نوشته شده توسط : جواد حسین وش

پروژه رشته معماری با عنوان روند طراحی معماری یک مدرسه 250 نفره

در باب تأثیر متقابل ساخت محیط بر رفتار و از طرف دیگر تأثیر الگوهای رفتاری و خواستگاه آن بر طرح محیطی مناسب و قابل اعتناء دیدگاه هایی موجود می باشد، که در مجموع اهمیت تاثیرکیفیت فضا بر رفتار تأکید شده است اما این مسأله با رویکرد به فضاهای آموزشی و به خصوص آموزش معماری کمتر مورد تحلیل قرار گرفته است و به نظر می آید در مواردی به جهت سبک و سیاق آموزش


مشخصات فایل

تعداد صفحات 31
حجم 3 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

پروژه رشته معماری با عنوان روند طراحی معماری یک مدرسه 250 نفره

(با تکیه بر کیفیت فضاهای آموزشی)
 
مقدمه
به نظر ماریا ریبا نویسنده کتاب «تسهیلات آموزشی» اگر دیسیپلینی وجود داشته باشد که بتوان تکامل بشر را کاملاً و به روشنی در آن مشاهده کرد آن دیسیپلین معماری است . زیرا با توجه به انواع، تعدد و بسط و گسترش فرم های معماری در طول تاریخ می توان مسیر طولانی و چه بسا نامنظم تحول تاریخی را ترسیم کرد و از آن ها به شرایط اجتماعی ، مذهبی ، اقتصادی یا شرایط اخلاقی و سیاسی پی برد. خلاصه آنکه معماری به شیوه درک زندگی اجتماعی کمک می کند ، اما آنچه که در این مجال به دنبال آن هستیم و به عنوان مسأله ما طرح شده است ، طراحی دانشکده هنر و معماری با تکیه بر کیفیت فضاهای آموزشی است. «خلق فضا همواره مقصود معماری بوده است فضای آموزش ، نیز بی شک یکی از راهبردهای رسیدن به این مقصود می باشد و دو هدف را دنبال می کند: تعلیم و تربیت معمار .
 
 از اینرو توجه به آن ، به دلیل میزان نقشی که در شکل گیری شخصیت معمار به عنوان شکل دهنده اصلی فضاهای معماری دارد ، اهمیت می یابد.» نبود فضاهای آموزشی مناسب و امکانات سخت افزاری یکی از کمبودهای اساسی آموزش معماری در ایران است . آتلیه ها فضای ثابتی را در طول دوره آموزش در اختیار دانشجویان نمی گذارند و امکان آمد و رفت و انجام  پروژه های درسی در تمام ساعات شبانه روز و روزهای سال برقرار نیست. علاوه بر اینها سایت کامپیوتر با امکانات چاپ بیست و چهار ساعته و کارگاه ماکت و چوب با ابزار و فضای مورد نیاز در اختیار همه دانشجویان نیست ، همچنین فضا و امکانات آموزشی ، و نیز ارتباط آموزش معماری با نیازها و خواسته های کنونی و آتی ، از نکاتی هستند که در بسیاری از مراکز آموزشی به شکل مطلوب مورد توجه و بررسی قرار نگرفته اند.
 
 گستردگی این مسأله در سطح اکثر فضاهای آموزش معماری در کشور قابل مشاهده است بررسی میدانی کیفیت فضاهای آموزشی و مطالعات صورت گرفته در این زمینه گواه مطمئنی است بر این ادعا ، این امر با توجه به رشد بی حد و حساب مجموعه‌های آموزش عالی که به آموزش معماری مشغول هستند . بیشتر خود را بروز داده است تأکید بر کیفیت فضایی و تأثیر آن از طریق مطالعاتی که در زمینه روان شناختی فضا صورت گرفته و از طرف دیگر باور جمعی به ضعفهای شدید فضای آموزش معماری در ایران که از مقایسه با دیگر فضاهای آموزشی در سطح دنیا حاصل شده اهمیت موضوع را چندین برابر نموده است .
 
 «آشفتگی فضاهای آموزش معماری در ایران و عدم وجود روندی ، تقریباً پاسخ ده به نیازهای آموزشی دانشجویان و عدم هدفمند کردن ذهن دانشجو در جهت یادگیری طراحی معماری از مسائل اساسی و ضعفهای آموزش معماری ما می باشد به طوریکه در آموزش معماری آکادمیک ارزیابی کمی و عددی معیار اساسی ارزیابی دانشجو قرار گرفته شده است و خبری از کیفیت نیست ، عدم کیفیت فضایی ، کارگاههای طراحی معماری و نبود فضای خلاق منجر به عدم خلق فضای ایده آل در طرحها می شود.» براساس اطلاعات مکتوب و پژوهشهای صورت گرفته در باب فضا و مفاهیم کیفی آن و براساس اطلاعاتی که از تحلیل تصاویر فضاهای آموزشی حاصل شده ، نگاهی شکل گرفته است که شاید به پشتوانۀ این آگاهی بتوان تأکید نمود که فضاهای موجود از کیفیت مناسب برای امر آموزش برخوردار نیست .
 
 استناد به تحقیقاتی که در باب معماری و نسبت آن با روان شناسی محیط و به خصوص محیط آموزشی صورت گرفته و مطالعة میدانی فضاهای آموزشی و تطبیق این دو با هم در شکل گیری اطلاعات و درک این مطلب اهمیت به سزایی دارند . عدم پاسخگویی به این امر ضمن پائین آوردن کیفیت آموزش سبب ایجاد بستر ناآرامی برای ذهن دانشجو شده که این نارضایتی سبب عدم ایجاد حس تعلق برای دانشجو نسبت به این فضا می شود تداوم این امر ضمن زیر سؤال بردن آموزش و ایجاد تعارضات، پیش زمینه ذهنی دانشجو را در نقد و تحلیل فضای بهینه دچار چالش می کند و سبب می شود که او نیز در طرح فضا به کیفیت های مناسب دست پیدا نکند. از طرفی دیگر با از بین بردن اشتیاق به خلاقیت در روند آموزش، در صورت ضعف فضا ، امکان طرح بهینۀ فضا را در روند آموزش و در فضای حرفه‌ای نیز کاهش می‌دهد که این امر در نهایت ساخت شهر را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
 
 
کلمات کلیدی:

طراحی نما مدرسه

پلان طبقات مدرسه

تحلیل سایت مدرسه

طراحی سکشن مدرسه

طراحی سایت پلان مدرسه

طراحی معماری یک کلاس درس پویا 

 
 
بدنه مسئله :
در باب تأثیر متقابل ساخت محیط بر رفتار و از طرف دیگر تأثیر الگوهای رفتاری و خواستگاه آن بر طرح محیطی مناسب و قابل اعتناء دیدگاه هایی موجود می باشد، که در مجموع اهمیت تاثیرکیفیت فضا بر رفتار تأکید شده است. اما این مسأله با رویکرد به فضاهای آموزشی و به خصوص آموزش معماری کمتر مورد تحلیل قرار گرفته است و به نظر می آید در مواردی به جهت سبک و سیاق آموزش ها و سیستمهای متفاوت آن شاید با تعارضها و تناقضهایی همراه شود .
 
