نوشته شده توسط : جواد حسین وش

ویژگیها و شیوه های طراحی معماری قاجار و پهلوی

هدف از این تحقیق رشته معماری بررسی ویژگیها و شیوه های طراحی معماری قاجار و پهلوی می باشد


مشخصات فایل

تعداد صفحات 48
حجم 71 بایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

دانلود تحقیق رشته معماری

ویژگیها و شیوه های طراحی معماری قاجار و پهلوی

 
 
 
 
مقدمه:
انواع بناهایی که درنیمه دوم دوره قاجار ساخته شدند از لحاظ شیوه طراحی معماری به چند گروه قابل طبقه بندی هستند. نخست بناهایی که با توجه به شیوه های سنتی و ارزشهای فرهنگ محله طراحی و ساخته می شدند. شیوه طراحی این بناها را میتوان سنتی نامید بسیاری از فضاهای مذهبی مانند مساجد، مدارس علمیه و مزارها و همچنین بسیاری از واحدهای مسکونی به صورت سنتی طراحی و ساخته می شدند.شیوه دوم را میتوان فرنگی سازی نامید. تعدادی از بناها به خصوص بعضی ازساختمان های دولتی کاخها و عمارتهای متعلق به رجال سیاسی و برخی از اعیان و اشراف یا سفرا و نمایندگان خارجی کاملا با توجه به شیوه های فرنگ ساخته می شد.
 
ساختمان سفارتخانه های خارجی عموما با توجه به شیوه های طراحی همان کشورها ساخته می شد و درنتیجه بسیاری از اوقات برخی از مردم شیوه طراحی آنها را به عنوان الگو مورد توجه قرار می دادند. قصر فیروزه، عمارت بانگ شاهنشاهی در میدان امام خمینی در تهران ازنمونه های این شیوه به شمار می آیند.سومین نوع شیوه طراحی را میتوان شیوه التقاطی دانست. دراین شیوه برخی از فضاها عناصر معماری یا نقوشی فرنگی را در طراحی و آثار معماری سنتی ایران میتوان دید. در شهرهای دارای بافت پیوسته و تراکم غالبا، دارای طرحهایی درونگرا هستند و عموما نماهای بیرونی بنا نسبت به نماهای درونی از اهمیت کمتری برخوردار هستند.
تنها جایی که در نماهای بیرونی بسیار مورد توجه قرار گرفت فضای ورودی بود. فضای ورودی بناهای کوچک یک سردر طراحی شده و مزین داشت و فضای ورودی بناهای بزرگ در نمای بیرونی 
از جزء فضاهایی مانند جلوخان، پیش طاق و سردر تشکیل می شد. در بسیاری از بناهای مذهبی از منار تیز برای اهمیت بخشیدن به فضای ورودی استفاده می کردند. البته بدنه بیرونی بعضی از بناهای که در کنار میدان یا معبری بزرگ قرار داشت مانند مدرسه امام جعفر صادق در اصفهان و مدرسه شهید مطهری در تهران طراحی و مزین می شدند. کاربرد قوسهای جناغی شکل، طاقنماهای عمیق و کم عمق، آجر کاری و کاشیکاری سطح نما، استفاده از انواع مقرنس و کاربندی برای تزئین سقف پیش طاق را میتوان به عنوان برخی از خصوصیات نمای بناهای سنتی بیان کرد.
 
با به قدرت رسیدن رضاشاه در 1343ق/ 1304 ش 1925م، ایران وارد دوره جدیدی شد که تغییرات کلی در سراسر کشور و به ویژه در تهران پدید آمد. همه امور کشوری و ادارات دولتی در تهران متمرکز شد و این شهر کانون همه فعالیت های مهم ملی قرار گرفت. شهر هنوز بسیار نزدیک به بازار بود و عمده متقاضیان برای تاسیس بنگاه های دولتی ازناحیه بازار و بخش تجاری بودند. ساختمان های مهم ادارات جدید در محله ارگ، مرکز قدیمی حکومت قرار داشتند. با اجرای سیاست های جدید رضاشاه، نظام سنتی اجتماعی – اقتصادی دگرگون شد و ساکنان شهر به طبقات گونه گونی تقسیم شدند. نقش دولت در فعالیت های شهری بیش تر شد و در نتیجه، شمار کارنان دولتی و خدمات شهری به سرعت فزونی یافت.
 
این طبقه جدید ازشهروندان، زندگی در قسمت های شمالی شهر را برگزید، زیرا از آب و هوای بهتر، دسترسی آسان تر به آب و محیطی امن تر برخوردار بود. رضاشاه تلاش بسیاری برای توسعه و نوسازی تهران کرد و ساختار فیزیکی تهران را براساس الگوی غربی به طور بنیادین تغییر داد. خیابان های پهن و مستقیم و بلوارهای وسیع مانند بلوار کرج و خیابان ولی عصر و خیابان جمهوری امروزی احداث شدند که در مسیرشان چهار راه ها و میدان هایی ساخته شد. افزایش تولید ناخالص ملی به توسعه برنامه های اقتصادی انجامید و در نتیجه تهران به لحاظ اقتصادی و سیاسی اهمیت بیش تری یافت. در 1299 ش. 1920 م، نخستین بار شهرداری به مفهوم امروزی شکل گرفت که خدمات رفاهی، از جمله برق، آب لوله کشی و آسفالت خیابان ها را فراهم آورد، اما بسیاری از قسمت های سنتی شهر نیزبه بهای توسعه شهر تخریب شد و توسعه شهری و تجدید بنای ساختمان ها، پاکسازی و بازسازی مناطق فقیر نشین در قسمت های مرکزی و شمال غربی شهر – مانند محله سنگلج – شروع شد.
 
دولت تنها مشتری کارهای عمده معماری شد و بیش تر طرح ها عمومی بودند. نوسازی شهر چهره تهران را دگرگون و زیبا ساخت. خیابان ها و بلوارهای مستقیم که یکدیگر را قطع می کردند، الگوی سنتی و نامنظم شهر را زدودند. با آن که تخریب دروازه های قدیمی ضروری نبود و می شد از آنها به صورت نمادی ازشکوه و عظمت گذشته محافظت کرد، همه دوازده دروازه شهر تخریب شدند و حتی اعتراض هایی نیز از سوی برخی مردم در آن روزگار صورت گرفت. بلوارهای عریض با پیاده روهای مستقل و خط کشی برای وسایل نقلیه جایگزین دیوارهای شهر شد. قلعه نظامی قدیمی – یعنی ارگ – مرکز اداری شد و وزارتخانه های جدید به جای اقامتگاه های حکومتی ساخته شد.
برای اولین بار، معماران خارجی ماموریت یافتند تا نقشه دفاتر اداری، وزارتخانه ها، مدارس، دانشگاه ها، بانک ها و موزه ها را به صورت نظام مند طراحی کنند، زیرا استادکاران محلی با چگونگی کارکرد بسیاری ازساختمان های جدید آشنا نبودند. این معماران از کشورهای آلمان، سویس، کشورهای اسکاندیناوی، ایتالیا، آمریکا، فرانسه و اتریش بودند که هم به صورت مستقل، هم درقالب شرکت ها یا کنسرسیوم چند ملیتی فعالیت می کردند. خوشبختانه، معماران خارجی به سنت های معماری ایرانی توجه داشتند و حتی در اکتشافات باستان شناسی نیز مشارکت می کردند و در همکاری با معماری داخلی که در مدارس اروپایی تحصیل کرده بودند، طرح های بزرگی را در کشور اجرا کردند ودر آنها سبک های اروپایی را با عناصر سنتی تلفیق کردند.
رضا شاه به نوسازی، در همه عرصه ها، علاقه مند بود و در دوره او در ساختمان های جدید دولتی، مصالح تازه ای مانند بتون، فولاد و شیشه به کار رفت. شیوه های کاملا متفاوتی جایگزین قواعد سنتی طراحی شد که سده ها اعمال شده بودند. آجر همچنان از مصالح اصلی بود و کارگاه های جدی درساخت آجر در بخش جنوبی تهران تاسیس شدند. به این ترتیب، دسترسی به آجر پخته آسان شد و بسیاری از خانه ها، ویلاها و آپارتمان ها با انواع آجرها و تیرهای آهن ساخته شدند. رفته رفته استفاده از مصالح جدید در خانه های کوچک مسکونی نیز رایج شد و سیمای معماری سنتی کاملا دگرگون شد.(کاتب،1384 :110-111 )
 
 
 
کلمات کلیدی:

شیوه های طراحی معماری قاجار

شیوه های طراحی معماری پهلوی

ویژگیهای طراحی معماری دوره قاجار 

ویژگیهای طراحی معماری دوره پهلوی

 
 
 
 
فهرست مطالب
3-1تعریف معماری1

3-1-1فضای معماری5

3-1-2محیط و رفتار انسان7

3-2مسکن11

3-2-1 خانه های نخستین در ایران13

3-2-2 ریشه تزئینات در فضای مسکونی18

3-3ویژگیهای معماری دردوره قاجار22
3-4ویژگیهای معماری دوره پهلوی اول31

3-5انواع شیوه های طراحی دردوران قاجار و پهلوی39

فهرست منابع و مأخذ کتاب43
 
  

توضیحات بیشتر و دانلود

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: طراحی معماری قاجار,تزئینات دوره قاجار,تزئینات معماری دوره قاجار,خانه های دوره قاجار,خصوصیات معماری دوره قاجار,معماری دوره پهلوی,معماری دوره پهلوی اول,معماری دوره ی پهلوی اول,تزئینات معماری دوره اول ,
:: بازدید از این مطلب : 124
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 6 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

ضوابط و استانداردهای معماری مربوط به پاركینگها

در دانلود پروژه رشته معماری به ضوابط و استانداردهای معماری مربوط به پاركینگها می پردازیم


مشخصات فایل

تعداد صفحات 67
حجم 3 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

دانلود پروژه رشته معماری

ضوابط و استانداردهای معماری مربوط به پاركینگها

 
 
مقدمه:
درطرح ریزی و ساماندهی مراكز شهرها، سیاست اصلی باید درجهت تشویق استفاده از وسایل نقلیه جمعی باشد. اما، اگر خودروها به مناطق مركزی شهرها دسترسی نداشته باشند، این مراكز درشهرهای جدید رونق نمی گیرد، و شهرهای موجود رونق و جنب وجوش خود را ازدست می دهند و به مناطق راكد و دل مرده ای كه مطلوب شهروندان نیست تبدیل می شوند.
در شهرهای بزرگ، یافتن جایگاه پارک یکی از معضلات رانندگان وسایل نقلیه شخصی می باشد. متاسفانه در سالهای گذشته به این مهم توجهی نشده است و پارکینگ های موجود ،بسیار کمتر از نیاز فعلی به محل پارک خودرو است و هر ساله با افزایش تعداد وسایل نقلیه شخصی ،این مشکل رو به فزونی می رود. بنابراین وسایل نقلیه شخصی حتی بدون توجه به تابلو های ایست ممنوع و یا پارک ممنوع در کناره خیابانهای پر تردد شهری که محلی برای پارک کردن و یا مانور آن در نظر گرفته نشده است ،توقف کرده و مشکلات عدیده ای را برای حمل و نقل شهری ایجاد می کنند ؛ در نتیجه ضرورت دارد هرگونه تلاشی برای بهبود این روند ، در زمانه حمل و نقل شهری مورد استقبال قرار گیرد.
 
 بنابراین، در بافت های پر، حذف پاركینگ های خیابانی باید تدریجی و همزمان با فراهم ساختن پاركینگهای عمومی باشد. در توسعه های جدید، طرح ریزی شهری باید وسایل نقلیه جمعی، سیستم پیاده روی و دوچرخه سواری، و پاركینگ های عمومی را هماهنگ با یكدیگردرنظر بگیرد و طرح كند.در فراهم ساختن پاركینگ های عمومی، سیاست اصلی باید این باشد كه استفاده كنندگان از آنها، حداقل بهای كامل این استفاده را بپردازند. درشهرهای بزرگ ممكن است به منظور تنظیم حجم ترافیك درمناطق مركزی شهر، نرخ كرایه پاركینگ را حتی بیشتر از هزینه تمام شده آن تعیین كنند. در این موارد، به نرخ كرایه پاركینگ باید به عنوان عامل مؤثری در تنظیم تقاضا نگاه كرد.
 
