موزه ها ، موزه ها به این ترتیب تعریف شده است : «موزه موسسه دائمی به منظور میراث فرهنگی و هنری و ارتقا فرهنگی جامعه است که به شکلهای مختلف و خصوصا از طریق نمایش آموزشی و تفریحی مجموعه های هنری تاریخی ، علمی ، تکنولوژی و غیره برای عموم فعالیت میکند.» در ماده 2 فرمان 1546-45 سیزدهم ژوئن 1945 آمده :«به هر کلکسیون متشکل از آثاری که دارای ارزش هنری ، تاریخی ، باستان شناسی باشد و به صورت دائمی در معرض تماشای عمومی قرار گیرد موزه اطلاق می شود.»
 

مفهوم موزه 

موزه به ساده ترین شکل عبارتست از بنایی جهت گردآوری مجموعه هایی از اشیا به منظور تحقیق بررسی و بهره گیری . ممکن است این اشیا از کناره ها خاکی مرجانی استرالیا یا آجری از دیوار چین و یا تخم شتر مرغی از آمریکا باشد. بهر صورت میتوان گفت موزه نخست برای سهولت کار ، عنصری را که اصولا دارای یک هویت زمانی است را به زیر یک سقف گرد می آورد . دوم اینکه مشخصات و شرحی را به عنوان نخستین گام برای شناسایی اشیا فراهم آورده همچنین باعث پیدایش انگیزه برای سیر تفکرات به بیننده فراتر از چیزهایی که بطور عادی شناخته است میگردد. سوم یک موزه مجموعه های خود را با شرایطی مساعد برای پیگیری و بررسی عرضه میدارد و به گونه ای که بیننده ، مشتاق ورود به موزه شود و نسبت به اشیا به نمایش گذاشته شده تفکر و به تحقیق بپردازد وبه بازدید مجدد از آن علاقمند گردد. 
 
ولی اگر خواسته باشیم مفهوم موزه را از لحاظ ریشه یابی بررسی کرده باشیم باید گفت که واژه موزه از ریشه یونانی (Muses) به معنی الهام بخش که نام الهه های نه گانه هنر و شعر و موسیقی در یونان باستان بوده توسط شخصی بنام گیوم مشتق شده است . جایگاه نه الهه مزبور که محفل بحث و تبادل نظر میان دانشمندان و محلی برای نگهداری و نمایش گوهرها و اشیا ارزشمند بود به زبان یونانی (Mouseion) نامیده شده است که به معنای مجلس فرشتگان الهام بخش است . 
 
 
کلمات کلیدی:

موزه

انواع موزه

معماری موزه

طرح ریزی موزه

تاریخچه موزه در ایران

 
 
 
تاریخچه شکل گیری موزه 
تاریخچه پیدایش موزه در جهان و روند تکاملی آن از یک مجموعه خصوصی تا موسسه های عظیم فرهنگی را میتوان در طی سه مرحله یا به اصطلاح موزه داران سه انقلاب بیان نمود البته انقلاب به معنا که در مرحله تحول بنیادی فرهنگی و اجتماعی ژرف اتفاق افتاد. اصولا هسته مرکزی موزه ها را چه در غرب و چه در شرق ، مجموعه هائی تشکیل میدهد که به تدریج و بدون هدف خاصی شکل گرفته است . با افزایش پیچیدگی تمدنها فرصتهای بیشتری برای جمع آوری اشیا گرانبها مانند اسلحه و زره ، ابریشم و پرده های نقش دار ، و جواهرات به وجود آمد . هدایای شاهان ، کاخها و معابد را تزئین نموده و به صورت تصادفی ، ازدواج یا خوش اقبالی در جنگ دست به دست می شد چنین مجموعه هایی به فضای مناسب و تسهیلات نگهداری نیاز داشت و گاهی برای به دوش صاحبان آنها بود موزه ها در دوران کلاسیک عموما به جایی برای تفکر و چشم دوختن دلالت داشت . البته در این میان اماکن مقدس و پرستشگاهها سهم بسزائی داشتند و از معروفترین آنها میتوان پرستشگاه و خانقاههای بودایی شوسومین در ایالت نارا ژاپن و یا معابد یونان و گنجینه نذورات عیسیویان در کلیساهای بزرگ کاتولیک نام برد. 
 
در زمان سالهای قرون وسطی در شرق و غرب ثروتمندان اقدام به گردآوری آثار هنری گرانبها و غیر معمول کردند. دانشمندان نیز کم کم مجموعه های مطالعاتی در زمینه گیاه شناسی و کانی شناسی و امثال آن را جمع آوری نمودند ولی مردم به طور کلی از دیدن آنها محروم بوده اند فقط بعضی از کلیساها در ایام خاص و مراسم ویژه در گنجینه ها را به روی زوار باز می کردند. سرداران رومی نیز گاهی غنائم را در پارکها به معرض نمایش می گذاشتند . 
 
قرون وسطی که صحنه پیدایش مجموعه ها در سه نهاد تابع روحانیت ، در مقام یگانه امانتدار هنر و دانش بود و فئودالیسم و مسیحیت ها از ویژگیهای آن بودند. اما در دوره رنسانس بعلت تحولات فکری به اشیا تنها از جنبه مالی و مادی نگاه نمی کردند و کم کم به ارزش هنری وفرهنگی و علمی آنها نیز توجه می نمودند از این پس اشیا نه تنها نشانه ثروت بلکه سمبل هنر نیز بود و میتوانست الهام بخش هنرمندان قرار گیرد و به این ترتیب اشیا از مخفیگاهها بیرون آمده و در تالارها جای گرفتند اما هنوز تنها برای عده ای معدود قابل مشاهده بود. از حدود سال 1400 تا 1700 یعنی آغاز رنسانس تا اوج کلاسیسم و کشف مجدد عهد باستان و صورت یونان و رومی بروز چند پارگی مسیحیت و دنیوی شدن آموزش پیدایش کلی یک طبقه آرستیوکراست و بورژوا و همچنین اکتشاف عمده به ازدیاد گسترده مجموعه ها نخست در مجموعه های سنتی و سپس نزد متاسیان خصوصی منجر شد اگر چه در 1683 میلادی مجموعه شخصی آشمولین انگلستان به صورت موزه عمومی به روی مردم گشوده شد .
 
 اما علم موزه شناسی به معنای کنونی آن در قرن هجدهم میلادی به وجود آمد میتوان گفت اولین گامی که در قلمرو این علم برداشته شد مربوط به سال 1727 میلادی است و کلیه جوامع علمی آن را مدیون یک سوداگر آثار هنری از شهر هامبورگ بنام گاسپروف فایکل میدانند فایکل در آن سالها با ذوق خود ماموریت داد که قابل ترین و کاراترین اشیا زندگی طبیعی علمی و هنری زمان را گردآوری و آنها را بهترین شویه ها طبقه بندی کرده برای نگهداری آنها با روشهای علمی اقدام کنند. مجموع این کارها در آن عصر نام لاتین فورئوگرافیا را به خود گرفت. 
 
 
 
فهرست مطالب
-3- تعریف موزه2
مفهوم موزه2
3-2- تاریخچه شکل گیری موزه3
1-2-3- پیدایش موزه3
3-2-3- تاریخ موزه در ایران8
3-3- انواع موزه ها12
موزه های هنری و باستان شناسی13
موزه هنرهای مدرن13
موزه های تاریخی و اسنادی14
موزه های علمی (علوم طبیعی ، تکنولوژی ، آموزشی )15
موزه های تخصصی16
موزه های منطقه ای16
پارک موزه17
6-3- معماری موزه18
1-6-3- مکانیابی موزه23
1- مقیاس عملکردی24
2- مخاطبین موزه ها24
3- مکانیابی موزه ها در داخل شهرها25
الف ) ساختار جمعیتی25
ب ) تجهیزات پشتیبانی26
4- بازگشت به طبیعت26
5- مکانهای ویژه26
2-6-3- طرح ریزی موزه28
استفاده از تقسیم فضا28
- اتاقهای نمایشگاه – شکل و نیازها30
سقف و پشت بام34
دیوارها42
کف موزه :43
کفهای بتنی44
سالن نمایشگاههای موقت ، سخنرانی ، بوفه44
گرما و تهویه47
4-6-3- نور در معماری موزه51
راههای گوناگون نورگیری ازسقف58
ساختمانهایی که بعنوان پشتیبانی مکمل در کنار موزه کار می کنند.58
کتابخانه62
بخشهای خدماتی موزه67
محوطه بیرونی67
کمکهای پژوهشی72
تجهیزات نظافت73
7-3  حفاظت از موزه73
1-7-3  شرایط جوی و محیط زیست73
کنترلهای محیطی و نگهداری75
 

توضیحات بیشتر و دانلود

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: مفهوم موزه,انواع موزه,معماری موزه,طرح ریزی موزه,تاریخچه موزه در ایران,دانلود پروژه رشته معماری,دانلود پروژه معماری,دانلود پروژه مهندسی معماری,خرید پروژه رشته معماری ,
:: بازدید از این مطلب : 122
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 4 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

عوامل توسعه شهرنشینی و آپارتمان نشینی بر اساس نظریات كلاسیك و مدرن در زمینه تكامل شهرها از نظر دو بعد درونزوا و برونزا

رشد فزاینده و شتابان جمعیتی و فیزیكی شهر زاهدان و به دنبال آن توسعه آپارتمان نشینی از این منظر قابل توجه است، به طوری كه جمعیت این شهر در طی هشتاد سال كمتر از 5000 نفر در هسته اولیه (حدود 1300) و به 17954 نفر در 1335 و به 419518 نفر در 1375 رسیده است


مشخصات فایل

تعداد صفحات 200
حجم 2 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

دانلود پایان نامه کارشناسی رشته معماری

عوامل توسعه شهرنشینی و آپارتمان نشینی بر اساس نظریات كلاسیك و مدرن در زمینه تكامل شهرها از نظر دو بعد درونزوا و برونزا

(مطالعه موردی:شهر زاهدان)
 
چكیده : 
پس از انقلاب صنعتی آپارتمان نشینی شكل نوینی به خود گرفت و جنبه های گوناگون زندگی بشری از جمله نظام های سكونتگاهی را تحت تاثیر قرار داد موج این تاثیر گذاری از كشورهای صنعتی آغاز گشت و به كشورهای در حال توسعه از جمله ایران رسید .توسعه آپارتمان نشینی نه تنها در شكل گیری و روند شهر نشینی تاثیر داشته بلكه رشد كالبدی و فیزیكی شهرها را تحت تاثیر خود قرار داده است .
 
رشد فزاینده و شتابان جمعیتی و فیزیكی شهر زاهدان و به دنبال آن توسعه آپارتمان نشینی از این منظر قابل توجه است، به طوری كه جمعیت این شهر در طی هشتاد سال كمتر از 5000 نفر در هسته اولیه (حدود 1300) و به 17954 نفر در 1335 و به 419518 نفر در 1375 رسیده است و پیش بینی می شود كه در سال 1380 به 548886 نفر رسیده باشد این افزایش كه رشد جمعیت متوسط 27/8 درصد این سالها را داشته است گسترش فیزیكی فزاینده شهر را نیز توجیه می كند این رشد همراه با پدید آمدن شرایط خاص سیاسی، اجتماعی و اقتصادی توسعه آپارتمان نشینی را در شهر زاهدان تقویت خواهد نمود .در این راستا با بهره گیری از نظریات كلاسیك ومدرن در زمینه تكوین و تكامل شهرها و نظریات ساخت شهرها، شهرنشینی را از دوبعد درونزوا و برونزا بررسی كرده و در انتها به طریق مطالعه میدانی تاثیر بر آیند این دودسته عوامل را بر توسعه آپارتمان نشینی مورد آزمون قرار داده ایم نتایج حاصله از این بدین گونه است كه رشد شتابان شهر عمدتا ناشی از عوامل برونزا شامل اهداف سیاسی و اداری دولت می باشد . 
 
 
کلمات کلیدی:

شهر

شهر نشینی

آپارتمان نشینی

 
 
مقدمه 
با توجه به روند سریع شهر نشینی، افزایش جمعیت، كمبود زمین و تحولات اجتماعی ، اقتصادی و سیاسی جوامع موجب دگرگونیهای كالبدی در شهرها شده است.پس از انقلاب صنعتی آپارتمان نشینی شكل نوینی به خود گرفت و جنبه های گوناگون زندگی بشری  از جمله نظام های سكونتگاهی را تحت تاثیر قرا رداد موج این تاثیر گذاری از كشورهای صنعتی آغاز گشت و به كشورهای در حال توسعه از جمله ایران رسید. توسعه آپارتمان نشینی نه تنها در شكل گیری و روند شهر نشینی تاثیر داشته است بلكه رشد كالبدی و فیزیكی شهرها را دگرگون ساخته است .رشد فزاینده و شتابان جمعیتی و فیزیكی شهر زاهدان و به دنبال آن توسعه آپارتمان نشیی از این منظر قابل توجه است به طوری كه جمعیت این شهر در طی هشتاد سال از كمتر از 5000 نفر در هسته اولیه (حدود سال 1300) به 17495 نفر در 1335 و به 419518 نفر در 1375 رسیده است و پیش بینی می شود كه در 1380 به 548886 نفر رسیده باشد و این افزایش که رشد جمعیت متوسط 27/8 درصد در این سالها را داشته است گسترش فیزیكی فزاینده شهر را نیز توجه می كند این رشد همراه با پدیدآمدن شرایط خاص سیاسی، اجتماعی و اقتصادی پدیده آپارتمان نشینی را در زاهدان تقویت خواهد نمود .
 
 در این راستا با بهره گیری از نظریات كلاسیك و مدرن در زمینه تكوین و تكامل شهرها و نظریات ساخت شهرها، شهرنشینی را از دو بعد عوامل درونزا و برونزا بررسی كرده و در انتها به طریق مطالعه میدانی تاثیر برآیند این دو دسته عوامل را بر توسعه آپارتمان نشینی مورد آزمون قرار داده ایم نتایج حاصله از آن بدین گونه است كه رشد شتابان شهر زاهدان عمدتا ناشی از عوامل برونزا شامل عوامل سیاسی و اداری دولت می باشد.این پژوهش شامل شش فصل است كه از میان آنها بعد از فصل اول كه بیان مسئله است سه فصل بر مبنای مطالعات كتابخانه ای ویك فصل بر مبنای مطالعات میدانی شكل گرفته است و در فصل ششم نیز نتیجه گیری و آزمون فرضیات را آورده ایم.
 