 «بحث و کنکاش در مورد یافتن مشکلات وافر بر سر راه آموزش معماری در ایران خود به تنهایی از مباحث مهم و بسیار اصولی در پی بردن به راه حل های بهبود و اصلاح آموزش معماری آکادمیک می باشد زیرا تا وقتی که یک سؤال به خوبی درک نشود هرگز نمیتوان پاسخ کامل و صحیح را برای آن ارائه داد . از آنجایی که رسالت نهائی معماری رسیدن به تعالی در ساخت یک بنا می باشد و هدف هر معمار هم به جا گذاشتن یک اثر متعالی از خود است شاید بتوان یکسری مفاهیم را برای ارتقاء آموزش طراحی معماری آکادمیک در جهت ارتقائ درک فضا در روند طراحی به شرح زیر پیشنهاد کرد :
 
1 – بررسی سیستم آموزشی و تعیین اولویت ها که   از سیاست های کلی است .
2 – تلاش برای نهادینه کردن این نکات به صورت الگوهای طراحی جهت طرح فضا .
3 – تعیین جمعیتهای هدف در مقاطع متفاوت و عملی کردن آن ها به جهت سنجش جمعیتهای نمونه .
4 – ارزیابی نتایج و تصحیح به جهت رسیدن به الگوهای مناسب جهت کاربرد در سطح کل فضاهای آموزشی.» تصویر این تحقیق با استناد به مطالعات کتابخانه ای و میدانی در فضاهای معماری شهر مشهد انجام می شود، و در دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد مشهد تحقق می یابد. بازه زمانی از سال 1370 تاکنون و جمعیت مخاطب نیز دانشجویان مقاطع مختلف این دانشکده و اساتید و پرسنل آن می باشند.
 
 


توضیحات بیشتر و دانلود





:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: طراحی نما مدرسه,پلان طبقات مدرسه,تحلیل سایت مدرسه,طراحی سکشن مدرسه,طراحی سایت پلان مدرسه,طراحی معماری یک کلاس درس پویا,دانلود پروژه رشته معماری با عنوان روند طراحی معماری یک مدرسه 250 نفره ,
:: بازدید از این مطلب : 112
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

پروژه و پایان نامه کارشناسی رشته معماری و عمران با عنوان بیمارستان صد تختخوابی

امروزه که در طراحی شهری و طراحی معماری حرف از معماری پایدار در میان است و انسان و جامعه معماری در تلاشند که بتوانند طبیعت را به فضای زندگی بازگردانند، چه بسا ما بتوانیم فضاهای درمانی طراحی کنیم که بیماران نیز در آرامش بیشتری دوره درمانی خود را سپری کنند در پروژه بیمارستان عملکرد جنبه حیاتی دارد


مشخصات فایل

تعداد صفحات 161
حجم 23 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

پروژه و پایان نامه کارشناسی رشته معماری و عمران با عنوان بیمارستان صد تختخوابی

(بصورت جامع و کامل)

*همراه با فایلهای اتوکد پروژه،سایت،حجم و Visio
 
 
پیشگفتار
موضوع بیمارستان یک مقوله کاملاً عملکردی است. یعنی آنچه در یک بیمارستان مهم است شناخت فضاهای بیمارستان و نوع رابطه آن ها با یکدیگر است. بخش های مختلف بیمارستان هر کدام الگویی خاص برای خود دارند و ارتباط آن ها با یکدیگر در طرح کلیت مجموعه نیز پیرو الگوی خاص است. قرارگیری بخش های بستری و جراحی در طبقات فوقانی، امکان قرار گرفتن بخش های عمومی تر را در طبقات پائین میسر می سازد و از طرفی دیگر آرامش را برای بیماران در پی خواهد داشت.حوزه های عملکردی در یک بیمارستان عبارتند از: نگهداری و مراقبت، خدماتی- درمانی، خدمات تشخیص، فضاهای اداری، خدماتی و پشتیبانی که هر کدام موقعیت خاص خود را در الگوی یک بیمارستان می طلبند. این نحوه شکل گیری در سیستم بنای بیمارستان دنبال می شود و فرم مناسب طراحی می گردد.
 
نکته دیگر توجه به ساختار و نظام سازه ای یک بنای بیمارستانی است که می تواند یک نظام ساختاری مدولار شکل بگیرد. نکته مهم دیگری که حائز اهمیت است، سیستم تأسیسات و تجهیزات یک بیمارستان است. تمام فضاها و بخش های یک بیمارستان نیازمند تأسیسات گرمایشی و تهویه مطبوع می باشند. علاوه بر آن بعضی فضاها تأسیسات خاصی دارند که طراحی آن ها امری حیاتی و ضروری است. بنابراین متناسب با روابط عملکردی بخش های بیمارستان و نظام ساختاری و تأسیساتی و همچنین با توجه به اقلیم و شرایط و محیطی سایت مورد نظر، یک بنای بیمارستانی شکل می گیرد.
 
پروژه بیمارستان یکی از پروژه هایی است که شاید معماری نسبت به آن کم لطف بوده است. بیمارستان پروژه ای با عملکرد حساس و پیچیده است که در تمامی روابط باید به دقت مورد بررسی قرار گیرد و از آنجایی که بیمارستان سازی پروژه گران و پرهزینه ای است، تلاش معماران بیشتر بر آن است که کمترین هزینه را بر آن انجام دهند، ولی نکته مهم و اساسی اینجاست که بیمارستان فضایی است که انسان ها معمولاً در هنگام بیماری و در شرایط جسمی و روحی ضعیف به آن مراجعه می کنند و در آن اقامت می گزینند. بنابراین دور از انصاف است که با طراحی فضاهای غم آلود و سرد و خشک روحیه آنان را بیش از پیش از بین ببریم. بیمارستان فضایی است که همه ما روزی گذرمان به آن خواهد افتاد و شاید روزها و ساعت ها از زندگیمان را ناچاراً در آن سپری کنیم و شاید آن روزها برای هیچ کدام از ما روزهای شیرین و به یادمانی نباشد ولی آیا می توان شرایطی فراهم کرد که بیمار کمتر روی بیماری اش متمرکز شود و کمی جاذبه های فضایی او را در دنیائی دیگر فرو برد.
 
امروزه که در طراحی شهری و طراحی معماری حرف از معماری پایدار در میان است و انسان و جامعه معماری در تلاشند که بتوانند طبیعت را به فضای زندگی بازگردانند، چه بسا ما بتوانیم فضاهای درمانی طراحی کنیم که بیماران نیز در آرامش بیشتری دوره درمانی خود را سپری کنند. در پروژه بیمارستان عملکرد جنبه حیاتی دارد. قرار گرفتن نادرست یک مکان می تواند ضررهای جبران ناپذیری را برجای بگذارد. ولی آیا نمی توان در حین رعایت اصول طراحی بیمارستان فضاهایی رویائی و به یاد ماندنی طراحی کرد؟
 
 
مقدمه
بیمارستان به عنوان یکی از اصلی ترین مبادی و احتیاجات در امور بهداشت و درمان جامعه از بدو حیات بشر بوده است. با توجه به روند رو به رشد جمعیت و رعایت اصول بهداشت توسط عموم طبقات اجتماعی و پیشرفت امور پزشکی و توسعه تکنولوژی مهندسی پزشکی، طراحی و ساخت یک بیمارستان به عنوان یک اولویت در برنامه ریزی شهری قرار دارد.بیمارستان مکانی است که منحصراً جهت پذیرش و درمان افراد بیمار و ارائه خدمات پزشکی احداث می گردد و بنابراین استقرار آن در مراکز شهری و محله ای با تراکم زیاد به منظور دسترسی بهتر و قابلیت بهره گیری اکثریت افراد جامعه به آن، منطقی تر به نظر می رسد. خدمات این بیمارستان ها از مهمترین خدمات عمومی محسوب می گردند.
 