معیارهای انتخاب محل مناسب پاركینگ:
درانتخاب محل پاركینگ، باید موقعیت محل اتصال پاركینگ را به شبكه خیابانها كاملا سنجید. درسنجش دسترسی پاركینگ به خیابان باید عوامل زیر را درنظر گرفت:
 
-تداخل با ترافیك خیابان
-تداخل با ترافیك متوقف در تقاطعها در زمان قرمزبودن چراغ راهنما
-تداخل با ممنوعیت گردشها و یا سایر علائم و مقررات كنترل ترافیك
 
باید نحوه گردش ترافیك درداخل پاركینگ را هماهنگ باگردش ترافیك درخیابان های اطراف درنظرگرفت؛ و این موضوع گاهی درانتخاب محل ورودی و خروجی پاركینگ تاثیر می گذارد. همچنین باید تاثیرات ترافیكی احداث پاركینگ را برشبكه، مخصوصا تقاطعهای اطراف بررسی گردد.
درتوسعه های جدید و همچنین در بازسازی بافتهای پر، پاركینگ ها را باید به عنوان یكی از عناصراصلی طرح ریزی شهری درنظرگرفت، و تعداد و مكان و زمان بندی احداث آنها با سیاست های عمومی وشهرسازی و جابجایی، با توزیع كاربریها و با ظرفیت شبكه راهها هماهنگ شود.
 
 
 
کلمات کلیدی:

معماری پاركینگ

ضوابط معماری پاركینگ

طراحی معماری پاركینگ

استانداردهای معماری پاركینگ

 
 
 
فهرست مطالب
فصل 1 :ضوابط واستانداردهای معماری مربوط به پاركینگها
مقدمه5
استانداردها:8
شکل 1 -ب  نمونه ای از استانداردهای وسایل نقلیه در مدلهای مختلف9
ابعاد و سطح اشغال خودرو ها درحالات مختلف:9
جدول 1 عرض راه عبور بر حسب زاویه پارک10
شکل 2 تامین میدان دید برای رانندگان در زوایای پارک مختلف12
شکل 3 مقایسه سطح اشغال برای زوایای پارک مختلف14
ابعاد جاپارك، به شرح زیر تعیین می شود:14
پاركینگ معلولین:15
جدول 3 حداقل تعداد جاپاركهای اختصاص یافته به معلولین در مقایسه با کل جا پارکها15
شکل 4 نمونه ای از جا پارک معلولین17
شکل 5 ابعاد استاندارد برای جاپارک معلولین19
طراحی مسیرهای دسترسی:24
شکل 7 شعاع گردش خودرو25
انواع پاركینگ:25
شکل 8 نمونه هایی ازپاركینگهای روی سطح زمین27
پاركینگهای چند طبقه:28
خصوصیات شیب بندی در پاركینگها:29
زاویه شكست رمپ29
شکل 10 استفاده از سطوح كمكی با شیب كمتر30
شکل 11  (a) زاویه شروع رمپ،  (b) زاویه انتهای رمپ31
خروجی های سواره:31
شکل 13 تمهیدات لازم برای خروجی به خیابان و پیاده رو33
انواع سیستمهای شیب بندی:33
بررسی حركت در سطوح شیبدار34
رمپ های مستقل و همجوار35
شکل 14 نمونه های پاركینگ ها با رمپ مستقل و همجوار35
رمپ های هم مركز در مقایسه با طرح رمپ های دو قلو36
شکل 15 رمپ های هم مركز، دوقلو و دندانه اره ای37
انواع رمپهای هندسی38
الف- سیستم شیب بندی مستقیم39
شکل 17 سیستم رمپ مستقیم موازی با یك چال رمپ39
شکل 19 سیستمهای نیم طبقه ای41
شکل 21 رمپ های مستقیم معكوس در دو طرف42
ب- سیستمهای نیم طبقه یا طبقات شكسته43
C -   سیستم نیم طبقه ای با راهرو های دو طرفه44
شکل 22 پلان ومقطع از پاركینگ طبقاتی درسیستم نیم طبقه ای44
شکل 23  سیستم چند طبقه با طبقات سه ترازه45
شکل 24 حالت كلی سیستم طبقات شیبدار45
شکل 25 سیستم سطح شیبدار دوتایی با نقطه ارتباطی درناحیه میانی46
د- سیستم رمپ های حلزونی47
شکل 26پاركینگ چند طبقه با راههای اتصالی حلزونی در دو طرف47
شکل 27 پاركینگ چند طبقه با دو رمپ حلزونی ورودی و خروجی در یك محل47
شکل 28 پاركینگ چند طبقه با رمپ حلزونی درمركز48
شکل 29 سیستم سطح شیبدار با نقطه ارتباطی در ناحیه میانی49
شکل 30 نمونه هایی از سیستم رمپ حلزونی50
و- رمپ های خروجی سریع51
شکل 31 نمونه هایی از خروجی های سریع مستقیم و منحنی51
درجه شیب رمپ52
شکل 32  نمودار ارتباط بین كف تا كف طبقه ،درجه شیب و طول شیب رمپ در پاركینگ53
نمونه هایی از پاركینگهای طبقاتی اجراشده55
گاراژ زیمنس (آرشیتكت هانس اف هرتلاین)          پاركینگ طبقاتی فالكونت درپاریس بامسیر حركتی یكطرفه55
پاركینگ طبقاتی موتور مارت دربوستون با راه شیبدار مضاعف برای 2000 خودرو كه یكی ازبزرگترین پاركینگهای طبقاتی دنیاست.55
پاركینگ طبقاتی گاز اول دررم با سطح شیبدار در داخل ووید56
پاركینگ طبقاتی و مسیر طولی شیبدار56
پاركینگ طبقاتی با مسیر شیبدار در خارج ازساختمان57
 
فصل 2 :ضوابط و مقررات شهرداری مربوط به پاركینگها61
ضوابط و مقررات پاركینگها62
1-  ضوابط پاركینگها مربوط به سازمان حمل ونقل وترافیك تهران62
2- ضوابط و مقررات عمومی مربوط به پاركینگ ساختمانها در تهران63
3- بخشی دیگر ازضوابط پاركینگهای معمولی وعمومی درشهر تهران64
پاركینگ كاربریهای مسكونی:65
پاركینگ كاربریهای تجاری ، اداری، بهداشتی و آموزشی65
پاركینگ كاربریهای صنعتی و انبارداری66
منابع و مأخـــذ67
 
 
 

توضیحات بیشتر و دانلود

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: معماری پاركینگ,طراحی پاركینگ,ضوابط معماری پاركینگ,طراحی معماری پاركینگ,استانداردهای معماری پاركینگ,دانلود پروژه طراحی پاركینگ,دانلود پروژه معماری پاركینگ,ضوابط و استانداردهای معماری مربوط به پاركینگها ,
:: بازدید از این مطلب : 130
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 5 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

بررسی اصول طراحی و ساخت مراکز خرید با تاکید بر مراکز تجاری و پاساژ

در دانلود پروژه رشته معماری به بررسی اصول طراحی و ساخت مراکز خرید با تاکید بر مراکز تجاری و پاساژ میپردازیم


مشخصات فایل

تعداد صفحات 105
حجم 2 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

دانلود پروژه رشته معماری 

بررسی اصول طراحی و ساخت مراکز خرید با تاکید بر مراکز تجاری و پاساژ

 
 
مقدمه
بازار، به گونه‌ای که می‌شناسیم و در شهرهایی از قبیل اصفهان، تبریز، کاشان و کرمان می‌بینیم، ساختاری ویژه‌ی این سرزمین است و شکل آن طی هزاران سال تکامل تدریجی قوا یافته است. شهرهای دوره‌ی اسلامی ساختاری مشخص داشتند، در قلب شهر مراکز مهم حکومتی و مذهبی قرار داشته‌اند و بازار همچون شریانی بزرگ دروازه‌ی مهم شهر را به مرکز متصل می‌کرده است. در اطراف بازار و متصل به آن عملکردهای عمومی و مهم شهر قرار داشتند. زندگی اجتماعی شهر نیز درون بازار جریان می‌یافته است. داد و ستد، فعالیت تولیدی، مراسم مذهبی، اعلام احکام جدید، معاشرت و بسیاری  از اتفاقات مهم شهری در بازار اتفاق می‌افتاده است. نظام بازار، که صاحبان حرف و اصناف، حکمران و مأموران حکومتی تعریف می‌کردند، فعالیتهای پیچیده‌ی درون بازار و ساختار فیزیکی آن را تعریف می‌کرده است.
 
عموما در بازارها کاربریهای متجانس (از قبیل صرافی، طلافروشی، آینه و شمعدان فروشی) در کنار هم قرار می‌گرفتند؛ همچنین مغازه‌های کالاهای گران در مناطق مرکزی‌تر و محلهای تولید داد و ستد کالاهای کم ارزش‌تر و حجیم‌تر در مناطق حاشیه‌ای و غیر مرکزی سازماندهی می‌شده‌اند.وسعت، چند عملکردی بودن، توأم کردن خرید با استراحت، تفریح، اقامت مموقت، فعالیتهای اداری، صرف غذا، نمایش و حتی ورزش از یک طرف و ویژگیهای فضایی نظیر پیوستگی فضایی، سرپوشیده بودن، توجه به معماری، تزئین و نورپردازی از طرف دیگر، مجموعه عواملی هستند که مراکز بزرگ تجاری امروز را به بازارهای قدیمی شبیه می‌سازند. گذشته از نحوه‌ی خاص سازماندهی فضایی و سبک معماری، که طبیعتا متفاوت با امروز بوده است، آنچه بازار ایرانی را متمایز می‌سازد، فضای جادویی آن، تنوع رنگها، عطرها، نورپردازی و دیگر عناصر غیر مادی است که روح فضا و مکان را تشکیل می‌دهند. بازار ایرانی دارای چند ویژگی بنیادی است که از نظر بررسی کالبدی شکل بازار حائز اهمیت است.
 
 
کلمات کلیدی:

بازار

بازار سنتی

بازارهای ایرانی

معماری بازار ایرانی

طراحی معماری مراکز خرید

 
 

تاریخچه احداث مراکز خرید

تاریخچه‌ی مرکز خرید تا حدود زیادی به استعاره‌ی پدر سالاری در کسوت اندیشه‌های ویکتور گروئن وابسته است. این تاریخچه، تاریخچه‌ی اشخاص است نه مناسبات و در نهایت شرایط اجتماعی و فضای تجربی پیدایش نوع جدید را نادیده می‌گیرد. گروئن چهره‌ی شاخص و از مروجان برجسته مرکز خرید است که در سال 1954 نمایشگاهی سیار در این زمینه سازماندهی کرد. اما از دهه‌ی 1920 به بعد از خلال گفتگوهای رسمی متخصصان خرده فروشی، برنامه ریزان، روزنامه‌نگاران، ساخت و سازگران و معماران اندیشه‌های گوناگون درباره‌ی مرکز خرید مطرح شده که شماری از آنها پذیرفته شده، تغییر یافته یا بی اعتبار نشده است.درسهای مراکز خرید حومه‌ای برای اولین بار در شهرها آموخته شد، به عبارت دیگر، محوطه (شهری یا حومه‌ای) و برنامه (پیاده‌روسازی  و خرده فروشی) تنها خصیصه‌های مرکز خرید به شمار نمی‌آیند. در سالهای میانی قرن گذشته، ویژگیهای تعریف کننده‌ی یک مکان اقتباس و در جای دیگر اجرا شد. 
 