 
 
 
فهرست مطالب
فصل اول : چهار چوب كلی تحقیق
1-1 -طرح مساله............................................................................................................................. 1 
2-1 -ضرورت تحقیق ...................................................................................................................  1
3-1- قلمروتحقق ........................................................................................................................... 2
4-1- اهداف تحقیق........................................................................................................................ 2
5-1- سئوالات اساسی..................................................................................................................... 2
6-1- فرضیات پژوهش................................................................................................................... 3
7-1- روش تحقیق ......................................................................................................................... 3
8-1- پیشینه تحقیق..........................................................................................................................5  
9-1- محدودیت تحقیق .................................................................................................................6
 
فصل دوم : مبانی نظری تحقیق
1-2- شهر چیست.............................................................................................................................7 
2-2- تعاریف مختلف شهر...............................................................................................................8 

3-2- عوامل مؤثر در تكوین و تكامل شهر نشینی.............................................................................9

1-3-2- دیدگاههای كلاسیك(درونزا) در شكل گیری شهرها .....................................................10
1-1-3-2-نظریه هیدرولیک یا مبنای محیط گرایی.......................................................................10
2-1-3-2- نظریه اقتصادی : شهر به عنوان یك بازار ......................................................................13
3-1-3-2- نظریه شهر به عنوان یك پایگاه نظامی و دفاعی.............................................................15 
4-1-3-2- نظریه مذهبی، گسترش معابد و عبادتگاهها...................................................................16 
5-1-3-2- موقعیت چهاراهی در ایجاد شهرها................................................................................17
2-3-2 دیدگاههای مدرن (برونزوا) در شكل گیری شهرها ...........................................................17
1-2-3-2 سیاستهای استعماری كشورهای توسعه یافته ..................................................................19
2-2-3-2- سیاستهای دولتها در مسائل مرزی و استراتژیك..........................................................22
3-2-3-2- اهداف سیاسی – اداری دولتها ....................................................................................23
4-2-3-2- وجود قطب های صنعتی ..............................................................................................24
5-2-3-2- وجود راهها .................................................................................................................26
4-2- نظریه های ساخت شهر ........................................................................................................29
1-4-2- ساخت دوایر متحدالمركز............................................................................................... 29 
2-4-2- ساخت قطاعی شهر..........................................................................................................30 
3-4-2- ساخت ستاره ای شكل....................................................................................................31 
4-4-2- ساخت چند هسته ای......................................................................................................33 
5-4-2- ساخت عمومی شهرها.....................................................................................................35 
6-4-2- ساخت طبیعی شهرها .....................................................................................................35
7-4-2- ساخت خطی یا كریدوری..............................................................................................36
 

فصل سوم : بررسی ساختار جغرافیای طبیعی و انسانی شهر زاهدان

1-3- ویژگیهای جغرافیای طبیعی شهر زاهدان.............................................................................38
1-1-3- موقعیت جغرافیایی .........................................................................................................38
2-1-3- موقعیت ریاضی و نسبی شهر زاهدان..............................................................................38
3-1-3- ویژگیهای زمین شناسی منطقه زاهدان................................................................................41
4-1-3- ویژگیهای زمین شناختی حوضه آبریز زاهدان...................................................................42
5-1-3- ژئومورفولوژی حوضه زاهدان...........................................................................................44
1-5-1-3- ژئومورفولوژی ساختمانی حوضه زاهدان.......................................................................47
2-5-1-3- ژئومورفولوژی اقلیمی حوضه زاهدان...........................................................................48
6-1-3- شرایط اقلیمی محدوه زاهدان...........................................................................................51
1-6-1-3- عوامل ماكروكلیمایی...................................................................................................51
2-6-1-3-عوامل میکرو کلیمایی...................................................................................................51
7-1-3- بادهای منطقه ...................................................................................................................52
8-1-3- میزان دما و طوبت در منطقه .............................................................................................54
9-1-3- بارندگی و ریزش جوی درمنطقه.....................................................................................56 
10-1-3- منابع آب منطقه..............................................................................................................57
1-10-1-3-آبهای سطح الارضی...................................................................................................58
2-10-1-3- آبهای زیر زمینی حوضه زاهدان................................................................................60
2-3- ساختار دموگرافی و ویژگیهای انسانی شهر زاهدان..............................................................61
1-2-3-تعداد جمعیت و تحولات آن طی سالهای(1335 تا1375).................................................61
2-2-3- تراكم نسبی جمعیت در سطح شهر ..................................................................................64
3-2-3- ساختمان جمعیت .............................................................................................................73
1-3-2-3- ساخت سنی.................................................................................................................73
2-3-2-3- نسبت جنسی................................................................................................................77
4-2-3- بعد خانوار .......................................................................................................................80
5-2-3- حركات جمعیت .............................................................................................................81
1-5-2-3- حركات زمانی جمعیت ..............................................................................................82
2-5-2-3- حركات مكانی جمعیت ..............................................................................................82
6-2-3- عوامل مهاجرت به زاهدان ..............................................................................................84
1-6-2-3- عامل جغرافیایی..........................................................................................................84
2-6-2-3- عوامل اجتماعی و فرهنگی و اداری...........................................................................85
3-6-2-3- عوامل اقتصادی..........................................................................................................85 
7-2-3- فعالیت و اشتغال...............................................................................................................86
8-2-3- وضعیت اشتغال در بخشهای مختلف ...............................................................................87
1-8-2-3- شاغلین بخش كشاورزی.............................................................................................89
2-8-2-3- شاغلین بخش صنعت ..................................................................................................91
3-8-2-3- شاغلین بخش خدمات ................................................................................................92
9-2-3- وضعیت كلی سواد در زاهدان..........................................................................................94
 

فصل چهارم : بررسی روند شهر نشینی و تغییرات كاركردی شهر زاهدان

1-4- روند شكل گیری شهر زاهدان.............................................................................................96

1-1-4- تحولات جهانی و اهمیت یافتن منطقه به لحاظ ژئوپولتیك..............................................96

1-1-1-4- منطقه بلوچستان و سرحد ............................................................................................96
2-1-1-4- منطقه دزداب.............................................................................................................100
2-1-4- تغییر قدرت از قاجار به پهلوی و استراتژی شهر زاهدان .................................................102

2-4- سیاستهای دولت در توسعه شهر نشینی زاهدان.....................................................................103

3-4- تغییرات كاركردی در شهر زاهدان ....................................................................................124
1-3-4- كاركرد نظامی سیاسی....................................................................................................124
2-3-4- كاركرد اداری................................................................................................................125
3-3-4- كاركرد خدماتی ...........................................................................................................126

4-4- موانع عمده توسعه و جهت توسعه شهر زاهدان ..................................................................128

1-4-4- موانع درجه یك توسعه (موانع طبیعی)...........................................................................128
2-4-4- موانع درجه دو توسعه (موانع مصنوعی).........................................................................128
3-4-4-موانع درجه سوم توسعه (موانع اقتصادی).......................................................................129
4-4-4- توسعه اراضی شهر در ادوار مختلف و جهت توسعه شهر ...........................................129
 

فصل پنجم :بررسی توسعه آپارتمان نشینی در زاهدان

1-5 آپارتمان چیست ...........................................................................................................132
2-5- سابقه آپارتمان نشینی در جهان ...................................................................................132
3-5- سابقه آپارتمان نشینی در تهران ...................................................................................134
4-5- سابقه آپارتمان نشینی در زاهدان .................................................................................135
5-5 مكان یابی مجتمع های آپارتمانی در شهر زاهدان ..........................................................136
6-5- ضرورت ایجاد آپارتمان سازی در زاهدان ..................................................................137
7-5- بررسی وضعیت آپارتمان نشینی در زاهدان ..................................................................138
1-7-5- بررسی رابطه شغل ساكنین در مجتمع های آپارتمانی ..............................................142
2-7-5- بررسی رابطه میزان تحصیلات در مجتمع های آپارتمانی .........................................143
3-7-5- بررسی رابطه میزان درآمد در مجتمع های آپارتمانی.................................................145
4-7-5- بررسی رابطه بعد خانوار در مجتمع های آپارتمانی...................................................146
5-7-5- بررسی رابطه قومیتهای ساكن در مجتمع های آپارتمانی............................................148
6-7-5- بررسی رابطه انتخاب مجتمع های آپارتمانی برای سكونت .......................................149
8-5- بررسی فرهنگ آپارتمان نشینی در مجتمع های آپارتمانی ............................................151
9-5- بررسی روابط اجتماعی در مجتمع های آپارتمانی ........................................................152
10-5- بررسی ویژگیهای كالبدی مجتمع های آپارتمانی.......................................................153
1-10-5- بررسی تعداد طبقات در مجتمع های آپارتمانی......................................................153
2-10-5- بررسی تعداد اطاق در مجتمع های آپارتمانی ........................................................154
3-10-5- بررسی نوع مصالح ساختمانی در مجتمع های آپارتمانی ........................................155
4-10-5- بررسی عمر بنا مجتمع های آپارتمانی ...................................................................155
5-10-5- بررسی امكانات و خدمات محله ای در مجتمع های آپارتمانی ...............................155
6-10-5- بررسی وضعیت بهداشت در مجتمع های آپارتمانی ...............................................156
11-5- بررسی نقاط قوت و ضعف در مجتمع های آپارتمانی شهر زاهدان .............................158
1-11-5- نقاط قوت ............................................................................................................158
1-1-11-5- دسترسی به منابع مالی .......................................................................................158
2-1-11-5-صرفه جویی در مصرف مصالح..........................................................................159
3-1-11-5- سرعت در فرآیند ساخت .................................................................................160
4-1-11-5- ارتقای تكنولوژی و ارتقای كیفیت ..................................................................161
5-1-11-5- دسترسی به تسهیلات عمومی ...........................................................................161
2-11-5- نقاط ضعف .........................................................................................................161
1-2-11-5- كمبود امكانات، خدماتی و رفاهی ...................................................................162

2-2-11-5- مشكلات سیستم جمع آوری زباله....................................................................163

3-2-11-5- كبمود پاركینگ .............................................................................................164
4-2-11-5- كمبود فضای بازی مناسب برای كودكان ........................................................165

12-5- عوارض زیست محیطی در مجتمع های آپارتمانی .....................................................166

1-12-5- موقعیت و قطه بندی زمین ....................................................................................166
1-1-12-5- موقعیت ساختمانها ...........................................................................................166
2-1-12-5- قطعه بندی زمین ..............................................................................................167
2-12-5- عوارض طبیعی ....................................................................................................168
1-2-12-5- عوارض مربوط به خاك و زمین ......................................................................168
2-2-12-5- هوا .................................................................................................................168
3-2-12-5- صدا ...............................................................................................................169
4-2-12-5- نور..................................................................................................................169
5-2-12-5- حرارت و برودت ...........................................................................................169
3-12-5- عوارض انسانی ..................................................................................................170
1-3-12-5- خصوصیات خانوار ........................................................................................170
2-3-12-5- سنت ها و فرهنگ ها .....................................................................................170
3-3-12-5- مسائل جنبی اجتماعی ....................................................................................171
4-3-12-5- ایمنی در برابر حوادث ....................................................................................172
5-3-12-5- بهداشت محیط ...............................................................................................172
6-3-12-5- تاسیسات وتجهیزات عمومی و زیر بنایی ..........................................................173
7-3-12-5- عوارض زیبا شناسانه .......................................................................................174
 
فصل ششم:نتیجه گیری وآزمون فرضیات و ارائه پیشنهادات
1-6-نتیجه گیری کلی.........................................................................................................175
2-6-آزمون فرضیات..........................................................................................................179
3-6-ارائه راهبردهای مناسب در فرایند توسعه آپارتمان نشینی..............................................181
منابع و مآخذ
ضمائم
 
 

توضیحات بیشتر و دانلود

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: دانلود پایان نامه کارشناسی رشته معماری,عوامل توسعه شهرنشینی و آپارتمان نشینی,شهر,شهر نشینی,آپارتمان نشینی,دانلود پایان نامه رشته معماری,دانلود پایان نامه معماری ,
:: بازدید از این مطلب : 120
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 4 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

معماری بنا قوام دوله

این بنا در 1253 ق یا 1211 ش‌، در زمان محمدشاه قاجار برای یكی از صاحب منصبان دوره قاجاریه به نام میرزا محمد قوام‌الدوله آشتیانی ساخته شد وی در دیوان محاسبات مالیات سمتی داشت‌


مشخصات فایل

تعداد صفحات 14
حجم 7 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

بنا قوام دوله

 
تاریخچه بنا
این بنا در 1253 ق یا 1211 ش‌، در زمان محمدشاه قاجار برای یكی از صاحب منصبان دوره قاجاریه به نام میرزا محمد قوام‌الدوله آشتیانی ساخته شد. وی در دیوان محاسبات مالیات سمتی داشت‌. پسر قوام‌الدوله‌، حسن وثوق نام داشت كه در 1268 ش‌، جای پدر را گرفت و در دوره‌هایی وزیر فرهنگ‌، دارایی‌، خارجه و نخست‌وزیر بود. این ملک قسمتی از سهم  ایشان از ارثیه ی پدری می باشد.عمارت موجود بازمانده از مجموعه ای  وسیع است که در گذشته چندین عمارت را شامل می شده که خانواده های منتسب به صاحبخانه درآن زندگی می کردند، علاوه بر آن درشکه خانه ای در قسمت شمال خانه ی فعلی بوده که اخیرا تبدیل به پارک کوچکی شده است.حمامی نیز در قسمت شمال شرقی بنا موسوم یه حمام قوام و هچنین عمارتی بنام حسینه از دیگر متعلقات این مجموعه بوده اند که امروز بصورت اجزایی منفک از هم در آمده  و غالبا از هیئت اولیه تغییر شکل داده اند .
 
قسمتی از بنا در تعریض كوچه میرزا محمود وزیر از بین‌رفته كه به احتمال زیاد متصل‌كننده اندرونی و بیرونی به یك‌دیگر بوده است‌. همچنین‌، تبدیل ایوان تابستانی به تالار آینه كاری از دیگر تغییرات بنا است كه پس از توسعه ارتباط ایرانیان با كشورهای اروپایی صورت گرفته است‌. در تزیینات داخلی بنا نیز نقوشی افزوده شده كه علاوه بر قلم هنرمند، از لحاظ رنگ نیز پختگی قبلی خود را ندارد و از نگاره‌های قبلی به طور كلی متمایز است‌. احتمال داده می‌شود كه دورتادور حیاط بیرونی‌، اتاق‌هایی وجود داشته‌، كه در حال حاضر اثری از آن‌ها نیست‌. وقتی این ساختمان تحت نظر سازمان حفاظت آثار باستانی درآمد، چند اتاق‌، آشپزخانه و سرویس‌های بهداشتی در ضلع شرقی حیاط بیرونی به آن‌ها افزوده شد كه البته قسمت نوساز با بافت قدیمی خانه‌، از قبیل در و پنجره‌، تزیینات شومینه و گچ‌بری و نمای خارجی به طوركلی مطابقت می‌كند، به طوری‌كه تشخیص آن دشوار است‌. 
 
 
 
کلمات کلیدی:

معماری سنتی

تاریخچه بنا قوام دوله

معماری بنا قوام دوله

 
 
 
فهرست مطالب
بنا قوام دوله1
تاریخچه بنا1
موقعیت بنا2
خصوصیات بنا3
معماری بنا4
تالار آیینه8
7دری رو به حیاط بیرونی9
 

توضیحات بیشتر و دانلود

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: معماری سنتی,تاریخچه بنا قوام دوله,معماری بنا قوام دوله ,
:: بازدید از این مطلب : 139
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 4 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

معماری و ساختار مساجد

هنر اسلامی( بویژه معماری آن) بر پنچ پایه مردم واری، خودبسندگی، پرهیز از بیهودگی، بهره‌گیری از پیمون(مدول) و نیارش (اساتیك) و درون گرائی نهاده و بی آنكه خواسته باشیم خود سنائی كنیم هنرمندان مسلمان ایران بیش از دیگران بدانها پای بند بوده‌اند


مشخصات فایل

تعداد صفحات 135
حجم 89 بایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

معماری و ساختار مساجد

 
پیش گفتار 
    در میان اندامهای درون شهری هر شهر و روستا، نیایشگاه همیشه جای ویژه خود را داشته و دارد و از اندامهای دیگر نمایان تر و چشمگیرتر است و از اینروست كه همه جا در دل آبادی جای گرفته است.(1) نیاشگاه چون بزرگترین ساختمان آبادی بوده در آغاز نیازی بدان نداشته كه نشانی ویژه داشته باشد و خود بخود نگاه هر گذرنده‌ای را بسوی خود میكشیده اما پس از گسترش آبادی نخست با افراشتن درگاهها و نهادن ماهرخ و توق بر بلندترین جای آن و سپس با ساختن میل و برج و مناره در كنار و نزدیك آن باشندگان آبادی و گذریان بیگانه را به نیایشگاه راهنمائی میكردند. مسجد بر دیگر نیایشگاهها همان برتری را داشته كه اسلام بر دیگر كیشها و چنان خوب بوده و هست كه آذینها را می‌آراید و نیازی بستایش ندارد و ما در اینجا تنها میگوئیم كه چگونه بوده و چگونه شده است(اگر بتوانیم).
 
 هنر اسلامی( بویژه معماری آن) بر پنچ پایه مردم واری، خودبسندگی، پرهیز از بیهودگی، بهره‌گیری از پیمون(مدول) و نیارش (اساتیك) و درون گرائی نهاده و بی آنكه خواسته باشیم خود سنائی كنیم هنرمندان مسلمان ایران بیش از دیگران بدانها پای بند بوده‌اند.نخستین مسجدی كه بدست پیامبر بزرگوار ما با همكاری یاران گرامیش در مدینه ساخته شد همیشه برگیره و الگوی مسجدهای بیشمار و گوناگونی بوده است كه بدست هنرمندان تردست ما در سراسر ایران زمین(و هر جا كه فرهنگ اسلامی ایران فرمان میرانده) بنیاد شده است.
 