بدیهی است که طرح های مطلوب معماری به هر منظور که باشند فقط در صورتی می توانند کاملاً مفید واقع گردند که در آن ها فضاهای مختلف براساس نیازهای استفاده کنندگان جهت بهبود گرایش کارها و تسریع فعالیت های مختلف باشد. بیمارستان ها با جان و سلامت انسان ها سروکار دارند و پاسخگویی آن ها به این رسالت خطیر مستلزم حداکثر کارایی این مجموعه، از عوامل انسانی گرفته تا امکانات و تجهیزات آن ها است. هر بیمارستان مجموعه ای است بسیار پیچیده و متنوع از نیازها، تضادها، تجهیزات و امکانات، بنابراین باید به دقیق ترین و کارآمدترین نحو طراحی شوند تا حاصل کار مقبول گردد.
 
اگر توجه به زیبایی و مسائل روان شناختی در طراحی معماری را در کنار عوامل کارایی، ایستایی و اقتصاد یکی از واجبات فرآیند خلق آثار معماری بدانیم، جایگاه این مهم به خصوص در طراحی فضاهای بهداشتی و درمانی مرتبه ای مهمتر را می طلبد. ایجاد فضاهای شاداب و آرامش بخش برای مخاطبان فضاهای درمانی که به طور موقت دچار آسیب های جسمی یا روحی شده اند و حتی برای پرسنل زحمتکش جامعه پزشکی که همواره با افراد بیمار و آزرده مواجه هستند امری انکار ناپذیر است.  
 
در حالی که بیمارستان‌ها در گذشته آگاهانه جهت مصارف پزشکی و جراحی طراحی می‌‌شدند امروزه می‌توان شاهد تغییر جهت به سوی انسانگرایی در امکانات بیمارستانی بود. بیمارستان های امروزی بیشتر به هتل شبیه هستند. وجود فضای اقامتی دارای اهمیت بیشتری نسبت به طرح‌های سرد بهداشتی در بیمارستانهای گذشته است. مدت زمان بستری و اقامت بیمار به طور پیوسته کوتاه تر می‌شود و علاقه به اتاق‌های یک تختی یا دو تختی (در خصوص بیمارستانهای خصوصی) بیشتر شده است.
 
 
 
کلمات کلیدی:

بیمارستان صد تختخوابی

حجم بیمارستان صد تختخوابی

سایت بیمارستان صد تختخوابی

اتوکد پروژه بیمارستان صد تختخوابی

طراحی معماری بیمارستان صد تختخوابی

 
 
موضوع پروژه:
با توجه به زمان محدود در طراحی پروژه نهایی و مشاوره اساتید محترم، تصمیم اتخاذ شده بر آن صورت بود که حتی المقدور بیمارستانی با تعداد تختخواب های محدود برای پروژه انتخاب شود، تا با داشتن زمان کافی برای تمرکز بیشتر بر روی معماری پروژه و همچنین روابط بسیار مشکل بیمارستان بتوان در انتها نتیجه مطلوبی از این طرح گرفته شود.اینجانب با علم به اینکه انتخاب چنین موضوعی (بیمارستان) برای پروژه کارشناسی بسیار سنگین می باشد، لیکن با اطمینان به توانایی های خود در زمینه رسیدن به بهترین نتیجه تصمیم بر آن گرفتم که این موضوع را انتخاب و با مشاوره اساتید محترم کار بر روی آن را آغاز کنم.
 
نکته دیگر در انتخاب این چنین موضوعی، نبود بیمارستان هایی در سطح کشور است که با معماری مشخص و صرفاً با توجه به شکل پلان بیمارستان طراحی شده باشند. بیمارستان ها اصولاً به صورت تیپ های مشخص با روابط و استانداردهای خاص خود از قبل تعریف شده اند و هیچ گونه کار خاصی در حجم کلی بیمارستان انجام نمی گردد و فقط تمرکز اساتید بر روی حل کردن روابط داخلی بیمارستان ها و صرف ساعت ها زمان و انرژی برای حل مشکلات پلان معماری بیمارستان گذاشته می شود.
 
با توجه به نیاز کشور به فضاهای بهداشتی و همچنین به علت کم بودن تختخواب های بیمارستانی کشور و همچنین نیاز حدود 35% بیمارستان ها به بازسازی و در راستای برنامه ریزی کشور در جهت رساندن تعداد تختخواب های موجود بیمارستان ها، به ازای هر 1000 نفر از 5/0 تختخواب به 5/1 تختخواب، اینجانب را بر آن داشت تا با طراحی چنین بیمارستانی و با مشاوره و همکاری اساتید محترم، گامی هر چند کوچک در جهت تحقق این اهداف برداشته باشیم.لازم به ذکر است هم اکنون در کشورهای پیشرفته به ازای هر 1000 نفر 14 تخت وجود دارد که این تعداد در کشور ما 5/0 تختخواب به ازای 1000 نفر می باشد.
 
 
 
فهرست مطالب
بیمارستان صد تختخوابی1
پیشگفتار4
موضوع پروژه:5
موقعیت جغرافیایی استان تهران:8
آموزش علوم پزشکی13
تیپولوژی بیمارستان به طور کلی به سه دسته قابل تفکیک است:14
در این سیستم بیمارستان نسبت به مناطق خود به قرار زیر است:14
بخش آزمایشگاه تحلیلی و بالینی:43
بخش رادیولوژی:43
بخش آشپزخانه:43
بخش رختشویخانه:44
بخش سرسرای اصلی:45
بخش اورژانس:46
بخش اعمال جراحی:48
بخش استریلیزاسیون:49
بخش نوزادان:51
بخش بستری زنان:53
بخش فیزیوتراپی:53
راهروها:55
درها:55
مسیریابی:57
اتاق ترخیص بیهوشی:58
بخش مراقبت های ویژه:63

طراحی معماری تالار اطاق های عمل بیمارستان:66

ورودی و محوطه بیمارستان73
درمانگاه75
تسهیلات مورد لزوم اتاق بستری:79
سیستم راهبری بیمارستان در رابطه با بخش های بستری83
کف سازی:88
تقسیم بندی واحد پرستاری:91
آزمایشات کلینیکی غالباً به صورت زیر دسته بندی شده اند:129
تسهیلات پشتیبانی:138
منابع و مآخذ:161
 
 


توضیحات بیشتر و دانلود



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: اتوکد پروژه بیمارستان صد تختخوابی,طراحی معماری بیمارستان صد تختخوابی,طراحی معماری بیمارستان 100 تختخوابی,دانلود پروژه رشته معماری,دانلود پروژه معماری,دانلود پروژه طراحی معماری بیمارستان,اتوکد بیمارستان ,
:: بازدید از این مطلب : 116
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

پاورپوینت تجزیه و تحلیل پایانه مسافربری تنکابن

ترمینال تنکابن شامل 3 طبقه می باشد که طبقه اول شامل تعاونی ها برای تهیه بلیت ، سوپرمارکت ، فست فود ، سالن انتظار ، طبقه دوم شامل بخش اداری ، رستوران و سالن غذا خوری ، استراحتگاه رانندگان و نماز خانه و وضو خانه برای برادران و خواهران ،طبقه سوم نیز شامل 10 سوییت و هتل آپارتمان می باشد


مشخصات فایل

تعداد صفحات 30
حجم 7 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی ppt
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

پاورپوینت تجزیه و تحلیل پایانه مسافربری تنکابن

 
معرفی مجموعه :
ترمینال تنکابن شامل 3 طبقه می باشد که طبقه اول شامل تعاونی ها برای تهیه بلیت ، سوپرمارکت ، فست فود ، سالن انتظار ، طبقه دوم شامل بخش اداری ، رستوران و سالن غذا خوری ، استراحتگاه رانندگان و نماز خانه و وضو خانه برای برادران و خواهران ،طبقه سوم نیز شامل 10 سوییت و هتل آپارتمان می باشد.
 