 
فهرست مطالب
فصل اول

بازار ایرانی

سازماندهی به صورت مجموعه‌ای
شهر سر پوشیده
منظره‌های سرپوشیده
ساختار ارگانیک
 
فصل دوم

تاریخچه احداث مراکز خرید

خوش منظره
مدنی
شهر سبز
شهر
موخره
 
فصل سوم

طراحی ، ساخت، مدیریت پاساژ در ایران

نقش شهرداری در ایران
پیش نیاز‌های اصولی طرح یک پاساژ موفق
 
فصل چهارم

مراکز تجاری

سیر تحولی
در ایران
 
فصل پنجم

طراحی و ساخت مراکز خرید

بررسی اقتصادی و تحلیل بازار
انتخاب مکان
طرح ریزی اجمالی
طراحی کلی و معیارهای طرح‌ریزی
یک پارچگی با محیط اجتماعی
هرج و مرج در مقابل نظم
مالها
تسهیلات رفاهی
نورپردازی و مصالح
خدمات رسانی
تونل خدمات زیر زمینی
پارکینگ و ترافیک
تأسیسات
انواع مراکز خرید
 
فصل ششم

تحلیل وبرسی دو پروژهی تجاری

بازارمركزی بندرعباس
پاساژابهری درتهران 
 
فصل هفتم

مراكزخرید در جهان

بازاروالنسیادراسپانیا
مركزخرید(مثلث)-انگستان
مركزخرید(ابردین وریچموند)-كانادا 
 
فصل هشتم

اقلیم

 
فصل نهم:

فهرست فروشگاه‌ها براساس مکان آنها

 

توضیحات بیشتر و دانلود

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: معماری بازار ایرانی,طراحی معماری مراکز خرید,دانلود پروژه بازارایرانی,دانلود پروژه معماری بازار ایرانی,دانلود پروژه طراحی معماری مراکز خرید,اصول طراحی و ساخت مراکز خرید,بررسی اصول طراحی و ساخت مراکز تجاری,بررسی اصول طراحی و ساخت مراکز پاساژ ,
:: بازدید از این مطلب : 99
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 5 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

بررسی مطالعات محیطی در بروجرد

در این مقاله به بررسی موقعیت جغرافیایی، طبیعی، اجتماعی، اقتصادی و اقلیمی پرداخته شده است


مشخصات فایل

تعداد صفحات 31
حجم 1 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

دانلود مقاله رشته برنامه ریزی شهری

بررسی مطالعات محیطی در بروجرد

 
مقدمه:
لرستان جزء سرزمین ایلام قدیم بوده است. در كاوشهای باستان شناسی كه انجام گرفته آثار متفاوت سفالی، سكه‌های مختلف و مجسمه‌های بالدار مفرغی به دست آمده است كه قدمت چندین هزار ساله این سرزمین را ثابت می‌كند. سابقه تاریخی نواحی جنوبی، غربی و شمال غربی لرستان از سایر نقاط استان بیشتر است. در لرستان آثار قدیمی مربوط به 3000 تا 4000 سال پیش دیده می‌شود. كاسیها چند هزار سال پیش از میلاد به هنگام عبور از كوههای زاگرس، مدتی در لرستان را مهد تمدن مفرغی دانسته‌اند. در این دوره كه دوره طلایی هنر نیز نامیده می‌شود، مردمان ساكن آن به تولید سلاح و جنگ افزار، قطعات زین و برگ، لوازم زینتی (گوشواره، دستبند...) ظروف غذاخوری و انواع حیوانات مانند مرغابی‌، طاووس، بزكوهی و اسب می‌پرداختند كه نمونه‌هایی از آنها در موزه‌ها به نمایش گذاشته شده‌اند. 
 
در این مقاله به بررسی موقعیت جغرافیایی، طبیعی، اجتماعی، اقتصادی و اقلیمی پرداخته شده است.
 
 
 
 
 
فهرست مطالب
    2-1-1 ویژگیهای تاریخی
    مقدمه
    1 مطالعات تاریخی، فرهنگی، اجتماعی
    1-1 استان لرستان
    1-1-1 موقعیت جغرافیایی
    3-1-1 ویژگیهای اجتماعی
    جمعیت
    ساختار جنسی و سنی استان
    4-1-1 ویژگیهای اقتصادی
    5-1-1 ویژگیهای طبیعی
    ویژگیهای اقلیمی
    7-1-1 جاذبه‌های گردشگری
    2-1 شهرستان بروجرد
    3-1- روستاهای منطقه
    روستاهای شمال غربی
    روستاهای شمالی
    روستاهای شمال شرقی
    روستاهای شرقی و جنوب شرقی
    روستاهای جنوبی
    روستاهای جنوب غربی
    روستاهای غربی
    4-1 كشاورزی و باغداری در منطقه
    5-1 دامپروری و دامداری منطقه
    6-1 ایلات و عشایر و مردم منطقه
    2 مطالعات پایه
    1 منطقه حفاظت شده آب سرد
    1-1موقعیت جغرافیایی
    2-1- موقعیت طبیعی
    3-1 پوشش گیاهی
    4-1 حیات وحش
    2- اقلیم منطقه
    تقسیمات اقلیمی
    1- عوامل اقلیمی مهم در منطقه آبسرد
    2- بارندگی
    3- باد
    4- تابش
    5 یخبندان
    6- رطوبت
    7- نمودار بیوكلیماتیك ساختمانی
    جدول شماره 4 نتایج حاصل از بررسی نمودار بیوكلیماتیك انسانی شهر بروجرد
    8- نیازهای آبی در محدوده سایت
    3 – شناخت زمین و خاك منطقه
    1-3- زمین شناسی منطقه
    تشكیلات زون سنندج – سیرجان
    تشكیلات زاگرس
    2-3- خاك شناسی منطقه
    بافت خاك و قابلیت نفوذ خاك
    ویژگیهای خاك منطقه و محدودیتها
    3-3 – مصالح شناسی
    4-3- ژئومورفولوژی (لرزه خیزی)
    4 راههای دسترسی به منطقه
    5- قابلیتهای منطقه
    3- نتیجه 
 
 

توضیحات بیشتر و دانلود

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: دانلود مقاله رشته برنامه ریزی شهری,بررسی مطالعات محیطی در بروجرد ,
:: بازدید از این مطلب : 108
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 5 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

معرفی باغ ایرانی و مراکز فرهنگی،ورزشی و توریستی لرستان

هدف از این مقاله معرفی باغ ایرانی و مراکز فرهنگی،ورزشی و توریستی لرستان می باشد


مشخصات فایل

تعداد صفحات 40
حجم 77 بایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

دانلود مقاله رشته معماری

معرفی باغ ایرانی و مراکز فرهنگی،ورزشی و توریستی لرستان

 
 
مقدمه
در این مقاله به معرفی باغ ایرانی، چند نمونه از مراكز فرهنگی، ورزشی و توریستی خواهیم پرداخت. نمونه‌های مورد بررسی عبارتند از: معرفی باغ ایرانی به طور كلی، موزه آب ایران، مجموعه ورزشی رفسنجان، باغ فردوسی تهران، باغ شازده ماهان، موزه دریایی اوزاكا و مركز فرهنگی تجیبائو. 
 
1- باغها 
«آدم، باغبان بود و خداوند او را آگاه ساخت كه نیمی از كار خوب باغبان بر روی زانوهایش انجام می گیرد. پس هنگامی كه كار تو به پایان می‌رسد، می‌توانی دستهایت را بشویی و به ستایش بایستی، به ستایش شكوه باغ. به این امید كه از بین نرود، و شكوه آن باغ هیچگاه از بین نخواهد رفت. 
 
1-1- تعاریف مربوط به باغ 
با مراجعه به فرهنگ عمید، كلمه «باغ» خود معنای معین و محدودی را كه بیانگر مكان یا فضایی سرپوشیده و محصور از درختان است، در بر می گیرد. 
اگر به تفسیر اساطیری لغت بپردازیم، در ذهن كلمه «فردوس» تجلی خواهد كرد كه در فرهنگ ایران، به معنی باغی با استخرها، بركه ها، درختها و گلهای رنگارنگ است و این خود نمایانگر علاقه و وابستگی ایرانیان به طبیعت می‌باشد. پردیس، لغت برگرفته از زبان مادی (پارادیزا) به معنی باغ و بستان می باشد و از همین لغت پالیز فارسی و فردوس را داریم كه عربی شده پردیس است. گزنفون در كوروش نامه می گوید: «در هر جا كه شاه هخامنشی اقامت كند و به هر جا كه رود، همیشه مراقب است، در همه جا باغهایی باشد پر از چیزهای زیبا كه زمین می دهد. این باغها را پردیس می نامند. اگر هوا مانع نباشد، شاه اكثر اوقات خود را در اینگونه باغها به سر می برد. 
 
اردشیر دوم، در كتیبه ای در شوش این جمله را نقش كرده است: «اردشیر شاه گوید: به فضل اهورامزدا، این قصر «پردیس» زندگانی را من ساختم. اهورا مزادا و مهر، مرا از هر بوی بپایند و آنچه را كه كرده ام، نگاه دارند». در زمان هخامنشیان در ایران زمین بزرگ و در سراسر قلمرو آنان، بخصوص در آسیای صغیر «پئیری دئز»ها (پردیس ها) یا «فردوس ها» كه باغ‌های بزرگ و «پارك»های باشكوه پادشاه، حاكمان و بزرگان ایران بود، شهرتی داشتند. در این محوطه ها، درختان انبوه و تناور وجود داشته و آب، در میان آنها روان بود. چارپایان بسیار برای شكار در آنها پرورش می‌یافتند. شاهنشاهان هخامنشی حاكمان خود را در اینگونه باغها در قلمرو حكومت خود تشویق می نمودند. 
 
اینگونه باغها، كه در سرزمین یونان وجود نداشت، ناگزیر انتظار یونانیان را متوجه خود كرد و آنان نیز همان نام ایرانی را به صورت «پرادیزی» به كار بردند. بدینسان یونیان واژة «پردیس» را از ایرانیان اخذ كردند و از طریق آنها، این واژه در همة زبانهای اروپایی رواج یافت. در زبان یونانی پارادیزی، در زبان لاتین، پارادایز، در زبان آلمانی، پارادایس، در زبان فرانسوی پارادایس. در زبان اكدی متأخر «پرادیز» و در عبری «پردیس» و در آرامی و سریانی نیز همین كلمه با اندكی تفاوت و در ارمنی «پاردس» همه از ریشه ایرانی «پردیس» هستند. همین واژه كه در زبان فارسی «پردیس» یا «پردیز» خوانده می شود، در زبان عربی فردوس و جمع آن «فرادیس» گفته می شود. فردوس كه عربی شدة «پردیس» است، دوبار در قرآن ذكر گردیده است. یكبار در سورة كهف (سورة هیجدهم) آیة 107 و دیگری در سورة مؤمنون (سورة بیست و یكم) آیة یازدهم آمده است. 
 
 
 
کلمات کلیدی:

باغ ایرانی

هنر باغ سازی

مراکز ورزشی لرستان

مراکز فرهنگی لرستان

مراکز توریستی لرستان

 
 
فهرست مطالب
مقدمه
1- باغها

1-1- تعاریف مربوط به باغ

2-1- تاریخچه و سبك های گوناگون هنر باغ سازی

1-2- باغهای ایرانی
1-1-2- باغهای صفوی یا شاه عباسی
2-1-2- باغ های قاجاری

2-2-4– باغ های ایرانی و ویژگی های آنها

1-2-2- هندسه باغ های ایرانی

2-2-2- آب در باغ ایرانی
3-2-2- گیاهان باغ
3-2- اشكال باغ ها
1-3-2- باغ های منظم
2-3-2- باغ نامنظم

2- اصول بنیادی طراحی باغ

1-2-4 – خط یا محور
2-2- فرم
3-2- بافت
2- رنگ
5-2- مقیاس
6-2- تنوع
7-2- توالی
8-2- تعادل
3- آب در طراحی پارك
آب در باغ های ایرانی
1- آب و روانشناسی
2- آب و انعكاس
طراحی آب در سبك های مختلف
3- استخر
آب نما
5- چشمه
6- بركه ها یا باغچه های آبی
7- آبشار و جویبار
8- فواره ها
9- آب و مجسمه
10- آب و حیات وحش
5- موزه ملی آب ایران
6- مجموعه ورزشی رفسنجان
7- باغ فردوسی(گسترش باغ جمشیدیه تهران)
8- باغ شازده ماهان
9- موزه دریایی اوزاكا
10- مركز فرهنگی ژان ماری تجیبائو  
منابع
 
  

توضیحات بیشتر و دانلود

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: دانلود مقاله باغ ایرانی,هنر باغ سازی,مراکز ورزشی لرستان,مراکز فرهنگی لرستان,مراکز توریستی لرستان,دانلود مقاله رشته معماری,معرفی باغ ایرانی و مراکز فرهنگی،ورزشی و توریستی لرستان ,
:: بازدید از این مطلب : 140
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 5 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

معماری بومی و بررسی آن در لرستان

دانلود مقاله معماری بومی و بررسی آن در لرستان


مشخصات فایل

تعداد صفحات 19
حجم 46 بایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

دانلود مقاله رشته معماری

معماری بومی و بررسی آن در لرستان

 
 
مقدمه
در كشور ایران با توجه به تنوع اقلیمی و نیز اقوام گوناگون ساكن آن، در هر منطقه نوعی معماری متناسب با آن فرهنگ و اقلیم و سایر خصوصیات اجتماعی شكل گرفته است كه در آن منطقه بهترین پاسخ برای نیاز مردم بوده است. پیش از پرداختن به معماری این منطقه به طور خاص، به طور خلاصه به تعریف معماری بومی، روند شكل گیری آن و دلایل كم رنگ شدن آن اشاره می شود. 
 