    بهمین آفریده و واپسین فرستاده پروردگار (كه بر وی و خاندان پاكش درود باد) چون مدینه را با فروغ ایزدی خود روشن ساخت یاران خویش را فرمود تا برای بنیاد مسجدی در خور كه پذیرای گروندگان باشد دل نزدیكترین كوهپایه را بشكافند و سنگهای آنرا بشكنند و پستای ساختمان را فراهم آورند آنگاه با دست گرامی خود پاره‌های لاشه سنگ را (خشكه و بی آژند) بر هم می‌انبود تا دیوار شبستان با افراز اندكی بلندتر از بالای مرد بلند بالا برافراشته شد(چنانكه نیای نامدارش ابراهیم (ع) در ساختمان خانه خدا كرده بود كه بگفته میبدی اسمعیل ساخت (مصالح) بر دست پدر می‌نهاد و وی (ابراهیم) ساخت‌ها برهم می‌انبود. . . و چون پهناو درازای شبستان بیش از آن بود كه فرسبهای چوبین بتوانند آسمانه آنرا یكسره و دیوار بدیوار بپوشانند(2) 
 
ستون یا دیركی از تنه خرما بنی خشكیده در میان آن بر پای ساختند و فرسبها و تیرها و تیرچه‌ها را (كه گمان میرود آنها نیز از خرما بن یاشاید از پده یا غربه (سپیدار و كبودار)، كه نزدیكهای مدینه كم و بیش میروینده بوده است) بر آن نهادند و روی آنها را بجای فدره (دوخ و بوریای ویژه پوشش) با شوره نی و پیز و آنگاه با پوست چهار پایان پوشاندند و بدینگونه خانه خدا بسیار آشنا و همانند خانه بندگان خدا ساخته شد و همین آموزشی آسمانی و بسیار ارجمند برای هنرمندان مسلمان بود كه تا بتوانند از ساختمایه‌های بوم آورد و ایذری( چیزی كه در جای ساختمان بدست می‌آید) بهره‌گیری و بهرچه كه در دسترس دارند بسنده كنند و پیرامون نو آوری‌های بیهوده نگردند (و دیدم كه چنین هم كردند)
 
 
کلمات کلیدی:

ساختار مساجد

هنر معماری اسلامی

پیشینه تاریخی مسجد

ویژگی های معماری مساجد

 
 
 
 
فهرست مطالب

-مسجد و مدرسه شهید مطهری ( سپهسالار)

-مسجد (شاه‌ سابق) امام خمینی تهران 

-مسجد جامع (عتیق) تهران

-منابع و مأخذ
 

 

توضیحات بیشتر و دانلود

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: ساختار مساجد,هنر معماری اسلامی,پیشینه تاریخی مسجد,ویژگی های معماری مساجد,معماری و ساختار مساجد ,
:: بازدید از این مطلب : 177
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 3 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

معماری قصر الحمراء (بصورت کامل و جامع)

سازندگان قصر الحمراء را به سختی می‌توان متهم به خودنمایی نمود الحمراء كه دژی است بنا شده بر روی تپه‌ای گلی و به سبب رنگ قرمز خود به عنوان كلات الحمراء یا دژ سرخ رنگ نامیده می‌شود


مشخصات فایل

تعداد صفحات 105
حجم 20 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

معماری قصر الحمراء (بصورت کامل و جامع)

 
نویسندة متن: فلیكس بایون
ترجمة متن به انگلیسی: استیون سیلوستر
عكس از: لوئیس كازالس
مترجم: طلعت صابری
ویراستار ادبی: شیرین فصیحی
 
 
 
دژ سرخ رنگ رو به زوال
سازندگان قصر الحمراء را به سختی می‌توان متهم به خودنمایی نمود. الحمراء كه دژی است بنا شده بر روی تپه‌ای گلی و به سبب رنگ قرمز خود به عنوان كلات الحمراء یا دژ سرخ رنگ نامیده می‌شود، متشكل از مصالح نسبتا ساده ای مانند سنگ، ریگ و آجر است. به نظر می‌رسد دغدغه‌های ذهنی معماران این قصر، شگفت زده كردن آیندگان نبوده است، چه آن كه عناصر استفاده شده در ساختمان الحمراء آن را به یك حیات كوتاه مدت محكوم كرده بود. كاشی، گچبری، گچ، آجر و چوب به كار رفته شده در این بنا به آن زیبایی فوق‌العاده‌ای شمار نمی‌رفت. الحمراء تقریبا استعاره‌ای از زندگی در سلسلة پادشاهی نصرید و یا سلسله‌ای است كه الحمراء در آن دوره به اوج شكوفایی خود می‌رسد. بنای مزبور دژی وابسته به یك حكومت پادشاهی محاصره شده‌ای است كه افول آن نه یك منظور كه ترجیحا انگیزه‌ای قوی برای غنای كار شعرا، هنرمندان و دانشمندان می‌باشد. در این دوره آنچه كه مهم به شمار می‌رفت زیبایی بنا بود تا جاودانگی آن. چه آن كه هدف از ساخت قصرهای این دوره نه تنها جاودانه شدن كه حتی تمتع وراث نیز نبوده است.
 
در این وادی بیرحم و دسیسه جو، پادشاهان چندان نگران نبودند كه چه از خود به یادگار می‌نهند. طرح گچ و گچبری‌های كار شده توسط اولین سلاطین روی سمت چپ بنا و قصر ضمیمه شده به قصر دیگر، مشابه گچبری‌های مشاهده شده در شهر كوچك اداری و اشرافی است كه در اطراف الحمراء ساخته شده است. به نمای بیرونی الحمراء نیز همانند نمای شهری كه در دامنة آن ساخته شده، بهای زیادی داده نشده بود. خانه‌های اعیانی و فقرا شبیه یكدیگر بودند، یعنی راهروهای باریكی بودند كه به یكدیگر راه داشتند و فقط داخل خانه یا حیاط مركزیشان با یكدیگر متفاوت بود. تزئینات با شكوه داخلی دور از چشم تماشاچیان بود و تنها تعداد بسیار اندكی (حدود چند هزار نفر) اجازة ورود به درون قصرهای نصرید را داشتند، حال آن كه امروزه بیش از دو میلیون نفر در سال از این بنا بازدید می‌كنند. به راستی كه زیبایی اسرار آمیز این شهر را در سال 1492 میلادی فتح نمودند. بدین دلیل به درخواست پادشاهان كاتولیك حفاظت از قصر به خانواده‌های نجیب زاده سپرده شد. درود بر كشور گشایانی كه به غنیمت خویش بالیده و آن را نشان افتخار خود ساختند، چه آن كه از این رو است كه هنوز می‌ـوان شاهد حضور الحمراء بود. با این وجود كمتر از دویست سال است كه توجه عمومی مردم دنیا به این بنا جلب شده است.
 
الحمراء نخستین بار در قرن نوزدهم میلادی و هنگامی مورد توجه قرار گرفت كه سیاحان حماسه سرا به ارزش فوق العادة‌بنای مزبور پی بردند. حضور كولی‌ها در برخی از زوایای پنهان محوطة الحمراء نیز این ناحیه را در چشم سیاحان به راستی رمز آلود نموده بود. آنها چه چیز بیشتری می‌خواستند در حالی كه خصوصیات سری مرموز شرق با ویژگی‌های شاخص جنوب همگی با یكدیگر درون دیواره‌های یكسانی محصور، شده بودند؟ افرادی همانند شاتوبریان، واشنگتن ایروینگ، تئوفیل گوتیه و ویكتور هوگو نیز كم و بیش توجه خود را به این ناحیه و تاریخچة آن معطوف كرده بودند. از این رو می‌توان گفت كه این زمان است كه الحمراء از دیدگاه حماسه سرایان معرفی می‌شود. تصاویر ارائه شدهدر این كتاب چشم انداز معاصر این ناحیه را در اختیار بازدید كنندگان قرار گرفته است.
 
 
 
کلمات کلیدی:

قصر الحمراء

کاخ الحمراء

معماری سنتی

معماری خارجی

معماری قصر الحمراء

 
 
 
فهرست مطالب
دژ سرخ رنگ رو به زوال
آخرین نشانة قدرت
كنام سلحشوران
پادشاهی بدگمانی
مرز اسرار
آب مهار شده
قلمرو توهم
مرگ در باغ میوه
مخفیگاه‌ها
باغ‌هایی بر فراز شهر فراموش شده
سمتی برای عشق و سمت دیگر برای جنگ
آبدارخانة بهشتی سلطان
رد پای شبح امپراطور

نقشة كامل الحمراء

 

توضیحات بیشتر و دانلود

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: قصر الحمراء,کاخ الحمراء,معماری سنتی,معماری خارجی,معماری قصر الحمراء,نقشة كامل الحمراء ,
:: بازدید از این مطلب : 135
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 3 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

پروژه رشته معماری با عنوان طراحی معماری کتابخانه

همانطور که می دانیم کتاب و کتابخانه نقش مهمی در حفظ و نگهداری فرهنگ و تاریخ یک مملکت دارد ، و کمک شایانی به افراد جامعه در جهت افزایش اطلاعات و کسب علم می کند پس مناسب دیدم طراحی کتابخانه ای جامع در یکی از شهرهای اطراف تهران را به عنوان موضوع طرح نهایی انتخاب کنم


مشخصات فایل

تعداد صفحات 190
حجم 46 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

پروژه رشته معماری با عنوان طراحی معماری کتابخانه

(بصورت جامع و کامل)
 
 
چکیده:
کتابخانه ها در طول تاریخ بشری بوجود آمدند تا از منابع و دانش بشری، که در طول زمان بوجود آمده اند، محافظت کنند. به مرور زمان کتابخانه ها به انواع مختلفی تقسیم شدند که هر کدام نقش جداگانه ای را در جهت پیشرفت جامعه ایفا میکنند. فرهنگ یک نیاز مبرم در جامعه است که با گذشت زمان دچار تحول و دگرگونی میشود، و کتابخانه ها با جمع آوری و نگهداری آثار فرهنگی جامعه، نقش مهمی را در توسعه فرهنگی افراد جامعه بر عهده داردند، که با گذشت زمان با توجه به رشد تکنولو‍‍‍ژی و سایه انداختن رسانه های غیر خارجی بر جامعه، نقش کتابخانه ها در این زمینه گسترده تر میشود. کتابخانه‌ها در طول تاریخ بشری بوجود آمدند تا از منابع و دانش بشری محافظت کنند.
 
 با مرور زمان کتابخانه‌ها به انواع مختلفی تقسیم شدند که هر کدام نقش جداگانه ای را در جهت پیشرفت جامعه ایفا می‌کنند. فرهنگ یک نیاز مبرم در جامعه است که با گذشت زمان دچار تحول و دگرگونی می‌شود، و کتابخانه ها با جمع آوری و نگهداری آثار فرهنگی جامعه، نقش مهمی را در توسعه فرهنگی افراد جامعه بر عهده دارند. با گذشت زمان و با توجه به رشد تکنولو‍‍‍ژی و سایه‌افکنی رسانه‌های غیر‌خارجی بر جامعه، نقش کتابخانه ها در این زمینه گسترده تر می‌شود.
 
امروزه اهمیت معماری ویژه کتابخانه‌ها و تأثیر آن بر روی بهینه‌شدن خدمات کتابخانه‌ای بر هیچ‌کس پوشیده نیست. در این مقاله تلاش ‌شده با مطالعه تعدادی از کتابخانه‌های جهان و معماری آنها از نظر زیباشناختی و جذابیت برای کاربران، کاربردی بودن، انعطاف‌پذیری، ارتباط هماهنگ فضاها و تناسب با نیاز کاربران، میزان تسهیل ارائه خدمات و رابطه‌ی بین نیاز کاربر، نگرش کتابدار و دانش معماری آرشیتکت در بهینه کردن وضعیت کتابخانه‌ها مورد بررسی قرار گیرد. در مطالعه روی طرحهای مختلف ساختمان کتابخانه‌ها در برخی از دانشگاههای خارج از کشور، خصوصیات معماری ساختمان کتابخانه در بخشهای مختلف با توجه به معیارها و استانداردهای معتبر مورد بررسی قرار گرفته است.
 
در فرآیند طراحی بایستی جامعه مخاطب کتابخانه و محدودیت‌ها و شرایط موجود در نظر گرفته شوند. معماری عمومی و معماری داخلی هر دو باید در جهت ایجاد تأثیرات مثبت بر روی مراجعه کننده باشند و برای تمامی قسمت‌های کتابخانه یک طراحی کارآمد و قابل اجرا و استاندارد اعمال شود. محورهای بررسی شده در این مقایسه تطبیقی عبارتند‌از: برنامه انتخاب مکان و ساخت ، فضاهای عمومی، فرآیند طراحی، ارزیابی نیازها، طراحی فضا، رنگ، تکنولوژی‌های جدید، دسترسی معلولین، انتخاب مبلمان و میزها، نورپردازی، امنیت، مراکز چند رسانه‌ای کتابخانه، اندازه مجموعه، تعداد کاربران بالقوه، تعداد کاربران بالفعل، مقدار و نوع خدماتی که کتابخانه ارائه می‌کند.
 
هدف اصلی از این بررسی مقایسه طرحهای مختلف اجرا شده در کتابخانه‌های مختلف (از جمله کتابخانه کنگره‌ی آمریکا، کتابخانه‌ی سیاتل آمریکا، کتابخانه‌ی دانشگاه برلین) برای معرفی و آماده‌سازی اذهان برای پذیرش ایده‌های جدید می‌باشد. بررسی امکانات فرآهم‌شده در برخی کتابخانه‌های جهان برای کسب اطلاعات کاربردی‌تر و دریافت رویکردی آینده‌نگر در احداث ساختمان‌های کتابخانه‌ها می‌تواند در سرعت بخشیدن به فرآیند تصمیم‌گیری کتابدار و آرشیتکت کمک کند، که این یکسونگری کارکنان کتابخانه‌ها و مهندسین معمار باعث بوجود آمدن کتابخانه‌هایی خواهد شد که بهترین خدمات را با کیفیت مناسب به کاربر ارائه خواهند داد.
 
 
 
کلمات کلیدی:

اسکیسهای کتابخانه

طراحی سایت کتابخانه

پلانهای طبقات کتابخانه

نماهای طراحی کتابخانه

طراحی معماری کتابخانه

طرح کلی پلان کتابخانه درنرم افزار های طراحی

 
 
 
 
بیان مسئله تحقیق:
همانطور که می دانیم کتاب و کتابخانه نقش مهمی در حفظ و نگهداری فرهنگ و تاریخ یک مملکت دارد ، و کمک شایانی به افراد جامعه در جهت افزایش اطلاعات و کسب علم می کند . پس مناسب دیدم طراحی کتابخانه ای جامع در یکی از شهرهای اطراف تهران را به عنوان موضوع طرح نهایی انتخاب کنم.
 