جانمایی در شهر : پایانه تنکابن دربیرون شهر و بین  جاده کمر بندی و جاده کناره واقع شده است.دسترسی : از داخل شهر به ترمینال تاکسی وجود ندارد.
 
ورودی ها:مجاورت های ترمینال :مجاورت های این مجموعه خانه های مسکونی ، جاده کمربندی و زمین کشاورزی می باشد.رفت و آمد ماشین‌های سنگین ، آلودگی و سرو صدای زیاد موجب مزاحمت برای ساکنان مناطق مسکونی اطراف می‌شود.
 
ارتباط با ترافیک : به دلیل اینکه ترمینال خارج از شهر و کنار جاده کمربندی قرار دارد عبور و مرور اتوبوس ها و خودروهای سواری ایجاد ترافیک نمی کند. 
 
 
 
کلمات کلیدی:

 ترمینال تنکابن

طراحی پایانه مسافربری تنکابن

پاورپوینت شناخت ترمینال تنکابن

 
 
فهرست مطالب
معرفی مجموعه :
ورودی ها:
امکانات خارجی : 
-  انباری پایانه و موتور خانه                                                                                         
   -  آبخوری
-  سرویس بهداشتی                              
-  تاکسی تلفنی پایانه
  انتظامات

سکوی پیاده شدن وسوار شدن مسافران ترمینال تنکابن

- پارکینگ اتوبوس
- پارکینگ سواری 
 
انباری پایانه
سرویس بهداشتی
پلان سرویس بهداشتی 
تاکسی تلفنی   
انتظامات پایانه
کارواش
پارکینگ سواری های برون شهری
تابلوهای راهنما
امکانات داخل مجموعه :
سالن انتظار
رستوران و سالن غذا خوری
سوپر مارکت پایانه 
فست فود
آرایشگاه

سیر کولاسیون فضاها ترمینال تنکابن

سیر کولاسیون طبقه اول
سیر کولاسیون طبقه دوم
سیر کولاسیون طبقه سوم

جانمایی فضاها داخلی پایانه مسافربری تنکابن

عدم تداخل حرکتی در سیر کولاسین استفاده کنندها
 


توضیحات بیشتر و دانلود



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: دانلود پاورپوینت تجزیه و تحلیل پایانه مسافربری تنکابن,پاورپوینت شناخت ترمینال تنکابن,تاریخچه ترمینال تنکابن,طراحی پایانه مسافربری تنکابن ,
:: بازدید از این مطلب : 140
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 1 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

شناسایی معیارهای عام شکل گیری بافت های روستایی درایران

بافت كالبدی روستاها علاوه بر دخالت مستقیم افراد جامعه از عوامل محیطی نیز تأثیر می پذیرند شدت تأثیرگذاری این عوامل گاه بواسطه توانایی های انسانی کاهش می یابد


مشخصات فایل

تعداد صفحات 36
حجم 65 بایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

شناسایی معیارهای عام شکل گیری بافت های روستایی درایران

 
چکیده
بافت كالبدی روستاها علاوه بر دخالت مستقیم افراد جامعه از عوامل محیطی نیز تأثیر می پذیرند. شدت تأثیرگذاری این عوامل گاه بواسطه توانایی های انسانی کاهش می یابد ولی همواره تأثیرات خود را بر شکل بندی کالبد و سازمان فضایی روستا حفظ می کند. بنابراین خصوصیات کالبدی روستاها تحت تأثیر دو گروه کلی عوامل مرتبط با محیط یا طبیعت و انسان شکل می گیرد. بافت های روستایی حاوی اطلاعات مفیدی برای ارزیابی میزان تأثیرپذیری فرایند شكل گیری و توسعه طبیعی كالبد روستاها از عوامل مختلف محیطی ـ اقلیمی، اقتصادی و اجتماعی ـ فرهنگی هستندکه در بسیاری از روستاهای كشورنیزحضورو تداوم دارند.این مقاله با هدف شناسایی الگوهای شکل گیری و تکامل بافت های روستایی کشور متاثر از عوامل مذکور است.
 
 
کلمات کلیدی:

الگوی شبکه معابر

بافت های روستایی در ایران

شکل گیری بافت های روستایی

 
 
مقدمه
روستاها به واسطه کارکرد اساسی خود که تأمین كننده بسیاری از نیازهای زیستی، سکونتی و اقتصادی جامعه روستایی هستند، از خصیصه پویایی و تغییر دایمی برخوردارند. پویایی روستاها در ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی، کالبدی و فضایی قابل بررسی و ملاحظه است. این خصیصه از پویایی افراد و گروه های جامعه روستایی برای اعمال نگرش ها و علایق خود در ساخت کالبدهای فعالیت و شکل دادن به فضای مورد استفاده و تصمیمات در حال تغییر آنها برای رویارویی با عوامل محدود کننده تمایلات خود در شکل دادن به کالبد و فضای روستا ناشی می شود. بنابراین پذیرش پویایی و تغییر دایمی برای جامعه انسانی موجب الزام به پذیرش تغییرات دایمی و پویایی روستا (در ابعاد مختلف آن) است.
 
 
 
فهرست مطالب
شناسایی معیارهای عام شکل گیری بافت های روستایی درایران1
چکیده2
مقدمه2
1-روش تحقیق6
2-روستاهای نمونه8
جدول (1) : فهرست روستاهای نمونه طرح بافت شناسی روستایی كشور10
3-خصوصیات كالبدی مورد مطالعه10
4-عوامل مؤثر درشکل گیری خصوصیات كالبدی روستاها11

5-قانونمندی‌های كالبدی روستایی13

1-5-معیارهای ‌های مرتبط با الگوی كاربری زمین14
1-1-5-تأثیر شرایط اقلیمی نامناسب بر تعدد کاربری مذهبی14
2-1-5-مكان‎گزینی كاربریهای بهداشتی در ارتباط با منابع آب15
3-1-5-تأثیر پایداری زمین در مکان گزینی کاربریهای زمین15
4-1-5-نقش راههای دسترسی در مکان یابی کاربری های تجاری15
5-1-5-تمایل کاربری های عمومی به استقرار در زمین های هموار15
6-1-5-ارزش اقتصادی زمین و کاربری زمین15
8-1-5-تأثیر مذهب روابط طایفه ای بر نظام کاربری زمین16
9-1-5-نقش جاذبه ها گردشگری در نظام کاربری زمین16
جدول ( 2 ) نتایج تأثیر گذاری عوامل محیطی، اجتماعی و اقتصادی در نظام کاربری زمین17
2-5-معیارهای مرتبط با الگوی محلات و مراكز تمركز كاربری‌های عمومی18
1-2-5-مکان یابی هسته روستا در هماهنگی با محیط برای تعدیل دما19
2-2-5-نقش منابع آب در شکل گیری مراکز تجمع عمومی19
3-2-5-نقش معابر و جاده ها در شکل گیری مراکز تجمع عمومی19
1-3-5-هماهنگی جهت و ابعاد شبکه دسترسی با جهت وزش باد23
2-3-5-هماهنگی جهت و ابعاد شبکه دسترسی با جهت تابش خورشید23
3-3-5-تأثیرپذیری جهت و ابعاد شبکه دسترسی از عناصر طبیعی24
4-3-5-تأثیرپذیری جهت و ابعاد شبکه دسترسی از پستی و بلندی24
5-3-5-جهت گیری معابر به سمت مکان های عبادی و آئینی25
6-3-5-تبعیت الگوی شبکه دسترسی از سنت زندگی عشایری25
7-3-5-الگوی فعالیت و معیشت و شبکه معابر25
8-3-5-هماهنگی شبکه معابر با نیازهای جدید حمل و نقل26
جدول ( 4 ) نتایج تأثیر گذاری عوامل محیطی، اجتماعی و اقتصادی در الگوی شبکه معابر26
1-4-5-نقش باد در معماری مسکن28
2-4-5-تأثیر رطوبت و بارش در الگوی مسکن29
3-4-5-تأثیر دما و تابش و الگوی مسکن29
4-4-5-تأثیر نوع فعالیت و معیشت در الگوی مسکن30
جدول ( 4 ) نتایج تأثیر گذاری عوامل محیطی، اجتماعی و اقتصادی در الگوی معماری مسکن32
منابع و مآخذ :35
 