درباره معماری بومی، افراد زیادی به ارائه تعاریف پرداخته اند ما اصول در همه این تعاریف مشترك می باشد. معماری بومی در واقع مجموعه واحدهای معماری ایست كه در یك سرزمین كنار هم آمده اند و در آنها هماهنگی در شكل، حجم، كاربرد، رنگ، مصالح و سطوح پر و خالی دیده می شود. این معماری بر ارزش فضا، تركیب بندی آزاد و اغلب بدون تقارن، رعایت چشم انداز و منظره های اطراف تأكید دارد به همین دلیل است كه معماران امروز از این الگوهای معماری به عنوان سرمشق تركیب‌بندی استفاده می كنند. 
این معماری در واقع نوعی هموار كردن طبیعت است برای پاسخگویی به نیازهای انسان. در این نوع معماری اصولی حاكم است كه همواره و در هر سرزمین مورد توجه بوده است. معماری بومی با روحیه مردم یك سرزمین تغییر می كند به همین دلیل است كه این معماری در طول تاریخ پدیده های گوناگونی را از سر گذرانده است اما هویت ویژه خود را حفظ نموده است و همچنان به عنوان شناسنامه معتبری برای مردم یك سرزمین به شمار می آید. 
 
 
 
کلمات کلیدی:

معماری بومی

معماری بومی در لرستان

 
 
 
 
فهرست مطالب
    مقدمه

    1- مبانی معماری بومی

    2- روند شكل گیری معماری بومی

     دلایل كم رنگ شدن معماری بومی در جهان امروز
    4- معماری بومی منطقه
    5- معماری خانه های روستایی

    1-5-نظام فضایی كالبدی روستاها

    2-5- معماری مسكن روستایی
    5-3 – مصالح و شیوه ساخت
    1-5- شیوه ساخت
    2-5- مصالح
    6- الگوهای طراحی منطقه
    1-6- مسیرهای دسترسی
    2-6- كانونهای تجمع
    6- ساختمان و طبیعت
    4-6- معابر عمومی
    5-6- ساخت و ساز و مصالح
    6-6- حصارها
    7-6- آلاچیق و سایبان

    7- نقش اقلیم در معماری بومی

    1-7- ویژگیهای طراحی اقلیمی در منطقه

    سیستم جذب و دفع مستقیم
    سیستم جذب و دفع غیرمستقیم
    دیوار ترومپ
    دیوار آبی
    سیستم جذب و دفع مجزا
    بام آبی
    گلخانه
    ترموسیفون
    7- تدابیر اقلیمی در محدوده طرح
    8- نتیجه گیری  
منابع
 
 

توضیحات بیشتر و دانلود

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: دانلود مقاله معماری بومی,معماری بومی در لرستان,دانلود مقاله رشته معماری,معماری بومی و بررسی آن در لرستان,نظام فضایی كالبدی روستاها,نقش اقلیم در معماری بومی ,
:: بازدید از این مطلب : 204
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 5 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

ارزیابی اصول طراحی در مراکز آموزشی کودکان 12-9 ساله با هدف پرورش روحیه پژوهشگری

هدف از این پایان نامه ارزیابی اصول طراحی در مراکز آموزشی کودکان 129 ساله با هدف پرورش روحیه پژوهشگری می باشد


مشخصات فایل

تعداد صفحات 210
حجم 7 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

دانلود پایان نامه رشته معماری

ارزیابی اصول طراحی در مراکز آموزشی کودکان 12-9 ساله با هدف پرورش روحیه پژوهشگری

 
 
چکیده : 
کمرنگ بودن مسئله پژوهش و تحقیق در سیستم آموزشی کشورما باعث گردیده است , تا آموزش در محدوده تئوریک شکل بپذیرد . نتیجه این فرآیند عدم بهره وری بهینه از توانمندی های ذهنی و فکری نوجوانان و جوانان را باعث گردیده است . این موضوع می طلبد که به موازات کارتئوری , کار علمی و پژوهشی و تحقیق انجام گرفته تا بتوانیم حداکثر بهره وری را پیش رو داشته باشیم . با توجه به پیشرفت روز افزون علم و تکنولوژی در عصر حاضر و تغییر بسیاری از امور بواسطه آن  و در مقایسه با سایر کشورها جای خالی فضاهای پژوهشی در عرصه آموزش و پژوهش بسیار احساس می گردد .از آنجا که طرح های پژوهشی بستر ارتقاء هر جامعه ای می باشد, وجود روحیه پژوهشگری از کودکی بسیار ضروری است .
 
این امر در کشورهای صنعتی بسیار مورد توجه است و کودکان از ابتدای دوران آموزش با روحیه پژوهشگری آشنا می گردند و اما در کشور ما با توجه به شیوه یادگیری قدیمی که بر اساس سیستم محفوظات ذهنی است ,  به پژوهش کمتر توجه شده است و بیشتر به آموزش قدیمی تکیه شده است . پژوهش به عنوان فرآیند علمی در جهت ایجاد حس کنجکاوی در دانش آموز است . از اینرو در امر پژوهش نظر برآن است که شیوه هایی بکارگرفته شود که دانش آموزان ضمن فراگیری مفاهیم و مطالب علمی , چگونگی روند سازمان یافته تفکر را تمرین کنند و به تدریج با مفهوم و کاربرد هر یک از آنها آشنا شوند . این موضوع بحث و نگرشی نو را درباره فضاهای آموزشی و به طور کلی عرصه های آموزشی می طلبد . 
 
 
 
کلمات کلیدی:

طراحی معماری مدارس

طراحی فضاهای آموزشی

طراحی معماری فضاهای آموزشی

طراحی مدارس بر پایه نیازهای کودکان

طراحی معماری فضای پژوهش سرای دانش آموزی  

 
 
 
مقدمه : 
ایجاد بستر و زمینه درجهت تغییر نگرش نسبت به مسئله آموزش و یافتن راهکارهای عملی برای انطباق مسئله پژوهش با نحوه آموزش تئوریک فعلی می باشد . اگر جهان امروز را با دنیای 100 سال پیش مقایسه کنیم با پیشرفت های خیره کننده ای در علوم , بازرگانی , خدمات پزشکی , ارتباطات و زمینه های بیشمار دیگر روبرومی شویم . اما چون به مدرسه در هر کجای ایران سر بزنیم , با شگفتی بین کلاس درس صد سال پیش با امروز تفاوتی احساس نمی کنیم , دانش آموزان درردیف های پشت سر هم نشسته , مداد و کاغذ در دست , هر چه معلم پای تخته سیاه می گوید و می نویسد , با شتاب یادداشت می کنند که آنها را به حافظه سپرده و در زمان امتحان به سرعت پس دهند .در حالی که به واسطه پیشرفت علوم و فنون بسیاری از امور تغییر کرده است , اما کم یا بیش آموزش و پرورش و شیوه یادگیری دانش آموزان و تدریس معلمان همانطور دست نخورده باقی مانده است . وسعت علوم و حوزه های آموزشی , گستردگی مفاهیم و سرعت انتشار اطلاعات , نیاز به نگرشی نو در عرصه آموزش و پرورش را عیان می کند . 
 
دنیای امروز در حال تبدیل شدن به یک شبکه ارتباطی برای انتقال افکار و اطلاعات است . همگام شدن و بهره گیری از این حالت با روش های رایج آموزشی ما و با استفاده از فضاهای آموزشی معمول تطابق ندارد و عدم کارایی روش های فعلی در نظام آموزشی , مخصوصا درسال های اخیر روشنتر شده است . بحث نظام آموزشی و تغییرات آن در کشور ما به سبب شرایط خاص فرهنگی و اقتصادی بیانگر یک نیاز اجتماعی است . این موضوع بحث فرهنگی نو و جدیدی را درخصوص فضاهای آموزشی و به طور کلی عرصه های آموزشی می طلبد .بارور کردن روح کاوش و تقویت فرآیند تفکر درهر فرد وقتی ممکن و موثر خواهد بود که این امکان در دوران کودکی و نوجوانی برای او فراهم شود . جنبه تربیتی این امر موید ایجاد ضرورت مجموعه ای است که زمینه ساز این باروری باشد . 
ایجاد یک مرکز علمی – آموزشی با نظر به مبحث تکنولوژی آموزشی می تواند به عنوان الگوی کلی , زمینه ساز توسعه روشهای بهینه و پویای آموزشی در سطح وسیعی از سیستم آموزشی باشد. 
 
 
 
 
فهرست مطالب :
•اهمیت و ضرورت موضوع
•بیان مسئله
•عرصه آموزش باید به گونه ای باشد که
•اهداف
•فصل اول
•مطالعات پایه
 
فصل اول :  مطالعات پایه  
•تحقیق و پژوهش
•ضرورت های پژوهش
•فواید پژوهش
•در جنبه اجتماعی
•درجنبه فرهنگی
•اهداف و مقاصد پژوهش
•رابطه علم و تکنولوژی با پژوهش
•ضرورت امر پژوهش در توسعه علم و فناوری
•اهداف کلی آموزش مفاهیم علمی به کودکان
•دیدی شناختی – عاطفی از یادگیری کودک
•کنجکاوی و هیجان
•هیجان و علاقه به یادگیری
•افزایش یادگیری با استفاده از شیوه های گوناگون
•کارگزاری نیمکره مغزی
•دو روش کسب دانش
•شناخت عقلی
•شناخت شهودی
•گزارشی از وضعیت پژوهش در آموزش و پرورش
•تقویت زیر ساختهای آموزش و پرورش
•جایگاه پژوهش در بطن فعالیت های یاددهی و یادگیری
•معلم زیر بنای فرهنگ توسعه
•هدف بالفعل کردن روحیه پژوهش است
•آموزش و پرورش و توسعه در عصر فناوری
•توسعه و ضرورت اصلاح
•راهبردها در فرآیند توسعه
•نگرشی نو , باز تعریف مفاهیم
•تحول ساختاری
•تحلیلی بر روند پژوهش در آموزش و پرورش
•توجه جدی به پژوهش و فعالیت های پژوهشی در آموزش و پرورش
•ترویج فرهنگ پژوهش
•توجه خاص به معلمان
•تقویت همکاری و ارتباط دانشگاه ها و پژوهشگران با آموزش و پرورش
•ضرورت تحقیق و پژوهش در کلاس و مدرسه
•مقدمه
•نقش نظام آموزشی کشور در توسعه فرهنگ پژوهش در مدارس
•نقش معلمان در توسعه فرهنگ پژوهش درمدارس
•نقش خانواده در توسعه فرهنگ پژوهش در مدارس
•نقش کتابداران و کتابخانه
•نقش تبلیغات
•همه چیز تغییر کرده است جزآموزش و پرورش
•حرکت به سوی علم اکتشافی ( پژوهشی )
•علم اکتشافی ( پژوهشی )
•منظور از آموزش علوم به روش اکتشاف هدایت شده چیست
•یادگیری به روش پژوهش یا اکتشاف آزاد
•آموزش و یادگیری به روش اکتشاف هدایت شده
•آموزش فراگیری برای یادگیری
•مزایای اکتشاف هدایت شده
•وقت درست یاد گرفتن
•روش اکتشاف آزاد یا فعالیت های تحقیقی
•روانشناسی کودک
•مفاهیم بنیادی در روانشناسی رشد
•تعریف رشد
•مفهوم پختگی
•فرآیند رشد و پرورش
•نیازهای بنیادی کودکان
•در اینجا فقط به شرح نیازهای اساسی کودکان می پردازیم
•بر آورده نشدن نیازها
•نظریه ژان پیاژه
•نظریه رشد شناختی پیاژه
•بازگشت پذیری
•یکسو گرایی
•- سو واگرایی
•کاربرد آموزشی نظریه پیاژه
•بازنمایی کرداری
•بارنمایی نموداری
•درونسازی , برونسازی و تعادل جویی
•تعیین سن کودک
•بررسی ویژگی های کودکان از نظر رشد بدنی – اجتماعی – عقلی – هیجانی
•ویژگی های بدنی
•ویژگی های اجتماعی
•ویژگی های عقلی
•دوره دوم دبستان 12-9 سالگی
•ویژگی های بدنی
•ویژگی های اجتماعی
•ویژگی های هیجانی
•ویژگی های عقلی و روانی
•احتیاجات فضایی کودکان 9-6 ساله
•احتیاجات فضایی 12-9 سالگی ( نوباوگی 2 )
•احتیاجات فضای15-12 سال ( نوجوانی 1 )
•روانشناسی تربیتی
•عوامل محیط تعیین کننده رفتار در برابر عوامل بیولوژیکی
•طبیعت فعال کودک در برابر طبیعت منفعل او
•خلاصه بحث روانشناسی
•نتیجه
•ویژگی کودکان 12-9 سال
•ویژگی های بدنی
•ویژگی های هیجانی
•ویژگی های عقلی و روانی
•مهمترین وظایف و تکالیف رشد دوره دوم ( 12-9 سالگی )
•فلسفه آموزش لذت بخش
•انگیزه
•تنوع در یادگیری
•انواع مشارکت های فعال در یادگیری
•نشاط در یادگیری
•حمایت از طریق همکلاسی ها
•ایجاد تمرین و بازخورد بیشتر
•به یادگیرنده فرصت انتخاب بدهید
•خلاقیت
•علوم و نقش آن در پرورش قوه خلاقیت دانش آموزان
•نتیجه گیری
•پژوهشسرای دانش آموزی
•ضرورت
•اهداف
•وظایف پژوهشسرا
•نحوه اداره پژوهشسرا
•واجدین شرایط عضویت در پژوهشسرا
•نظارت و ارزشیابی
 