هدف تحقیق:
   امروزه اهمیت معماری ویژه کتابخانه‌ها و تأثیر آن بر روی بهینه‌شدن خدمات کتابخانه‌ای بر هیچ‌کس پوشیده نیست. در این پروژه تلاش ‌میشود با مطالعه تعدادی از کتابخانه‌های جهان و معماری آنها از نظر زیباشناختی و جذابیت برای کاربران، کاربردی بودن، انعطاف‌پذیری، ارتباط هماهنگ فضاها و تناسب با نیاز کاربران، میزان تسهیل ارائه خدمات ورابطه‌ی بین نیاز کاربر، نگرش کتابدار و دانش معماری آرشیتکت در بهینه کردن وضعیت کتابخانه‌ها مورد بررسی قرار گیرد. در مطالعه روی طرحهای مختلف ساختمان کتابخانه‌ها در برخی از دانشگاههای خارج از کشور، خصوصیات معماری ساختمان کتابخانه در بخشهای مختلف با توجه به معیارها و استانداردهای معتبر مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
 
در فرآیند طراحی بایستی جامعه مخاطب کتابخانه و محدودیت‌ها و شرایط موجود در نظر گرفته شوند. معماری عمومی و معماری داخلی هر دو باید در جهت ایجاد تأثیرات مثبت بر روی مراجعه کننده باشند و برای تمامی قسمت‌های کتابخانه یک طراحی کارآمد و قابل اجرا و استاندارد اعمال شود. محورهای بررسی شده در این مقایسه تطبیقی عبارتند‌از: برنامه انتخاب مکان و ساخت ، فضاهای عمومی، فرآیند طراحی، ارزیابی نیازها، 
 
طراحی فضا، رنگ، تکنولوژی‌های جدید، دسترسی معلولین، انتخاب مبلمان و میزها، نورپردازی، امنیت، مراکز چند رسانه‌ای کتابخانه، اندازه مجموعه، تعداد کاربران بالقوه، تعداد کاربران بالفعل، مقدار و نوع خدماتی که کتابخانه ارائه می‌کند.هدف اصلی از این بررسی مقایسه طرحهای مختلف اجرا شده در کتابخانه‌های مختلف (از جمله کتابخانه کنگره‌ی آمریکا، کتابخانه‌ی سیاتل آمریکا، کتابخانه‌ی دانشگاه برلین) برای معرفی و آماده‌سازی اذهان برای پذیرش ایده‌های جدید می‌باشد. بررسی امکانات فرآهم‌شده در برخی کتابخانه‌های جهان برای کسب اطلاعات کاربردی‌تر و دریافت رویکردی آینده‌نگر در احداث ساختمان‌های کتابخانه‌ها می‌تواند در سرعت بخشیدن به فرآیند تصمیم‌گیری کتابدار و آرشیتکت کمک کند، که این یکسونگری کارکنان کتابخانه‌ها و مهندسین معمار باعث بوجود آمدن کتابخانه‌هایی خواهد شد که بهترین خدمات را با کیفیت مناسب به کاربر ارائه خواهند داد.
 
3.اهمیت موضوع : 
کتابخانه ها در طول تاریخ بشری بوجود آمدند تا از منابع و دانش بشری، که در طول زمان بوجود آمده اند، محافظت کنند. به مرور زمان کتابخانه ها به انواع مختلفی تقسیم شدند که هر کدام نقش جداگانه ای را در جهت پیشرفت جامعه ایفا میکنند. فرهنگ یک نیاز مبرم در جامعه است که با گذشت زمان دچار تحول و دگرگونی میشود، و کتابخانه ها با جمع آوری و نگهداری آثار فرهنگی جامعه، نقش مهمی را در توسعه فرهنگی افراد جامعه بر عهده داردند، که با گذشت زمان با توجه به رشد تکنولو‍‍‍ژی و سایه انداختن رسانه های غیر خارجی بر جامعه، نقش کتابخانه ها در این زمینه گسترده تر میشود. کتابخانه‌ها در طول تاریخ بشری بوجود آمدند تا از منابع و دانش بشری محافظت کنند. با مرور زمان کتابخانه‌ها به انواع مختلفی تقسیم شدند که هر کدام نقش جداگانه ای را در جهت پیشرفت جامعه ایفا می‌کنند.
 
4. سابقه پژوهش های انجام شده در زمینه موضوع پروژه و جنبه نوآوری پروژه : 
تا کنون پایان نامه هایی تحت عنوان کتابخانه و بوستان مطالعه و.... توسط دانشجویان رشته معماری در دانشگاه های مختلف نظیر تهران مرکز، رودهن،اصفهان ،نورو ... صورت گرفته است. اما کتابخانه ای جامع و مرکزی مورد بررسی قرار نگرفته است.
 
5. روش تحقیق و چگونگی انجام آن :  
مطالعه سایت های اینترنتی مربوطه _  مطالعه کتاب های مرجع  _ _ بازدید از کتلبخانه ها و فضاهای مشابه ....
  
6. محل سایت و اهمیت انتخاب آن : 
  اسلامشهر - خیابان جلالیه - بن بست پور سینا - بن بست زارع 
    نزدیکی به دانشگاه و موسسه باستان شناسی و تالار ابن سینا یکی از دلایل پراهمیت انتخاب این سایت است . می توان از دیگر دلایل انتخاب ، به قرارگیری این سایت خارج از شهر تهران و .... اشاره کرد.
 
 
 
 
 
فهرست مطالب
چکیده1
 

فصل اول:سایت و معرفی آن5

بیان مسئله تحقیق:7
هدف تحقیق:7
3.اهمیت موضوع :8
4. سابقه پژوهش های انجام شده در زمینه موضوع پروژه و جنبه نوآوری پروژه :8
5. روش تحقیق و چگونگی انجام آن :8
6. محل سایت و اهمیت انتخاب آن :8
محل سایت9
عكس‌هایی از منطقه سایت پلان10
موقعیت جغرافیایی شهر تهران16
ارتفاع از سطح دریا16
شرایط اقلیمی16
شیب زمین17
طول و عرض جغرافیایی17
موقعیت استقرار17
نمودار سا لانه بارش و حرارت شهر تهران18
تهران19
جغرافیای منطقه تهران19
تاریخچه تهران20
نام تهران21
دیدنی‌ها21
موزه‌های تهران21
شرایط اقلیمی تهران28
موقعیت خورشید در آسمان40
تابش آفتاب بر سطوح مختلف و گرمای حاصل از آن41
بررسی وزش باد غالب43
خصوصیات جغرافیایی و اقلیمی حوزه نفوذ62
 

فصل دوم:مبانی نظری معماری70

نقش کتابخانه در توسعه فرهنگی71
مقدمه72
فرهنگ72
عناصر اساسی فرهنگ72
ویژگی های فرهنگ73
توسعه پایدار76
ویژگی های توسعه پایدار77
نقش اطلاعات،اطلاع رسانی و کتابخانه ها در توسعه پایدار78
اصول توسعه فرهنگی81
تعریف کتابخانه82
کتابخانه و نقش آن در توسعه83
نقش کتابخانه در توسعه فرهنگی83
مشارکت فناوری های اطلاع رسانی نوین در نقش کتابخانه ها در راستای پیشبرد اهداف فرهنگی84
آسیب شناسی فرهنگی و نقش کتابخانه86
 

فصل سوم:بررسی نمونه ها90

بررسی نمونه های داخلی وخارجی92
كتابخانه مركزی دانشگاه لین92
دانشگاه نوادا ، لاس وگاس95
کتابخانه های زیبا و معروف جهان 1102
Bibliothèque nationale de France104
El Escorial Library, San Lorenzo, Spain105
George Peabody Library106
Library of Congress, Washington, DC, USA107
Real Gabinete Portugues De Leitura Rio De Janeiro108
Suzzallo Library109
 

فصل چهارم:برنامه فیزیکی طرح121

مشخصات انواع كتابخانه های شهری برحسب مقیاس123
وظایف این كتابخانه ها به شرح زیر است :126
كتابخانه :135
استانداردها و سرانه ها136
فضاهای مورد نیاز149
1-فضایی برای كتابها:150
2-فضا برای خوانندگان:152
3-فضا برای كاركنان:156
4-اتاق جلسات:157
سرویس دهی و فضاهای در ارتباط با آن158
عملكرد تهویه و نیاز به آن در ساختمان159
مکانیسم تهویه طبیعی160
تاثیر اندازه پنجره161
تاثیر محل عمودی پنجره در شرایط تهویه طبیعی162
تاثیر جهت و نوع بازشو پنجره162
موقعیت پنجره و تاثیر ان در وضعیت تهویه طبیعی163
تهویه با سیستم های مکانیکی164
 

فصل پنجم:روند طراحی،نقشه ها و مدارک معماری167

دیاگرام حبابی زیرزمین(1-)169
دیاگرام حبابی طبقه همکف(0)170
دیاگرام حبابی طبقه اول(1)171
اسکیسهای اولیه172
طرح کلی پلان درنرم افزار های طراحی174
پلانهای طبقات به صورت زیر میباشد:175
طرح نهایی درسایت178
نمای شرقی179
نمای غربی179
نمای جنوبی180
نمای شمالی180
قرارگیری درسایت181
سالن های مطالعه در قسمت بالایی درسمت شمال سایت181
دید پرنده از کتابخانه مرکزی(از سمت شمال شرقی)182
نما- دید ازسمت شمال به جنوب182
قسمت غربی مجموعه- قرارگیری بخش اداری و نمایشگاه ها به ترتیب در بالا و پایین183
نما از قسمت ورودی اصلی مجموعه-جنوب شرقی به شمال غربی184
ورودی اصلی مجموعه ونور گیری آن184
منابع و مآخذ190
 
 

توضیحات بیشتر و دانلود

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: دانلود اسکیسهای کتابخانه,دانلود طراحی سایت کتابخانه,دانلود پلانهای طبقات کتابخانه,دانلود نماهای طراحی کتابخانه,دانلود طراحی معماری کتابخانه,دانلود طرح کلی پلان کتابخانه درنرم افزار های طراحی ,
:: بازدید از این مطلب : 133
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 3 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

معماری مسجد جامع اصفهان

بدون شك یكی از جالبترین موضوعهای شایان مطالعه و دقت درتاریخ معماری اسلامی ایران ، بررسی مساجد به سبك ایرانی است مساجد ساخته شده در ایران ، به دو دسته تقسیم می شوند ؛ كه از حیث اهمیت به مانند یكدیگر نیستند یك دسته ، ابنیه اندكی را شامل می شود كه با سبك نقشه های عربی استوار شده ، و دیگر مساجد به سبك ایرانی است


مشخصات فایل

تعداد صفحات 30
حجم 18 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

معماری مسجد جامع اصفهان

 
 
مقدمه 
بدون شك یكی از جالبترین موضوعهای شایان مطالعه و دقت درتاریخ معماری اسلامی ایران ، بررسی مساجد به سبك ایرانی است . مساجد ساخته شده در ایران ، به دو دسته تقسیم می شوند ؛ كه از حیث اهمیت به مانند یكدیگر نیستند . یك دسته ، ابنیه اندكی را شامل می شود كه با سبك نقشه های عربی استوار شده ، و دیگر مساجد به سبك ایرانی است .
 
 
پیشگفتار :
قدیمیترین بنای تاریخی اصفهان را باید مسجد جمعه یا مسجد جامع اصفهان تلقی کرد. سیمای فعلی مسجد عمدتاً مربوط به اقدامات دوره سلجوقی است اما تعمیرات و الحاقات آن به دورانهای بعد به خصوص عصر صفویان مربوط می شود . اما در کاوش های باستان شناسی مراحل قبل از سلجوقی هم به دست آمده که به دوران آل بویه و قرن سوم هجری باز می گردد. در همین کاوش ها آثار قبل از اسلام نیز کشف شده است.
 
مسجد دارای ورودیهای متعدد است که هر یک فضای مسجد را به بخشهایی از بافت پیرامون آن مربوط می کند این ورودیها همه در یک زمان ساخته نشده اند و هر یک در مقطعی از تاریخ و در ارتباط با ساختمان درون و بیرون بنا به وجود آمده اند. گذرها و معابری که در گرداگرد مسجد وجود دارند بیانگر ارتباط گسترده ای است که مسجد با بافت قدیم شهر دارد.مسجد جامع اصفهان با نقشه چهار ایوانی بنا شده و از آنجا که ابداعات هنری و معماری 15 قرن دوران اسلامی را در خود گرد آورده است یکی از بهترین آثاری به شمار می رود که در دنیای امروز شهرت دارد. با توجه به منابع و مآخذ مختلف این نکته مشخص می شود که مسجد جامع در طول زمان به سبب آتش سوزی و جنگ های متعدد و نا آرامی های دوران های مختلف آسیب فراوان دیده و دوباره بازسازی و مرمت شده است. 
 
چهار ایوان اطراف میدان مشخص کننده شیوه مسجد سازی ایرانیان است که پس از احداث آن در سایر مساجد نیز رواج یافته است. این ایوان ها که به نامهای صفه صاحب در جنوب صفه درویش در شمال صفه استاد در مغرب صفه شاگرد در مشرق نامیده می شوند با تزئینات مقرنس سازی و کاربندی یکی از فنون بسیار جالب معماری ایران را بیان می دارد. 
نمای داخلی صحن مسجد و کاشیکاری های آن مربوط به قرن نهم هجری است که احتمالاً مناره ها نیز مربوط به همین زمان می باشند . به طورکلی بنای کنونی مسجد جامع اصفهان شامل بخشهای زیر می باشد:
 
- شبستان مسجد : این شبستان که بر ستون های مدور استوار است که با گچبریهای بسیار زیبا تزئین شده است. این قسمت مربوط به عصر دیلمیان است. 
مسجد جامع اصفهان – مقاطع شمالی و جنوبی – دید بطرف شرق 
 
- گنبد و چهل ستونهای اطراف آن که در ایوان جنوبی مسجد واقع شده و در فاصله سالهای 465 تا 485 هجری قمری بنا شده است. این گنبد در زمان سلطنت ملکشاه سلجوقی و وزارت خواجه نظام الملک ساخته شده از نمونه های نادر ساختمان های عصر سلجوقی است. ایوانی که در جلوی این گنبد آجری واقع شده در اوائل قرن ششم هجری بنا گردیده و سقف آن از مقرنس های درشت ترکیب شده است. این گنبد دارای زیباترین طرحهای تزئینی ساخته شده از آجر و گچ میباشد. 
 
- گنبدی که در بخش شمالی حیاط مسجد واقع شده و قرینه گنبد خواجه نظام الملک است در سال 481 بنا گردیده است. احداث این گنبد را به ابوالغنائم تاج الملک یکی دیگر از وزرای عصر سلجوقی نسبت می دهند. 
 
- ایوان معروف به صفه صاحب که در دوران سلجوقی ساخته شده و تزئینات آن مربوط به عصر قراقویونلو و صفوی است. در این قسمت کتیبه هائی از دورانهای مختلف از جمله صفویان به چشم می خورد.
 