 
 


توضیحات بیشتر و دانلود



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: قانونمندی‌های كالبدی روستایی,معیارهای ‌های مرتبط با الگوی كاربری زمین,الگوی شبکه معابر,بافت های روستایی در ایران,شکل گیری بافت های روستایی,دانلود مقاله شناسایی معیارهای عام شکل گیری بافت های روستایی ,
:: بازدید از این مطلب : 138
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 1 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

مقاله معماری رنسانس

هنر مند رنسانس ساحری است که طبیعت مادی را می شناسد و به آن عمل می کند در واقع در دوره رنسانس تطبیق معماری با انسان و طبیعت ، به اتکا یا به وسیله دانش ریاضی و تعبیر هایش دوباره مطرح می شود و تمام خصیصه های که یک مبحث زنده را به تدریج دارا شد تا جایی که تناسبات و اندازه ها فضای معماری تابع یک هارمونی کیهانی شدند


مشخصات فایل

تعداد صفحات 35
حجم 359 بایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

مقاله معماری رنسانس

 
مقدمه
هنر مند رنسانس ساحری است که طبیعت مادی را می شناسد و به آن عمل می کند در واقع در دوره رنسانس تطبیق معماری با انسان و طبیعت ، به اتکا یا به وسیله دانش ریاضی و تعبیر هایش دوباره مطرح می شود و تمام خصیصه های که یک مبحث زنده را به تدریج دارا شد تا جایی که تناسبات و اندازه ها فضای معماری تابع یک هارمونی کیهانی شدند. در واقع همانطور که لئوناردو داوینچی در رساله خود می نویسد :« برای آنکه نگار گری شایسته آفرینش باشد و مبدا هنر و علم گردد می باید جهانی شود. » که بعدها در قرن نوزدهم بر اساس این گفته انقلاب بزرگی در هنر و معماری پیش آمد .اما آنچه را که می توان در باره معماری رنسانس ایتالیا و اروپا ذکر کرد را به صورت مختصر در متن زیر می توان یافت.
 
گونه های پر شمار تجربه های معماری سده میانی از دیدگاه معماران رنسانس نکته ای منفی بودو باید جای به شیوه واحدی در آفرینش معماری می داد و باید معطوف به ضابطه ها ومنظومه هاای معمارانه تازه ای می شد که در این دوران جهانی تلقی میشد در این دوران کمک گرفتن از هندسه به عنوان وسیلهای که در روان تر کردن ترکیبهای حجمی فرعی کاربرد فراوان داشت و به طراح کمک می کرد که به کمک اندازه هایی که از پیش درارتباط و در تناسب بایکدیگر سنجیده می شوند در تعیین عناصر فرعی معماری بامشکل روبرو نگردند.و گذری داشته باشند از فضای آکنده از گونه گونی تجربی به فضایی که در آن حساب و نظم در آفرینش معماری حاکم است ، که از طریق استدلالی کردن وو عقلانی کردن معمار یصورت می گرفت و همچنین از روش آفرینش و اجرای واحدهای معماری خاص سده میانه به روشی نوین روی آوردن و در پی آوردهای روابط اجتماعی و حرفه ای معماران بسیار دارای اهمیت بود . معماری رنسانس ایتالیا ، دارای بیانی ویژه است و از ابزاری نو و بس مهم برای مفاهیم خود بهره می برد که مهمترین آن را می توان شکل واقعی دادن به اندیشه فضایی که دارای خصیصه پرسپکتیوی است ،دانست.
 
با توجه به مسائل بالا درمعماری رنسانس پنج نوع فرآورده معماری پدیدآمد که می توان به صورت مختصر چنین ذکر کرد:
- بناهایی که در طول بررسی معمول بیشتر مورد توجه قرار می گیرنند مانند کلیساها، نمازخانه ها و مقابر . دستورها و قواعد تنظیم و تدوین فضای معماری در این رده ساختمانها ، همه جا به گونه ای آزاد از سنت های موجود و نه در پیروی صرف از آنچه معماران پر توان شکل داده وبه کار برده اند می نمایند .- همه جا چنین عنوان می شود که فضای معماری در دوران رنسانس ایتالیا، به دست معماران ، به شکل موجودیتی در آمد که ، در درونش ، طراحی معماری ، برنامه ریزی دیدی یا بصری می شد. که تازگی این امر در شکل اجرایی آن بود که بعدها دورنمایی پرسپکتیویه به آن افزوده شد که معماران متناسب با توان نظری خویش ، از آن بهره می گرفتند.- در این دوران معماران چه در داخل و چه در خارج بنا به دنبال یک وحدت شکلی بودند که در گذر زمان از فضای درونی به بیرون بنا و در باز شناسی روحیه ای که درون بنا را هویت و شخصیت بخشیده و در تطبیق شکلی و معنوی و نمادین آن با روحیه ای از حجم بنا قابل درک تواند بود که چگونگی شکل پوسته میانی این دو ، نقشی اساسی دارد که می تواند نقطه حرکت طراحی معماران این دوره محسوب گردد.
 
 
 
کلمات کلیدی:

هنر مند رنسانس

معماری رنسانس

الگوهای معماری رنسانس

الگوهای معماری رنسانس

جایگاه انسان در دوره رنسانس

 
 
 
فهرست مطالب
مقدمه 1
رنسانس 3
یادداشت های لئوناردو داوینچی 6
لورنتسوی کبیر 7
فلورانس در زمان «ساوونارولا 7
سوزاندن مظاهر فساد و تباهی 8
بازگشت خانواده مدیچی 8
شوق آموختن 9
تاریخچه هنر رنسانس9
الگوهای معماری رنسانس 10
 بخش دوم  -معماری12
 1.کلیساها13
  2.صحن و رواق 15
 3.درگاه و پنجره 16
 هنر مندان معماری دوره رنسانس 17
جایگاه انسان در دوره رنسانس 19 
از رنسانس تا باروک27
 معماری باروک 29
منابع و مآخذ31
 
 


توضیحات بیشتر و دانلود

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: هنر مند رنسانس,معماری رنسانس,الگوهای معماری رنسانس,الگوهای معماری رنسانس,جایگاه انسان در دوره رنسانس ,
:: بازدید از این مطلب : 130
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 1 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

گزارش کار آموزی رشته عمران و معماری با عنوان اسکلت بتنی

برای اینكه بخواهیم ساختمانی را بنا كنیم ابتدا باید خاك محل مورد نظر را بشناسیم برای اینكار مهندس زمین شناسی خاك موردنظر را آزمایش می كند تا بفهمد كه آیا ساختمان می تواند روی آن پایدار باشد یا نه؟


مشخصات فایل

تعداد صفحات 107
حجم 16 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

گزارش کار آموزی رشته عمران و معماری با عنوان اسکلت بتنی

مکان:برج الوند

گزارش مربوط به خاكبرداری: 