فصل دوممطالعات تکمیلی
•بررسی تاثیر نظام آموزشی برعملکرد فضاهای آموزشی
•مقایسه روش های آموزشی کلاسیک و سنتی
•تاثیر اهداف آموزشی بر عملکرد فضاهای آموزشی
•تصوری جدید نسبت به آموزش و روند یادگیری
•توجهی خاص نسبت به پرورش خصوصیات روحی و شخصیتی دانش آموز
•ویژگی های چنین محیط آموزشی عبارتند از
•نکاتی که در طراحی محیط آموزشی باید بدان توجه شود
•سازمان اجتماعی کلاس
•الگوی سازماندهی رقابتی
•الگوی سازماندهی مشارکتی
•الگوی سازماندهی انفرادی
•سازماندهی محیط فیزیکی
•سازماندهی ردیفی – ستونی
•سازماندهی دایره ای
•سازماندهی انفرادی و گروهی
•کودک و مدرسه
•کودک و فضای شهری
•خصوصیات شخصیتی و علایق کودک
•نحوه قرارگیری کودک
•خصوصیات کیفی محیط
•نقاط مکث دانش آموزان اطراف مدرسه
•کودک و اجزای معماری
•کودک و پنجره
•کودک و در
•از پیشنهادهای روانشناسانه تا فضاسازی در معماری
•احترام به سوالات عادی و غیر عادی
•هدایتگربودن پاسخ ها
•احترام به عقاید عادی و غیرعادی
•یادگیری بدون ارزشیابی
•مشاهده اشیاء از نزدیک
•احترام به حواس کودک
•احترام به تخیلات کودک
•نقش معماری درپرورش فکری کودکان
•نتیجه گیری
•کودک و معمار
•مدرسه فضا باز
•مفهوم فضا باز
•ویژگی های ساختمان مدارس فضا باز
•دیوارهای ثابت
•تقسیم کردن یا شکل دادن فضای باز
•فضای باز چگونه عمل می کند
•دانش آموز در مدرسه فضا باز
•معلم در مدرسه فضا باز
•معلم در مدرسه فضا باز می گوید
•مدیر در مدرسه فضا باز
•مدرسه بدون دیوار
•مقدمه
•در جست و جوی شاخصه های طراحی
•شاخصه های مدرسه بدون دیوار در یک نمونه
•در مواجهه با اندیشه های مدرسه بدون دیوار
•نتیجه
 
فصل سوم  :   مطالعات تطبیقی  
•مطالعات تطبیقی
•نمونه های داخلی
•پردیس دانش ( فضایی علمی , آموزشی , تربیتی مبتنی بر تکنولوژی آموزشی )
•کانون نیاوران
•ویژگی های نمونه از نگاه پروژه
•محاسن
•معایب
•فرهنگسرای خاوران
•ویژگی های نمونه از نگاه پروژه
•محاسن
•معایب
•کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
•مرکز شماره 16 کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
•نمونه های خارجی
•شهر بچه ها در دبی : ( children city , Dubai )
•مرکز علمی تویوما
•معماری ساختمان مدرس / هانس شارون
•مدرسه Geschwister School در لونن , وستفالیا
•مدرسه ای در لورخ , آلمان / بهنیش و شریک
•مدرسه متوسطه , وین / هنکه و شرایک
•موسسه مستغلات فدرال اتریش , به عنوان کارفرما
•مدرسه آتریوم – باز و شفاف
 
فصل چهارم:مطالعات اقلیم و زمینه
•مطالعات محیطی شهر تهران
•موقعیت جغرافیایی
•موقعیت طبیعی
•توپوگرافی و ناهمواریهای شهر تهران
•منابع آب شهر تهران
•آب های جاری
•آبهای زیر زمینی
•پوشش گیاهی شهر تهران
•خصوصیات زمین ساختی ( مرتبط با زلزله ) شهر تهران
•گسل شمال تهران
•گسل مشا
•گسل کهریزک
•گسل شمال ری
•گسل جنوب ری
•ویژگیهای اقلیمی
•تاثیر طراحی اقلیمی در صرفه جویی انرژی
•تجزیه و تحلیل عوامل اقلیمی
•دما و رطوبت
•بارندگی
•وزش باد
•تابش
•یخبندان
•بررسی نمودار بیو کلماتیک شهر تهران
•بررسی نمودار بیوکلماتیک انسانی شهر تهران
•بررسی نمودار بیوکلیماتیک ساختمانی شهر تهران
•نتایج حاصل از جداول ماهونی شهر تهران
•تعیین نوع اقلیم شهر تهران
•تعیین جهت و فرم ساختمان با توجه به اقلیم
•جهت گیری ساختمان با توجه به تابش
•جهت گیری ساختمان با توجه به جهت وزش باد
•فرم ساختمان در رابطه با اقلیم
•تعیین فرم ساختمان‌های بزرگ با توجه به اقلیم
•انتخاب نوع مصالح با توجه به اقلیم
•نتیجه گیری و تعیین تدابیر طراحی اقلیمی
•مروری بر تاریخچه کوی نصر
•محور گیشا
•محله گیشا
•موقعیت قرارگیری سایت
•دلایل انتخاب سایت
•همجواری های سایت
•سلسله مراتب شبکه دسترسی
 
فصل پنجم:اصول طراحی
•تاثیر شرایط محیطی و کالبدی بر کودکان
•اثرات نور و روشنایی
•استفاده از نور طبیعی خورشید
•روشنایی مصنوعی
•اثرات سر و صدا
•روش های کنترل نوفه
•رابطه تقریبی میانگین افت صوتی جداره های یکپارچه با چگالی سطحی آن
•میزان تقریبی افت صوتی حاصل از لایه هوا در جداکننده های صوتی
•ترافیک
•عملکرد شبکه ترافیک شهری
•تفاوت بین سطوح مورد نیاز به ترتیب درجه اهمیت
•شبکه دسترسی
•تاثیر جداره ها بربعد طولی خیابان
•آلودگی صوتی توسط وسائط نقلیه
•آرام سازی ترافیکی در محدوده های شهری
•توجه به شرایط آکوستیکی
•تهویه
•شرایط مناسب هوا در فضاهای داخلی
•میزان تقریبی تعداد دفعات تعویض هوا در یک فضا
•شرایط حرارتی
•شرایط کالبدی
•رنگ
•فرم
•ابعاد و اندازه ها
•برای رسیدن به فضای مناسب عملکردی سه عامل موثرند
•پله ها
•جنس
•تزیینات
•استاندارد ها
•استاندارد کلاس های درس
•ابعاد و اندازه وسایل مورد نیاز
•استاندارد سالن اجتماعات و تسهیلات نمایشی
•ارتفاع مناسب میز و صندلی با نیمکت برای گروه های مختلف سنی
 
•فصل ششم:طراحی
•اصول طراحی
•سازه
•تاسیسات
•تقسیم بندی نهایی اهداف و ارائه راهکارها
•طرح جامع فیزیکی :معرفی حوزه ها
•مبانی طرح
•برگرفته از مبانی نظری
•اهداف عبارتند از
•اصول برگرفته از مطالعات زمینه
•برگرفته از ضوابط , معیارها و استاندارد ها
•سازماندهی فضایی
•چیدمان فضاها با توجه به موارد زیر صورت گرفته است
•نحوه برخورد زمین پروژه با فضای سبز
•جانمایی عناصر اصلی پروژه ( لکه گذاری )
•ایده اولیه
•موارد دیگری که در طراحی مربوطه بکار رفتند به شرح ذیل می باشند
•در این پایان نامه طراحی برای کودکان 12-9 ساله در نظر گرفته شده است
•منابع
 
 

توضیحات بیشتر و دانلود

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: طراحی معماری فضاهای آموزشی کودکان,طراحی مدارس بر پایه نیازهای کودکان,طراحی معماری فضای پژوهش سرای دانش آموزی,ارزیابی اصول طراحی در مراکز آموزشی کودکان 129 ساله با هدف پرورش روحیه پژوهشگری,دانلود پایان نامه طراحی فضاهای آموزشی,دانلود پایان نامه طراحی معماری مدارس ,
:: بازدید از این مطلب : 120
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 5 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

بررسی هنر و معماری اسلامی در مساجد

هدف از این مقاله بررسی هنر و معماری اسلامی در مسجد جامع صنعا می باشد


مشخصات فایل

تعداد صفحات 65
حجم 3 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

دانلود مقاله رشته معماری

بررسی هنر و معماری اسلامی در مساجد

(مطالعه موردی:مسجد جامع صنعا)
 
*هدیه:15 صفحه کار تحقیقی از استادیادر دانشگاه تربیت مدرس:)-
 
چکیده:
مسجد جامع صنعا از قدیمى ترین مساجد جهان است و حتى دستور ساخت آن را به رسول اكرم(ص) نسبت داده اند. در سال 1972 به هنگام بازسازى ضلع غربى مسجد كه بر اثر باران شدید فرو ریخته بود, فضایى میان سقف و پشت بام پدیدار گشت كه انبوهى از نسخه هاى كهن قرآن را در خود جاى داده بود. قاضى اسماعیل اكوا كه در آن زمان رئیس بخش عتیقه هاى صنعا بود, باتوجه به اهمیت و ارزش فوق العاده این میراث, درصدد جلب حمایت مالى خارجى براى دسته بندى, ترمیم و حفظ نسخه ها برآمد. 
 
ابتدا دانمارك پیشنهاد انتقال نسخ به كپنهاگ را ارائه كرد كه به دلیل عدم امكان تعیین دقیق تعداد دستنوشته ها یا برآورد معقول ارزش آنها از سوى یمن پذیرفته نشد. در سال 1974 این نسخه ها كه در آن هنگام در كیسه هایى بزرگ در زیرزمین موزه ملى یمن انبار شده بود, به آلبرشت نُت3 استاد تاریخ زبان عربى در دانشگاه بُن كه به یمن سفر كرده بود, نشان داده شد. با تلاش هاى نُت كه به ارزش بى بدیل این یافته ها پى برده بود, وزارت امور خارجه آلمان هزینه مالى پروژه حفظ و رده بندى این نسخه ها را تقبل كرد. این هزینه كه بالغ بر 1/1 میلیون یورو بود, بیشترین كمك مالى اى بود كه تا آن زمان از سوى آلمان غربى به یك پروژه فرهنگى در خارج اختصاص مى یافت. توافق نامه میان آلمان و یمن در پاییز 1980 امضا شد و نخستین متخصصان از سال بعد كار خود را آغاز كردند.
 