- ایوان غربی معروف به صفه استاد که در عصر سلجوقی بنا شده و در دوره صفویان با کاشیکاری تزئین شده است . در این صفه علاوه بر خطوط ثلث و نستعلیق که به تاریخ 1112 هجری قمری و در زمان سلطنت شاه سلطان حسین کتابت شده عباراتی به خط بنائی بسیار زیبا و با امضاء محمد امین اصفهانی نوشته شده است
 
 
 
کلمات کلیدی:

نماهای مختلف مسجد جامع اصفهان

نقشه معكوس پلانی متری و آلتی متری

مقطع های مختلف مسجد جامع اصفهان

 
 
 
 
فهرست مطالب
مسجد جامع اصفهان1
پیشگفتار :1
مسجد جامع اصفهان – مقطع شرقی و غربی – دید بطرف جنوب4
مقطع شرقی و غربی – دید بطرف جنوب5
مقطع شمالی و جنوبی – دید بطرف جنوب6
ایوان شاگرد – مقطع شرقی و غربی – دید بطرف جنوب7
مقدمه8
گنبد مدرسه مظفریه – مقطع شرقی و غربی9
مسجد جامع – نمای شمالی14
مسجد جامع – نمای غربی15
مسجد جامع – نمای شرقی16
مسجد جامع – نمای جنوبی18
نقشه معكوس پلانی متری (قسمتهای 140و 144 و148و164و172 ) : 1354]22
نقشه معكوس پلانی متری و آلتی متری (قسمتهای 311 تا 315 ) : 1354]24
نقشه معكوس سقف پلانی متری و آلتی متری (قسمتهای 10 ، 19 ، 29 ، 38 ، 55) : 1354]26
نمایش تصویر مایل از مسجد جامع اصفهان و محدوده تخریب27
پلانی متری آلتی متری ایوان شرقی27
پلانی متری ایوان صاحب29
 

توضیحات بیشتر و دانلود

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: نماهای مختلف مسجد جامع اصفهان,نقشه معكوس پلانی متری و آلتی متری,مقطع های مختلف مسجد جامع اصفهان,دانلود مقاله معماری مسجد جامع اصفهان ,
:: بازدید از این مطلب : 140
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 3 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

معماری و محیط و بررسی معماری سبز

به نظر می رسد مفاهیم توسعه پایدار به خوبی اب اهداف و مقاصد شهرسازی نوین سازگار باشد و بنابراین این بتواند به عنوان وسیله موثری برای تحقق اهداف پایداری از آن استفاده به عمل اوردو اندازه کافی زیر بنا و کیفیت مطلوب آن ضرورتا مناسب و مطلوب بودن یک بنا نیست


مشخصات فایل

تعداد صفحات 80
حجم 46 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

معماری و محیط و بررسی معماری سبز

 
 
پیشگفتار
ساخت و سازهای نسجیده در قرن اخیر، نتایج زیانباری به بارآورده است، که انها ار می توان در دو گروه طبقه بندی کرد:تخریب نظام طبیعی و فطری انسان و همچنین تخریب زیستگاه طبیعی او 
 
فی الواقع چنین روندی سنت و سیاق متداول در تاریخ چندین هزار ساله ساخت و سازها و در چه قالب معماری و چه در قالب شهرها مخدوش کرده است . ساختمان ها و شهرهای معاصر نه تنها دیگر قادر نیستند خواست ها و نیازهای انسان را به عنوان یک موجود طبیعی برآورده سازند بلکه سازگاری و انطباقی را هم که با بستر طبیعیشان داشته اند از دست داده اند. از طرف دیگر ارتباط و امنیتی که انسان همواره به واسطه شکل گیری متناسب ساختمان ها و شهرها در رابطه با طبیعت محیط و مامن طبیعی خود داشته خدشه دار گردیده است. در چنین وضعی آنچه بر عهده ما خواهد بود تلاش در جهت برقراری مجدد این ارتباط و معادله سه گانه است یعنی: 
 
ایجاد ارتباط صحیح بین معماری و شهرها با انسان، ایجاد ارتباط صحیح  بین معماری و شهرها با طبیعت ایجاد ارتباط صحیح بین انسان به واسطه شکل  گیری متناسب معماری و شهرها در رابطه با طبیعت و محیط
 
با نگاهی وسیع تر به مسئله می توان ذکر شده را اینگونه ترسیم کرد  ایجاد ارتباط صحیح بین محیط ها و پدیده های مصنوع و ساخته دست انسان از جمله معماری و شهرها با محیط های انسانی شرائی خواسته ها و نیازهای انسان و مقولات وابسته به او مانند اجتماع، فرهنگ، اقتصاد، تاریخ .... ایجاد ارتباط صحیح بین محیط ها و دیده های مصنوع و ساخته دست انسان از جمله معماری و شهرها با محیط طبیعی عوامل جغرافیائی از جمله خاک توپوگرافی، پوشش گیاهی و بدنه های آبی ایجاد ارتباط در رابطه با این محیط ها (یعنی اقلیم و آب و هوا، دیدها و مناظرها، صداها، ویژگی های منحصر بفرد هرمکان و...)این گزارش به تعادل موجود بین معماری و محیط می پردازد تاثیرات محیط طبیعی بر معماری را که همگی تاثیر مثبت است معرفی می کند و سپس نحوه تاثیرگذاری معماری بر محیط را که همگی تاثیر منفی است را بررسی می کند و سپس معماری سبز را به عنوان راه حلی جهت ایجاد ارتباط متعدل بین معماری و محیط معرفی می کند. 
 
 
 
کلمات کلیدی:

معماری سبز

معماری پایدار

ارتباط معماری و محیط

 
 
مقدمه 
در رویداد تغییرات زیست محیطی حاصله از فعالیت های انسانی که دامنه آن این روزها تا حد تغییر اتمسفر زمین نیز گسترش یافته است شهرها را باید هم قربانی این رویداد دانست و هم مقصر انسان همیشه محیط زیست خود را تغیر می داده است. لیکم امروزه این محیط زیست است که بنوبه خود تغییرات قابل ملاحظه ای را در اکوسیستم های چه در سطح علمی و چه جهانی موجب شده است. شهرسازی مابه تبعیت از الگوی کلاسیک توسعه و پیروی کورکورانه را مدل های کلیشه ای توسعه شهری که نسبت به شرائط و خصوصیات بومی بی اعتناسب نه تنها شرایط ناپایداری را در شهرها پدید آورده بلکه ناپایداری و مناطق اطراف را نیز به دنبال داشته است.
 
 به نظر می رسد مفاهیم توسعه پایدار به خوبی اب اهداف و مقاصد شهرسازی نوین سازگار باشد و بنابراین این  بتواند به عنوان وسیله موثری برای تحقق اهداف پایداری از آن استفاده به عمل اوردو اندازه کافی زیر بنا و کیفیت مطلوب آن ضرورتا مناسب و مطلوب بودن یک بنا نیست. عدم نگرش به معماری به عنوان معماری و محیط زندگی با تامین تمام جنبه های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، زیست محیطی ان تنها گسترش صرف کالبدی را به دنبال خواهد داشت. 
 
هویت شهری، سیمای شهری، رعایت اصول تراکم، تقسیمات کالبدی شهری، تامین زیر ساخت ها، تجهیزات شهری و اصول ایمنی از جمله معیارهای قابل تامل در این روند است. 
ان نوع معماری که نیازهای ذهنی و واقعی نسل کنونی را بر مبنای کارائی منابع برآورد ساخته و در عین حال محلاتی جاذب و ایمن را ضمن توجه به مسائل اکولوژی ایجاد نماید. معماری پایدار است پس پایداری تنها مربوط به مسائل فیزیکی نمی شود. دامنه گسترده تری از آن ملاحظات اجتماعی زیباشناسانه و اقتصادی مربوط به رفاه فرد و جامعه را نیز در بر می گیرد و توجه به مسائلی نظیر کیفیت هوا در درون و بیرون ساختمان، کاستن از مواد شیمائی نظیر آزبست، هماهنگی بی مسکن و چشم انداز طبیعی مشارکت استفاده کنندگان در طراحی و مدیریت مسکن تنوع به جای یکسان بودن حفظ و حمایت از سکونتگاه های موجود به جای تغییر یا تخریب آنها و استفاده مجدد از آنها. 
 
نتیجه کلی این است که باید شهرها را با درایت و هوشیاری بیشتر طراحی و اداره کرد. این بدان معنی است که شهر در تبادل و همبستگی با محیط زیست ادامه حیات دهد و نه به قیمت آن . تلفیق دو جنبه معماری پایدار یعنی پایداری اکولوژی و پایداری اجتماعی- اقتصادی ما را به این نتیجه رهنمون سازد که یک راهکار مبنی بر اکولوزی باید از اصول اساسی معینی تبعیت نماید. 
 
 
 
 
 
 
پیشگفتار4
مقدمه7
معماری پایدار7
1-1- مصرف انرژی در جهان و ایران11
1-2- شناخت عوامل اقلیمی15
1-1-2 تابش16
2-2-2- دما16
3-2-2- رطوبت17
4-2-2 بارش :17
5-2-2- باد:18
2-2- آسایش حرارتی19
2-2-3- تاثیر باد بر آسایش حرارتی:20
2-2-4- نرخ فعالیت :21
2-3-3- تاثیر باد بر ساختمان27
2-4-4- تناسبات فرم رنگ جهت و جانمائی بنا35
2-4-6- بازیافت انرژی41
3- بازیافت ساختمان ها و مصالح ساختمانی42
نقدی بر پروژه ژان ماری تجیبائو81
فهرست منابع وماخذ82
 
 
  
 

توضیحات بیشتر و دانلود

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: معماری سبز,معماری پایدار,ارتباط معماری و محیط,دانلود مقاله معماری و محیط و بررسی معماری سبز ,
:: بازدید از این مطلب : 131
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 3 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

معماری گذشته

دریک تقسیم بندی تاریخی باید به این نکته توجه کنیم که با تحولات اجتماعی ، معماری نیز به عنوان یک مظهر فرهنگی ، تحت تاثیر قرار می گیرد و متحول می شود یعنی سیر تحولی در تاریخ معماری مشاهده می شود که از گذشته پا بر جا بوده و انتقال پیدا کرده و در اثر نوسانهای اجتماعی متحول شده است


مشخصات فایل

تعداد صفحات 20
حجم 36 بایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

معماری گذشته

 
مقدمه 
شاید انتخاب دوره صد ساله اخیر با آنچه که ما لازم است در تاریخ معماریمان مورد بررسی قرار دهیم . منطقی نباشد . دریک تقسیم بندی تاریخی باید به این نکته توجه کنیم که با تحولات اجتماعی ، معماری نیز به عنوان یک مظهر فرهنگی ، تحت تاثیر قرار می گیرد و متحول می شود . یعنی سیر تحولی در تاریخ معماری مشاهده می شود که از گذشته پا بر جا بوده و انتقال پیدا کرده و در اثر نوسانهای اجتماعی متحول شده است . اگر قرار است راجع به این صحبت کنیم که معماری کنونی ما چیست و تحت تاثیر ارتباط با دیگران چه تحولی پیدا کرده است اول باید راجع به معماری اصیل خودمان صحبت کنیم که آیا اصلا یک چنین موجودیتی وجود داشته است یا خیر ؟
 
 
کلمات کلیدی:

معماری

معماری مدرن

معماری سنتی

 
 

معماری در گذشته های دور 

در گذشته های بسیار دور ، حتی در دوره های هخامنشیان یک سلسله ارتباطات بین جوامع دیگر و ایران وجود داشته است . سرزمین ایران در طول تاریخ خود وسعتهای جغرافیایی متفاوت پیدا می کند و حکومتهای مختلف بر آن حکمرانی می کنند و تحولات جدی در اداره مرزهایی که تحت این عنوان هستند اتفاق می افتد . مثلا در دوره ای که سلوکیان بر ایران حاکم بودند یا هنگام حضور اسلام  در ایران تحولاتی در جامعه ایرانی ایجاد می شود و چون این تحولات اجتماعی است . باطبع معماری هم از این تحولات تاثیر می پذیرد .ارتباط ایران با مغزب زمین از دوره صفویه شروع می شود و تا حدودی ، زیبایی شناسی ایرانیان را تحت تاثیر قرار می دهد . در این دوره بعضی هنرها مانند نقاشی و موسیقی که جنبه های سخت و سنگین و عمیق تری مانند معماربی ندارند تاثیراتی می پذیرند ، اما در معماری کمتر می توان به شواهدی از تاثیرات مغزب زمین برخورد کرد . 
 
 
 
 
فهرست مطالب
صد سال زمان ، چند سال حرکت :1
1-مقدمه1
2-معماری در گذشته های دور2

3-نگاهی اجمالی به معماری صد سال اخیر3

4-معماری در دوره ی قاجار6

5-تحولات معماری در زمان رضاخان7

6-تحولات معماری در زمان محمد رضا پهلوی9
6-2- پس از محکم شدن پایه های حکومت11
6-2-1- معماری بسازبفروشی11
6-2-2- معماری مدرن14
7-نتیجه گیری ، بیان مشکلات و راه حلها17
 

توضیحات بیشتر و دانلود

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: معماری,معماری مدرن,معماری سنتی,معماری گذشته ,
:: بازدید از این مطلب : 105
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 3 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

مقاله رشته گرافیک و معماری با عنوان نقاشی دیواری

تاریخ هنر نقاشی در ایران به زمان غارنشینی بر می‌گردد در غارهای استان لرستان تصاویر نقاشی شده از حیوانات و تصاویر کشف شده است بر روی دیواره (WSemner) نقاشیها بوسیله‌های ساختمان‌ها در ملایر و فارس که به 5000 سال پیش تعلق دارند


مشخصات فایل

تعداد صفحات 69
حجم 59 بایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

مقاله رشته گرافیک و معماری با عنوان نقاشی دیواری

 
 
مقدمه:
تاریخ هنر نقاشی در ایران به زمان غارنشینی بر می‌گردد. در غارهای استان لرستان تصاویر نقاشی شده از حیوانات و تصاویر کشف شده است. بر روی دیواره (W.Semner) نقاشیها بوسیله‌های ساختمان‌ها در ملایر و فارس که به 5000 سال پیش تعلق دارند کشف شده است.نقاشی های کشف شده در مناطق تپه سیالک و لرستان بر روی ظروف سفالی، ثابت می‌کند که هنرمندان این مناطق با هنر نقاشی آشنایی داشته اند.همچنین نقاشیهایی از دوران اشکانیان، نقاشی‌های معدودی بر روی دیوار، که بیشتر انها از قسمتهای شمالی رودخانه فرات بدست آمده، کشف شده است. یکی از این نقاشیها منظره یک شکار را نشان می‌دهد.
 
وضعیت سوارها و حیوانات و سبک بکار رفته در این نقاشی ما را بیاد مینیاتورهای ایرانی می اندازد.در نقاشیهای دوران هخامنشی، نقاشی از روی چهره بر سایر نقاشی های دیگر تقدم داشت. تناسب و زیبایی رنگها از این دوران، بسیار جالب توجه است. نقاشی ها بدون سایه و با همدیگر هماهنگی دارند. در بعضی از موارد، سطوح سیاه پر رنگ را محدود کرده اند.
 
مانی، (پیامبر و نقاش ایرانی)، که در قرن سوم زندگی می کردف یک نقاش با تجربه و ماهر بود. نقاشی های او یکی از معجزاتش بود که در صحرای گال استان (Torfan) نقاشی ترکستان در چین بدست آمد، مربوط است بسال 840 تا 860 بعد از میلاد:این نقاشی‌های دیوار نما مناظر و تصاویر ایرانی را نمایش می‌دهند. همچنین تصویر شاخه‌های درختی در این نقاشی‌ها وجود دارند. باستانی ترین نقاشی‌های دوران اسلامی، که بسیار کمیاب استف در نیمه نخست قرن سیزدهم به وجود آمده بودند.
 
مینیاتورهای ایرانی 0طرح‌های خوب و کوچک) بعد از سقوط بغداد در سال 1285 میلادی بوجود آمدند. از آغاز قرن چهاردهم کتابهای خطی بوسیله نقاشی از صحنه‌های جنگ و شکار تزیین شدند.مینیاتورهای ایرانی، در دوره صفویه در شهر اصفهان، از سبک چینی جدا شده و قدم در راهی جدید نهاد. این نقاشان بعدها به سبک طبیعی متمایل شدند.در نقاشی نقاشان دوران صفوی آشکار شدن تخصص آنها در این رشته بوضوح مشخص است. بهترین معرف از این دوره نقاشی‌هایی هستند که در عمارت چهل ستون و عالی‌قاپو کشیده شده است.
 
 
 
کلمات کلیدی:

نقاشی

نقاشی دیواری

سبک های نقاشی

تزئینات وابسته به معماری

 
 
 
 
فهرست مطالب
مقدمه1
بخش اول، عیلامیان4
سبک درباری5
کاه کوه خواجه9
نوزایی شاهانه11
ساسانیان12
دستاورد پای خاوری19
استمرار سنتها27
بخش دوم: دورة ورود اسلام33
دورة شکل گیری34
گوناگونی شیوه‌ها34
صفویان36
واپسین شکوفایی37
کاخ چهل ستون39
بخش سوم، دوران جدید41
به سوی طبیعت نگاری42
کلیسای وانگه44
زندیه51
قاجاریه52
نقاش قهوه‌خانه‌ای 55
سبک های نقاشی59
تکنیکها61
منابع و مأخذ64
 
 

توضیحات بیشتر و دانلود

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: نقاشی,نقاشی دیواری,سبک های نقاشی,تزئینات وابسته به معماری,دانلود مقاله رشته گرافیک و معماری با عنوان نقاشی دیواری ,
:: بازدید از این مطلب : 128
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 3 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

مقاله رشته معماری با عنوان نقاشی روی شیشه (ویترای)

به نظر نمی‌آید که ایران در هیچ زمان سرزمینی مساعد با اختراع یا ایجاد صناعت شیشة گری بوده باشد این کشور به خاطر موقعیت خود در شرق ناحیه‌ای (منظور بین‌النهرین یا میانرودان است) که از دیرباز مرکزیتی کلیدی در تاریخ شیشه سازی می داشته، و نیز با سلطة سیاسی خود، توانست هم شیشه گران و هم شیشه‌های طراز اول را به گرد خود آورد


مشخصات فایل

تعداد صفحات 48
حجم 51 بایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

مقاله رشته معماری با عنوان نقاشی روی شیشه (ویترای)

 
 
پیشگفتار
به نظر نمی‌آید که ایران در هیچ زمان سرزمینی مساعد با اختراع یا ایجاد صناعت شیشة گری بوده باشد. این کشور به خاطر موقعیت خود در شرق ناحیه‌ای (منظور بین‌النهرین یا میانرودان است) که از دیرباز مرکزیتی کلیدی در تاریخ شیشه سازی می داشته، و نیز با سلطة سیاسی خود، توانست هم شیشه گران و هم شیشه‌های طراز اول را به گرد خود آورد. گرچه کمبود استعداد زاد بومی ایرانیان در صناعت «شیشه‌گری گرم» (با خمیر شیشة از کوره در آمد) امری آشکار بوده، لیکن آنان در فنون حکاکی و تراشکاری شیشه سرد همه وقت مهارت خود را نشان داده‌اند. اما آگاهی ما بر کلیة تحولات صناعت شیشه گری ایران را آن جهت ناقص و نامعتبر است که در سراسر خاک این کشور هویت هیچ مرکز شیشه سازی به یاری روش‌های باستان‌شناختی مکشوف نشده است.
 