برای اینكه بخواهیم ساختمانی را بنا كنیم ابتدا باید خاك محل مورد نظر را بشناسیم برای اینكار مهندس زمین شناسی خاك موردنظر را آزمایش می كند تا بفهمد كه آیا ساختمان می تواند روی آن پایدار باشد یا نه؟ بعد از شناسایی و تشخیص مراحل بعدی انجام می گیرد :ابتدا باید توسط ماشین آلات ساختمانی، خاك محل را برداشت تا جایی كه به خاك بكر برسیم خاك سخت وسفت كه بااستفاده از روش محلی می توان تشخیص داد و گاهی اوقات چون به خاك بكر دیر می رسیم ناچارأ از شمع استفاده می كنیم .قبل از هر كاری با استفاده از دوربین تئودولیت شاخص ارتفاعی را كه باید ساخته شود امتحان می كنیم (علامت می گذاریم) و یك را نقطه مهندس با استفاده از این دوربین در نظر می گیرد كه پنج مارك می گویند و همه نقاط را نیسبت به این نقطه می سنجند یعنی عمق خاكبرداری در تمام نقاط برابر كد مورد نظر باشد.خاكبرداری محل پی جهت ایجاد پی تمام می شود.
 
 
 
کلمات کلیدی:

بتن ریزی

آرماتوربندی

اسکلت بتنی

 
 
 
فهرست مطالب
آشنایی با مکان کارآموزی                                       7
گزارش مربوط به خاکبرداری                                       8
گزارش مربوط به بتن مگر                                         10
گزارش مربوط به قالب بندی                                      12
گزارش مربوط به آرماتوربندی پی                                 14
گزارش مربوط به بتن ریزی                                        16
گزارش مربوط به کارگذاشتن آرماتورهادر داخل قالب                 19  
گزارش مربوط به آرماتوربندی ستون                               20
گزارش مربوط به قالب بندی ستون                                 23
گزارش مربوط به بتن ریزی ستون                                   26
گزارش مربوت به قالب برداری ستون                               28
گزارش مربوط به قالب بندی تیرهای اصلی                          29
تیرها                                                         31
گزارش مربوط به اجرای سقفهای تیرچه  بلوک                       37
آرماتور بندی سقف                                              45
تکمیل قالب بندی                                               46
آماده سازی سقف برای بتن ریزی                                   47
بتن ریزی سقف                                                   48
بازکردن قالبها و جمع آوری تکیه گاههای موقت                     50 
گزارش مربوط به شیب بندی                                       51
مقدمه بخش حملو نقل و ماشین آلات                                  54
کامیون و تریلر                                                56
گزارشات پیشرفت کارآموزی                                       71
فرم پایان دوره کاراموزی                                       91
فرم خلاصه اطلاعات کارآموزی                                      92
 
   
 


توضیحات بیشتر و دانلود



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: بتن ریزی,آرماتوربندی,اسکلت بتنی,دانلود گزارش کار آموزی رشته معماری با عنوان اسکلت بتنی,خرید گزارش کار آموزی رشته معماری,انجام گزارش کار آموزی رشته معماری ,
:: بازدید از این مطلب : 101
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 1 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

گزارش کارآموزی رشته معماری با عنوان مترو

ساختمان فلزی منظور از ساختمان فلزی ساختمانی است كه ستونها و تیرهای اصلی آن از پروفیل های مختلف فلزی بوده و بار سقفها و دیوارها و جدا كننده ها (پارتیشن ها) بوسیله تیرهای اصلی به ستون منتقل شده و به وسیله ستونها به زمین منتقل گردد


مشخصات فایل

تعداد صفحات 72
حجم 8 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

گزارش کارآموزی رشته معماری با عنوان مترو

 

ساختمان فلزی 

منظور از ساختمان فلزی ساختمانی است كه ستونها و تیرهای اصلی آن از پروفیل های مختلف فلزی بوده و بار سقفها و دیوارها و جدا كننده ها (پارتیشن ها) بوسیله تیرهای اصلی به ستون منتقل شده و به وسیله ستونها به زمین منتقل گردد.
 

مزایا و معایب ساختمانهای فلزی 

1- اجرای این نوع ساختمانها خیلی سریع پیشرفت می نماید. در صورتی كه برای ساختن ساختمانهای بتنی یا آجری زمان بیشتری لازم است. 
2- ستونها و قطعات باربر ساختمانهای فلزی فضای كمتری را اشغال می نماید و این خود باعث بوجود آمدن سطح مفید زیادتر در ساختمانهای فلزی می گردد در صورتی كه برای ساختمانهای بتونی مرتفع ناچار به ایجاد ستونها و دیوارهای قطور می-باشیم. 
3- ساخت قطعات ساختمانهای فلزی در خارج از محوطه كارگاه (مثلاً در كارخانه های فلزكاری) ممكن بوده و این خود از لحاظ دقت كار و كیفیت بهتر قطعات و همچنین از لحاظ اقتصادی به صرفه می باشد. 
4- ساختن ساختمانهای فلزی (البته فقط در قسمت فلزكاری) كمتر تابع آب و هوا و عوامل جوی می باشد در صورتی كه ادامه كار ساختمانهای بتونی در هوای زیر صفر ممكن نیست. بعضی از آئین نامه ها جوشكاری و چكش كاری را در هوای خیلی سرد اجازه نمی دهند. 
5- امكان تقویت ساختمان بعد از اتمام كار و بالاخره نزدیك بودن فرضیات با عمل در ساختمانهای فلزی از مزایای آن می-باشد. 
 
 
 
کلمات کلیدی:

طراحی معماری مترو

پلان ها و مقاطع مترو

ساختمان های فلزی مترو

 
 
 
فهرست مطالب

فصل اول:ساختمان های فلزی 

مقدمه1
تاریخچه مترو4

بررسی شناخت انواع سیستم حملو نقل پیشرفته عمومی7

خط سبک شهری10
مشکلات ترافیکی14

مزایای احداث مترو در شهر تهران17

مشخصات کلی متروی تهران18
موقعیت شهری ایستگاه20
بررسی های جامعه شناختی30

فصل دوم :دكوراسیون و دیوارها 

بررسی های روانشناختی ایستگاههای زیرزمینی مترو35
مشخصات کلی موقعیت ایستگاه و اجزای اصلی38

فصل سوم:پلان ها و مقاطع 

اجزای اصلی ایستگاه و محدوده های استملاکی پیشنهادی46

معیارهای بررسی آلترناتیوهای محدوده استملاکی59

بررسی طرحهای توسعه در زمینه تاسیسات شهری61

 فصل چهارم:گزارش كارآموزی 

 
 


توضیحات بیشتر و دانلود




:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: طراحی معماری مترو,پلان ها و مقاطع مترو,ساختمان های فلزی مترو,دانلود گزارش کارآموزی رشته معماری با عنوان مترو,دانلود گزارش کارآموزی رشته معماری,دانلود گزارش کارآموزی معماری,خرید گزارش کارآموزی معماری,سیستم همکاری در فروش فایل فایلینا,همکاری در فروش فایل,همکاری در فروش,فروش فایل,فروشگاه فایل,انجام گزارش کارآموزی معماری,fileina,فروشگاه ,
:: بازدید از این مطلب : 119
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 1 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

مقاله رشته معماری با عنوان هنر اسلامی حرم

در دانلود مقاله رشته معماریبه بررسی هنر اسلامی حرم می پردازیم


مشخصات فایل

تعداد صفحات 55
حجم 150 بایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

دانلود مقاله رشته معماری با عنوان هنر اسلامی حرم

مقدمه
  دربارة   هنر اسلامی می‌توان گفت كه هنر اسلامی به اصطلاح امروز یك هنر آبستره است یعنی هنری است كه در حقیقت در همه‌جای دنیا یك رنگ دارد و یك نقش دارد وبدین سبب است كه به راحتی قابل تمیز و شناخت از هنرهای دیگر است، هنر اسلامی یك هنر «مجرد» و یك هنر انتزاعی است. طبیعت در این مكتب هنری به صورت مدل قطعی و مشخص مورد توجه نبوده بلكه طبیعت یك نشانه است كه نقاش و هنرمند نیز آن را هم به صرف نشانه بودن به كار برده است و خلاصه هنر اسلامی به این علت هنری آبستره‌گونه شده كه توجه را از كثرت به وحدت كه همان ] معنای توحید باشد[ می‌برد. 
 