 
کلمات کلیدی:

مسجد جامع صنعا

هنر و معماری اسلامی

ویژگیهای معماری مسجد جامع صنعا

 
 
مقدمه:
منظور از هنر و معماری اسلامی، همان هنر و معماری سرزمین‌های‌ - خاورمـــیانه، آفریقای شمالی، هند شمالی و اسپانیا - است‌ که از آغاز قرن هفتم میلادی تحت حاکـمیت مسلمانان قرار گرفتند.اهمیت تزیینات خوشنویسی و شکل مسجد، دو ویژگی اصلی هنر و معماری اسلامی هستند که عمیقاً با ایمان اسلامی ارتباط دارند و در همان روزگار آغازین دین پیشرفت کردند. پیامبر اسلام، حضرت محمد، تاجــری ثروتمند در مـــکه بود که در حدود 40 سالــگی مجموعه عمیقی از وحی را دریافت کرد و شروع به تبلیغ دین جدیدی نمود‌. این وحی‌ها که مسلمانان آن‌ها را پیام الهی می‌انگارند، در قرآن - کتاب مـــقدس مسلمانان – جـمع‌آوری شده است. میراث غنی زبانی و ادبیات عرب در احــساس احـــترام عمیق نسبت به قرآن نقش داشت. 
 
مرکزیت قرآن در فــرهنگ اسلامی و جذابیت ویژه شکل ‌خــط عـربی سبب شد از کــلام نوشـــتاری، به ویژه آیات قرآنی به عــــنوان کتیبه‌های مساجد استفاده گردد و نیز تزیینات خطاطی و شیوه‌های آن در تمام شاخه‌های هنر اسلامی پیشرفت نماید.
 
در سال 622‌ پس از میلاد، همان سالی که مبدأ تاریخ اسلامی قرار گرفت، ‌حضرت مــحمد به شهر یثرب - که بعداً مدینه نام گرفت، هــجرت نمود. در آن‌جا جامعه‌ای از مومنان که در پیرامون خانه محمد به عبادت مشــغول بودند، گردهم آمدند. نمازگزاران عادی جامعه جدید در این مکان ساده، شکل مسـجد را پایه‌گذاری کردند که عبارت بود از محوطه‌ای محصور و مستطیلی با آلونک‌هایی ( خانه‌های همسران حضرت محمد ) که در طـول یک ضلع آن قرار گرفـته بودند و یک ایوان ناهموار (سایه‌بانی که در اصل برای استفاده از سایه بوده است‌) که در یک طرف برای مسلمــین فقیرتر در نظر گرفته شده بود‌. از این رو، تقریباً تمام مــساجد نقــشه خانه حضرت محمد را تکــرار می‌کردند و عــبارت بودند از ‌یک محــوطه محصور (صـــحن)، ساختمانی در یک طـــرف برای نماز و طـاق‌هایی قوسی (رواق‌ها) در اطـراف محوطه.
 
 اولین پیروان حضرت مـــحمد[ص] ‌که از شبه جــزیره عربســـتان بودند در مـــقایسه با امپراطـــوری‌هایی که بعداً فــتح کرده و سبک‌های هـــنری آن را به عــنوان سرمشق خود گرفتند‌، هیچ‌گونه سبک هنری بومی و مخصوص به خود نداشتند. با گسترش اسلام، متناسب با شرایط متفاوت اقلیمی و مــصالح در دسترس در فتوحات اسلامی و با جذب و اقتباس از شیوه‌های هنرهای بومی‌، انواع هنری آن بالیدن گرفت و نقش‌هایی که در یک ناحیه باب بود، به زودی‌ جهان بزرگ اسلام‌ را فرا گرفت.
 
بنابراین هنر اسلامی از منابع فراوانی گسـترش یافته است. شیوه‌های رومی‌، مسیحیت باستان و بیزانسی در مــعماری پیشین اسلامی مورد اقتباس قرار گرفت. تاثیر هنر ساسانی _ هنر مــعماری و تزییـــنی ایرانِ پیـش از اسلام در دوران حـــکومت ساسانیان _بر هنر اسلامی‌بالاترین اهمیت را داشت‌. شــــیوه‌های آسیای مرکزی با تاخت و تازهای تاتار و مغول به هنر اســـلامی نفوذ کرد و هنر چــینی تأثیر ‌تکوین‌گری بر نقاشی، سفالگری و پارچه‌بافی اسلامی گذاشت.
 
 
 
 
 
 
فهرست مطالب
 
هنر و معماری اسلامی         
_ خواستگاه ها و ویژگی ها   
_ سیر تاریخی  
_ معماری        
_مساجد           
_ محراب / صحن                      
_ مناره            
_ گنبد          
_ ایوان  / طاق  محرابی / منبر و مقصوره        
_ مدرسه         
_ معماری غیر مذهبی              
_ حرم ها و آرامگاه ها             
_ تزیینات معماری                   
صنعا، شهر و پایتخت یمن         
مسجد جامع الکبیر                 

طرح ترمیم و بازسازی مسجد بزرگ صنعا           

بررسی ویژگی های معماری مسجد جامع صنعا  
 

توضیحات بیشتر و دانلود

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: مسجد جامع صنعا,هنر و معماری اسلامی,ویژگیهای معماری مسجد جامع صنعا,بررسی هنر و معماری اسلامی در مسجد صنعا,هنر و معماری اسلامی در مساجد,دانلود مقالات معماری,دانلود مقالات مهندسی معماری ,
:: بازدید از این مطلب : 189
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 5 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

بررسی و مطالعه تطبیقی اصول طراحی فضاهای آموزشی با در نظر گرفتن فناوری آموزشی

هدف از این پایان نامه بررسی و مطالعه تطبیقی اصول طراحی فضاهای آموزشی با در نظر گرفتن فناوری آموزشی می باشد


مشخصات فایل

تعداد صفحات 215
حجم 29 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

دانلود پایان نامه رشته معماری

بررسی و مطالعه تطبیقی اصول طراحی فضاهای آموزشی با در نظر گرفتن فناوری آموزشی

(مطالعه موردی:کودکان 12-9 ساله)
 
چکیده : 
کمرنگ بودن مسئله پژوهش و تحقیق در سیستم آموزشی کشورما باعث گردیده است , تا آموزش در محدوده تئوریک شکل بپذیرد . نتیجه این فرآیند عدم بهره وری بهینه از توانمندی های ذهنی و فکری نوجوانان و جوانان را باعث گردیده است . این موضوع می طلبد که به موازات کارتئوری , کار علمی و پژوهشی و تحقیق انجام گرفته تا بتوانیم حداکثر بهره وری را پیش رو داشته باشیم . با توجه به پیشرفت روز افزون علم و تکنولوژی در عصر حاضر و تغییر بسیاری از امور بواسطه آن  و در مقایسه با سایر کشورها جای خالی فضاهای پژوهشی در عرصه آموزش و پژوهش بسیار احساس می گردد .از آنجا که طرح های پژوهشی بستر ارتقاء هر جامعه ای می باشد, وجود روحیه پژوهشگری از کودکی بسیار ضروری است .
 
این امر در کشورهای صنعتی بسیار مورد توجه است و کودکان از ابتدای دوران آموزش با روحیه پژوهشگری آشنا می گردند و اما در کشور ما با توجه به شیوه یادگیری قدیمی که بر اساس سیستم محفوظات ذهنی است ,  به پژوهش کمتر توجه شده است و بیشتر به آموزش قدیمی تکیه شده است . پژوهش به عنوان فرآیند علمی در جهت ایجاد حس کنجکاوی در دانش آموز است . از اینرو در امر پژوهش نظر برآن است که شیوه هایی بکارگرفته شود که دانش آموزان ضمن فراگیری مفاهیم و مطالب علمی , چگونگی روند سازمان یافته تفکر را تمرین کنند و به تدریج با مفهوم و کاربرد هر یک از آنها آشنا شوند . این موضوع بحث و نگرشی نو را درباره فضاهای آموزشی و به طور کلی عرصه های آموزشی می طلبد . 
 
 
 
کلمات کلیدی:

طراحی معماری مدارس

طراحی فضاهای آموزشی

طراحی معماری فضاهای آموزشی

طراحی مدارس بر پایه نیازهای کودکان

طراحی معماری فضای پژوهش سرای دانش آموزی  

 
 
 
مقدمه : 
ایجاد بستر و زمینه درجهت تغییر نگرش نسبت به مسئله آموزش و یافتن راهکارهای عملی برای انطباق مسئله پژوهش با نحوه آموزش تئوریک فعلی می باشد . اگر جهان امروز را با دنیای 100 سال پیش مقایسه کنیم با پیشرفت های خیره کننده ای در علوم , بازرگانی , خدمات پزشکی , ارتباطات و زمینه های بیشمار دیگر روبرومی شویم . اما چون به مدرسه در هر کجای ایران سر بزنیم , با شگفتی بین کلاس درس صد سال پیش با امروز تفاوتی احساس نمی کنیم , دانش آموزان درردیف های پشت سر هم نشسته , مداد و کاغذ در دست , هر چه معلم پای تخته سیاه می گوید و می نویسد , با شتاب یادداشت می کنند که آنها را به حافظه سپرده و در زمان امتحان به سرعت پس دهند .در حالی که به واسطه پیشرفت علوم و فنون بسیاری از امور تغییر کرده است , اما کم یا بیش آموزش و پرورش و شیوه یادگیری دانش آموزان و تدریس معلمان همانطور دست نخورده باقی مانده است . وسعت علوم و حوزه های آموزشی , گستردگی مفاهیم و سرعت انتشار اطلاعات , نیاز به نگرشی نو در عرصه آموزش و پرورش را عیان می کند . 
 
دنیای امروز در حال تبدیل شدن به یک شبکه ارتباطی برای انتقال افکار و اطلاعات است . همگام شدن و بهره گیری از این حالت با روش های رایج آموزشی ما و با استفاده از فضاهای آموزشی معمول تطابق ندارد و عدم کارایی روش های فعلی در نظام آموزشی , مخصوصا درسال های اخیر روشنتر شده است . بحث نظام آموزشی و تغییرات آن در کشور ما به سبب شرایط خاص فرهنگی و اقتصادی بیانگر یک نیاز اجتماعی است . این موضوع بحث فرهنگی نو و جدیدی را درخصوص فضاهای آموزشی و به طور کلی عرصه های آموزشی می طلبد .بارور کردن روح کاوش و تقویت فرآیند تفکر درهر فرد وقتی ممکن و موثر خواهد بود که این امکان در دوران کودکی و نوجوانی برای او فراهم شود . جنبه تربیتی این امر موید ایجاد ضرورت مجموعه ای است که زمینه ساز این باروری باشد . 
ایجاد یک مرکز علمی – آموزشی با نظر به مبحث تکنولوژی آموزشی می تواند به عنوان الگوی کلی , زمینه ساز توسعه روشهای بهینه و پویای آموزشی در سطح وسیعی از سیستم آموزشی باشد. 
 
 
 
 
فهرست مطالب :
•اهمیت و ضرورت موضوع
•بیان مسئله
•عرصه آموزش باید به گونه ای باشد که
•اهداف
•فصل اول
•مطالعات پایه
 