 از این رو چه بسیار مطالب و نکات که باید براساس ماهیت خود اشیاء شیشه‌ای مکشوف به خاک ایران، و مقایسة آنها با یافته‌های دیگر نواحی مجاور که مستظهر به تاریخ معتبرتر در مقام تولید کنندة شیشه بوده‌اند، حدس زده شود. مدارک شیشه‌گری دوره‌های اسلامی در سیراف، بندری قدیمی در نیمة پایین‌تر خلیج فارس، از روی کاوشگریهای به عمل آمده توسط دکتر دیوید هوایت هاوس در میانة دهة 1960 استنباط شده است.
 
شماری اشیاء شیشه‌ای در گورهای بدوی لرستان، به شکل مهره‌های سبز کمرنگ و دستبندهایی با نگاره‌های کار شده بر رویشان در رنگهای متضاد، یافت شده اند، لیکن به شیوه‌ای مشخصا شبیه با تزئینات نخستین ظروف شیشه‌ای بین النهرین (میانرودان) یا شمال سوریه، متعلق به هزارة دوم ق.م  دیگر کمتر شکی باقی نمانده که طی این دوران میانرودان (و کمی بعدتر مصر) مرکز اصلی تولید ظروف شیشه‌ای در خانوار نزدیک بوده است؛ و حال اینکه هیچ مدرکی مشهود نیفتاده که دلالت بر تولید شدن شیشه در خطة ایران آن زمان کند. در هنر شیشه‌سازی همواره مهره و دست‌بند مناسبترین قلمهای داد و ستد تجاری به شمار می‌آمد، و سخت آسان تن به حمل و نقل در می‌داده‌اند.
 
 در سدة هشتم ق م هنگامی که قدرت آشورایان در خاور نزدیک سلطه‌ور و قلمرو و مادها را مسخر کرده بود، در کارگاههای میانرودان ساختن نوع تازه‌ای از شیشه متداول گردید. این نوعی شیش] سبزرنگ و نیمه شفاف و گاه تقریبا بیرنگ بود، که محتملا نخست به روش ریخته گری یا به رشو فشردن شیشة مذاب در قالب منفی شکل می‌گرفت و بعدا با چرخ تراش برجسته کاری و پرداخت می‌شد. نمونة مثالی آن روغندانی از شیشه سبزرنگ  نیمه شفاف و گاه تقریبا بیرنگ بود، که محتملا نخست به روش ریخته گری یا به روش فشردن شیشة مذاب در قالب منفی شکل می‌گرفت و بعدا با چرخ تراش برجسته کاری و پرداخت می‌شد. 
 
 
کلمات کلیدی:

ویترای

شیشه کاری منقوش

نقاشی روی شیشه

تاریخچه ویترای در ایران

 
 
 
 
فهرست مطالب
شیشه‌گری
پیشگفتار
دوره ساسانی
دوره قرون وسطی
تاریخچة ویترای
ورود ویترای به ایران
اولین نمونه کشف شده
تکنیک ساخت
دسته بندی
تاریخچه مختصر شیشه کاری منقوش
شیشه منقوش دوره گوتیک
قالی و گلیم
مراحل کار
منابع
 
 

توضیحات بیشتر و دانلود

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: ویترای,شیشه کاری منقوش,نقاشی روی شیشه,تاریخچه ویترای در ایران ,
:: بازدید از این مطلب : 129
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 3 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

مقاله رشته معماری با عنوان نقش نور در تنظیم شرایط محیطی ساختمان

یبائی که به چشم می آید از پرتو نور و روشنائی است و گرنه در تاریکی ،زیبائی مفهومی نداردزیبائی حقیقتی با نور معرفت درک می گردد و زیبائی ظاهری با عزیزترین حس ما که بینائی است دیده می شود


مشخصات فایل

تعداد صفحات 24
حجم 38 بایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

مقاله رشته معماری با عنوان نقش نور در تنظیم شرایط محیطی ساختمان

 
مقدمه
زیبائی که به چشم می آید از پرتو نور و روشنائی است و گرنه در تاریکی ،زیبائی مفهومی ندارد.زیبائی حقیقتی با نور معرفت درک می گردد و زیبائی ظاهری با عزیزترین حس ما که بینائی است دیده می شود. نور و روشنایی چه ظاهری و چه عرفانی باعث می شود که زیبائی به چشم آید و رنگ و سایر زیبائیهای شیء جلوه کند. بنابراین بحث نور و پرداختن به آن می تواند در مباحث زیبائی شناسی و هنر جایگاه ویژه ای داشته باشد. از جمله علوم و هنرهایی که می توان به نقش نور در آن اشاره داشت ،هنر معماری است که بحث مفصلی را در زمینه روند بهره گیری از نور طبیعی به خود اختصاص می دهد.
 
 ابزار و وسایل روشنایی نیز به عنوان عواملی که تأمین کننده ی نور مصنوعی هستند ،مطرح می باشند. در هنر معماری نور یکی از اجزایی است که کنار عناصر و مفاهیم دیگر از قبیل ساختار ،نظم فضایی، مصالح، رنگ و … مطرح می شود و در طراحی به عنوان یک عنصر مجزا باید نقش خود را ایفا کند. یکی از مهمترین مشخصه های نور طبیعی، توالی و دگرگونی آن در طول روز است که باعث حرکت و تغییر حالت در ساعات مختلف می شود.
 
 در تاریخ نقاشی توجه به نور در دوره امپرسیونیست ها دیده می شود. هنگامی که نقاشان آتلیه های خود را ترک می کردند و در زیر نور خورشید با نور طبیعی مشغول نقاشی شدند. از مشخصات این سبک توجه به رنگ و نور در ساعات مختلف روز و انعکاس رنگ های اشیاء مختلف در یکدیگر و تأثیر رنگ های پیرامونی و به کار بردن رنگ های خاص و ناب می شد. این مقاله به بررسی نقش نور در معماری و معماری داخلی به عنوان یک جزء سازنده و مفهوم بخش می پردازد و در خاتمه امید بر این دارد که در آینده در ساختمان ها همانند نیاکانمان شاهد به کارگیری نور طبیعی به صورت یک عنصر کاملاً اثر بخش باشیم.
 
 
کلمات کلیدی:

نور

نورگیرها

کنترل کننده های نور

نور طبیعی در معماری ایران

 
 
فهرست مطالب
نقش نور در تنظیم شرایط محیطی ساختمان :1

نور و بشر3

تاریخچه بهره گیری از نور طبیعی در معماری ایران4

حال به بررسی تاریخچه بهره گیری از نور طبیعی در معماری دیگر نقاط جهان می پردازیم:7
کنترل کننده های نور10
نورگیرها12
در و پنجره های مشبک13
روزن13
ارسی14
جامخانه14
هورنو15
فریز و خوون در ساختمان16
کار بندی و مقرنس16

نقش هشتی در نور رسانی به بنا16

ابزر و وسایل روشنائی19
نتیجه گیری23
 
 

توضیحات بیشتر و دانلود

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: نور,نورگیرها,کنترل کننده های نور,نور طبیعی در معماری ایران,دانلود مقاله رشته معماری با عنوان نقش نور در تنظیم شرایط محیطی ساختمان ,
:: بازدید از این مطلب : 117
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 3 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

مقاله رشته معماری با عنوان نقش نور در تنظیم شرایط محیطی ساختمان

یبائی که به چشم می آید از پرتو نور و روشنائی است و گرنه در تاریکی ،زیبائی مفهومی نداردزیبائی حقیقتی با نور معرفت درک می گردد و زیبائی ظاهری با عزیزترین حس ما که بینائی است دیده می شود


مشخصات فایل

تعداد صفحات 24
حجم 38 بایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

مقاله رشته معماری با عنوان نقش نور در تنظیم شرایط محیطی ساختمان

 
مقدمه
زیبائی که به چشم می آید از پرتو نور و روشنائی است و گرنه در تاریکی ،زیبائی مفهومی ندارد.زیبائی حقیقتی با نور معرفت درک می گردد و زیبائی ظاهری با عزیزترین حس ما که بینائی است دیده می شود. نور و روشنایی چه ظاهری و چه عرفانی باعث می شود که زیبائی به چشم آید و رنگ و سایر زیبائیهای شیء جلوه کند. بنابراین بحث نور و پرداختن به آن می تواند در مباحث زیبائی شناسی و هنر جایگاه ویژه ای داشته باشد. از جمله علوم و هنرهایی که می توان به نقش نور در آن اشاره داشت ،هنر معماری است که بحث مفصلی را در زمینه روند بهره گیری از نور طبیعی به خود اختصاص می دهد.
 
 ابزار و وسایل روشنایی نیز به عنوان عواملی که تأمین کننده ی نور مصنوعی هستند ،مطرح می باشند. در هنر معماری نور یکی از اجزایی است که کنار عناصر و مفاهیم دیگر از قبیل ساختار ،نظم فضایی، مصالح، رنگ و … مطرح می شود و در طراحی به عنوان یک عنصر مجزا باید نقش خود را ایفا کند. یکی از مهمترین مشخصه های نور طبیعی، توالی و دگرگونی آن در طول روز است که باعث حرکت و تغییر حالت در ساعات مختلف می شود.
 
 در تاریخ نقاشی توجه به نور در دوره امپرسیونیست ها دیده می شود. هنگامی که نقاشان آتلیه های خود را ترک می کردند و در زیر نور خورشید با نور طبیعی مشغول نقاشی شدند. از مشخصات این سبک توجه به رنگ و نور در ساعات مختلف روز و انعکاس رنگ های اشیاء مختلف در یکدیگر و تأثیر رنگ های پیرامونی و به کار بردن رنگ های خاص و ناب می شد. این مقاله به بررسی نقش نور در معماری و معماری داخلی به عنوان یک جزء سازنده و مفهوم بخش می پردازد و در خاتمه امید بر این دارد که در آینده در ساختمان ها همانند نیاکانمان شاهد به کارگیری نور طبیعی به صورت یک عنصر کاملاً اثر بخش باشیم.
 
 
کلمات کلیدی:

نور

نورگیرها

کنترل کننده های نور

نور طبیعی در معماری ایران

 
 
فهرست مطالب
نقش نور در تنظیم شرایط محیطی ساختمان :1

نور و بشر3

تاریخچه بهره گیری از نور طبیعی در معماری ایران4

حال به بررسی تاریخچه بهره گیری از نور طبیعی در معماری دیگر نقاط جهان می پردازیم:7
کنترل کننده های نور10
نورگیرها12
در و پنجره های مشبک13
روزن13
ارسی14
جامخانه14
هورنو15
فریز و خوون در ساختمان16
کار بندی و مقرنس16

نقش هشتی در نور رسانی به بنا16

ابزر و وسایل روشنائی19
نتیجه گیری23
 
 

توضیحات بیشتر و دانلود

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: نور,نورگیرها,کنترل کننده های نور,نور طبیعی در معماری ایران,دانلود مقاله رشته معماری با عنوان نقش نور در تنظیم شرایط محیطی ساختمان ,
:: بازدید از این مطلب : 125
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 3 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

مقاله رشته معماری با عنوان نقش نور در تنظیم شرایط محیطی ساختمان

یبائی که به چشم می آید از پرتو نور و روشنائی است و گرنه در تاریکی ،زیبائی مفهومی نداردزیبائی حقیقتی با نور معرفت درک می گردد و زیبائی ظاهری با عزیزترین حس ما که بینائی است دیده می شود


مشخصات فایل

تعداد صفحات 24
حجم 38 بایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

مقاله رشته معماری با عنوان نقش نور در تنظیم شرایط محیطی ساختمان

 
مقدمه
زیبائی که به چشم می آید از پرتو نور و روشنائی است و گرنه در تاریکی ،زیبائی مفهومی ندارد.زیبائی حقیقتی با نور معرفت درک می گردد و زیبائی ظاهری با عزیزترین حس ما که بینائی است دیده می شود. نور و روشنایی چه ظاهری و چه عرفانی باعث می شود که زیبائی به چشم آید و رنگ و سایر زیبائیهای شیء جلوه کند. بنابراین بحث نور و پرداختن به آن می تواند در مباحث زیبائی شناسی و هنر جایگاه ویژه ای داشته باشد. از جمله علوم و هنرهایی که می توان به نقش نور در آن اشاره داشت ،هنر معماری است که بحث مفصلی را در زمینه روند بهره گیری از نور طبیعی به خود اختصاص می دهد.
 
 ابزار و وسایل روشنایی نیز به عنوان عواملی که تأمین کننده ی نور مصنوعی هستند ،مطرح می باشند. در هنر معماری نور یکی از اجزایی است که کنار عناصر و مفاهیم دیگر از قبیل ساختار ،نظم فضایی، مصالح، رنگ و … مطرح می شود و در طراحی به عنوان یک عنصر مجزا باید نقش خود را ایفا کند. یکی از مهمترین مشخصه های نور طبیعی، توالی و دگرگونی آن در طول روز است که باعث حرکت و تغییر حالت در ساعات مختلف می شود.
 
 در تاریخ نقاشی توجه به نور در دوره امپرسیونیست ها دیده می شود. هنگامی که نقاشان آتلیه های خود را ترک می کردند و در زیر نور خورشید با نور طبیعی مشغول نقاشی شدند. از مشخصات این سبک توجه به رنگ و نور در ساعات مختلف روز و انعکاس رنگ های اشیاء مختلف در یکدیگر و تأثیر رنگ های پیرامونی و به کار بردن رنگ های خاص و ناب می شد. این مقاله به بررسی نقش نور در معماری و معماری داخلی به عنوان یک جزء سازنده و مفهوم بخش می پردازد و در خاتمه امید بر این دارد که در آینده در ساختمان ها همانند نیاکانمان شاهد به کارگیری نور طبیعی به صورت یک عنصر کاملاً اثر بخش باشیم.
 