  باید گفت آنچه كه در نقوش اسلامی مطرح است نقش ظاهری و مادی و بیرونی طبیعت نیست بلكه قوانین و اصول و نظم و انتظامات باطنی و درونی آنها مدنظر می‌باشد. و این نظم و انتظام نوعی نظم و انتظامی متجلی و پر از رمز و راز هست كه همه نسبت و مراتب ظاهری خود را به هم می‌ریزد و به تعبیری «طرحی نو در می‌اندازد». همه نقوش اسلامی همواره در پی تصویر این نظام و قانون برپایی عالم بوده‌اند، گاهی در شكل منظم و هماهنگ ظاهر شده واز شكل‌های هندسی و ریاضی مدد گرفته‌اند 
 

 تاریخچه اسلیمی:

تاریخ می‌گوید كه عربها شكل -  پایة اصلی «موتیف» اسلیمی را اختراع وابداع نمودند و تصویر آنرا تثبیت كردند، اما هنرمندان سایر ملل و سایر زبانها، مانند ایرانیها، تركها، هندیها، بربرها و غیره از اسلیمی استفاده نمودند و در عین حال شكلها و طرحهای جدیدی بوجود آورده و بر این مجموعه افزودند، و هرچند كه این گروه از خود چیزهایی در اشكال جدید بودیعت نهادند، اما هرگز روح اصلی و اولیه اسلیمی رامخدوش ننمودند. 
 
درباره نحوة شكل‌ریزی اسلیمی سخنان بسیاری گفته شده است. گروهی گفته‌اند، مثلاً نقش «دهن‌اژدری» كه نام یك نوع اسلیمی می‌باشد از نقش اژدها گرفته شده است و گروهی خرطوم فیل را الهام‌دهندة اسلیمی‌ها دانسته و عده‌ای هم برگ كنگر را موجد اسلیمی می‌دانند و طرح‌های اولیه آن را در دورة ساسانیان جستجو می‌كنند. ولی باز ذكر این نكته لازم است كه «اسلیمی» یك نقش مجرد است. یعنی نقشی كه از عالم واقع، انتزاع پیدا كرده است. ظاهر و تصویر یك چیز مادی نیست. بلكه نشانه‌ای است برای اینكه توجه را به یك مطلبی كه ماوراء این نشانه است، جلب كند. 
 
 
کلمات کلیدی:

اسلیمی

هنر اسلامی

معماری حرم

هنر آبستره

هنر تشبیهی و هنر تنزیهی

 
 
 
 
فهرست مطالب
مقدمه2
تاریخچه اسلیمی:2
رموز و ماهیت اسلیمی‌ها:3

ایده‌آل‌های رموز معنوی اسلیمی:4

تعریف هنر اسلامی در ایران8

ترصیع سنگ های قیمتی بر مرمر سفید12

تاثیر هنر ایران در هنرهای اسلامی14

هنر تجریدی و روحانی14
نور و سیر به باطن15

توحید در طرح‌های هندسی17

آداب معنوی و سمبلیسم در هنرهای تجسمی اسلامی20

دو قطب هنر اسلامی22
هنر تشبیهی و هنر تنزیهی22

روحانیت در هنر اسلامی24

آغاز غرب زدگی هنر و در حجاب شدن اسلامی25

انواع هنرهای اسلامی بکار رفته در اماکن متبرکه27
مینا کاری‌27
نحوه تولید‌27
معرق كاشی30

تنوع نقش پارچه‌های قلمكار31

قلمدان و نقش های لاكی32
قلمدان و پاپیه ماشه‌ سازان‌33
سنگتراشی35
خاتم كاری37
سیر تکاملی حرم امام رضا38

حرم مطهر رضوی چگونه ساخته شد38

سلجوقیان40
خوارزمشاهیان41
تیموریان41
عهد صفویه42
نگاهی به ضریح مرقد امام رضا(ع)42

نگاهی به گنبد و ایوان‌های حرم رضوی45

ایوان شرقى یا ایوان نقّاره خانه48
سنگ مرقد49
سقاخانه حرم50
نتیجه گیری:51
منابع و مآخذ:55
 


توضیحات بیشتر و دانلود




:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: هنر اسلامی,معماری حرم,هنر آبستره,هنر تشبیهی و هنر تنزیهی,دانلود مقاله هنر اسلامی حرم,تعریف هنر اسلامی در ایران,تاثیر هنر ایران در هنرهای اسلامی,توحید در طرحهای هندسی,حکمت هنر اسلامی در معماری ,
:: بازدید از این مطلب : 141
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 1 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

طراحی شهری خیابان احمد اباد مشهد بصورت جامع و کامل

شناخت و ارائه ی همه جانبه و کامل مبانی نظری طراحی شهری از جمله پژوهش های بنیادین و کاربردی محسوب می شود


مشخصات فایل

تعداد صفحات 205
حجم 48 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

طراحی شهری خیابان احمد اباد مشهد

بصورت جامع و کامل

 

مفهوم طراحی شهری 

شناخت و ارائه ی همه جانبه و کامل مبانی نظری طراحی شهری از جمله پژوهش های بنیادین و کاربردی محسوب می شود .طراحی شهری به عنوان فعالیتی که به محیط انسان ساخت و سکونتگاه ها ی انسانی شکل داده و انسجام می بخشد از ابتدای پیدایش ( حدود 40 سال پیش ) تاکنون همواره از اهمیت روز افزون برخوردار بوده است .با وجود این بررسی منابع متعدد نشان می دهد که در مورد تعریف طراحی شهری هنوز هم وضوح و اتفاق نظر کاملی وجود ندارد .بنابراین اگر چه در اهمیت و ضرورت طراحی شهری در شهرهای امروزی هیچ گونه شک و تردیدی وجود ندارد لیکن ارائه ی تعریفی جامع و مانع برای این حرفه مشکل است .  (Sternberg,2000;Moudon,1992)
 
طراحی شهری حوزه ای است پیچیده ومیان رشته ای(Interdisciplinary)که افزون بر معماری و برنامه ریزی شهری با شاخه های دیگر علمی وهنری مانند منظرسازی، مهندسی عمران، مهندسی حمل و نقل، روانشناسی و حقوق نیز سروکار دارد(توسلی و بنیادی،4:1372) انبوه تعاریف ارائه شده در خصوص تعاریف شهری، با تاکیدها و زمینه های متفاوت، نوعی ابهام و سردرگمی را در ارائه تعاریف روشن از این حرفه معلوم می دارد. مدنی پور برای حل این مشکل رویکرد دسته بندی تعاریف که هر یک متضمن رویکرد و تاکیدی خاص می باشند را مطرح نموده است. زمینه هایی که وی مطرح می-کنند عبارتند از: مقیاس، تاکیدات مکانی یا بصری، تاکیدات اجتماعی، فرآیند و محصول، رابطه میان مشاغل، ارتباط بخش خصوصی و عمومی و فرآیندی عینی ـ منطقی یا ذهنی ـ بیانی(مدنی پور، 1379). چنانچه تعریف «کوآن» در «فرهنگ تخصصی شهر سازی» را بپذیریم، ایجاد مکان; زمینه گرایی و مشارکت مردمی به عنوان 3  اصل و مفهوم در طراحی شهری مطرح می باشند.        
   