فصل اول :  مطالعات پایه  
•تحقیق و پژوهش
•ضرورت های پژوهش
•فواید پژوهش
•در جنبه اجتماعی
•درجنبه فرهنگی
•اهداف و مقاصد پژوهش
•رابطه علم و تکنولوژی با پژوهش
•ضرورت امر پژوهش در توسعه علم و فناوری
•اهداف کلی آموزش مفاهیم علمی به کودکان
•دیدی شناختی – عاطفی از یادگیری کودک
•کنجکاوی و هیجان
•هیجان و علاقه به یادگیری
•افزایش یادگیری با استفاده از شیوه های گوناگون
•کارگزاری نیمکره مغزی
•دو روش کسب دانش
•شناخت عقلی
•شناخت شهودی
•گزارشی از وضعیت پژوهش در آموزش و پرورش
•تقویت زیر ساختهای آموزش و پرورش
•جایگاه پژوهش در بطن فعالیت های یاددهی و یادگیری
•معلم زیر بنای فرهنگ توسعه
•هدف بالفعل کردن روحیه پژوهش است
•آموزش و پرورش و توسعه در عصر فناوری
•توسعه و ضرورت اصلاح
•راهبردها در فرآیند توسعه
•نگرشی نو , باز تعریف مفاهیم
•تحول ساختاری
•تحلیلی بر روند پژوهش در آموزش و پرورش
•توجه جدی به پژوهش و فعالیت های پژوهشی در آموزش و پرورش
•ترویج فرهنگ پژوهش
•توجه خاص به معلمان
•تقویت همکاری و ارتباط دانشگاه ها و پژوهشگران با آموزش و پرورش
•ضرورت تحقیق و پژوهش در کلاس و مدرسه
•مقدمه
•نقش نظام آموزشی کشور در توسعه فرهنگ پژوهش در مدارس
•نقش معلمان در توسعه فرهنگ پژوهش درمدارس
•نقش خانواده در توسعه فرهنگ پژوهش در مدارس
•نقش کتابداران و کتابخانه
•نقش تبلیغات
•همه چیز تغییر کرده است جزآموزش و پرورش
•حرکت به سوی علم اکتشافی ( پژوهشی )
•علم اکتشافی ( پژوهشی )
•منظور از آموزش علوم به روش اکتشاف هدایت شده چیست
•یادگیری به روش پژوهش یا اکتشاف آزاد
•آموزش و یادگیری به روش اکتشاف هدایت شده
•آموزش فراگیری برای یادگیری
•مزایای اکتشاف هدایت شده
•وقت درست یاد گرفتن
•روش اکتشاف آزاد یا فعالیت های تحقیقی
•روانشناسی کودک
•مفاهیم بنیادی در روانشناسی رشد
•تعریف رشد
•مفهوم پختگی
•فرآیند رشد و پرورش
•نیازهای بنیادی کودکان
•در اینجا فقط به شرح نیازهای اساسی کودکان می پردازیم
•بر آورده نشدن نیازها
•نظریه ژان پیاژه
•نظریه رشد شناختی پیاژه
•بازگشت پذیری
•یکسو گرایی
•- سو واگرایی
•کاربرد آموزشی نظریه پیاژه
•بازنمایی کرداری
•بارنمایی نموداری
•درونسازی , برونسازی و تعادل جویی
•تعیین سن کودک
•بررسی ویژگی های کودکان از نظر رشد بدنی – اجتماعی – عقلی – هیجانی
•ویژگی های بدنی
•ویژگی های اجتماعی
•ویژگی های عقلی
•دوره دوم دبستان 12-9 سالگی
•ویژگی های بدنی
•ویژگی های اجتماعی
•ویژگی های هیجانی
•ویژگی های عقلی و روانی
•احتیاجات فضایی کودکان 9-6 ساله
•احتیاجات فضایی 12-9 سالگی ( نوباوگی 2 )
•احتیاجات فضای15-12 سال ( نوجوانی 1 )
•روانشناسی تربیتی
•عوامل محیط تعیین کننده رفتار در برابر عوامل بیولوژیکی
•طبیعت فعال کودک در برابر طبیعت منفعل او
•خلاصه بحث روانشناسی
•نتیجه
•ویژگی کودکان 12-9 سال
•ویژگی های بدنی
•ویژگی های هیجانی
•ویژگی های عقلی و روانی
•مهمترین وظایف و تکالیف رشد دوره دوم ( 12-9 سالگی )
•فلسفه آموزش لذت بخش
•انگیزه
•تنوع در یادگیری
•انواع مشارکت های فعال در یادگیری
•نشاط در یادگیری
•حمایت از طریق همکلاسی ها
•ایجاد تمرین و بازخورد بیشتر
•به یادگیرنده فرصت انتخاب بدهید
•خلاقیت
•علوم و نقش آن در پرورش قوه خلاقیت دانش آموزان
•نتیجه گیری
•پژوهشسرای دانش آموزی
•ضرورت
•اهداف
•وظایف پژوهشسرا
•نحوه اداره پژوهشسرا
•واجدین شرایط عضویت در پژوهشسرا
•نظارت و ارزشیابی
 
فصل دوممطالعات تکمیلی
•بررسی تاثیر نظام آموزشی برعملکرد فضاهای آموزشی
•مقایسه روش های آموزشی کلاسیک و سنتی
•تاثیر اهداف آموزشی بر عملکرد فضاهای آموزشی
•تصوری جدید نسبت به آموزش و روند یادگیری
•توجهی خاص نسبت به پرورش خصوصیات روحی و شخصیتی دانش آموز
•ویژگی های چنین محیط آموزشی عبارتند از
•نکاتی که در طراحی محیط آموزشی باید بدان توجه شود
•سازمان اجتماعی کلاس
•الگوی سازماندهی رقابتی
•الگوی سازماندهی مشارکتی
•الگوی سازماندهی انفرادی
•سازماندهی محیط فیزیکی
•سازماندهی ردیفی – ستونی
•سازماندهی دایره ای
•سازماندهی انفرادی و گروهی
•کودک و مدرسه
•کودک و فضای شهری
•خصوصیات شخصیتی و علایق کودک
•نحوه قرارگیری کودک
•خصوصیات کیفی محیط
•نقاط مکث دانش آموزان اطراف مدرسه
•کودک و اجزای معماری
•کودک و پنجره
•کودک و در
•از پیشنهادهای روانشناسانه تا فضاسازی در معماری
•احترام به سوالات عادی و غیر عادی
•هدایتگربودن پاسخ ها
•احترام به عقاید عادی و غیرعادی
•یادگیری بدون ارزشیابی
•مشاهده اشیاء از نزدیک
•احترام به حواس کودک
•احترام به تخیلات کودک
•نقش معماری درپرورش فکری کودکان
•نتیجه گیری
•کودک و معمار
•مدرسه فضا باز
•مفهوم فضا باز
•ویژگی های ساختمان مدارس فضا باز
•دیوارهای ثابت
•تقسیم کردن یا شکل دادن فضای باز
•فضای باز چگونه عمل می کند
•دانش آموز در مدرسه فضا باز
•معلم در مدرسه فضا باز
•معلم در مدرسه فضا باز می گوید
•مدیر در مدرسه فضا باز
•مدرسه بدون دیوار
•مقدمه
•در جست و جوی شاخصه های طراحی
•شاخصه های مدرسه بدون دیوار در یک نمونه
•در مواجهه با اندیشه های مدرسه بدون دیوار
•نتیجه
 
فصل سوم  :   مطالعات تطبیقی  
•مطالعات تطبیقی
•نمونه های داخلی
•پردیس دانش ( فضایی علمی , آموزشی , تربیتی مبتنی بر تکنولوژی آموزشی )
•کانون نیاوران
•ویژگی های نمونه از نگاه پروژه
•محاسن
•معایب
•فرهنگسرای خاوران
•ویژگی های نمونه از نگاه پروژه
•محاسن
•معایب
•کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
•مرکز شماره 16 کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
•نمونه های خارجی
•شهر بچه ها در دبی : ( children city , Dubai )
•مرکز علمی تویوما
•معماری ساختمان مدرس / هانس شارون
•مدرسه Geschwister School در لونن , وستفالیا
•مدرسه ای در لورخ , آلمان / بهنیش و شریک
•مدرسه متوسطه , وین / هنکه و شرایک
•موسسه مستغلات فدرال اتریش , به عنوان کارفرما
•مدرسه آتریوم – باز و شفاف
 
فصل چهارم:مطالعات اقلیم و زمینه
•مطالعات محیطی شهر تهران
•موقعیت جغرافیایی
•موقعیت طبیعی
•توپوگرافی و ناهمواریهای شهر تهران
•منابع آب شهر تهران
•آب های جاری
•آبهای زیر زمینی
•پوشش گیاهی شهر تهران
•خصوصیات زمین ساختی ( مرتبط با زلزله ) شهر تهران
•گسل شمال تهران
•گسل مشا
•گسل کهریزک
•گسل شمال ری
•گسل جنوب ری
•ویژگیهای اقلیمی
•تاثیر طراحی اقلیمی در صرفه جویی انرژی
•تجزیه و تحلیل عوامل اقلیمی
•دما و رطوبت
•بارندگی
•وزش باد
•تابش
•یخبندان
•بررسی نمودار بیو کلماتیک شهر تهران
•بررسی نمودار بیوکلماتیک انسانی شهر تهران
•بررسی نمودار بیوکلیماتیک ساختمانی شهر تهران
•نتایج حاصل از جداول ماهونی شهر تهران
•تعیین نوع اقلیم شهر تهران
•تعیین جهت و فرم ساختمان با توجه به اقلیم
•جهت گیری ساختمان با توجه به تابش
•جهت گیری ساختمان با توجه به جهت وزش باد
•فرم ساختمان در رابطه با اقلیم
•تعیین فرم ساختمان‌های بزرگ با توجه به اقلیم
•انتخاب نوع مصالح با توجه به اقلیم
•نتیجه گیری و تعیین تدابیر طراحی اقلیمی
•مروری بر تاریخچه کوی نصر
•محور گیشا
•محله گیشا
•موقعیت قرارگیری سایت
•دلایل انتخاب سایت
•همجواری های سایت
•سلسله مراتب شبکه دسترسی
 
فصل پنجم:اصول طراحی
•تاثیر شرایط محیطی و کالبدی بر کودکان
•اثرات نور و روشنایی
•استفاده از نور طبیعی خورشید
•روشنایی مصنوعی
•اثرات سر و صدا
•روش های کنترل نوفه
•رابطه تقریبی میانگین افت صوتی جداره های یکپارچه با چگالی سطحی آن
•میزان تقریبی افت صوتی حاصل از لایه هوا در جداکننده های صوتی
•ترافیک
•عملکرد شبکه ترافیک شهری
•تفاوت بین سطوح مورد نیاز به ترتیب درجه اهمیت
•شبکه دسترسی
•تاثیر جداره ها بربعد طولی خیابان
•آلودگی صوتی توسط وسائط نقلیه
•آرام سازی ترافیکی در محدوده های شهری
•توجه به شرایط آکوستیکی
•تهویه
•شرایط مناسب هوا در فضاهای داخلی
•میزان تقریبی تعداد دفعات تعویض هوا در یک فضا
•شرایط حرارتی
•شرایط کالبدی
•رنگ
•فرم
•ابعاد و اندازه ها
•برای رسیدن به فضای مناسب عملکردی سه عامل موثرند
•پله ها
•جنس
•تزیینات
•استاندارد ها
•استاندارد کلاس های درس
•ابعاد و اندازه وسایل مورد نیاز
•استاندارد سالن اجتماعات و تسهیلات نمایشی
•ارتفاع مناسب میز و صندلی با نیمکت برای گروه های مختلف سنی
 
•فصل ششم:طراحی
•اصول طراحی
•سازه
•تاسیسات
•تقسیم بندی نهایی اهداف و ارائه راهکارها
•طرح جامع فیزیکی :معرفی حوزه ها
•مبانی طرح
•برگرفته از مبانی نظری
•اهداف عبارتند از
•اصول برگرفته از مطالعات زمینه
•برگرفته از ضوابط , معیارها و استاندارد ها
•سازماندهی فضایی
•چیدمان فضاها با توجه به موارد زیر صورت گرفته است
•نحوه برخورد زمین پروژه با فضای سبز
•جانمایی عناصر اصلی پروژه ( لکه گذاری )
•ایده اولیه
•موارد دیگری که در طراحی مربوطه بکار رفتند به شرح ذیل می باشند
•در این پایان نامه طراحی برای کودکان 12-9 ساله در نظر گرفته شده است
•منابع
 
 

توضیحات بیشتر و دانلود

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: طراحی معماری فضاهای آموزشی,طراحی مدارس بر پایه نیازهای کودکان,طراحی معماری فضای پژوهش سرای دانش آموزی,بررسی و مطالعه تطبیقی اصول طراحی فضاهای آموزشی با در نظر گرفتن فناوری آموزشی,دانلود پایان نامه طراحی فضاهای آموزشی,دانلود پایان نامه طراحی معماری مدارس ,
:: بازدید از این مطلب : 115
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 5 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

طراحی فضای آموزشی مدارس طبق نیاز کودکان و استانداردهای آموزشی با رویکرد بافت تاریخی شهرها

هدف از این پروژه طراحی فضای آموزشی مدارس طبق نیاز کودکان و استانداردهای آموزشی با رویکرد بافت تاریخی شهرها می باشد


مشخصات فایل

تعداد صفحات 330
حجم 23 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

دانلود پروژه نهایی دوره کارشناسی مهندسی معماری

طراحی فضای آموزشی مدارس طبق نیاز کودکان و استانداردهای آموزشی با رویکرد بافت تاریخی شهرها

 
گزارش :برنامه کالبدی ، طرح ها ، مبانی طراحی
 
 
* آپدیت جدید:
راهنمای ضوابط و معیارهای طراحی فضاهای آموزشی در قالب 150 صفحه بصورت رایگان ضمیمه شد!
 