 
کلمات کلیدی:

نور

نورگیرها

کنترل کننده های نور

نور طبیعی در معماری ایران

 
 
فهرست مطالب
نقش نور در تنظیم شرایط محیطی ساختمان :1

نور و بشر3

تاریخچه بهره گیری از نور طبیعی در معماری ایران4

حال به بررسی تاریخچه بهره گیری از نور طبیعی در معماری دیگر نقاط جهان می پردازیم:7
کنترل کننده های نور10
نورگیرها12
در و پنجره های مشبک13
روزن13
ارسی14
جامخانه14
هورنو15
فریز و خوون در ساختمان16
کار بندی و مقرنس16

نقش هشتی در نور رسانی به بنا16

ابزر و وسایل روشنائی19
نتیجه گیری23
 
 

توضیحات بیشتر و دانلود

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: نور,نورگیرها,کنترل کننده های نور,نور طبیعی در معماری ایران,دانلود مقاله رشته معماری با عنوان نقش نور در تنظیم شرایط محیطی ساختمان ,
:: بازدید از این مطلب : 153
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 3 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

پروژه طراحی غرفه نمایشگاه سونی

خلاقیت و هنر بهتر زیستن در فضا و زمان محدود ، می تواند اولین ایده جهت طراحی غرفه نمایشگاهی باشد اگر غرفه ای بدرستی و کامل طراحی شده باشد در ازدحام و شلوغی دوران نمایشگاه می تواند پیام غرفه دار و یا شرکت را به درستی به مخاطب مورد نظر برساند


مشخصات فایل

تعداد صفحات 172
حجم 47 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی pdf
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

پروژه طراحی غرفه نمایشگاه سونی

(بصورت کامل و جامع)
 
مقدمه
خلاقیت و هنر بهتر زیستن در فضا و زمان محدود ، می تواند اولین ایده جهت طراحی غرفه نمایشگاهی باشد .اگر غرفه ای بدرستی و کامل طراحی شده باشد در ازدحام و شلوغی دوران نمایشگاه می تواند پیام غرفه دار و یا شرکت را به درستی به مخاطب مورد نظر برساند و با توجه به زمان محدود بازدیدکننده ازغرفه ( 5 الی 20 دقیقه ) تاثیر گذاری ماندگار در یک موقعیت رقابتی بوجود آورد .استفاده از عناصر و مولفه هایی نظیر نور ، رنگ ، فرم و . . . که بیانگر عقاید مرتبط با فعالیت های بشری بوده و نگرش، احوال و شخصیت انسانها را تحت تاثیر قرار می دهند می بایست هدف اصلی طراحی غرفه و چیدمان محصولات آن باشد تا به بهبود عملکرد فیزیکی، روانی و دست یابی به اصول زیبا شناسانه فضای داخلی منجر شود.
 
طراحی غرفه، حساس ترین مرحله حضور در نمایشگاه به حساب می آید و میزان موفقیت در این مرحله بر موفقیت دیگر مراحل بسیار موثر است. گذر از این مرحله توجه زیادی را طلب می کند و اصول موفقیت ، به عوامل انسانی، تفکر، خلاقیت و نوآوری در ارتباط با شناخت محیط و واقعیات، شرایط، زمان و مکان برگزاری نمایشگاه بستگی دارد. بنابراین واگذاری امر طراحی به هر کسی جایز نیست و باید در انتخاب طراح دقت نمود .
 
انتخاب طراح
انتخاب طراح از وظایف مهم شرکت کننده می باشد و با توجه به نوع نمایشگاه های قابل برگزاری در جهان
(عمومی- تخصصی - اختصاصی - اکسپو – فروش) و تنوع کالایی مربوطه باید دارای تجربه کافی و ویژگیهای ذیل باشد:
 
           دارای ذهنیت نمایشگاهی باشد.
            ترجیحا دکوراتور و طراح صحنه باشد.
           خوش فکر و خوش ذوق و سلیقه باشد.
           دارای تجربه مناسب در طراحی غرفه های نمایشگاهی باشد.
           با تفکر شرکت کننده(مدیر غرفه) همراه باشد.
 
طراح در هنگام طراحی غرفه، باید آنچه را که انجام می دهد یا به نمایش می گذارد،  در راستای تحقق اهداف شرکت حاضر در نمایشگاه باشد. اگر طراح یا طراحان در کار خود از تخصص و تجربه کافی برخوردار نباشند تاثیر منفی کارشان با توجه به زمان محدود جبران ناپذیر خواهد بود. چرا که طراحی غرفه تلفیقی است از فن و هنر و از اصولی اساسی پیروی می کند طراح باید از یک طرف با دقت و ظرافت خاص و با رعایت مسایل ایمنی، تجهیزات و نیازهای فنی همچون برق، آب، استند های نمایشی و ... را تامین نماید و از طرف دیگر عوامل روانی، زیبا شناسی و فرهنگی را در طراحی خود دخالت دهد.
 
 
کلمات کلیدی:

طراحی غرفه

طراحی غرفه نمایشگاهی

طراحی غرفه نمایشگاه سونی

 
 
محدودیت های طراحی
هر طراح در حوزه کار خود با عوامل محدود کننده ای روبرو ست که آزادی عمل را از او سلب می کند. مهمترین عامل محدود کننده هزینه ای است که غرفه دار برای طراحی و ساخت غرفه در نظر گرفته است . عوامل دیگر عبارتند از :
 
           میزان مجاز باری که می توان در کف سالن نمایش قرارداد
           میزان ارتفاع مجاز که توسط نمایشگاه تعیین می گردد
           ابعاد ناحیه ای که غرفه در آن ساخته می شود
           تعداد کارکنان غرفه
           وجود موانع فیزیکی (ستون و...) در محل غرفه
           موقعیت غرفه در سالن و کل نمایشگاه
 
 
 
فهرست مطالب

فصل 1:بررسی موضوع طراحی غرفه نمایشگاهی

فصل 2:بررسی نمونه های طراحی غرفه نمایشگاه

فصل 3:بررسی تخصصی طراحی غرفه

فصل 4:بررسی روابط اجتماعی

فصل 5:بررسی زیبایی شناسی (استتیک)

فصل 6:روشهای ساخت غرفه نمایشگاهی و اجزای آن

فصل 7:نمونه های اتصالات و یراق آلات ساخت غرفه نمایشگاهی و وسایل مدولار

فصل 8:بررسی عناصر،مواد و مصالح ساخت غرفه نمایشگاهی

فصل 9:نورپردازی

فصل 10:آنالیز فعالیتها و عملکردهای انسانی (ارگونومی)

 
 

توضیحات بیشتر و دانلود

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: طراحی غرفه,طراحی غرفه نمایشگاهی,طراحی غرفه نمایشگاه سونی,دانلود پروژه طراحی غرفه نمایشگاه سونی ,
:: بازدید از این مطلب : 124
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 3 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

طراحی کل مجموعه شهر

منظور از طرح کل مجموعه شهر، طراحی در مقیاس شهر است که بخش قدیمی شامل مرکز شهر و مراکز محلات، بخش میانی، بخش بیرونی و توسعه پیشنهادی را در بر می گیرد


مشخصات فایل

تعداد صفحات 24
حجم 32 بایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

 مقاله طراحی کل مجموعه شهر 

 
مقدمه
منظور از طرح کل مجموعه شهر، طراحی در مقیاس شهر است که بخش قدیمی شامل: مرکز شهر و مراکز محلات، بخش میانی، بخش بیرونی و توسعه پیشنهادی را در بر می گیرد. طراحی در این مقیاس مستلزم مشارکت و مساعدت گروهی است. تهیه نقشه اساسی  توسعه شهر و برقراری انسجام و پیوستگس بین بخشهای مختلف شهر، تعیین مناطق پرمسئله که مستلزم رسیدگی و طراحی جزییتر است و روشن نمودن اولویتها و تصمیم گیریهایی در شهر که باید توسط مقامات اجرایی اتخاذ گردد، در این مقیاس صورت می گیرد. طراحی در این بخش باید با آگاهی از خصوصیات و مسایل بخشهای مختلف شهر صورت پذیرد. قاعدتاً طرحهای شهرسازی با نام طرح جامع، طرح تجدید نظر یا طرح توسعه و عمران باید چنین مواردی را پاسخگو باشند.
 
 
کلمات کلیدی:

طراحی شهر

طرحهای شهرسازی

طرح کل مجموعه شهر

طراحی در مقیاس شهر

 
 
طراحی در بخش درونی 
بخش درونی یا بخش قدیمی شهر محصول شکل گیری مداوم و پیوسته ای است که در طول چندین قرن رخ د اده و متبلی به مسائل بسیاری است. مجموعه این بخش عمدتاً ساخته شده و زمین آزاد آن برای طراحی کم است. تجربه برداشت کیفیت ساختمانی ابنیه نشان می دهد که ساختمانها به: قدیمی با ارزش و سالم، مرمتی، تخریبی، مخروبه و نوساز قابل تقسیم هستند. بخشهای مخروبه و تخریبی به صورت لکه های پراکنده یا پیوسته  در حال افزایش می باشند سیاستهای نادرست برنامه ریزی و طراحی که در مورد کل مجموعه شهر در اغلب طرحهای جامع اتخاذ گردیده نه تنها تقویت این بخش را به دنبال نداشته بلکه باعث تسریع در فرسودگی آن شده است. 
 
 
 
فهرست مطالب
طراحی کل مجموعه شهر1
طراحی در بخش درونی2
سمنان6
شیراز9
کاشان9
نائین11
طراحی در بخش میانی13
طراحی در بخش بیرونی13
طر احی شهری در گسترش پیشنهادی14

اصل هم پیوندی عناصر شهری و واحدهای مسکونی16

اصل محصور کردن فضا16
خصوصیات ایستایی و پویایی فضاهای محور19
اصل مقیاس و تناسب20

خصوصیت تقارن در فضاهای متناسب20

اصل فضاهای متباین20
اصل قلمرو21
اصل ترکیب (کمپوزیسیون)23
آگاهی از فضا24
 

توضیحات بیشتر و دانلود



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: طراحی شهر,طرحهای شهرسازی,طرح کل مجموعه شهر,طراحی در مقیاس شهر ,
:: بازدید از این مطلب : 125
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

پروژه رشته معماری با عنوان نقشه های ساختمان مسكونی 2 طبقه همراه با پاركینگ

پروژه رشته معماری با عنوان نقشه های ساختمان مسكونی 2 طبقه همراه با پاركینگ


مشخصات فایل

تعداد صفحات 12
حجم 758 بایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

پروژه رشته معماری با عنوان نقشه های ساختمان مسكونی 2 طبقه همراه با پاركینگ

 
 
معرفی پروژه :
ساختمان مسكونی 2 طبقه + پاركینگ
منطقه جغرافیایی پروژه : تهران 
موقعیت ساختمان ویلایی
ارتفاع پاركینگ از كف تمام شده تا زیر سقف 3.6 متر
ضخامت كف سازی پاركینگ از روی شالوده 0.4 متر
سطح تراز تراز پاركینگ  0.0- متر
سطح تراز پی 0.6- متر
ارتفاع طبقات 3.50 متر
ضخامت سقف طبقات 0.3 متر
ارتفاع جان پناه پشت بام 0.8 متر
تیپ زمین نوع 2 می باشد
فشار مجاز خاك زیر پی 1.75 كیلوگرم بر سانیمتر مربع است.
 
 
 
کلمات کلیدی:

پلان مدل شده

پلان ساختمان مسكونی

نقشه های ساختمان مسكونی

نمای سه بعدی سازه ساختمان مسكونی

 
 
 
 
فهرست مطالب
فصل اول :معرفی پروژه1
معرفی پروژه :1
پلان  پارکینگ2
معرفی هندسه سازه در ETABS      :4
نمای سه بعدی سازه :4
پلان مدل شده طبقه اول :5
پلان مدل شده طبقه دوم :5
 
فصل دوم :فرضیات بارگذاری و تحلیل7
آیین نامه های مورد استفاده :7
فرضیات بارگذاری :7
بار مرده :7
دیوار 20 سانتی  نما :8
سقف دال بتنی با سقف کاذب  :9
بار زنده :11
ترکیبات بارگذاری :11
خواص مصالح مصرفی :12
خواص بتن سازه ای :12
 

توضیحات بیشتر و دانلود



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: پلان مدل شده,پلان ساختمان مسكونی,نقشه های ساختمان مسكونی,نمای سه بعدی سازه ساختمان مسكونی,دانلود پروژه رشته معماری با عنوان نقشه های ساختمان مسكونی 2 طبقه همراه با پاركینگ,خرید پروژه نقشه های ساختمان مسكونی ,
:: بازدید از این مطلب : 127
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

مقاله طراحی معماری سردر دانشكده

به دروازه‌های بزرگ و مداخل اصلی ورود به ساختمان‌ها یا محوطه‌های ویژه، سَردَر می‌گویند در محل سردر نهادهای مهم معمولاً سازه‌های ویژه‌ای ساخته می‌شود تا ورودی اصلی آن مجموعه را آسان‌یاب و برای همگان آشکار و نمایان سازد که به خود این سازه‌ها نیز سردر گفته می‌شود


مشخصات فایل

تعداد صفحات 15
حجم 1 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

مقاله طراحی معماری سردر دانشكده

 

خصوصیانی كه یك سردر باید داشته باشد،از نقطه نظرات مختلف :

1.آن را نشان دهد كه آن مكان یك دانشگاست.
2.سر در هرچه بزرگتر باشد نشان میدهد که دانشگاهش بزرگتر است.
3. سردر باید طوری ساخته شود و به فرمی باشد که نشانگر علم و آموزش باشد.
4. هرچه رسمی تر باشد و از طرح های فانتزی استفاده نشود بهتراست و این را می رساند که دانشگاهش معتبر است.
4.سردر یك دانشگاه علاوه بر اینکه مهمترین تعریف کننده ورودی است به عنوان یك المان قوی برای معرفی دانشگاه به کار می رود...پس باید حداکثر بار فرهنگی را داشته باشد....نباید خیلی پیچیده و نامنظم باشد زیرا سردر یك دانشگاه باید حس وحدت و انسجام رو القا کند.... 
5.و...
 
 
کلمات کلیدی:

سردر دانشگاه تهران

طراحی سردر دانشكده

سردر دانشگاه علم و صنعت

طراحی معماری سردر دانشكده

 
 
 
اطلاعاتی در مورد سردرها
به دروازه‌های بزرگ و مداخل اصلی ورود به ساختمان‌ها یا محوطه‌های ویژه، سَردَر می‌گویند. در محل سردر نهادهای مهم معمولاً سازه‌های ویژه‌ای ساخته می‌شود تا ورودی اصلی آن مجموعه را آسان‌یاب و برای همگان آشکار و نمایان سازد که به خود این سازه‌ها نیز سردر گفته می‌شود. این سازه‌ها معمولاً نقش نمادین نیز دارند و شکل آن‌ها با موضوع فعالیت نهاد مربوطه ارتباط دارد. معمولاً برای نهادهایی مانند مسجدهای مهم، کلیساها، ساختمان‌های دولتی، وزارتخانه‌ها، دادگستری‌ها و همچنین مدارس دینی و کاروانسراها سردرهای بزرگ ساخته می‌شوند.
 

توضیحات بیشتر و دانلود



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: سردر دانشگاه تهران,طراحی سردر دانشكده,سردر دانشگاه علم و صنعت,طراحی معماری سردر دانشكده,سیستم همکاری در فروش فایل,همکاری در فروش فایل,همکاری در فروش,فروش فایل,fileina,فروشگاه ساز فایل,فروشگاه فایل,خرید مقاله و تحقیق رشته معماری ,
:: بازدید از این مطلب : 148
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

رنگ در معماری

رنگها روح دارند و زنده اندرنگها کلمه اند و همچنین کلمات سخن میگوینداز نهان سبز جنگل هااز راز آبی آسمان و دریاهااز شفافیت و زلالی قطرات باران و از پاکی سفید برفبلی رنگها از روح آدمی و دنیای پر رمز و راز انسان سخن میگویند


مشخصات فایل

تعداد صفحات 7
حجم 26 بایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

رنگ در معماری

 
رنگها روح دارند و زنده اند,رنگها کلمه اند و همچنین کلمات سخن میگویند:از نهان سبز جنگل ها,از راز آبی آسمان و دریاها,از شفافیت و زلالی قطرات باران و از پاکی سفید برف;بلی رنگها از روح آدمی و دنیای پر رمز و راز انسان سخن میگویند و رنگهایی که انسانها بدان می پوشند و می نگارند و نقش میزنند نیز حکایت از گوشه ای دیگر از درون ایشان دارد.غایت و هدف همه مجاهدت های هنری بیرون کشیدن و استخلاص ماهیت و سرشت معنوی فرم و رنگ و آزادی آنها از زندان دنیای مادی است.از چنین آرزو و سودایی است که هنر غیر مادی نشات میگیرد.دنیائی که امروز در آن زندگی میکنیم , به دنیای انسان در سالهای گذشته , شباهتی ندارد.
 
دنیای ما با ابداع و خلاقیت شکل گرفته است.ما بناهائی میسازیم که محتوای آنها در عملکرد آنها نهفته است;در عین حال بناها سمبول افکار و عقاید نیستند ; بلکه تجسم افکاری هدف دار هستند.رنگها روح دارند و زنده اند,رنگها کلمه اند و همچنین کلمات سخن میگویند:از نهان سبز جنگل ها,از راز آبی آسمان و دریاها,از شفافیت و زلالی قطرات باران و از پاکی سفید برف;بلی رنگها از روح آدمی و دنیای پر رمز و راز انسان سخن میگویند و رنگهایی که انسانها بدان می پوشند و می نگارند و نقش میزنند نیز حکایت از گوشه ای دیگر از درون ایشان دارد.
 