«انجمن معماری و محیط مصنوع انگلستان»، در مجموعه «به کمک طراحی» بر ایجاد مکان به عنوان مهمترین هدف و محصول طراحی شهری تاکید می ورزد. چنین رویکردی یعنی "هنر ایجاد مکان" امروزه به عنوان هدف و ماهیت اصلی حرفه ـ دانش طراحی شهری پس از گذار از مراحل بصری ـ هنری و فوائد اجتماعی محسوب می گردد. رویکردی که هر دو سنت مذکور را در طراحی شهری در بر دارد. این رویکرد بر تنوع و فعالیتی که موجب ایجاد فضاها و اماکن موفق و خوب شهری می شوند، اشاره دارد. چنانچه به عنوان نمونه «سیاست راهنمای برنامه ریزی انگلستان»(PPG )بیان می دارد که «طراحی شهری باید به معنای رابطه میان ساختمان های مختلف، رابطه میان ساختمان ها و خیابان ها، میادین، پارک ها و سایر فضاهایی که عرصه همگانی را شامل می شوند و همچنین رابطه میان یک بخش از یک
 
 
 
 
کلمات کلیدی:

طراحی شهری

محیط های پاسخده

فرایند طراحی شهری 

طراحی فضای شهری

آفرینش نظریه معماری

شهرسازی و معماری ایران

مسئولیت های طراحی شهری

 
 
 
فهرست مطالب

 مبانی نظری طراحی شهری با تاکید بر طراحی محورها و گره ها2

1- اصول کلی طراحی شهری2

1-1- مفهوم طراحی شهری2

1-2-هدف طراحی شهری9
1-3-ماهیت طراحی شهری13

ارزشها و هنجارهای مداخله در طراحی شهری16

گسترش دانش طراحی شهری20
حوزه عمل طراحی شهری21
مفاهیم عرصه همگانی26
فضا و گونه بندی آن در طراحی شهری28
فضای شهری:32

مولفه های فضای شهری35

انواع فضاهای شهری37
2- اصول طراحی شهری محورها(خیابان ها)39
2-1-خیابان ، فضای شهری39
2-2-خیابان در گذر تاریخ42
2-3-چالش های موجود در خیابان47
کیفیات مورد نیاز در خیابان 50
افزایش قابلیت پیاده مداری در خیابان های شهری55
فرم خیابان61

طراحی شهری و گونه شناسی خیابانها63

خیابان و ساختار شهر64
گونه های خیابان و سلسله مراتب:66
بولوار:67

3- اصول طراحی شهری گره ها (میادین)72

3-1- میدان، فضای شهری72
4- آیین ها ،تکنیک ها و ابزار طراحی79
4– 1- آیین ها ،تکنیک ها و هنجارها79
4-1-1-تئوری های طراحی شهری79
4-1-2-کیفیت محیط شهری83
4-1-3-مولفه های سازنده کیفیات طراحی شهری85
کیفیات هنجاری در طراحی شهری87
حس مکان90
کاراکتر(Character)93
خوانایی(Legibility)96
سرزندگی(Vitality)100
نفوذ پذیری(Permeability)102
انعطاف پذیری(Adaptability)104
گوناگونی،تنوع108
ابعاد طراحی شهری110

4-2- حامل ها ، نمایانگرها و عناصر خیابان و میدان(کف ، جداره،بام،کلیت دیدو پویا نمایی)119

5-فرآیند طراحی و اسناد طراحی127
5-1-فرایند طراحی فضای شهری127
5-2- اسناد طراحی شهری131
6- نمونه های طراحی از جهان و ایران144
6-1-نمونه  اول144
6-2-نمونه دوم153
6-3-نمونه سوم157
6-4-نمونه  چهارم161
6-5-نمونه  پنجم163
6-6-نمونه ششم165
فهرست منابع فارسی200
   منابع لاتین   204
 
 
    


توضیحات بیشتر و دانلود




:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: طراحی شهری,محیط های پاسخده,فرایند طراحی شهری ,طراحی فضای شهری,آفرینش نظریه معماری,شهرسازی و معماری ایران,مسئولیت های طراحی شهری,خرید طراحی شهری خیابان احمد اباد مشهد,سیستم همکاری در فروش فایل,فروش فایل,دانلود پایان نامه مهندسی معماری,خرید پایان نامه معماری ,
:: بازدید از این مطلب : 146
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 31 شهريور 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جواد حسین وش

پاورپوینت شناخت و طراحی معماری ترمینال شاهین شهر

دانلود پاورپوینت شناخت ترمینال شاهین شهر


مشخصات فایل

تعداد صفحات 42
حجم 2 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی ppt
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

دانلود پاورپوینت شناخت و طراحی معماری ترمینال شاهین شهر

 
پروژه ترمینال داخلی :

1) پایانه مسافربری شاهین شهر
گروه طراحی آرش

*کارفرما : شهرداری شاهین شهر
*طراح  : علیرضا شرافتی،رامبد ایلخانی
*مساحت : 2585 متر مربع
*شروع طراحی : 1383
 
ساختمان پایانه برون شهری شاهین شهر در کنار جاده ی تهران_اصفهان و ورودی اول شاهین شهر قرار گرفته است.شش پیشخان بایت فروشی فضای ساده و مستطیل شکل را به دو قسمت تقسیم می کنند.قسمت شمالی شامل سرسرای اصلی و فضای انتظار،و قسمت جنوبی شامل خروجی مسافران برای سوار شدن به اتوبوس هاست.
 
 
فهرست مطالب

پاورپوینت شناخت ترمینال شاهین شهر

تاریخچه ترمینال شاهین شهر

طراحی پایانه مسافربری شاهین شهر

سایت پلان ترمینال شاهین شهر

مقطع عرضی ترمینال شاهین شهر

پلان طبقه همکف ترمینال شاهین شهر

پلان طبقه اول ترمینال شاهین شهر

مشخصات ساختمان ترمینال شاهین شهر

تصویر ماهواره ای ترمینال شاهین شهر

تصاویر ترمینال شاهین شهر

تصاویر اسکلت فلزی ساختما ترمینال شاهین شهر

اساسنامه اتحادیه سازمانهای پایانه های مسافربری شهرداریهای کشور

ارکان اتحادیه

مقررات عمومی پایانه های مسافربری

پایانه های مسافربری شاهین شهر

 
 


توضیحات بیشتر و دانلود




:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , مهندسی معماری , ,
:: برچسب‌ها: پاورپوینت شناخت ترمینال شاهین شهر,تاریخچه ترمینال شاهین شهر,طراحی پایانه مسافربری شاهین شهر,سایت پلان ترمینال شاهین شهر,مقطع عرضی ترمینال شاهین شهر,پلان طبقه همکف ترمینال شاهین شهر,پلان طبقه اول ترمینال شاهین شهر,مشخصات ساختمان ترمینال شاهین شهر,تصویر ماهواره ای ترمینال شاهین شهر,تصاویر ترمینال شاهین شهر ,
:: بازدید از این مطلب : 134
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 30 شهريور 1399 | نظرات ()