 
کل صفحات:330 صفحه اولیه + 150 صفحه آپدیت
 
چکیده :
بعد از انتخاب موضوع و پیدا کردن سایت متناسب با موضوع وبررسی مدارس اطراف ،با توجه به وجود مدرسه دو شیفته با مشکلات زیاد وکمبود مدرسه ابتدائی (شعاع دسترسی و درصد جمعیت زیاد گروه سنی دبستان) مجاورت زمین با راهنمایی دخترانه و همچنین کاربری آموزشی در طرح تفضیلی وکاربری زمین در گذشته ،لزوم طراحی مدرسه دخترانه شهری را بیان می کند.
در مراحل بعد برای شناخت موضوع به بررسی چندین نمونه وبازدید عینی یا کتابخانه ای بنا و فضاها ی آن ،جمع آوری مطالعات انجام شده و ضوابط موجود برای ساختما نهای آموزشی ومتناسب برای این گروه سنی با توجه به نیازهای روز و ویژگی دخترانه بودن آن انجام گردید وتحقیقات با شناخت و تحلیل ویژگیها وپتانسیل های سایت و ویژگیها و اصول معماری به کاررفته دربافت اطراف و اقلیم گرم وخشک ادامه یافت وبا جمع آوری اطلاعات سازه ای و تائسیساتی و مصالح رایج در منطقه ومتناسب با فضاها تکمیل گردید .پس از تصمیم گیری وجمع آوری نتایج وتعیین ریز فضاها ومساحت های آن که به تدوین برنامه فضایی انجامید ،مرحله طراحی آغاز گردیدوبا ارائه آلترناتیوهای مختلف ،تجزیه تحلیل آنها وانتخاب آلترناتیو برگزیده ، مراحل طراحی ابتدایی آغاز که به طراحی تفضیلی انجامید.  
                                                                                                   
 
 
کلمات کلیدی:

طراحی معماری مدارس

طراحی معماری فضاهای آموزشی

طراحی مدارس بر پایه نیازهای کودکان

طراحی مدارس متناسب با بافت تاریخی

 
 
 
مقدمه 
اهمیت دادن به طراحی فضاهای آموزشی امری مهم و جدی می نماید زیرا با توجه به نیازهای اساسی در مناطق دور افتاده و وجود مدارس دو نوبتی در شهرهای بزرگ و مدارس قدیمی و تخریبی ، مدارس کنونی با شتاب و بدون توجه به مطلوبیت مدرسه و شکل زمین ، ویژگی سایت و اقلیم ، نیازهای کودکان ،  استانداردهای فنی ، ملاحظات محیطی هویت معماری و..... بصورت تیپ ساخته می شود . و فضایی که در درون این مدارس پدید می آید فاقد هر گونه نقش سازنده و حمایت کننده در تعلیم و تربیت کودکان و نوجوانان بوده و فضایی کسل کننده و ملال آوربی هیچ تناسبی با روحیات سراسر شور و تحرک کودکان است که باعث می شود ذهن کنجکاو و روح پوینده کودک سرکوب گردد و این امر در نهایت پتانسیل ابتکار و خلاقیت را از جامعه خواهد گرفت .
 
 بنابراین  دستیابی به اصول طراحی مدارس دبستانی برای کودکان که بر سه پایه شناخت نیازهای جسمی – روانی کودکان ، شناخت نظام آموزشی در جهت هماهنگی فضای فیزیکی با اهداف ، برنامه ریزی و روشهای آموزشی و شناخت عوامل محیطی موثر بر کالبد مدرسه استوار است که امری بسیار مهم و ضروری برای طراحی می باشد. با این وجود عدم ارتباط بین پژوهش ، آموزش و عمل را می توانی از نقایص مهم جامعه علمی و اجرایی فعلی ایران دانست . پیچیدگی و چند بعدی بودن مسئله آموزش و پرورش و ساخت مراکز آموزشی که از ابعاد مختلفی چون روانشناسی کودک و نوجوان ، روانشناسی محیط ، جامعه شنا سی ، مسائل اعتقادی و فرهنگی ، فلسفه معماری ، ابعاد کالبدی و فضایی ، کیفیت های بصری و ادراکی و ابعاد زیبا شناسی و جنبه های محیطی و اقلیمی و مسائل تکنولوژی و غیره برخوردار است . مستلزم همکاری متخصصین مختلف در یک نظام سیستمی و مرتبط خواهد بود ساخت معماری با هویت و کیفیت مطلوب مستلزم پیوند نزدیک و ارتباط دائمی و مستقیم بین چهار عامل تحقیقات و تدوین اصول و ضوابط آموزش طراحان ، طراحی و اجرا می باشد که می بایست بطور دائم تداوم یافته که به تکامل مطلوب برسد .
 
این گزارش که با مطالعات ، برداشتهای میدانی و کتابخانه ای فراوان صورت گرفته به منظور طراحی یک دبستان دخترانه 15کلاسه دریافت قدیم کاشان با توجه به ویژگی های بافت و سیستم آموزشی مدرن و متناسب با روانشناسی رشد کودکان و ضوابط مدارس ابتدایی انجام گردیده است .در همین راستا و به جهت دستیابی به  نظم فکری و قانونمندی کلی در طی مسیر در فصل اول به جستجو برای دستیابی به برنامه کالبدی پرداخته شده و در فصل دوم برنامه کالبدی تدوین شده است و در فصل سوم طراحی با توجه به برنامه کالبدی بدست آمده ، انجام شده است . 
در فصل اول سعی شده با گفتگو با مدیران و مسئولان ، بررسی نمونه های داخلی و خارجی و نمونه های در حال اجرا و مطالعه کتب ، مجلات ، مقالات و تحقیقات انجام شده در این زمینه و همچنین آشنایی با بستر طرح ، شناخت کلی و آشنایی با موضوع در جهت دستیابی به برنامه کالبدی انجام گیرد و در فصل دوم به کلیات و امهات طرح برنامه فضایی ، بستر طرح و فن ساختمان که برنامه کالبدی را تشکیل می دهند اشاره شده است و در فصل سوم به توضیح گامهای رسیدن به طرح شامل آلترناتیوها ،انتخاب گزینه مطلوب ،تجزیه وتحلیل طرح بدست آمده از جهت ،خصوصیات کلی طرح ،تفاوت با برنامه ، هماهنگی با محیط اطراف ، مصالح ،تائسیسات ،تدابیر اقلیمی اختصاص دارد . 
 
هدفم از این گزارش آشنایی با فرآیند طراحی معماری بوده است و انتخاب موضوع مدرسه تنها یک برنامه است و حتی طراحی از طرح بر این مهمتر بوده است گزارش حاضر حاوی فعالیتهایی است که برای دستیابی به طرح معماری ارائه شده است. دقت در مصادیق و گستره فعالیت ها و فضاها ، جمع آوری آراء و نظریات مدیران با مشخص شدن برنامه مدرسه در قالب کالبدی و همچنین محل استقرار آن و سپس ارائه ایده های اولیه در قالب صورتهای کلی ساختمان و کلیات تقسیم بندی درونی برای دستیابی به طرح معماری ارائه شد و در جلسات منظمی توسط استاد راهنما به نقد و بررسی این صورتها در قالب آداب و روش و مراحل طراحی و توجه به برنامه های طرح  ،عرصه ها، فضاها ، ارتباطات ، کیفیات و کمیت آنها پرداخته شد ، نتایج حاصل از این جلسات صورت کلی ارائه شده را در مراتب مختلف آن اصلاح می نمود و وضوح بیشتری می بخشید . 
 
 
 
 
 
 
 
 
فهرست مطالب  
 
چکیده مطالب 
مقدمه

طراحی معماری دبستان دخترانه در بافت تاریخی کاشان

 فصل اول : جستجو برای دستیابی به برنامه کالبدی 

1)گفتگو با مدیران و مسئولان آموزش و پروش
2)از نمونه ها بیاموزیم:
2-1- دبستان شهید بهشتی (بهارنو)
2-2- دبستان بهشت
2-3- دبستان رازی 
2-4- مجموعه کتابچی 
2-5- دبستان آسیه 
2-6- راهنمایی محتشم
2-7- دبیرستان دخترانه هدف 
2-8- مجموعه غیر انتفاعی مهدوی
2-9- مجموعه غیر انتفاعی راه رشد 
2-10- مدرسه شیروشی ژاپن 
2-11- دبستان توت فرنگی در کانادا 
2-12- دبستان میشل زینر دروین 
2-13-دبیرستان مارک ایندرسدورف آلمان
 2-14- نتایج حاصل از بررسی نمونه ها 
3)آنچه از کتب و نشریات ادواری حاصل آمد 
3-1-ضوابط طراحی ساختمان های آموزشی 
3-2-آیین کار طراحی(موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران)
3-3-اصول ومبانی طراحی فضاهای آموزشی درمقطع دبستان 
3-4-اصول و مبانی طراحی فضاهای آموزشی جلد ششم
3-5- سرشماری نفوس و مسكن 1375 شهرستان كاشان
3-6-انتخاب رنگ مناسب فضاهای آموزشی
3-7-ویژگی مدارس دخترانه
3-8-پهنه بندی اقلیمی ساختمانهای آموزشی
3-9-اصول و معیارهای طراحی فضاهای آموزشی و پرورشی
3-10-معماری سنتی كاشان
3-11- قوانین و دستورالعملهای احداث بناهای جدید در حریم بناهای تاریخی در بافت قدیمی
3-12-طراحی اقلیمی 
3-13-مجلات مدرسه نو (سازمان نوسازی و تجهیزات مدارس) 
3-14-الگوسازی مدارس دوره ابتدایی و راهنمایی برای اقلیم گرم و مرطوب و اقلیم سرد 
3-15-نقش فضاهای آموزشی در یادگیری دانش آموزان 
3-16-تاریخ تحولات مدارس ایران 
3-17-تهیه بروشور رنگ مناسب فضای آموزشی در دوره ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان
 3-18-اصول و مبانی طراحی فضاهای آموزشی 
4) تاملی در بستر طرح   
4-1- زمین 
4-2- محله 
4-3- منطقه 
 
 

فصل دوم: برنامه کالبدی 

1) کلیات :
1-1- برنامه راهبری ، موضوعی ، عملکردی 
1-2- بودجه کلی در اختیار 
1-3- شعار هاواهداف از جهت عملکردی و معنوی 
2) برنامه فضایی :
2-1- عرصه های تشکیل دهنده مدرسه، نوع ارتباط عرصه ها با یک دیگر،سطح زیربنای هرعرصه، تذکرات درباره کیفیت عرصه ها
2-2- فضاهای تشکیل دهنده هرعرصه، نوع ارتباط فضاها با یکدیگر   ،سطح زیر بنای هر فضا ، تذکرات درباره کیفیت فضا ها 
2-3- بخش های تشکیل دهنده فضای باز ، نوع ارتباط بخش ها ، سطح هم بخش و تذکرات درباره کیفیت هر بخش 
2-4- نوع ارتباط بین فضای باز و بسته 
3) طرح و بستر طرح :
3-1- تاثیر زمین بر طرح(فضای باز و بسته)
3-2- تاثیر همسایگان ( ساختمانها و معابر ) بر طرح 
3-3- تاثیر خصوصیات منطقه بر طرح(شرایط آب و هوایی-زلزله)
4) فن ساختمان :
4-1- سازه 
4-2- مصالح 
4-3- تاسیسات مکانیکی و الکتریکی 
 
 

فصل سوم : طرح و طراحی 

1)مقدمه (کلیات طرح )
2)نقشه ها و تصاویر خارجی و داخلی 
3)گام های رسیدن به طرح 
3-1-گزینه ها(آلترناتیوها )
3-2انتخاب گزینه مطلوب 
3-3تجزیه و تحلیل طرح به دست آمده 
4)خصوصیات کلی طرح
4-1- تفاوت با برنامه
4-2-هماهنگی با محیط اطراف 
 4-3- مصالح به کار رفته
 4-4-تاسیسات مکانیکی
 4-5-تدابیر اقلیمی 
 
فهرست منابع
پیوست 
 
 

توضیحات بیشتر و دانلود

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: طراحی معماری مدارس,طراحی معماری فضاهای آموزشی,طراحی مدارس بر پایه نیازهای کودکان,طراحی مدارس متناسب با بافت تاریخی,طراحی مدارس متناسب با روانشناسی رشد کودکان,طراحی معماری دبستان دخترانه در بافت تاریخی کاشان,دانلود پروژه نهایی دوره کارشناسی مهندسی معماری ,
:: بازدید از این مطلب : 96
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 5 مهر 1399 | نظرات ()