 
 
کلمات کلیدی:

کاربرد هنری رنگ

تأثیر متقابل رنگ ها

ملاحظات روانشناختی رنگ

توضیحات بیشتر و دانلود



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: کاربرد هنری رنگ,تأثیر متقابل رنگ ها,ملاحظات روانشناختی رنگ,دانلود مقاله رنگ در معماری,خرید مقاله و تحقیق معماری ,
:: بازدید از این مطلب : 140
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

معماری و شهرسازی تهران 16 و 17 میلادی

معماری و شهرسازی تهران 16 و 17 میلادی


مشخصات فایل

تعداد صفحات 19
حجم 30 بایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

معماری و شهرسازی تهران 16 و 17 میلادی

 
مقدمه
معماری و شهرسازی جنوب آسیا مرهون حمایت گوركانیان است كه توانستند یكی از خلاق ترین و غنی ترین دورانها را به وجود آورند. هر یك از خاندانهای مسلمان كه از اواخر قرن دوازده به بعد در شبه قاره هند به فرمانروایی می رسیدند سبك خود را خلق می كردند، هیچ دوره ی دیگری از معماری هندو – اسلامی پیش از مغول چنین ثروتی از بناهای برجسته و دینی و غیر دینی به جای نگذارده است.
 
بابر (1526-1530)
همایون (1555-1556)
اكبر (1556-1605)
جهانگیر (1605-1627)
شاه جهان (1628-1658)
اورنگ زیب (1658-1707) آخرین دوره معماری گوركانی
 
نسبت بابر بنیانگذار سلسله گوركانی هند از سوی مادر به چنگیز خان و نسبت پدری بابر به تیمور فاتح بزرگ آسیا در اواخر قرن 14 و اوایل قرن 15 بود می رسید.گوركانیان تا حدود سال 1600 از هندی شدن جلوگیری می كردند و خصوصیات تاتاری آنها نمایان بود اما از دورانهای سلطنتی با شاهزادگان راجپوت تأثیر فرهنگ و خصوصیات هندی قرار گرفتند.بابر دوران زندگی سیاسی خود را به عنوان حاكم از حكومت بر ناحیه كوچكی از قلمرو تیموری در آسیای میانه موسوم به فرغانه شروع كرد. بابر همچون نیای بزرگ خود تیمور كه در سال 1398 به دهلی حمله كرد توجه خود را به سوی جنوب هند معطوف داشت. او كابل را به اشغال خود درآورد و از آنجا طی نبردی مشهور در پانیپات 1526 سلطان دهلی را شكست داد و نواحی شمالی هند را تصرف كرد . او پس از 4 سال حكومت درگذشت و در كابل دفن شد.
 
ارزیابی دوره نخست معماری و شهرسازی گوركانی در عصر بابر دشوار است زیرا بین نوشته های او كه به معیارهای والای معماری تیموری اشاره كرده و چند بنایی كه باقی مانده اختلاف وجود دارد. از بین باغ های بابر در هند بخشی از باغ صخره ای نیلوفر در دلپور (1527) جنوب آگرا باقی مانده است و تقریباً مقابل تاج محل واقع شده است. این باغ در هند معرف طرح تیموری – ایرانی و باغ محصوری است كه به وسیله خیابان (معبر) و نهرهای آب به چند قسمت تقسیم شده است این باغها در واقع زیر بنای توسعه آگرا به عنوان یك شهر ساحلی (كنار رودخانه جمنا) بانوردی از باغهای محصور در هر دو سوی جمنا درآمد. بنابر گفته درست بابر (زیان خان) بازماندگان بابر از شیوه او پیروی كرده و باغ هایی با شیوه عمارت های خراسانی ساختند. 
 
 
کلمات کلیدی:

معماری

شهرسازی

معماری قدیم تهران 16 و 17 میلادی

 
 

توضیحات بیشتر و دانلود



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: معماری,شهرسازی,معماری قدیم تهران 16 و 17 میلادی,سیستم همکاری در فروش فایل,همکاری در فروش فایل,همکاری در فروش,فروش فایل,fileina,مقالات ترجمه شده,فروشگاه ساز فایل,فروشگاه فایل,خرید مقاله و تحقیق معماری ,
:: بازدید از این مطلب : 109
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

مقاله رشته معماری با عنوان معماری بیونیک

در این مقاله در ابتدا به مثال هایی درمورد چنین استفاده هایی پرداخته و سپس بیونیک و معماری بیونیک را شرح داده می شوددر ادامه نیز به تاریخچه ای در این زمینه و ذکر ساختمان هایی که معماران آنها بر اساس ساخت آنها از معماری بیونیک استفاده کرده اند اشاره خواهد شد


مشخصات فایل

تعداد صفحات 28
حجم 2 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

مقاله رشته معماری با عنوان معماری بیونیک

 
چکیده:
انسان از ابتدای آفرینش به نوعی از محیط زیست اطراف خود الهام گرفته است و در ساخت و طراحی وسایل مورد نیاز خود از آنها استفاده کرده است.در این مقاله در ابتدا به مثال هایی درمورد چنین استفاده هایی پرداخته و سپس بیونیک و معماری بیونیک را شرح داده می شود.در ادامه نیز به تاریخچه ای در این زمینه و ذکر ساختمان هایی که معماران آنها بر اساس ساخت آنها از معماری بیونیک استفاده کرده اند اشاره خواهد شد.
 
 
کلمات کلیدی:

بیونیک

معماری

معماری بیونیک

 
 
مقدمه:
عنکبوت ها با طراحی و بافتن ریسمان هایی که به استحکام پولاد هستند ، برای خود آشیان هایی می سازند ، زنبورها با رعایت کلیه قوانین هندسی ، پناهگاهی امن و مطمئن برای خود طراحی می کنند.موریانه ها خانه های خود را در بیابان ها در هوایی بسیار گرم می سازند و تلاش می کنند با کندن راه هایی پیچیده در خاک ، سیستم گرمایی و تهویه داخل لانه های خود را خنک و متعادل نگه دارند.خاک انباشت لانه های آنها به صورت یک مجموعه کامل طراحی شده تا بتوانند نیازهای طبیعی خود را تامینکنند. اینها نیز معمارند ولی معمارنی طبیعی.
 
طی حدود 8/3 میلیارد سال از آفرینش زمین ، طبیعت خود ، طراح و معمار نهایی است. طی این مدت گیاهان و جوانوران توانسته اند با طراحی لازم بر مشکلات محیط زیست فائق آیند.انسان در طول زندگی خود سعی دارد که برای ساخت و طراحی مکانها و وسایل مورد نیاز خود از طبیعت و محیط زیست اطراف خود الهام بگیرد.به عنوان مثال ، ساختمان بدن خفاش برای لئوناردو داونچی ایدهای بود تا بتواند ماشین پرنده را طراحی کند.
 
نیروهای عضلانی و در عین حال سرعت زیاد دلفین ها ، جرقه ای برای ساختن زیردریایی بود و یا می تواند به سامار اشاره کرد ، که این میوه پس از جدا شدن از گیاه مورد نظر، بال هایش را با زاویه ای مشخس باز کرده و به صورت منحنی و با وزش باد شروع به چرخش کرده وسپس آرام به زمین می افتد. دانشمندان با الهام گیری از این گیاه به طراحی بالگرد ، روی آوردند.در زمینه خود معماری و اخت با وسایل ساختمان نیز معماران ومهندسین از عالم طبیعت بهره گرفته اند که از آن جمله می توان به شکل مارپیچ داخلی نوعی صدف به نام کونوس که برای طراحی خانه ها استفاده شده ، اشاره کرد.
 
بناها در معماری بیونیک یا معماری طبیعی یا با استفاده از مواد شکننده و نا پایدار ساخته می شوند و یا از یک مکان طبیعی که در زمین یا صخره شکل گرفته استفاده می شده است.یکی از این مکان های طبیعی ، غارها هستند. معماری غا ری که معمولا جنبه ای ازمعماری مقابر ، است از عصر باستان وجود داشته و از بارزترین نمونه های این سبک معماری می توان به معابر کاتوکومب رم و ناپل و مقابری در لبنان اشاره کرد.
 
کلیساهای سنگی در ارمنستان و نیز غارهای بسیار بزرگ مسکونی مکشوف در گورمه ترکیه و ماترا در جنوب ایتالیا ، نیز از دیگر نمونه های این سبک معماری ا ت. این بناها احتمالا چیزی شبیه به لانه های بزرگ موریانه ها که هزاران موریانه را در خود جای می دهند ، بوده اند.معماری گلی یا خاکی را نیز می توان یکی از شاخه های معماری  طبیعی در نظر گرفت. شهرهای قدیمی و تاریخی همچون صنعا در یمن یا ساختمانهای گلی دو گون در مالی نمونه هایی از این سبک هستند.
 
 
 
فهرست مطالب
معماری بیونیک1
چکیده:1
مقدمه:1
در عصر حاضر8
معماری بیونیک:11
نتیجه گیری:24
پانوشت:27
منابع:28
 

توضیحات بیشتر و دانلود



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: بیونیک,معماری,معماری بیونیک,دانلود مقاله رشته معماری با عنوان معماری بیونیک,سیستم همکاری در فروش فایل,همکاری در فروش فایل,همکاری در فروش,فروش فایل,fileina,فروشگاه ساز فایل,فروشگاه فایل,خرید مقاله و تحقیق رشته معماری ,
:: بازدید از این مطلب : 190
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

پاورپوینت رشته معماری با عنوان گذری بر معماری برج آزادی با تکیه بر عناصر سنتی به کار رفته در آن

معماری سودمندترین هنرهای زیبا وشریفترین هنرهای سودمند است که در تمام شئون زندگی بشر مداخله داشته و نه تنها برای او به تامین پناهگاه و محل آسایش می پردازد بلکه مکان عبادت وتفریح و جای کار وی را نیز فراهم می سازد معماری چیزی برتراز یک ساخت مادی وحتی پر معنی تر از یک شکل از دید زیبا شناسی است


مشخصات فایل

تعداد صفحات 38
حجم 34 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی ppt
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

پاورپوینت رشته معماری با عنوان گذری بر معماری برج آزادی با تکیه بر عناصر سنتی به کار رفته در آن

 
*مقاله همین عنوان در یک فایل ورد بصورت جداگانه و رایگان ضمیمه شده است:)
 
 
مقدمه
معماری سودمندترین هنرهای زیبا وشریفترین هنرهای سودمند است که در تمام شئون زندگی بشر مداخله داشته و نه تنها برای او به تامین پناهگاه و محل آسایش می پردازد بلکه مکان عبادت وتفریح و جای کار وی را نیز فراهم می سازد. معماری چیزی برتراز یک ساخت مادی وحتی پر معنی تر از یک شکل از دید زیبا شناسی است. معماری بیان ونمودی از یک سابقه فرهنگی ٬  چه دور وچه نزدیک چه نیک وچه بد است که ارزشهای فرهنگی اتخاذ شده هر جامعه را نشان داده و اصول پیشرفت یا ناکامی آن را آشکار می سازد.لذا شناخت عمیق تر اهدافی که آگاهانه یا ناآگاهانه ایجاد یک اثر را رهبری کرده برای فهم وارزشیابی هر چه بهتر آن اثر اساسی وضروری می باشد.
 
      در دوره های زمانی گوناگون وظیفه دائمی فن معماری هم از نظر مادی وهم از دید سمبولیک ایجاد ارتباط میان جهان مادی وعالم معنی بوده است تا با بر افراشتن بنا های بلند سربه فلک کشیده بر روی این ورطه هولناک میان دو جهان پلی بر پا سازد.در ادامه این تفکر در دوره های بعد طاق آسمان با احداث گنبدهای با شکوه مورد اقتباس قرار گرفت .طبق کهن ترین اساطیر سومری که برای ما به جا مانده نخستین مرحله آفرینش بیرون آمدن کوه از دریای نخستین است این بدان معنی است که همیشه کوشش مداوم به سوی بالا در جریان است و نیایش موثر نیازمند جایگاهی بلند بوده تا زمین را در پشت سر گذارده تا آنجا که ممکن است با نیروهای آسمانی پیوند پدید آورد. 
 
 
 
کلمات کلیدی:

معماری اسلامی

معماری برج آزادی

عناصر سنتی در معماری

معماری برج آزادی با تکیه بر عناصر سنتی

 
 

توضیحات بیشتر و دانلود



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: معماری اسلامی,معماری برج آزادی,عناصر سنتی در معماری,معماری برج آزادی با تکیه بر عناصر سنتی,دانلود پاورپوینت رشته معماری با عنوان گذری بر معماری برج آزادی با تکیه بر عناصر سنتی به کار رفته در آن, خرید پاورپوینت رشته معماری,فروش پاورپوینت رشته معماری, پاورپوینت معماری ,
:: بازدید از این مطلب : 118
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

گزارش کارآموزی رشته معماری با عنوان طراحی معماری به سبک شرق آسیا

گزارش کارآموزی رشته معماری با عنوان طراحی معماری به سبک شرق آسیا


مشخصات فایل

تعداد صفحات 168
حجم 20 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

گزارش کارآموزی رشته معماری با عنوان طراحی معماری به سبک شرق آسیا

 

مکان کارآموزی :شرکت مهندسین مشاور سازه معماری امروز 

 
 
آشنایی کلی با مکان کارآموزی
گروه مهندسین مشاور سازه ومعماری امروز
امکانات و تجهیزات مشـاور
نفرات و امکانات فنی: تعداد پرسنل این مشاور در حال حاضر برابر 25 نفر پرسنل فنی (کارشناس و تکنسین) و دفتری و قریب به 15 نفر پرسنل کارگاهی است.
 تعداد کامپیوترهای دفتر مرکزی شرکت در حدود 25 دستگاه کامپیوتر، 15 دستگاه چاپگر و انواع نرم افزارهای فنی و مهندسی ومالی - اداری است.
 کتابخانه و آرشیو فنی با ظرفیتی بیش از 500 جلد کتاب خارجی و داخلی مرتبط با موضوع معماری و مهندسی ساختمان می باشد.
 فضای کار دفتر مرکزی سطحی معادل 440 مترمربع در یک ساختمان مستقل می باشد.
 
 
کلمات کلیدی:

معماری

روند طراحی معماری

طراحی معماری سازه

معماری به شیوه شرق آسیا

 
 
 
گزارش کار 
از تاریخ ..... تا ....... در شرکت مهندسین مشاور سازه معماری امروز هر روز از ساعت.... الی ....  مشغول به کارآموزی بودم.
در این دوره با سرپرستی .....  با نرم افزار اتوکد بیشتر آشنا شدم و تقریبا هر روز آموزش اتوکد می دیدم و غیر از آن با طراحی معماری به سبک ژاپنی و شرق آسیا آشنا شدم و برای آشنایی بیشتر با این سبک به تحقیق روی آوردم و علاقه مندی من به معماری شرق و کم به معماری مدرن و سفر چندین ماهه من به شرق و بازدید از نمایشگاه معماری و شهر سازیexpo 2010 حاصلی از این تحقیقات است.در ادامه نیز به گوشهای از این تحقیقات و مختصری درباره اتوکد پرداخته ام ...  
 
 
 
 
 
  فهرست 
فصل اول : آشنایی کلی با مکان کارآموزی5
فصل دوم : ارزیابی بخشهای مرتبط با رشته علمی کارآموزی5   تا 28
فصل سوم : آموخته هاو نتایج  29 الی 30
فصل چهارم :گزارش کار وتحقیق  31 تا 168
 

توضیحات بیشتر و دانلود



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: معماری,روند طراحی معماری,طراحی معماری سازه,معماری به شیوه شرق آسیا,گزارش کارآموزی رشته معماری,طراحی معماری به سبک شرق آسیا,خرید گزارش کارآموزی رشته معماری,فروش گزارش کارآموزی رشته معماری,گزارش کارآموزی معماری ,
:: بازدید از این مطلب : 128
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 مهر 1399 | نظرات ()